Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 217

Tema: suđerica...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je, suđe bude slano. To nije stalno, već kao što rekoh sljedećih nekolio pranja nakon što nadopunim sol.

A kako da izvedem da mi se voda ne prelijeva dok sipam? U biti, ona počne istjecati van tek kad se posudica gotovo cijela napuni. A ako probam manje, gori mi i dalje lampica. Vjerojatno je onda zato što sol dođe u kontakt sa suđem. Kako vi to izvodite, nadosipavanje?

što se tiče starosti iste, nije još ništa otišlo od vidljivih dijelova, ni plastika niti išta drugo. Koliki je očekivani vijek tog i sličnih uređaja? Meni su svi još uvijek u komadu(perilica rublja, suđerica, friđ, štednjak, pećnica...), bez ijednog popravak. Kuc, kuc u drvo ipak!Sedam godina sve.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hm... daj provjeri je li ti čep na posudi za sol OK. Sol nema što tražiti u dijelu sa suđem.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma ta voda koja se preljeva preko ruba posude(koja je na podu suđerice) je slana. I problem je što ne mogu izbjeći njeno prelijevanje(ne znam kako), te što se ona ne odstrani kroz prva 3-4 pranja iz bubnja. Da li zvati majstora zbog toga? Poslije sve bude ok, ali ovo baš frustrira, moram tih nekoliko pranja svo suđe ispirati i brisati naknadno nakon vađenja iz suđerice.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne kužim- to se ne smije tek tako bilo kamo prelijevati. Jedino što mi pada na pamet je da ti je posuda za sol ili njen čep nekako oštećen i sol onda ide van. Da u suđericu staviš brdo soli, ona mora izaći već u pretpranju.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kužiš, sipaš sol u posudu(u kojoj ima još osim ostataka soli i vode koja tamo stoji od prije), sipaš, sipaš, i kad već bude skoro pri vrhu puna, ta voda koja je ostala u posudi logično počne izlaziti van, prelijeva se, jer za nju više nema mjesta jer je sad posuda puna soli. Ajme ubićuse koliko sam deskriptivna

Meni isto nije jasno kako se ta sol ne ispere prvim pranjem. ČAk sam probavala i predpranje pa ništa.

I da, taj problem nije od jučer, to traje već par godina, ali ga ja eto ignoriram sve ovo vrijeme. Sad mi dozlogrdilo.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Kužiš, sipaš sol u posudu(u kojoj ima još osim ostataka soli i vode koja tamo stoji od prije), sipaš, sipaš, i kad već bude skoro pri vrhu puna, ta voda koja je ostala u posudi logično počne izlaziti van, prelijeva se, jer za nju više nema mjesta jer je sad posuda puna soli. Ajme ubićuse koliko sam deskriptivna

Meni isto nije jasno kako se ta sol ne ispere prvim pranjem. ČAk sam probavala i predpranje pa ništa.

I da, taj problem nije od jučer, to traje već par godina, ali ga ja eto ignoriram sve ovo vrijeme. Sad mi dozlogrdilo.
    Ja kužim ovu deskripciju, jer mi se isto događalo. Čitala sam u uputama perilice da sol ne smije dospjeti izvan posude koja joj je namijenjena pa onda jako polako sipam sol i čim mi se čini da će početi curiti prestanem. Kad ne sipaš prvi put znaš otprilike koliko soli stane. Ako se malo prelije odmah obrišem vlažnom krpom i nema ni opasnosti za suđe, ni slanog suđa.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa
    Ako se malo prelije odmah obrišem vlažnom krpom i nema ni opasnosti za suđe, ni slanog suđa.
    Htjedoh napisati da nema opasnosti za suđericu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa koja je opasnost od malo soli u suđerici

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Pa koja je opasnost od malo soli u suđerici
    Ma nije neka opasnost u samoj suđerici, ali sol ne smije dospjeti u posudu za deterdžent. Čitala sam u uputstvima pa se toga držim i jako sam zadovoljna kako sve funkcionira. A ako se sve to šlampavo koristi, eto začas nekog kvara, a suđerice baš nisu jeftine.
    Općenito puno problema dolazi od toga jer ljudi ne pročitaju uputstva uređaja za koji su platili xy tisuća kuna.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Sad mi dozlogrdilo.
    Onda ju daj na servis, ali ne vjrujem da ti se to isplati. Mislim da je zrela.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Razmišljam o kupnji perilice za suđe, kako imam staru kuhinju koju ne budemo tako skoro renovirali, ne stane mi druga nego ona od 45cm. Da li bi mi mogli preporučiti koju uzeti, koju ne? Na što obratiti pozornost kod kupnje?

Hvala!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Razmišljam o kupnji perilice za suđe, kako imam staru kuhinju koju ne budemo tako skoro renovirali, ne stane mi druga nego ona od 45cm. Da li bi mi mogli preporučiti koju uzeti, koju ne? Na što obratiti pozornost kod kupnje?

Hvala!
    ja imam tu malu, Gorenje, ugradbena, kupljena prije 7 godina: nikad nikakvih, ali baš nikakvih problema nisam imala do sada s njom (samo da se ne ureknem).

Pere odlično, sol mijenjam svake prestupne (mislim da sam do sada to napravila 3 puta), suđe uvijek oprano odlično i sjajno.
    U svakom slučaju moja se itekako isplatila. Dobra stvar je i što je, ako je potrebno, lako nabaviti rezervne dijelove i nisu skupi.
    Ustvari, skoro sve uređaje koje imam doma su Gorenje i svi rade odlično!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A buka? Čitam na drugim forumima da jako hvale Bosch-ove perilice...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja bući kad dobiva vodu, inače ju nečujem uopće

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

buči dok uzima vodu, ali to je toliko neprimjetno, da u 99% slučajeva to ni ne čujem, tj. ne registriram.
    mašina mi je na 1,5m od kauča na kojem gledam televiziju i nikad mi nije smetala dok radi.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sa svojom uopće nisam zadovoljna. Candy,kupljena prije 2 godine...Glasna, ne pere dobro, jako malo stane posuđa u nju. Isto sam ju kupila zbog nedostatka prostora za veću.Jedva čekam da odselimo iz ovog stana u kuću da si mogu kupiti PRAVU,VELIKUUU perilicu suđa Starci mi imaju Gorenje,staru 15 godina-nikad nikakvih problema! Savršeno pere!
    Čak sam razmišljala da nije možda do deterđenta ; koristim Blink u prahu iz Millera

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ista stvar je i sa Candy nakovnjima - kvare se i ne rade kako treba.
    Osim Candy-ja koji ništa ne valja, odlični za izbjegavanje su i uređaji iz Bosch/AEG/Siemens grupacije radi programiranog starenja komponenata: istekne jamstveni rok i lijepo se raspadnu.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ista stvar je i sa Candy nakovnjima - kvare se i ne rade kako treba.
    Osim Candy-ja koji ništa ne valja, odlični za izbjegavanje su i uređaji iz Bosch/AEG/Siemens grupacije radi programiranog starenja komponenata: istekne jamstveni rok i lijepo se raspadnu.
    A koji su onda OK? Prosvjetli me ..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Gorenje

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svaka koja ima visoki WAF faktor i na kojima ne piše Candy, Bosch, AEG...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, počastila i ja sebe jednom perilicom posuđa. Zašto meni nitko nikad nije rekao kako je to super stvar? Sad ko blesava samo perem, vadim prastaro suđe (za koje nisam ni znala da može biti tako prekrasno čisto), slažem, vadim, divim se.. I sad imam pitanje-može li ići ona debela žica sa špahera u perilicu? I kola od plina? Jel to itko pere u tome?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj, samo mislim da ti se nece skroz dobro oprati.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

možeš, samo ti se neće baš dobro oprati,
    ali se fino rastope maščobe pa još malo postružeš sa spužvom

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Trina, gdje si kupila, koju? Ja ne znam što i kako i koju odabrati, na što paziti osim garancije?

Gdje ima najveći odabir istih?
    Posljednje uređivanje od mašnica : 11.12.2012. at 15:53

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kupili smo Beko, nekakvu, napamet. Nisam znala ni na što treba paziti, birala sam po izgledu i cijeni, pasalo mi i jedno i drugo (siva/2500 kn).Ima garanciju 5 godina. Uzeli smo u Robota. E da, i gledala sam glasnoću, uzeli smo najtišu od ponuđenih

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    može li ići ona debela žica sa špahera u perilicu? I kola od plina? Jel to itko pere u tome?
    perem ja, blista

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja svoje perem na tjednoj bazi u perilici. moja "žica" je od gusa, sve 5!

Evo, počastila i ja sebe jednom perilicom posuđa. Zašto meni nitko nikad nije rekao kako je to super stvar? Sad ko blesava samo perem, vadim prastaro suđe (za koje nisam ni znala da može biti tako prekrasno čisto), slažem, vadim, divim se.. I sad imam pitanje-može li ići ona debela žica sa špahera u perilicu? I kola od plina? Jel to itko pere u tome?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A buka? Čitam na drugim forumima da jako hvale Bosch-ove perilice...
    Blomberg, da ne svijetli žaruljica ne bih znala da pere, toliko je tiha. I srebrne izvana, i pet godina garancije, i sasvim pristojna cijena, a njemačko je njemačko, iako sam i sa Bekovom sušilicom zadovoljna.

http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/...RG-GSN9222XSP/

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Potvrđujem. Mi odustali od Boscha zbog samo 2 god. garancije.
    Beti, i ja imam Bekovu sušilicu!

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Blomberg, da ne svijetli žaruljica ne bih znala da pere, toliko je tiha. I srebrne izvana, i pet godina garancije, i sasvim pristojna cijena, a njemačko je njemačko, iako sam i sa Bekovom sušilicom zadovoljna.

http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/...RG-GSN9222XSP/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj, samo mislim da ti se nece skroz dobro oprati.
    a jel bi ošlo s parnim čistačem

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma, ja to povremeno uvalim u kadu i oribam žicom.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja perem, i žicu i kola i filtere od nape (doduše na njima je pisalo da se peru u perilici). Preporodila sam se.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U jednom trgovačkom centru za vikend budu perilice na popustu 15% ako netko kupuje neka se javi pa javim na pp gdje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kola su mi se dobro oprala a žica nije skroz ali sve je bilo rastopljeno pa se za tren sve skinulo ručno. Prezadovoljna sam. Jedino eto, sad imam problem da je nama jedna mašina dnevno ustvari malo. Ali sam jako, jako zadovoljna, nevjerojatan osjećaj kad ne moraš iza ručka stajati za sudoperom još pola sata i ribati. Totalna evolucija u mojoj kući.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Trina nije ni nama, a nas je 4, za vikend ja operme barem dvije.
    ali cesto tanjure od rucka i case operem na onom brzom programu, i opere mi se dobro.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jel ima netko končarovu suđericu?

mi smo našli jednu koja ima super potrošnju, stane 12 servisa, sve se čini ok.
    samo ne znam nikoga tko ima končarevu suđericu.
    ovdje imamo praprapprastaru indesitku koja super pere, ali je fakat stara i guta gomilu vode i struje i nećemo je nositi u drugi stan.
    uzet će je svekrva.
    prva suđerica koju smo ostavili u prvom stanu (mi ko čerga, svakih par godina selimo ) bila je whirlpool - niš ne valja.
    imali smo i sušilicu whirlpool, ako netko slučajno zaluta ovamo u potrazi za sušilicama - isto se raspala točno dva dana nakon isteka jamstva

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

gledam vaše prijedloge i ne znam ni sama da li pretjerujem ali sad kad trebam novu suđericu shvatila sam da se recimo potrošnja vode kreće 5-15 l, struje 0,8-1,5 kW, decibeli 42-56 i nikako da nađem neku koja ima sve najbolje karakteristike!
    mislim, potrošnja vode za stroj koji rabiš svakodnevno mora biti najmanja moguća! meni su i decibeli važni jer mi je kuhinja otvorena prema ostatku stana, stara Electrolux mi je previše bučila
    jeste obratili pažnju na te stvari?
    Posljednje uređivanje od maxi : 13.12.2012. at 11:33

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naravno da smo obratili pažnju. Ja sigurno da. Zato sam i uzela Blomberg nakon priličnog uspoređivanja.

Trina, i ja moram često prati po dvije mašine. Onda rasporedim tanjure i čaše na kraće pranje, a padele i sve metalno na dulje.
    I one prave noževe ne perem u mašini, uvijek na ruke.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Whirlpool koji se raspada nakon isteka jamstva? To ti se zove programirano starenje. Iz tog razloga sam jako protiv kupovine ičega iz AEG/Bosch/Siemens grupacije. Očito i Whirlpool.

Inače imam Končar perilicu ... iz Turske. Ništa joj ne fali.
    Posljednje uređivanje od Davor : 13.12.2012. at 11:39

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovdje je stranica dobra za uspoređivanje karakteristika pojedine suđerice iz fotelje
    http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/perilice-posuda/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pokvarila mi se suđerica, vjerojatno je nećemo popravljati, jer se ne isplati.

Dakle, gledamo sad Bosch i Miele, dvoumim se. Zanima me funkcija treće ladice, ona najgornje, za jedaći pribor. MM kaže da je isprobavao u dućanu, i da ukoliko ima ta ladica, onda dolje ne stanu lonci i veći tanjuri, jer se onda gornja košara mora spustiti niže. Ima li tko takvu suđericu?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da smo obratili pažnju. Ja sigurno da. Zato sam i uzela Blomberg nakon priličnog uspoređivanja.

Trina, i ja moram često prati po dvije mašine. Onda rasporedim tanjure i čaše na kraće pranje, a padele i sve metalno na dulje.
    I one prave noževe ne perem u mašini, uvijek na ruke.
    ta tvoja troši 15 litara vode!?

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja imam Blomberg s tom 3. ladicom. Meni je to super stvar, uopće ne koristim onu posudu za beštek, jer mi pored ove ladice ne treba.
    Nemoj me držati za riječ, ali mislim da se Bosch i Blomberg proizvode u istom pogonu, tako nam je prodavač rekao.
    Već sam rekla da smo odustali od Boscha zbog garancije, meni 3 god. više puno znači.

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Dakle, gledamo sad Bosch i Miele, dvoumim se. Zanima me funkcija treće ladice, ona najgornje, za jedaći pribor. MM kaže da je isprobavao u dućanu, i da ukoliko ima ta ladica, onda dolje ne stanu lonci i veći tanjuri, jer se onda gornja košara mora spustiti niže. Ima li tko takvu suđericu?

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ne da mi staviti link, izbacuje me van, pa evo kataloški br. BL GSN9483A20, Elipso!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I nadam se da za cijeli program potrosi 15l vode. S manjom potrosnjom sude ne bi bilo isprano. Za pola punjenja trosi manje, valjda. Na opisu za Miele ne pise potrosnja vode, a na bosh od 6 l. Meni je bilo vaznije da pere da je tiha i da je manja potrosnja struje. A ni 5 god garancije nije za baciti.
    Za sad ispunjava moje zelje.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Mi imamo Miele, s tom trećom ladicom za beštek - super sam zadovoljna. Prijašnja mi je imala košaricu dolje i ovo mi je ipak bolje jer je beštek uredno raspoređen a donja ladica je potpuno slobodna za slaganje. Plus što se jedan dio donje ladice da i preklopiti pa stanu svakakve kombinacije.
    Ništa se ne spušta...nisam zapravo dobro razumjela što je tvoj muž mislio.
    Ima dovoljno mjesta za sve. Izvedba je odlična, baš se osjeti kvaliteta materijala (naspram nekih drugih jefitinijih koje sam uspoređivala), tiha je, jednostavna.
    Uglavnom - preporučam!

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo Gorenje sa tom trećom ladicom i mrak je. Kada sam kupovala mi je bila to jedna od bitnijih stavki, da ima tu treću ladicu jer ima onda dolje viuše mjesta za beštek. A srednja košara se podešava po visini pa nije problem - ako treba više onda je dignem, ako niže spustim...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U jednom trgovačkom centru za vikend budu perilice na popustu 15% ako netko kupuje neka se javi pa javim na pp gdje
    Emmezeta, 10% ali samo na samostojeće, meni treba ugradbena.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako ti ne smeta izgled vrata, praktično svaka ti postane ugradbena jednostavnim skidanjem gornjeg poklopca. Sve imaju vijke poklopca izvedene tako da se super jednostavno skidaju. Svaka ti onda stane pod pult.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •