To bi onda bila podpultna, ugradbena ima i vrata u boji kuhinje. Doduse, ja sam na svoju nalijepila plasticnu tapetu da paše.
To bi onda bila podpultna, ugradbena ima i vrata u boji kuhinje. Doduse, ja sam na svoju nalijepila plasticnu tapetu da paše.
Kupila sam ovu boschovu, ali još ne znam kakva je jer kuhinja je tek u izradi pa ću još neko vrijeme pričekati sa recenzijom. Odlučila sam se za nju isključivo radi nekih usmenih preporuka.
Ovo nam je već 3. suđerica u 10 godina. Prva je bila Candy i bila sam izuzetno zadovoljna s njom dok se nije nakon 8 god. pokvarila. Doduše, naknadno smo je popravili pa je završila kod sveki i još tamo radi. Prije nešto više od godine dana smo kupili Beko i nakon početnog zadovoljstva u zadnje vrijeme me je počela ljutiti. Zamuti mi se suđe bez ikakvog konkretnog razloga jer uvijek radim sve isto :/ Naprosto, svako četvrto, peto pranje odradi kako treba, a ovo između je sve mutno kao da mi sol negdje curi, a provjereno je da nije do toga. Probavala sam s raznim programima, tabletama, ali sve je isto... Na kraju ova ide u bodule pa ćemo vidjeti hoće li tamo biti *poslušnija* pošto je tamo kišnica. Uzdam se da ću s ovom boschovom biti zadovoljnija.
Posljednje uređivanje od Bodulica : 14.12.2012. at 22:54
imam gorenje sudericu staru sest godina. primetila sam da ne uzima vodu za sjaj, vazda je posudica puna. jel tko imao takav problem i ima li kakvo rjesenje?
I mi kupii Bosch. Za sada sam zadovoljna, koristim eko program i vrlo je tiha a sudje dobro oprano. I stvarno je zgodna ta ladica kojoj se mijenja visina, kao i ona najgornja za escajg, dolje ostane vise mjesta a zgodno mi dodje za neke sitne stvari skjim sam prije mucila gdje staviti da se ne izgube.
Koliko vama traju programi pranja? Moj eko program je 150minuta, najkraći je 30 minuta za malo prljavo suđe, ostali su i 180minuta čak (za najveća zaprljanja). To mi se tako čini puuuno i dugo...
Moj uobičajeni program traje sat vremena ( a piše 58 minuta), na 60 stupnjeva. Ima još tri programa, ali ih rijetko koristim, pa ne znam koliko traju.
I suđe je dobro oprano. Čisto i sjajno.
Ovaj moj eko program traje cca 3h ali me ne smeta - tokom dana ubacujemo sudje a navecer prije spavanja pustimo, ujuto nas ceka oprano i suho...
Samo mala preporuka o NE-kupnji SIMENES perilice (mala ugradbena) jer se programirana na kvar dan nakon isteka garancijeNo, imamo novu, ali ne znam kog majstora tražimo za ugradnju, vodoinstalatera?? ili nekoga tko ugrađuje kuhinje??? Molim savijet ili kontakta na pp ako znate nekoga pouzdanog i ne baš skupog da mi ugradi perilicu (u Zagrebu)
Ja sam to sama složila. Neš' mudrosti.
Na odvodu ispod sudopera je poklopac u koji staviš odvod od mašine, a ima negdje i ventil za dovod hladne vode. Cijevi pažljivo proguraš iza ormarića od sudopera. Prije toga malom pilom izrežeš otvor na poleđini ormarića od sudopera. Ako ventil ne paše, odeš kupiti nastavak, (prije toga izmjeri promjere jednog i drugog.)
Čak sam našla i link
http://www.marley.hr/hr/proizvodi/ku...suda/index.htm
Skinula sam gornji poklopac mašine, ima par vijaka i ugurala ju ispod pulta.
I još treba ukopčati struju. Pokrenuti pranje i provjeriti da negdje ne kaplje voda.
Mozete li mi molim vas reci kakve su u praksi mogucnosti postavljanja sudjerice u postojecu kuhinju, tj. kuhinjske elemente?
Postoji li (ugradbena) sudjerica koju se moze smjestiti u kuhinjski element? Znaci izvadis sve stvari iz jednog elementa (sirine 45 cm) i u njega gurnes sudjericu?
Jer koliko ja gledam dimenzije tih sudjerica ispada da sve one moraju stajati na podu. Da li je to stvarno tako? Ako jeste, kako razmontirati taj kuhinjski element, tj. odstraniti mu donju dasku, a da se konstrukcija ne raspadne?
Ta pitanja me muce, pa ako mi neko moze reci kako u praksi izgleda smjestanje sudjerice u postojecu situaciju bila bih zahvalna.
aurora, mi imamo suđericu ugrađenu u elemete, širine 45 cm. međutim ugrađena je prilikom izrade kuhinje i stoji na podu. skinuta je gornja ploha da bi stala pod kuhinju. možda bi i tebi pomoglo skidanje gornje plohe. ne znam zašto bi morala stajati na podu. svejedno vjerojatno treba paziti da sa zadnje strane ima dovoljno zraka, a i treba negdje provući crijeva za vodu.
Zar ti nije svaki ormarić element za sebe, tj. ima i dno i stranice? Samo odvidaš plastične vijke koji međusubno drže ormariće, izvadiš kojeg treba i staviš mašinu. One stoje na podu i mora biti dovoljno blizu odvoda i dovoda koji se najlakše riješe ispod sudopera, cijevi su nekih metar i pol dugačke. I žica za struju isto toliko, a nije preporućljivo stavljati na produžni kabel.
Naravno, za potpultnu montažu, skineš gornji poklopac mašine. Ja-majstorica za suđerice.![]()