Da. Ja sam rekla da je dr. Bubaš ok.
Moj L. se kod nje liječio od ambliopije (uglavnom na Rebro, ponekad u Monokl) desetak godina i dulje, ali žena je otišla u mirovinu pa na Rebru nije dostupna. Drago mi je da još radi u Monoklu.
* * *
Već smo ustanovili da tvoje dijete pokazuje jako slične simptome kakve je imao i moj stariji sin. On nije imao dijagnozu pervazivnog poremećaja (nisam ga nikad vodila na ERF) nego samo zakašnjeli razvoj neurološkog sustava dijagnosticiran u Suvagu. Zbog toga mu je kasnila i motorika i govor, imao je smetnje i sluha i vida... sve umreženo. Do pete godine nije mogao skočiti s dvije noge istovremeno. Crtanje - nula bodova. Vezanje cipela - isto. Nije sam jeo žlicom do četvrte godine jer mu je bilo teško pogoditi usta. Sva sreća da je draga teta u vrtiću to znala i imala razumijevanja

. Ova tvoja priča je jako jaaaaako slična. Tko zna, da smo išli na ERF na dijagnostiku, ne bi me iznenadilo da su nam u dijagnozu napisali štogod slično.
Kako god bilo, takva djeca zahtijevaju od nas da im se prilagodimo i puno puno radimo, najprije na otkrivanju njihovih potreba, a onda na razvijanju. Dosta toga što druga djeca nauče spontano ovakvim klincima trebamo mi pokazati i sustavno ih učiti. I do škole stvarno sve stignu. Ako nešto od smetnji i ostane, s vremenom se i dijete i roditelj naviknu na to i prihvate.
Dobro si krenula - logoped + radni terapeut + rad doma = uspjeh
Sretno!