Draga Cheerliee, nisam defektolog po struci vec odgojiteljica ali sam se u radu susrela s djecom s ovom i slicnim dijagnozama. Na zalost danas je sve vise djece s poremecajima iz tog pervazivnog spektra, a to je dosta sirok spektar i opet se ista dijagnoza razlikuje od djeteta do djeteta tj problemi koje ono ispoljava...tipa neki su vise agresivni, neki povuceni.. U samu dijagnostiku i terapije necu ulaziti jer nije moje podrucje, ali ti zelim reci da je jako ohrabrujuce i pozitivno sto si vec tako rano prihvatila da nesto nije ok i krenula u akciju jer je tu najcesci problem koji smo mi primjetili kod roditelja...suocavanje s istinom i prihvacanje iste. Na zalost tako samo nastete svom djetetu i izgube dragocjene mjesece pa i godine bez da je dijete dobilo adekvatnu pomoc,a mnoge studije su vani pokazale da sto se prije krene punoo su bolji rezultati. S jednim djecakom sam se borila od njegove trece godine ( doslovno borila jer je u kolektivu bio nemoguc-agresivan, a nitko nam od strucnog tima,nije zelio pomoci niti nas uputiti kako i sto da radimo s njim,roditelji sve negirali...pa sam dosta sama istrazivala, citala, trazila, pitala..) Kako je to unuk jedne nase radne kolegice znam kako je i danas.Naposljetku, kada su roditelji prihvatili sve to ( oko njegove 4-te god) i krenuli s terapijama on se puuno promijenio ,napredovao i danas je u normalnoj skoli,a po ovome sto citam bio je puno gore nego tvoj maleni..
Tako da samo naprijed, pozitivno, sama se puno informiraj, pitaj i sudjeluj u njegovim terapijama i rezultati nece izostati. I jos kad se odlucic za vrtic mogu ti preporuciti Montessori program, on je isao samo zadnju godinu, a bilo bi bolje da je krenuo ranije. U tom programu ce dobiti puno individualnog rada kroz osmisljene vjezbice za svako razvojno podrucje.. Ako imate takav program u vasem gradu- preporucam svakako! Sretno i hrabro dalje