Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 207

Thread: Ticino masa

  1. #1
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default Ticino masa

    Zna li netko gdje se može nabaviti/ kupiti/ naručiti ticino masa za torte?

  2. #2

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    skoro na vrhu
    Posts
    1,304

    Default

    Što je to?

  4. #4

    Default

    Ako dobro mislim to je smjesa kao od marcipana, ali bez badema koja se može mijesiti, razvaljati,kao plastelin i s njom se može prekriti cijela torta i/ili raditi različite ukrase.
    Ja sam lani radila, bio je recept na mamamami.
    Ide hrpa šećera u prahu, a ostalo sam zaboravila. Boja se s tekućom bojom za hranu.
    Ako bi sama radila potražim ti recept.

  5. #5
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Ne znam da li si vidjela torte koje izgledaju kao da su obučene u marcipan- potpuno glatke, u raznim bojama... to se dobiva tom masom. Mogu se raditi razne figurice i oblici. Ma, predivne su.

    Pogledaj: http://www.sugarcraft.com/catalog/no...cess/46188.jpg

  6. #6
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    aleksandra70vanja, molim te da mi napišeš recept, ali dosta mi je hitno, pa te molim da to bude danas.
    Sad sam zvala u onaj dućan- masa je jako je skupa i koštala bi koliko i cijela torta (oko 200kn), pa se slastičarka koja će peći tortu ponudila da će sama napraviti ticino masu, ali da joj potražim recept.

    Hvala

  7. #7

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    Ne znam da li si vidjela torte koje izgledaju kao da su obučene u marcipan- potpuno glatke, u raznim bojama... to se dobiva tom masom. Mogu se raditi razne figurice i oblici. Ma, predivne su.

    Pogledaj: http://www.sugarcraft.com/catalog/no...cess/46188.jpg
    ajme divote, što bi vid dao za ovakvu tortu-dvorac

  8. #8

    Default

    http://www.kolaci.net/forum/viewtopic.php?t=128

    Evo i recept za cijelu tortu koja bi bila idealna za tvoju curicu.

    Ja sam lani radila nešto slično, ali ne znam staviti slikice, isto sam kupila figurice jagodice bobice.

    Samo što tu ide želatina, znam da je mnogi ne vole, ni ja je inače ne koristim, a umjesto glukoznog sirupa ja sam stavila ječmenog slada.
    I ta masa je slatka za pozvizdit, ali nama je služila samo kao ukras, uglavnom smo je svi maknuli na stranu i jeli tortu bez nje, pogotovo smo to radili djeci.

  9. #9
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Jel'da?
    Mi ćemo imati Fifi.

    Megi mi svako malo spomene tvog Vida- daj mu pošalji jednu pusu od nje!

  10. #10
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Pisale smo u isto vrijeme- aleksandra, hvala!

    Ovaj zadnji post je bio za anek.

  11. #11

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    Megi mi svako malo spomene tvog Vida- daj mu pošalji jednu pusu od nje!
    hoću

    ..a što se tiče torti, ja moram isfurati kako znam i umijem neku gusarsku tortu, jer si on to jako želi; znači nešto "čokoladno i opasno", s gusarima, blagom, brodom, mapom.. mislim da ću se ove godine sama upustiti u avanturu oko torte, neću naručivati.

  12. #12
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Nije li ticino masa zapravo neka vrsta fondana? :/

  13. #13
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    i ja sam prije pola godine radila tortu s tim pokrovom:

    http://public.fotki.com/Trinnity/ana...60916_128.html

  14. #14
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    trinity, Može pass?

  15. #15
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    joj isla automatizmom...
    mislim da je ovaj link ok
    http://images115.fotki.com/v681/free...jpg?1158825414

  16. #16
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    i ja san andrei radila za rodendan tortu sa tom secernom pokrivkom, ali to vam nije ticino masa, ona je nesto drugo. inace je skroz lako za radit sa tom secernom masom, ja san koristila boju u prahu i dovoljna je kolicina na vrh noza pa zato pazite ako cete radit s njom

    trinity, daj pass

  17. #17
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    wow, predivna je! moja je ispala nekako bas kvrgava pa me je sram stavit slike

  18. #18
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    ja imam i kupovne ticino mase i mogu reci da su meni obje mase vrlo slicne, ova kupovna mi kao ima neku aromu i mrvu mi je vise gumirana, a ova domace izrade je sladja (puno secera u prahu) i brze mi se susi.
    torta je radjena krajem ljeta i posto je bila velika uopce nije mogla u frizider, ali nije se susila ispod "kore" koja je nakon nekoliko dana nalikovala slatkom rozom gipsu, moglo se lijepo kuckati po njoj.
    vijek trajanja je duzi kupovnoj smjesi.

  19. #19
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    trinity, do poda.

  20. #20
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    dobro, lutka je kupovna, nju nisam radila, da ne bi bilo zabune :D

  21. #21
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Lutku nisam ni skužila sve ostalo je preprepredivno!!!
    Moram i sama to jednom probati. Stvarno svaka čast!

  22. #22
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    Trinity ti si 8)
    A što ti tek dijete ima lijepo ime

  23. #23
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    i hvala na komplimentima, ja sam inace totalni amater po pitanju izrade torti, ali za svoje klince me nekako uhvati zelja...
    evo, sinku za zadnji rodjendan: http://inlinethumb30.webshots.com/26...600x600Q85.jpg

  24. #24
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Ma, daj, uopće ti ne vjerujem, to ti nekog profića masno plaćaš!
    I'm impressed.

    Baš ću pofotkati našu Fifi kad bude gotova- živo me zanima kako će ispasti.

  25. #25
    Tea's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,027

    Default

    forumašica sa mama-mami, paty C, je na svom blogu opisala kako se radi ta masa

    http://pattycakes.blog.hr/

  26. #26
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by trinity
    i hvala na komplimentima, ja sam inace totalni amater po pitanju izrade torti, ali za svoje klince me nekako uhvati zelja...
    evo, sinku za zadnji rodjendan: http://inlinethumb30.webshots.com/26...600x600Q85.jpg
    Trinity, jesi sama radila i te boriće? Kako, plzzzz?

  27. #27
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    ne, borici su plasticni, kao i autici i ograda, to se vidi
    cesta je obojana s crnom jestivom bojom, a trava (kokos brasno s zelenom), ostalo su jestivi slatkisi, cok. bomboncici i karamele

  28. #28
    suzyem's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    619

    Default

    Evo kako naša baka radi torte :D
    One bebe su od ticino smjese!

    http://public.fotki.com/suzyem/

  29. #29

    Default

    Quote Originally Posted by trinity
    joj isla automatizmom...
    mislim da je ovaj link ok
    http://images115.fotki.com/v681/free...jpg?1158825414
    Meni se ne otvara, a baš bi htjela vidjeti
    the webpage cannot be found

  30. #30
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    Linda, bila bih ti zahvalna za recept, sliku i upute Fifi torte. Ja bih je Marti napravila ovo ljeto za rođendan.

    Anek, ideju za gusarski brod imaš ovdje

    http://www.tomtomklub.com/torta_gusarskibrod.html

  31. #31
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Quote Originally Posted by tinkie winkie
    Linda, bila bih ti zahvalna za recept, sliku i upute Fifi torte. Ja bih je Marti napravila ovo ljeto za rođendan.
    Za sad ti mogu samo opisno reći da se zapravo radi o torti na torti. Da pojasnim- donji dio će biti kockasti (čokoladna torta) i sav posipan zelenim kokosom (travica) a na toj travnatoj podlozi će biti druga torta (od kesten rolade) u obliku Fifine glave, od ticino mase.
    Napisat ću recept naknadno zajedno sa slikom.

  32. #32
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    Quote Originally Posted by tinkie winkie
    Linda, bila bih ti zahvalna za recept, sliku i upute Fifi torte. Ja bih je Marti napravila ovo ljeto za rođendan.
    Za sad ti mogu samo opisno reći da se zapravo radi o torti na torti. Da pojasnim- donji dio će biti kockasti (čokoladna torta) i sav posipan zelenim kokosom (travica) a na toj travnatoj podlozi će biti druga torta (od kesten rolade) u obliku Fifine glave, od ticino mase.
    Napisat ću recept naknadno zajedno sa slikom.
    zvuci zanimljivo, jedva cekam vidit gotov uradak

  33. #33
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    Quote Originally Posted by trinity
    joj isla automatizmom...
    mislim da je ovaj link ok
    http://images115.fotki.com/v681/free...jpg?1158825414
    Meni se ne otvara, a baš bi htjela vidjeti
    the webpage cannot be found
    uh evo opet, novi linkovi:
    http://home-and-garden.webshots.com/...30461852VBSKFy
    http://home-and-garden.webshots.com/...30461852vfymya

  34. #34

    Default

    Hvala, trinity super su obje torte.

  35. #35
    suncokret's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,089

    Default

    Potpisujem Babyblue, recept pliiiiiiiiz!

  36. #36
    Tea's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,027

    Default

    i mi bi ovo papale, daj ričetu!!!

  37. #37
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    je, moj ledeni vjetar, joj sad su i mei zaslinila usta, a nemam kome radit kolac....

  38. #38
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    evo recepta:
    LEDENI VJETAR

    Bijela kora:
    9 bjelanjaka
    30 dag šećera
    1 žlica jabučnog octa

    Krema:
    9 žumanjaka
    4 žlice šećera
    2,5 dl mlijeka
    4 žlice oštrog brašna
    3 vrećice vanilin šećera
    1 margarin

    i još trebate:
    3 slatka vrhnja (~1 litre)
    3 vrste voća (ja kombiniram banane, jagode, kivi, ananas, marelice, breskve...šta se nađe trenutno)

    Priprema kore:
    Istuće se čvrsti snijeg, doda šećer i ocat. Peći u velikoj tepsiji 1 sat na 150°C na aluminijskoj foliji (namastim tepsiju, pa stavim alu-foliju koju namazem margarinom i pospem brašnom).
    Ohlađenu koru odvojiti od alu-folije i prerezati na 3 dijela.

    Priprema kreme:
    Mlijeko se stavi da prokuha, a onda u to dodam umućeni žumanjak sa šećerom i brašnom dok se ne zgusne (slično kao puding).
    U ohlađenu kremu doda se margarin i pjenasto izradi.
    Posebno istući čvrsto slatko vrhnje.

    Složiti sve 3 puta: bijela kora, žuta krema, voće, šlag (u tankom sloju da slučajno ne kliznu slojevi - meni se desilo lani kad je bilo jako vruce, a slag se nije sčvrsnuo pa mi se kolač razbježao po frižideru ). Sve na kraju premazati šlagom.

  39. #39
    Tea's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,027

    Default

    njami-njami

    ovo ide za Nikin ročkas

  40. #40
    skviki's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bregi,Matulji
    Posts
    505

    Default

    Malo pitanjce -
    ova 3 vrhnja idu u kremu
    ili je to šlag koji spominješ kao zaseban sloj?

  41. #41
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    vrhnja ne idu u kremu, to je taj poseban sloj, ja ne volim onaj biljni slag iz tetrapaka (hopla, hola, i sl.) nego koristim ili prasak iz vrecice (njami, ali se brzo susi pa kolac teba brzo pojesti) ili slag od m.m. (vindijin, dukatov, ljubljanske mlekarne...) koji teze umutim da bude cvrst (pa mi se razbjezao), ali okus mi je ok, a vlaznost ostaje danima (to je za one koji sporo trose kolace)

  42. #42

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zagreb- Vinkovci
    Posts
    136

    Default

    Da se malo i mi hvalimo tortama od ticino mase: http://public.fotki.com/mirnazg/torte/

  43. #43
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    mimazg - torte su prekrasne .
    Odmah sam dobila apetit za njupanje kolača
    Pitanje: jesi radila sa kupovnom ticino masom ili je domaće radinosti ?

  44. #44
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    ova od krštenja je prekrasna!!!

    Kako si napravila papučice i stopice??

  45. #45

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zagreb- Vinkovci
    Posts
    136

    Default

    Quote Originally Posted by tinkie winkie
    ova od krštenja je prekrasna!!!

    Kako si napravila papučice i stopice??
    Ima za kupiti male soknice koje su navučene na plastični kalup.Na taj kalup sam stavila masu, oblikovala šlapicu, osušilo se i polako skinula.
    Kalimero ticino je kupovni. One ružice su od domaćeg marcipana.
    I ja si mislim kud sam otvarala ovaj post, a na dijeti sam

  46. #46
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    mimazg, prelijepe su ti torte, ruze prekrasno radis

  47. #47
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    Quote Originally Posted by mimazg
    Ima za kupiti male soknice koje su navučene na plastični kalup.Na taj kalup sam stavila masu, oblikovala šlapicu, osušilo se i polako skinula.
    Super ideja, ne bih se nikad sjetila !!!!

  48. #48
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Kap što sam obećala, evo naše torte Fifi:
    http://public.fotki.com/vvedrana/oujak-2007/
    Fifi je na kraju bila od marcipana, a ne od ticino mase, ali i od nje bi bila vrlo slična i ne izgleda mi jako komplicirano za napraviti.
    Osim što je bila lijepa, torta je bila odlična- donji dio čokoladna torta, a gornji rolada od kestena. Ne znam recept, jer nisam autorica, ali ako ste zainteresirane, saznat ću, pa napišem.

    Ova druga torta skromnijeg dizajna je moje djelo.

  49. #49
    trinity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Solin - Split
    Posts
    676

    Default

    fifi odlicno izgleda, ali ja nikad neuspjevam dobiti bijeli marcipan, po difoltu mi je zut, kako to?

  50. #50
    suncokret's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,089

    Default

    Trinity hvala za recept!

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •