Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Regresija - noćno mokrenje

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Regresija - noćno mokrenje

Molim sve roditelje koji imaju iskustva s regresijom vezanom uz noćno mokrenje nakon dolaska nove bebe da se jave...

Pomalo smo već očajni. Naš je dječak s 1god i 10mj skinuo dnevnu, a s 2god i 2mjeseca i noćnu pelenu. U prvih 6 mjeseci od skidanja noćne pelene, dogodilo mu se svega 3 ili 4 puta da se popiškio po noći, dakle super je to svladao.

Eh, onda je s 2god i 4mjeseca dobio bracu.... Kada je maleni napunio 4 mjeseca, stariji je počeo piškiti u krevet . Evo to već traje 2,5 mjeseca i ne vidim nikakve naznake poboljšanja. Urin smo nosili na kontrolu, sve pet. Jasno mi je da je uzrok najvjerojatnije emocionalne prirode.

Molim sve koji imaju slično iskustvo da ga podijele. Koliko je to kod vas trajalo? Što je pomoglo? Kako o tome razgovarati s djetetom? Za dva mjeseca puni 3 godine.

Hvala unaprijed!

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Evo kod nas je to bilo. Stariji je skinuo pelenu dva mjeseca prije treceg rodjendana. Brat je dosao nakon 4 mjeseca i ovaj je poceo piskiti u krevet. Da kazem da niti jednom se nije prije toga popiskio u krevet, niti u periodu odvikavanja.
    Rijesili smo homeopatijom u periodu od tjedan dana. Bilo je tu, osim piskenja, i ljubomornih ispada, sve je proslo i to djelomicno zahvaljujem homepoatiji.
    Eto, mozda da tako probas, skoditi ne moze. Mi smo uzimali nux vomica 30c dvije pelete jednom dnevno.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti.
    Koliko ste dugo čekali prije odlaska homeopatu, tj. koliko je to trajalo? Jeste li mu rekli da mu to dajete radi piškenja u krevet?
    Imaš li nekoga za preporučiti, kome da odemo (može i u pm)?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja sam odmah nazvala svoju homeoparicu i ona mi je telefonski preporucila. Naime, poznaje i starijeg dosta dobro i redovni smo kod nje godinama. A i dok sam bila trudna rekla mi je da mogu ocekivati svasta sa starijim jer je takvo dijete, zahtjevan i voli biti u centru paznje.
    Njemu nisam nista govorila, niti mu govorim inace kad dajem homeopatiju. Kazem da je ljekic, a kako su kuglice slatke, njemu je svejedno sto je jer je slatko.
    Na pp ti saljem kod kog idem. Mislim, nije problem tu napisati samo ne znam pravila.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mislim da ti ne mogu poslati pp jer imas malo postova. Ajd napisi jos koji pa ti se javim.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj rumena prvotno napisa Vidi poruku
    Molim sve roditelje koji imaju iskustva s regresijom vezanom uz noćno mokrenje nakon dolaska nove bebe da se jave...

Pomalo smo već očajni. Naš je dječak s 1god i 10mj skinuo dnevnu, a s 2god i 2mjeseca i noćnu pelenu. U prvih 6 mjeseci od skidanja noćne pelene, dogodilo mu se svega 3 ili 4 puta da se popiškio po noći, dakle super je to svladao.

Eh, onda je s 2god i 4mjeseca dobio bracu.... Kada je maleni napunio 4 mjeseca, stariji je počeo piškiti u krevet . Evo to već traje 2,5 mjeseca i ne vidim nikakve naznake poboljšanja. Urin smo nosili na kontrolu, sve pet. Jasno mi je da je uzrok najvjerojatnije emocionalne prirode.

Molim sve koji imaju slično iskustvo da ga podijele. Koliko je to kod vas trajalo? Što je pomoglo? Kako o tome razgovarati s djetetom? Za dva mjeseca puni 3 godine.

Hvala unaprijed!
    Možda je najbolje ne razgovarati o piškenju u krevet, jer i tako i tako dijete to ne može kontrolirati obzirom da se događa dok spava. Znači ne spominjati uopće, nikad. Mislim da je u ta 4 mjeseca od kad se braco rodio, dijete osjetilo da više nije onoliko važno mami i tati koliko je bilo do dolaska brace. Možda je najbolje navečer kad se svi okupe, staviti bracu pored, na kauć ili u njegovu kolijevku i pošto još nijšta nezna samo će se vidjeti da je i on prisutan, a cijelo vrijeme se igrati i 100% pažnju posvećivati starijem. Tako bi možda shvatio da je braco tu, ali je on (stariji) ipak jako jako važan i puno pažnje mu se posvećuje. Neće preko noći ponovno steći povjerenje (i možda prestati piškiti u krevet), ali barem 4 mjeseca koliko je trebalo da to povjerenje izgubi. I tijekom dana čim stariji pozove, odmah mu se javljati i posvećivati. Možda je bolje tako pokušati (a i dok je maleni mali pa još ništa ne kuži) nego nekim terapijama doktora ili terapeuta, jer njegov problem je i došao unutar obitelji, tu se i lijek krije. Svako dijete ne prihvaća lako dolazak brata ili sestre, a nije toga svjesno.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ako je uzrok problema prilagodba na malo dijete, onda bi trebalo prestati kad se dijete prilagodi
    kad sam rodila mlađe dijete, spominjali su mi otprilike period od 6 mjeseci, i tako nekako je kod nas i bilo, nakon toga je manje ludo

ali treba razmotriti i druge moguće uzroke
    recimo, mi smo imali isti problem ove zime, znalo mu se i prije ponekad dogoditi, ali ove zime jedno vrijeme SVAKU noć. Prebacio se u svoj krevet, i to je emocionalno ok podnio, ali sam ja nakon nekog vremena skužila da je na tom dijelu sobe pod puno hladniji, jer se nalazi iznad terase i tu je puno lošije izolirano. Iako je imao debeli pokrivač i bilo je na osjet toplo u krevetu, od dolje ga je očito hladilo i to je mjehur osjetio. Kad smo na krevet stavili vuneni nadmadrac, problem je potpuno nestao, odmah.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je uzrok problema prilagodba na malo dijete, onda bi trebalo prestati kad se dijete prilagodi
    kad sam rodila mlađe dijete, spominjali su mi otprilike period od 6 mjeseci, i tako nekako je kod nas i bilo, nakon toga je manje ludo

ali treba razmotriti i druge moguće uzroke
    recimo, mi smo imali isti problem ove zime, znalo mu se i prije ponekad dogoditi, ali ove zime jedno vrijeme SVAKU noć. Prebacio se u svoj krevet, i to je emocionalno ok podnio, ali sam ja nakon nekog vremena skužila da je na tom dijelu sobe pod puno hladniji, jer se nalazi iznad terase i tu je puno lošije izolirano. Iako je imao debeli pokrivač i bilo je na osjet toplo u krevetu, od dolje ga je očito hladilo i to je mjehur osjetio. Kad smo na krevet stavili vuneni nadmadrac, problem je potpuno nestao, odmah.

Da, točno, nikad se ne smiju isključiti ni druge mogučnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •