Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Leukemija, boravak u bolnici + virozna mama :(

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Leukemija, boravak u bolnici + virozna mama :(

Bok društvo, eto mene nakon dosta vremena. Ovako, imam poprilično specifičnu situaciju pa ne zamjerite na malo opširnijem postu. Kopirat ću na još par tema, veće šanse da prije dobijem odgovor. Malac je 4. rujna završio na Rebru, leukemiju ima. Zasad dobro guramo, usprkos naglom odvajanju po noći, izgurali smo s dojenjem usprkos tome,blisteru, sooru itd. No, sad smo u situaciji da ja vjerojatno neću moći biti uz njega nekoliko dana jer me lovi nešto, prehlada, gripa, nešto je, najvjerojatnije neću smjeti na odjel. Ipak im nešto takvog može doslovno ugroziti život. Izdajanje i pohranjivanje mlijeka u frižider u sobi mi ne dozvoljavaju jer je to ipak bolnica, kao to bi moralo biti u sterilnim uvjetima, da ne uđe neka bakterija itd. Moram postaviti ono mrsko pitanje, za koje znam da ne mogu dobiti odgovor ovdje, pa ako može, šaljite mi u inbox. Koje mlijeko da mu dam? Ja veze nemam o tim stvarima, s tim da moram naglasiti da se čini da su kemoterapije ubile i prijašnju osjetljivost na mliječne prizvode. Ima godinu i mjesec dana. Pls, nemojte me ignorirati, na sto muka sam, pošizit ću. Sve smo izgurali, i sad ovo...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Samo vam želim dati podršku. Znam koliko može biti teško prolaziti tešku bolest sa djetetom. Držite se i nadam se da će sve uskoro bit iza vas!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja vam želim pružiti podršku i nadam se da će sve biti u redu s dečkićem.
    Za mlijeko je najbolje da pitaš njegovog liječnika, s obzirom na bolest i terapiju koju prima.

Vidim da si iz Zadra, gdje si smještena u ZG? Imaš li mogućnosti izdajati se tako da očuvaš proizvodnju mlijeka?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pojma nemam o mlijeku, ali znam vibrati da sve što prije prođe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    pojma nemam o mlijeku, ali znam vibrati da sve što prije prođe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11
    X

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gabrielle, za malca i tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mozda najbolje da se psavjetujes sa pedijatrom! Naime postoje mlijeka koja dobijes u ljekarni, preko recepta besplatno! Ali u tom slucaju specijalist u bolnici treba napisati preporuku! Odmah da i kazem, kako u njima nema protein k.m., nije fino! Ali neka djeca ga piju bez problema!
    Zelim vam da ozdravite sto prije, i naravno da mozes svojem misicu sto prije u zagrljaj!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mrvica mala! Želim vam da što prije pobijedi bolest. A za mlijeko mislim da ne moraš brinuti. Najbolje da pitaš u ljekarni, ako ti liječnici ništa nisu rekli.
    No, ja mislim da djeca koja ne dobivaju majčino mlijeko, hrane se na bocu kao i sva ona koja nisu dojena. Postoji mliječna i svaka druga hrana u bolnici, kako za odrasle, tako i za male pacijente.
    Mislim da daju (kršitelj koda), jer kažu da se najlakše podnosi, tako je bilo prije par godina, sada ne znam.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako mi je zao da ste u bolnici i jos k tome u ovakvim okolnostima.
    Od srca vam zelim da se malac sto prije izlijeci.

Sto se tice mlijeka, u bolnici daju ono mlijeko koje su dobili u donaciju ili koje je bilo najjeftinije u javnoj nabavi. Nema govora da se daje ono koje je najbolje za dijete. Takodjer, na recpet se dobiva mlijeko samo ako dijete ima nalaz gastroenterologa da je netolerantno na laktozu, inace ne.
    Treca otegotna okolnost je ta sto dijete ima preko godinu dana i u bolnici ce mu ponuditi kravlje, gotovo sam sigurna.

Po dobi, nije problem da dobije bilo koje adaptirano mlijeko koje inace daju u bolnici, ali raspitaj se je li uopce kandidat da mu daju adaptirano ili ce inzistirati na kravljem mlijeku. Ako inzistiraju na kravljem, bilo koje follow-on adaptirano ce biti u redu, to su formule koje u nastavku imena imaju broj 3. Ja ti osobno ne bih preporucila samo proizvodjaca kojeg masovno bojkotiramo jer oni potvrdjeno (hvale se time), koriste GM sastojke.

Ako ti trebaju detaljnije informacije, slobodno me kontaktiraj na pp, a ako ti trebaju savjeti kako dorzati laktaciju, isto se javi.
    I drzi se i ozdravi brzo!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Za mamu i malenog i da što prije dođete doma zdravi!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih ti samo preporučila bez obzira što dijete po dobi može na "jače" AD (mislim da je to broj 2), da krenete s brojem 1, radi navikavanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da pošaljem vibrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za oporavak... Sretno!

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Držim vam fige za brz oporavak, oboma, od svega!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Slazem se sa Anemonom, definitivno jedinicu ako dosada nije nikako pio AD (znam za slicnu situaciju kad je dijete jako lose primilo dvojku a imalo je godinu i 3mj) i saljem puno dobrih vibrica!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je super (kršitelj koda) iz Bio&Bio (molim vas obrišite ako kršim kakav propis što navodim ovako ovdje, poslat ću onda mami pp), imaju kozje i kravlje adaptirano, mislim da se furaju na organic.
    Čudi me da vam ne daju da držite hranu u hladnjaku u bolnici, mi smo mogli bez problema svu potrebnu hranu donositi, samo smo morali označiti svoje ime i morali smo redovno čistiti hladnjak da ne bi štogod pokvareno bilo u njemu.
    Posljednje uređivanje od puntica : 23.12.2012. at 14:50

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo vibram za malenog i mamu
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ˇ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da što prije ozdrave!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda najbolje da se psavjetujes sa pedijatrom! Naime postoje mlijeka koja dobijes u ljekarni, preko recepta besplatno! Ali u tom slucaju specijalist u bolnici treba napisati preporuku! Odmah da i kazem, kako u njima nema protein k.m., nije fino! Ali neka djeca ga piju bez problema!
    inače ta specijalna mlijeka nisu badava, već neka manja cifra, djeca se malo teže priviknu na njih, ali treba pokušati, držite se. ako su ona u pitanju možda da probaš davat na slamčicu, i da pitaj za probiotike tipa Vip ili panda
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.12.2012. at 07:22

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čudi me da vam ne daju da držite hranu u hladnjaku u bolnici,
    Ne dozvoljavaju izdojeno mlijeko ako nije izdojeno na sterilnoj bolnickoj izdajalici.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nadam se da ces ti brzo ozdravit a tvoj mali frajer jos brze.

Za adaptirno ne znam i meni se najlogicnije cini da pitas nekog na odjelu koje bi mu bilo najbolje s obzirom na njegovo trenutno stanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •