Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: i dalje vrišti dok kaka - guta zrak dok doji??

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno i dalje vrišti dok kaka - guta zrak dok doji??

Mi smo i dalje izmučeni dojenjem. Malac ima 8tjedana, od prve noći ima urnebes u crijevima, da ne znam da on prducka mislila bi da je MM koji su to zvukovi, popračeni užasnutim vrištanjem, prije stolice, za vrijeme, i dok prducka.
    Podoji, posebno jutarnji započinju da moje mlijeko u mlazovima mu izlazi, on se grca, pušta dojku, plače, hvata opet i tako dok ne posisa pola, malo poslije kaka i prducka da se čuje skoro prostoriju do,samo 1 od 10 puta se pokaka da ne plače, dajem mu BioGaia kapi, jedem sve lagano, pijem domači komorač, dojim u svim mogućim pozama, al nikako da prestane.

To ga toliko muči da imamo jako kratke trenutke u danu kad je miran i budan, tu i tamo se osmjehne, ali čini mi se kao da mi se cijeli dan svodi na plač i nemirno spavanje jer čim počmu plinovi krene vrištanje i moram ga nosit iako ni to ne pomaže.

zar zaista krivo dojim, ne znam u čemu griješim, prvi mjesec je dobio cca 1300g.... ništa osim dojke nije stavio u usta, niti želi... i ima običaj iza svakog podoja vuči u prazno bez da sisa, kao dudu, ako ga skinem sa dojke urla.... umorna sam od tog, ne smijem se mrdnuti od kuće, šetnje se pretvore u vrištanje, ako izađem zovu me nazad da neutješno plače...a u biti uvik je problem to kakanje.

Pomoć?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nine, koliko cesto mijenjas dojke kod podoja?
    Nudis li mu u svakom podoju obje dojke, ili samo jednu? Unutar koliko sati mijenjas dojku koju prvu nudis?
    Kako reguliras taj prvi, jaki mlaz iz dojke? Jesi probala pustiti da ti prvi mlaz istekne u pelenu/rucnik pa ga staviti na dojku kad se mlaz mlijeka malo smiri?
    Kakve boje i konzistencije mu je stolica?

Naime, ovako na prvi pogled, cini mi se da se on, boreci se s jakim mlazom mlijeka, jako naguta zraka koji mu onda radi probleme (i to bolne).

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Nine, koliko cesto mijenjas dojke kod podoja?
    Nudis li mu u svakom podoju obje dojke, ili samo jednu? Unutar koliko sati mijenjas dojku koju prvu nudis?
    Kako reguliras taj prvi, jaki mlaz iz dojke? Jesi probala pustiti da ti prvi mlaz istekne u pelenu/rucnik pa ga staviti na dojku kad se mlaz mlijeka malo smiri?
    Kakve boje i konzistencije mu je stolica?

Naime, ovako na prvi pogled, cini mi se da se on, boreci se s jakim mlazom mlijeka, jako naguta zraka koji mu onda radi probleme (i to bolne).
    Krečem uvijek s onom posljednjom pa prebacim na drugu nakon cca 3 sata iako nije prazna, zvuči čudno mislim da on može cijeli dan biti na jednoj, da mi doslovno druga ne treba,a obe su opet jednako pune jer mi je od obe uvijek lokvica na majici i dok jednu sisa iz druge curi . Po noći samo jednu sisa a druga mu onako jer sam ja u polusnu smoći majicu, bodi, mene, krevet.....
    Stolice još uvik ima obilato zlatnožute vodenaste svako mijenjanje, ponekad su zelene, rijetko.

Malac kad krene sisat i zagrca se (čak mu i kroz nosić zna mlijeko izaći), ja pustim taj mlaz u gazicu, i drugi, treći, ponekad ga prebacim na drugu dojku, al obično je isto na obe.... mlijeko nakon što on potzegne samo ide u malim mlazovima, kao iz slavine.
    Posljednje uređivanje od nine : 22.12.2012. at 20:23

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nine, u kojim položajima dojiš? jesi li možda probala dojiti tako da legneš na leđa, a on da bude potrbuške na tebi? ili da sjedneš i zavališ se unatrag (to je neki poluležeći položaj, a on da bude potrbuške na tebi)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da si napisala da si isprobala sve moguce polozaje dojenja.. kako vam je islo kad si ga dojila u polulegnutom polozaju, kad je on na tebi okrenut trbuhom i s glavicom u ravnini ili iznad dojke? (ovdje vidi polozaj: http://www.freebird-websites.co.uk/r...aid_back_1.gif)
    Ovakav polozaj bi vam mogao pomoci bar danju.

Kod jako silovitog let-downa, mnogim zenama pomaze block-feeding, dojenje na jednoj dojci 4 i vise sati, uz izdajanje druge dojke samo ako se javi napetost. Tako se regulira i produkcija i malo smiri mlaz, ali treba proci nekoliko dana da bi se vidjelo funkcionira li.
    Jesi probala i to? Kako ti se cini da mozda probas tako dojiti par dana? Nuditi uvijek istu dojku nekoliko sati (pocni s 4)?

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo točno ovaj položaj (koji je meni izrazito neudoban) mu pomaže da se toliko ne zagrcne, to koristim samo kad jako plače, pokušati ću cijeli dan tako dojiti i biti ćemo po 4 sata na jednoj dojci.... evo plače..idem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nine, jako je vazno da polozaj u kojem dojis bude i za tebe udoban.
    U cemu je problem s ovim polozajem da se ne uspijevas udobno namjestiti?
    Probaj se krenuti namjestati u skroz uspravnom polozaju pa se lagano zavaljivati unatrag kad malac ulovi dojku.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Nine, jako je vazno da polozaj u kojem dojis bude i za tebe udoban.
    U cemu je problem s ovim polozajem da se ne uspijevas udobno namjestiti?
    Probaj se krenuti namjestati u skroz uspravnom polozaju pa se lagano zavaljivati unatrag kad malac ulovi dojku.
    kod tog položaja kad uhvati bradavicu zabacuje glavu u stranu a s njom i bradavicu rasteže i to mi nije ugodno, ili mu moram držat glavu s dvi ruke ravno...čini mi se da nam je ovako malo lakše...mada nakon pauza od 4 sata na jednoj dojci obe su prepunjene, mislim opet se grca s ovom jednom ali manje ... noći su mi najgore, sinoć je u 9 sati dojio samo jednom 5min, mislla sam ujutro da ću eksplodirati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •