Nemam pojma. Da sam ja to dogovarala, moje dijete imalo bi ručak svaki dan i ja bih pričekala da pojede. Vjerojatno.
Mami koja je pokrenula topic očito to nije problem. I naši su jasličari u vrtiću dobivali ručak u 11.30 zbog kapaciteta kuhinje (12 grupa po najmanje 20 djece) i to je bilo ok. To su stvari koje pitaš kad upisuješ dijete u vrtić. Prilagode se oni tebi, ali moraš malo i ti njima. Ne mogu oni čekati s ručkom zato što jedno dijete koje ima poludnevni boravak nema uplaćen ručak. Ne mogu ni organizirati za veliku gomilu djece ručak točno u 12, nego imaju pomak. Ja bih porazgovarala sa zdravstvenom voditeljicom što se nudi. Varijante su razne - dogovoriš sendvič, kakao ili juhu koja je u vrtiću svakodnevna. Dogovoriš "što ako" za slučaj hude sile.
I nisam tak pametna bila od prvog dana - naučila sam to tijekom 6 godina koliko su moja djeca provela u vrtiću. Učili smo usput, na greškama. To može svatko. Ali treba razgovarati pa se obično nađe neko rješenje koje je svima prihvatljivo.