Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
Ono što sam naučila je da ako se ja propnem na stražnje noge da izaziva negativnu reakciju, ako im dođem s pričom čujte možda bi bilo bolje, možda kad bi ovako mislim da bi mom djetetu bolje bilo....i ako probam sa dogovorom gotovo uvijek i dobijem ono što sam tražila.
Ovako bi trebalo biti i s normalnim ljudima jest tako. Ipak, vrlo često se dogodi da na lijep način ne možeš postići ništa. Sad ne govorim nužno o vrtiću, već o bilo kakvoj situaciji kad pokušavaš, na lijep način, dobiti nešto na što imaš pravo ili dobiti rješenje nekakve konfliktne situacije. 101 put mi se dogodilo da me netko za nešto zakine i ja pokušavam lijepo i mirno i polako... I ništa se ne događa. Kad podivljam, izvičem se, zaprijetim prijavom / tužbom, da vidiš kako se sve odmah rješava, uz isprike. Ne volim kad se moram tako ponašati, ali nekad naprosto nema druge.
Ili ono što je napisala Peterlin - možda je ona naprosto tip kojeg se drugi ne usude ignorirati, dok ja izgledam kao da imam 15 godina i valjda me nitko ne doživljava ozbiljno.