ne nalazim friškiju temu u vezi ovoga, pa otvaram novu i evo ukratko:
mojoj dvogodišnjakinji prije koji dan su u Klaićevoj dali otpusno pismo s dijagnozom konvulzije. Riječ epilepsiju nisu izrijekom spominjali, ali svodi se na to. Radili naravno EEG, a i MR koji srećom ništa nije našao. I dobila je lijek - Valpro beta kapi, sada smo došli do doze 10 kapi koliko će piti do kontrole. Čekamo čitavo otpusno pismo da stigne doma. Vodila nas je dr Bošnjak.
Nju naime uhvati kao vrtoglavica i ne može stajati na nogama. Prisebna je, samo se smiri i čeka da joj bude bolje.
Ima li netko dijete sa sličnim napadima, ali ne onako strašno kao u najgorem scenariju? Koje lijekove koriste u tom slučaju? Da li se snalazite s nekim koji nisu na listi HZZO-a, kojima... Znam da je sve jako individualno, ali teško je naći negdje nešto za pročitati, a da govori o ovakvim blažim situacijama. Gdje idete na kontrole?
Prof Bošnjak svi navodno jako cijene, ali me svejedno muči dijagnoza. Pedijatrica spominje da se EEG smiri tijekom vremena u 90 posto slučajeva kod male djece s takvim simptomima. A činjenica da naprosto moraš čekati da se EEG smiri i da ništa oko toga ne možeš poduzeti, to mi je najgore.
Trebam li reći da ni prof Bošnjak ni pedijatrici nije uopće bilo svjejedno kad sam rekla i tražila uputnicu za još jednog neuropedijatra (ići ćemo početkom godine na Rebro kod dr. Jurin). Kakvo je zdravstvo kod nas, naprosto ne mogu nikome vjerovati. A ovo nije viroza, upala uha i slične bolestice kad i prešutim koju, ako imam eventualno što za reći.
Hvala