-
boxice, žao mi je zbog redovnog posla. super da je uletio honorarni.
probaj si kad u siječnju ili veljači budu objavljeni obrasci za povrat poreza (a budu raspoloživi za besplatno preuzimanje s interneta) izračunati sama bi li mogla dobiti povrat poreza ili zamoli ako znaš nekog knjigovođu.
pretpostavljam da bi morala dobiti nešto povrata, pogotovo zato jer si primala smanjenu naknadu zbog korištenja roditeljskog dopusta.
pripazi samo postoji li neki limit koliko smiješ zarađivati honorarno u vrijeme dok primaš naknadu. sjećam se da je prije 2-3 godine dok sam bila na zavodu za zapošljavanje postojao limit koliko kao nezaposlena osoba smiješ zaraditi na temelju ugovora o djelu ili autorskog ugovora u vrijeme primanja naknade, a da ti ne ukinu naknadu ili ne stopiraju za taj mjesec u kome si primala naknadu. oni to lako provjere u poreznoj.
isto tako pogledaj dobro u ugovoru radi li se o neto, bruto ili bruto 2 iznosu (bruto 2 je ukupan trošak poslodavca). mi npr. uvijek u ugovorima izražavamo bruto 2. ukoliko je i u tvom ugovoru tako izraženo, onda doista moraš računati da ćeš dobiti samo oko pola iznosa.
možeš si provjeriti preko online kalkulatora koliko bi na kraju mogla dobiti.
firme često pokušavaju provući autorske ugovore, jer manje plaćaju doprinosa na njih, ali zapravo jako malo poslova je zapravo autorski rad. isto tako se često pokušavaju poslovi sklapati preko studentskog ugovora, jer su također manja davanja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma