-
kasno stižem pa ću potpisati Argente i BigBlue - sve su rekle baš kako treba biti rečeno.
inače, apsolutno sam za ZO, a i zahvalna sam ministrici Opačić na tome što je stajala uz neplodne parove kad je trebalo i sigurna sam kako nije imala loše namjere prilikom davanja ove izjave, ali izjava mi se svejedno nikako ne sviđa, a čula sam je u potpunosti na radiju. uz činjenicu da se neplodni parovi u Hrvatskoj još godinama neće moći osloboditi negativnih obilježja zarađenih tijekom agresivne anti-MPO kampanje u kojoj su se, između ostalih, koristile i upravo ovakve tvrdnje o uzrocima neplodnosti uz neizostavne dodatke promiskuiteta (ti su se uzroci zapravo predstavljali kao glavni uzroci neplodnosti, što je, najblaže rečeno, neistinito), uopće dovođenje u vezu zdravstvenog odgoja (kojeg Crkva tako žestoko napada) s potencijalnim smanjivanjem neplodnosti (čije liječenje Crkva napada jednakom žestinom) uslijed uvođenja ZO mi je - užasno. dvije stvari protiv koji se Crkva tako agresivno bori na istom mjestu, pri čemu se uvođenje jedne opravdava smanjenjem druge - što zaključiti iz toga?
bilo bi dovoljno da je rekla da su SPB u porastu i da je potrebna edukacija - uvlačenje neplodnosti u čitavu priču bilo je potpuno nepotrebno, a svakako, iako to nije bila namjera, doprinosi negativnoj slici neplodnih izgrađenoj posljednjih godina, a osobito posljednjih mjeseci prije izglasavanja novog Zakona o MPO. i potpuno mi je jasno da oni koji podupiru MPO, a sami nisu neplodni, ne vide u toj izjavi neki problem. ali vjerujte nam da neplodni, koji se godinama bore sa stigmama prouzrokovanim sličnim izjavama iz "suprotnog tabora", itekako vide problem. kao što i "suprotni tabor" vidi plodno tlo za neke buduće argumente kontra neplodnih i njihova liječenja. javnost neće čuti niti shvatiti da je neplodnost samo u 8% slučajeva prouzrokovana SPB-a. čut će samo da je zbog SPB neplodnost u porastu (čitaj: aha, promiskuitetni su, zarade SPB i na kraju završe neplodni). i to once again. i taman kad su napokon zašutili o tome.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma