Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Soor,crna stolica i željezo???

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno Soor,crna stolica i željezo???

Dok se moj pedijatar javi na tel. ja fraze dobijem.molim vas za pomoć jer ne znam što dalje.Beba ima 5mj. (Isključivo dojena)-Zadnja dva tjedna smo počeli lagano s dohranom 1.jabuka zatim banana.E sad od zadnje kontrole kod pedice nam je rečeno da je malo anemičan i da mora uzimati željezo.to je bilo prije nego smo uveli dohranu i dajem mu AD poslije podoja iako najčešče AD na kraju bacim ali sam mirnija.jer mi lijevu cicu ne želi ni blizu.dakle doji svaka cca 2h,uzima željezo 1x1ml,inače je veseo ali zadnja dva dana neće nikako papati ni cicu ni bocu, uspijem mu ugurati malo banane ali to je premalo da bi se najeo,Sinoć crna stolica s vrlo malo žutih tragova i jako čudnog mirisa sa nekakvim sitnim crnim kao končićima duljine pola cm????nikad vidjela takvu stolicu danas opet isto.također sam primjetila bjelkaste tragove na vrhu jezika i na gornjoj usnici čini mi se da je soor.Neznam što je uzrok ovakve stolice i njegovog nejedenja ja sam na izmaku snaga.budi se i noću za hranjenje i znam da je gladan ali jednostavno neće sisati čim mu dam cicu počne plakati dam dudu i smiri se.Da li dobiva prekomjerno željeza ili je sve zbog soora ili???

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

crna stolica bi mogla biti od zeljeza, a koncici od banane

za anemiju ne znam, kakva mu je bila krvna slika? ja osobno tako maloj bebi ne bi davala zeljezo

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

mikka hvala Sad mi je lakše jer je najvjerojatnije od banane jer je jede zadnja 3dana,što se tiče crne stolice i ja mislim da je od viška željeza ali me strah smanjiti ili ukinuti dozu a znam da i AD ima željeza u sastavu.Krvnu sliku smo radili prije 3mj (tada je ustanovljeno da mu fali željeza),ali nam je tek prije 15 dana pedica rekla da bi po nalazima krvi trebao piti željezo, neznam jesmo li možda trebali ponoviti vađenje krvi jer moguće je da se u ta tri mj. željezo stabiliziralo a mi bebicu filamo sa željezom
    Smijem li mu usta i jezik čistiti Daktarin gelom?? Imam ga doma pa da jadničku probam malo olakšati.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sa terapijom pocinjes kad so digurna fa je soor. Po ovom sto pises ne bi tekla da je soor.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakvi su bili nalazi?
    Jesu svi pokazatelji bili niski?
    Zasto ste tako rano poceli s dohranom? Zasto adaptirano, je li dobitak na tezini bio premali ili?

Crna stolica moze biti od zeljeza.
    Bijele nakupine probaj njezno istrljati gazom - ako ne idu dolje ili idu jako tesko i ostavljaju ranice, onda bi mogao biti soor. Ako jest, i ti i dijete trebate koristiti neki od pripravaka (konzultiraj se s pedijatrom) i to 10ak dana.
    Sto se tice adaptiranog i zeljeza, da, ima ga, ali je tesko iskoristivo u odnosu na zeljezo iz majcina mlijeka, kojeg je manje (u odnosu na adaptirano), ali je u visoko iskoristivom obliku.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Nisam pitala koliko su niske vrijednosti -malo me iznenadilo kad je rekla da je malo anemičan.Što se tiče soora gotovo sam sigurna da je soor jer sam pokušala skinuti gazicom i nije išlo tek jučer s Daktarin gelom se malo povuklo ali su ostale male crvene točkice gdje sam skidala pa vjerujem sa je soor razlog njegovog odbijanja hrane.
    Što se tiče AD-a strah me bilo da je gladan jer je ostala samo desna cika u funkciji jer je lijevu stalno odbijao i mlijeko je postalo zelenkasto kad bi ga izdojila.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Zadnja 3 mj je dobio ukupno 1350

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako si sigurna da je soor, sad moras tretirati 10 dana minimalno.
    Kroz dan-dva se stanje dosta poboljsa, ali MORAS dovrsiti tretman kako spada, inace su sklone vracanju.

Ako bas moras nadohranjivati, onda samo adaptiranim, on nema nikakve koristi od ostalih namirnica.
    Djeca najcesce nemaju enzime (ili dovoljno pojedinih enzima) za probavljanje krute hrane.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hvala BusyBee danas je puno bolje lijepo doji,jezik mu je bolje.Trudim se često ga stavljati na prsa kako ne bi morala davati AD.Nikako da napravimo razmak u hranjenju jer on sisa cca svaka dva sata,neznam je li to prečesto ili ne posisa dovoljno pa je brzo opet gladan.Tako sisa od rođenja.
    Posljednje uređivanje od Tatjana123 : 29.12.2012. at 10:20

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dva sata je ok razmak.
    Majcino mlijeko je brzo probavljivo i normalno je da dijete cesce sise nego kad je hranjeno adaptiranim.
    Neka djeca navuku dovoljno mlijeka da produlje razmake, a neka uvijek jedu takvim ritmom.
    Ako pelene pokazuju da dovoljno ulazi (jer ako ne ulazi dovoljno mlijeka, nece biti ni dovoljno mokrih pelena), nema brige.

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da nema vas koliko bi majki odustalo od dojenja i tko zna što bi djeca sve jela i pila.Hvala vam od srca na svemu nadam se da neću višeimati potrebu tražiti pomoć i da će moj žabac napredovati dobro.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jel uz željezo daješ i c vitamin? ako ne, onda ti baš nema ni smisla davati željezo jer nije iskoristivo

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ne dajem mu C vitamin.To mogu u ljekarnoj bez recepta i na svoju ruku.Kako se to sve skupa daje?C vitamin prije ili poslije željeza ili skupa?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vitamin c prije željeza, može i neposredno prije. Mi bismo razmrvili pola tabletice u žličici tople vode.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, ja ti nisam ni spomenula c-vitamin jer mi je normalno da ti pedijatrica napomene (ili si zato krenula s vocnom dohranom, kako bi dodala i c-vitamin?).

Tatjana123 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da ali nisam bila sigurna dobiva li ga dovoljno iz voća.Budem smanjila voće i dodala C vitamin.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •