-
-
Osoblje foruma
crna stolica bi mogla biti od zeljeza, a koncici od banane
za anemiju ne znam, kakva mu je bila krvna slika? ja osobno tako maloj bebi ne bi davala zeljezo
-
-
Sa terapijom pocinjes kad so digurna fa je soor. Po ovom sto pises ne bi tekla da je soor.
-
Osoblje foruma
Kakvi su bili nalazi?
Jesu svi pokazatelji bili niski?
Zasto ste tako rano poceli s dohranom? Zasto adaptirano, je li dobitak na tezini bio premali ili?
Crna stolica moze biti od zeljeza.
Bijele nakupine probaj njezno istrljati gazom - ako ne idu dolje ili idu jako tesko i ostavljaju ranice, onda bi mogao biti soor. Ako jest, i ti i dijete trebate koristiti neki od pripravaka (konzultiraj se s pedijatrom) i to 10ak dana.
Sto se tice adaptiranog i zeljeza, da, ima ga, ali je tesko iskoristivo u odnosu na zeljezo iz majcina mlijeka, kojeg je manje (u odnosu na adaptirano), ali je u visoko iskoristivom obliku.
-
Nisam pitala koliko su niske vrijednosti -malo me iznenadilo kad je rekla da je malo anemičan.Što se tiče soora gotovo sam sigurna da je soor jer sam pokušala skinuti gazicom i nije išlo tek jučer s Daktarin gelom se malo povuklo ali su ostale male crvene točkice gdje sam skidala pa vjerujem sa je soor razlog njegovog odbijanja hrane.
Što se tiče AD-a strah me bilo da je gladan jer je ostala samo desna cika u funkciji jer je lijevu stalno odbijao i mlijeko je postalo zelenkasto kad bi ga izdojila.
-
Zadnja 3 mj je dobio ukupno 1350
-
Osoblje foruma
Ako si sigurna da je soor, sad moras tretirati 10 dana minimalno.
Kroz dan-dva se stanje dosta poboljsa, ali MORAS dovrsiti tretman kako spada, inace su sklone vracanju.
Ako bas moras nadohranjivati, onda samo adaptiranim, on nema nikakve koristi od ostalih namirnica.
Djeca najcesce nemaju enzime (ili dovoljno pojedinih enzima) za probavljanje krute hrane.
-
Hvala BusyBee danas je puno bolje lijepo doji,jezik mu je bolje.Trudim se često ga stavljati na prsa kako ne bi morala davati AD.Nikako da napravimo razmak u hranjenju jer on sisa cca svaka dva sata,neznam je li to prečesto ili ne posisa dovoljno pa je brzo opet gladan.Tako sisa od rođenja.
Posljednje uređivanje od Tatjana123 : 29.12.2012. at 10:20
-
Osoblje foruma
Dva sata je ok razmak.
Majcino mlijeko je brzo probavljivo i normalno je da dijete cesce sise nego kad je hranjeno adaptiranim.
Neka djeca navuku dovoljno mlijeka da produlje razmake, a neka uvijek jedu takvim ritmom.
Ako pelene pokazuju da dovoljno ulazi (jer ako ne ulazi dovoljno mlijeka, nece biti ni dovoljno mokrih pelena), nema brige.
-
Da nema vas koliko bi majki odustalo od dojenja i tko zna što bi djeca sve jela i pila.
Hvala vam od srca na svemu nadam se da neću višeimati potrebu tražiti pomoć i da će moj žabac napredovati dobro.
-
Administratorica
jel uz željezo daješ i c vitamin? ako ne, onda ti baš nema ni smisla davati željezo jer nije iskoristivo
-
Ne dajem mu C vitamin.To mogu u ljekarnoj bez recepta i na svoju ruku.Kako se to sve skupa daje?C vitamin prije ili poslije željeza ili skupa?
-
Vitamin c prije željeza, može i neposredno prije. Mi bismo razmrvili pola tabletice u žličici tople vode.
-
Osoblje foruma
Da, ja ti nisam ni spomenula c-vitamin jer mi je normalno da ti pedijatrica napomene (ili si zato krenula s vocnom dohranom, kako bi dodala i c-vitamin?).
-
Da ali nisam bila sigurna dobiva li ga dovoljno iz voća.Budem smanjila voće i dodala C vitamin.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma