Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Naplata štete od osiguranja

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Naplata štete od osiguranja

imala sam nesreću, nisam ja kriva, procjena je 7400 kn (rad + moraju ići novi dijelovi, jer ne mogu dati garanciju na popravak), a allianz mi nudi 3700 ili da im dostavim fakturu. prvo su mi nudili 850 kn, pa kada sam ih pitala gdje je još jedna nula, su mi rekli da je to iznos koji mi daju s obzirom na papire koje sam im dostavila (na kojima piše 7400 ). kada sam im rekla da nemam tolike novce da dam za popravak i da im radi toga ne mogu dostaviti račun, mi je rekla da će proslijediti papire na procijenitelje pa će se javiti sa ponudom. sada mi daju 3700, ali daleko je to od 7400.
    molila bih nekoga ako je imao ovakvu sitaciju ili nekoga tko se bavi osiguranjima (možda allianz )da mi kaže kako dalje...

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne odustaj, šalji prigovor i neka ti uplate punu cifru.
    Mi imamo problema s Baslerom i sada smo na sudu radi cca 5000 kn. Nama nisu htjeli uplatiti ni ono što je njihov procijenitelj izračunao.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja imam super iskustva sa Baslerom (imamo ga već preko nekoliko godina)
    do sada smo tri puta koristili naplatu štete
    u sva tri puta je auto dan na servis, kad je bio gotov, nosili smo fakturu na ovjeru i sa time podigli auto a poslije nek se servis bakče sa uplatama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I nas je Allianz gadno namučio, žali se, žali se, žali se,...
    Sve papirnato, s povratnicom, na vrijeme,... pa onda zovi, zovi, zovi,...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dodatak: mi smo bili šokirani razinom neljubaznosti i pokušajem prevare, jer inače poslujemo samo s Croatiom i nikad nije bilo problema.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I stalno ih treba zvati telefonom. Na telefone se nitko uglavnom ne javlja, nego se ukljuci sekretaeica, i onda treba jednostavno prekidati i zvati stalno iznova. Dok im ne dosadi. Moje iskzstvo s njima je takvo da vise niiiikad necu imat posla s njima.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Alianz će učiniti sve da ne isplati štetu,ja radim u osig i znam štopričam, mojih oko 3000 klijenata, svak i10 je imao vrlo neugodne situacije, a mm se jš uvijek sudi s njima.
    Nemoj tražiti isplatu štete po nagodbi, tj novce van , već traži popravak auta u ovlaštenom servisu i to po fakturi, zanći pitaj gdje treba odvesti auto i tamo neka ga poprave, imaš pravo na to, sigurno po svim uvjetima ao. Također ako budu i dalje predlagali otklon štete prijavi slučaj HANFI i naoružaj se živcima, također oni su poznati da traže i alkotestiranje, tražili su moju stranku iako je žena bila u 6 mj trudnće, oni su inzistirali na tome

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

u ponedjeljak ću još kontaktirati jednog čovjeka koji mi je jednom prilikom ostavio svoju vizitku-rukovodioc nekog odjela u allianzu, mislila sam da sam vizitku bacila, ali sam ju danas na poslu našla. bed je u tome što bi meni više odgovarao keš, jer na autu ima stvari koje je potrebnije za srediti(otišlo grijanje, nosači lupaju - star 12 god), nego zadnji branik na kojem se pukotina skoro pa i ne vidi,ali se ne može zakrpat.
    ja sam imala sudar u austriji, a lupio me mađar koji je osiguran u allianzu. ja sam u kvarneru, ali su me i oni razočarali, jer su mi rekli da sve moram sama rješavat. da oni vanjske štete ne rješavaju, već samo kao njihovom klijentu naprave procjenu štete iz usluge.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma da ne, rješavaju oni štete po cijelj EU, sve su to zemlje potpisnice zelene karte.A ovo da ti hoćeš keš ne može , niti u jednom osiguranju 100% štete na račun, nikada i na to uopće nemoj računati, isplačuje se maksimalno 60% iznosa, to ti piše i u uvjetima o osiguranju, to je tako svugdje i nemoj uoopće računati na naku veliku svotu. A ako bi po računu ona se popravi određeni dio i oni njima plate puni iznos!
    Posljednje uređivanje od superx : 29.12.2012. at 15:37

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da ne bude sve protiv Alianza, nama je bilo OK. Prošli mjesec, šteta oko 3000 kn, doveli smo auto za slikati štetu da Alianza, drugi dan na moj mail stigla specifikacija štete i popravka, auto odveden u ovlaštenu radionu, popravljen, auto smo uzeli, majstor poslao račun Alianzu, račun je odgovarao procjeni, iznos uplaćen direktno radioni.
    Nikakvih problema.
    Ali, radi se o kasku, ne po odgovornosti.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajd vidi tu na ovom linku ima li u odgovoru na slično pitanje kakvih po tebe korisnih informacija.
    Ovo-su-najbolji-savjeti-strucnjaka-u-2012-godini

Inače, ovaj link je dobro sačuvati, ima hrpa savjeta...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

To ja i govorim, ako ide po računu onda te šalju u ovlaštenu radionicu i to se radi po računu i ti niti ne vidiš te novce,ali ovako kako ona želi neće nikada dobiti puni iznos!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama su nakon svih peripetija, ali i nakon ogromnog truda i zasipanja s milijon žalbi, dopisa, citata zakona isplatili sve u kešu na račun. I više nego što smo se nadali. Valjda smo im dojadili.
    Problem je što je sve to potrajalo cca 2 mjeseca, a auto smo trebali hitno i morali popravak platiti sami pa čekati novce.
    Na sreću je dobro završilo u trenutku kad smo se pomirili da ne bude ništa.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ali predpostavljam da ste za rad dobili račun koji ste im predočili i da ste popravljali baš onaj dio koji je bio razbijen u sudaru.
    inaće ako se auto ne popravi u nekom roku prijeti mogučnost pada na tehničkom pregledu i nemogučnost registracije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Ali predpostavljam da ste za rad dobili račun koji ste im predočili i da ste popravljali baš onaj dio koji je bio razbijen u sudaru.
    inaće ako se auto ne popravi u nekom roku prijeti mogučnost pada na tehničkom pregledu i nemogučnost registracije.
    Naravno, ali dolazi do razlike u cijeni, jer je na autu proglašena totalna šteta, a nastala šteta koju je bilo potrebno popraviti je bila manja od totalne procjene.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ok, tako ide, i njima je tako povoljnije i vama, jer totalna ide amortizirana vrijednost auta - sačuvani dijelovi, a ako ste uspjeli auto popraviti super.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, ali dolazi do razlike u cijeni, jer je na autu proglašena totalna šteta, a nastala šteta koju je bilo potrebno popraviti je bila manja od totalne procjene.
    Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    ok, tako ide, i njima je tako povoljnije i vama, jer totalna ide amortizirana vrijednost auta - sačuvani dijelovi, a ako ste uspjeli auto popraviti super.
    ajme ništa ne razumijem...
    kod mene ovo traje od 11.6.2012., dok sam se posvađala sa kvarnermo,pa dok se oglasila austria uz 4 ponavljana maila, pa dok je odgovorila mađarska i sada sa ovima u hrvatskoj....
    jedino znači pravac servis i probat se sa njima dogovoriti ako se može da poprave ono šta treba popraviti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •