Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: požutjela wc daska

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno požutjela wc daska

kao što naslov veli, požutjela mi je wc daska i ne da se oprati... ni s čim, s čim sam probala. je li to beznadno? moram li kupiti novu? radi se o relativno skupoj dasci, mislim da bješe tada prije svojih 5 godina 400kn... i vodokotlić je tako malo žut... ima li netko ideju s čim je "izbijeliti"?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sa domestosom

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

domestos,varikina ,a od slabijih možda arf ??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Domestos i ostavi ga djelovati neko vrijeme. Smrdi užasno, tako da otvoriš vrata i prozore u cijelom stanu, ali pomaže - bar kod mene.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda je požutilo baš kao reakcija na preagresivne deterđente?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Limunska kiselina (ili limun vulgaris)?
    Možda u kombinaciji sa sodom bikarbonom? Napraviti onako kao pasticu pa malo ribati, malo ostaviti da stoji pa opet malo ribati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Manal i meni je pozutila,probala sa svime nabrojanim i ne ide.Vec smo je jednom mijenjali i stavili istu,misli da je prva imala gresku..I nasa je billa cca 400 kn mozda imamo istu,Dolomite?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

cillit bang (onaj sa narančastom špricom) od kad sam ga probala samo njega koristim..

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja je hatria selecta. i moram tu istu kupiti jer je malo kao uglata, ko "kockasta", taj oblik ide na našu wc školjku, tako smo birali.
    ha, a nisam probala s abrazivima, da se ne izgrebe ta plastika. no ako je alternativa kupovanje nove, mogu je prvo pokušati i izgrebati
    baš sam kupila sode za pelene, pa ću i limuntus, pa pokušati s tim. hvala ljudi!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je požutilo baš kao reakcija na preagresivne deterđente?
    to mi je bila prva misao, ali najčešće je prebrišem onim vlažnim maramicama iz dm-a, a manje često kao nekako detaljnije pranje s arfom u spreju s kojim inače perem kupaonicu... nije mi to nešto agresivno...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako je plastična, onda nije čudno da je požutila. Sve bijele plastične stvari s vremenom požute. Zašto? Ne znam.
    Ako je od medijapana, onda će ti agresivni detergenti izgristi lak i ispucat će. Odnosno, rascvast će se, a kroz pukotine će ti se trusiti piljevina. Kužiš kaj mislim?
    Nemoj ribati jer ćeš ju oguliti. Probaj s nekim izbjeljivačem tipa Domestos. Nasaftaj, lagano istrljaj krpicom i isperi, bez ribanja.
    Samo pazi da ti Domestos ne dođe na šarafe da ne korodiraju. Ovisi kakvi su, ali Domestos hoće izgrist površinu šarafa i onda oni zahrđaju.
    Ovo je iz mog dugogodišnjeg iskustva u borenju s wc daskama. Najčešće je borba bezuspješna.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja baš ne bih rekla da će Domestos pomoći jer sam na svoje oči vidjela da neke bijele plastične stvari baš požute od njega.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su pvc bijeli prozori koje sam izvana brisala vlažnim maramicama požutili. Ovi koje nisam su isti ko i prvog dana kad su postavljeni. Mislim da ti je to odgovor i spasa nema, osim nove daske.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima jednostavno rješenje, ali ne pali za svaki materijal - obična voda! Ali daska mora dulje stajati, recimo preko noći. Ja sam znala dasku npr. svakih 6 tjedana potopiti u kadu da se odmoči. Djelovalo je ok za daske od umjetnog materijala (bakelit, razne plastike) ali ne i za drvenu, njoj nije bilo pomoći.

Dodatak - ovo ponekad loše utječe na metalne dijelove, ako nisu kvalitetni hoće zahrđati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.12.2012. at 17:17

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Spašavanje požutjele petogodišnje WC daske? To mi je rangu odsmrđivanja kuhinjske spužvice (bila jednom i ta tema).
    Neke stvari jednostavno treba - baciti.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Spašavanje požutjele petogodišnje WC daske? To mi je rangu odsmrđivanja kuhinjske spužvice (bila jednom i ta tema).

ali skupa je! nije ona od sto i nešto kuna.

i da, kao da je odjednom požutjela, pa možda jesu krive vlažne maramice... ? a ne znam ja kakva je to plastika... onako teža, malo jača, kao kvalitetna... pa sigurno bi je izgrebala s abrazivima, a domestos nisam kupovala, to mi kao prejako nešto...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni su na bijeloj dasci požutjeli samo oni gumeni čepići, "amortizeri" za dasku. Isto ne ide klasičnim sredstvima. Znate li jel se može kupiti samo te čepiće?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

slažem se

kupuj novu dasku! ima prekrasnih ...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

operi sa pink domestosom
    pa će biti pink, bar je moja takva
    zapravo na pink fleke
    ne smeta nas puno

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Da, fakat, zašto ti to toliko smeta?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Svaka wc daska koju sam do sada čistila je izbjelila od običnog arfa ili cifa (onaj kremasti). Na spužvicu i deri
    Ako je tvrdokornije žutilo (a do sada nisam imala potrebe ribati daske s jačim sredstvima jer bi se sva izbjelila i sa arfom) - ma daj je baci. Tko zna uslijed kakvih je bakterija ili tretmana jačih kemikalija požutila. Zaista ima lijepih, a 400 kn za dasku koja traje par godina zaista nije puno.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni isto. Mi to često mijenjamo ali isto tako nikad nebi kupila dasku za 400 kn nego one obične za stotinjak.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Veliki potpis!

A i ako je koštala 400 kn - to ti dođe na ovih 5 god. da je koštala 80-ak kn godišnje; znači da se otplatila; nije valjda trebala biti doživotna garancija?!

Mi to održavamo neko vrijeme i onda bacimo. Ako nešto ne oriba moj parni čistač, Domestos i Sanitar onda to ide van.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    operi sa pink domestosom
    pa će biti pink, bar je moja takva
    zapravo na pink fleke
    ne smeta nas puno

a nije sad da zamišljate nešto strašno. donedavno nisam ni primjetila, blago je žućkasta, ali onako svuda. tako da se razlikuje od bijele školjke. al ne ide na taj oblik školjke nijedna druga nego od tog proizvođača, ko zna koliko sada košta. možda sam si je trebala zaželjeti za novu godinu, od djeda mraza...
    pa da plivam u parama kupila bi novu, al sam na crkavici od roditeljskog dopusta, pa bi je pokušala "odžutiti" s predloženim sredstvima.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

A da je naprosto obojiš?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ili jednostavno pretrpiš žutilo? I tako čovjek uči o čemu sve treba mislit kad kupuje wc školjku...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa trenutno ga i trpim. a winnerica je dobro izračunala, to je bar utješno, da se takoreć isplatila... samo što sad nemam tih 400kn viška. no bojanje je dobra ideja! obojala bi je u lila, paše uz kupatilo. ali s čim?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

postoji sprej za plastiku (jedino mislim da trebaš prije nanijeti neki temelj da boja uhvati.
    možda akrilne boje?
    eh, sad je pitanje što je lako održavati, što ti neće pojesti sredstva za čišćenje, što je ok da bude u kontaktu s kožom...
    zamišljam si poglede tvojih ukućana i susjeda dok ti se bude sušila daska

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Mislim da su akrilni lakovi (boje) dobar izbor (ni ne treba ti temeljna, nego samo dobro opereš i odmastiš - dovoljan je deterdžent za suđe i spužvica kojom više nećeš prati suđe ).
    Jedino što trebaš provjeriti kako se ponašaju u doticaju s kemikalijama kojima misliš čistiti. Ili pitaj nekog u trgovini ili obojaj komadić nečeg drugog pa ispitaj. Da si bliže, posudila bih ti svoje boje da se igraš. Pitaj nekog tko radi decoupage.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

super! hvala! ima moja mama tih akrilnih, ona voli "bastlati". moram vidjeti da prvo mm privolim... ili ga iznenadim...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ali isprobaj sredstva za čišćenje prvo, da se ne dogodi da si oguliš boju.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da nebi bila i skuplja pita od tepsije, tj. da ne uništiš do kraja i ovu dasku, pa da moraš pljunut novih 400 kn za drugu... Mislim da farbanje ipak nije rješenje...

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo domestos pomaze, kako su vec prije mene naveli onako nerazrijeden, ostaviti da dijeluje neko vrijeme i nestat ce..nazalost za wc mu se vracam stalno iako sam pokusavala vec
    nekoliko puta apstinirati

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj tratincica prvotno napisa Vidi poruku
    samo domestos pomaze, kako su vec prije mene naveli onako nerazrijeden, ostaviti da dijeluje neko vrijeme i nestat ce..nazalost za wc mu se vracam stalno iako sam pokusavala vec
    nekoliko puta apstinirati
    Kao što sam već rekla, znam za slučajeve kad je baš Domestos uzrokovao žutilo na bijeloj plastici.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 12.01.2013. at 11:32

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što sam već rekla, znam za slučajeve kad je baš Domestos uzrokovao žutilo na bijeloj plastici.
    A nama je spasio dasku tj. nestalo je to žutilo.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Vjerojatno ovisi o vrsti plastike.

Manal, najbolje da ti jedan dio namočiš Domestosom pa vidiš hoće li se izbijeliti ili će biti još žuće.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, sjetila sam se kasnije - inače sam brisala dasku s domestos maramicama. onda sam prešla na dm-ove profissimo jer su jeftinije. i mislim da je od tad požutjela. tako da ću probat s domestosom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •