Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: kako s djetetom koje ima pogovor na sve?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ina niz.
    odbojno mi je tražiti razumijevanje djeteta da napravimo nešto što djetetu nije po volji zašto bi dijete moralo imati razumijevanja za naše rezove?
    Ovako je i kod mene. Tolerancija mi je fakat dobra, ali kad je dosta - onda je stvarno dosta. I to zato jer ja tako kažem. Sva daljnja filozofija je gubljenje vremena i živaca.

Anemona, tvoje je dijete još malo i imaš samo jedno. U dobi dok su moji dečki bili kao tvoje dijete, i ja sam imala više strpljenja. Kako djeca rastu, od njih se očekuje da im raste i razumijevanje, ali figa - to ne ide linearno, pogotovo ako se nisu našli u situaciji da se za nešto moraju sami pobrinuti. Dodaj tu još i (pred)pubertet ili koju god hoćeš fazu - svejedno... isto ti dođe. Ali onda ti život donese priliku kad moraš naučiti skupa s djecom kako izaći na kraj, pa to i naučiš. Nije to za svakog isto jer niti smo mi isti, a ni djeca. Svakom treba nešto drugo. ALi ja ne dam da mi ovi moji fakini "uzimaju mjeru" na način na koji je flopica opisala. Samo nisam tako odmah odrezala od prve - par puta sam popustila i radila baš isto što i flopica, sve dok mi nije sinulo da me motaju oko malog prsta. Ne znam kakva su druga djeca, ali kod mojih bolje pali ovo cvijetino - bez pretjerane filozofije. Znaju klinci jako dobro kad pretjeraju. Tad treba pustiti NJIH da se potrude kad treba ponovno zadobiti naše povjerenje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.12.2012. at 15:29

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •