Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: kako s djetetom koje ima pogovor na sve?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što misliš koliko to ponašanje ima veze s "pridošlicom"?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hm, voli raaditi nešto kreativno - voli svirati, voli crtati još više, voli sastavljati priče, praviti stripove
    skroz je umjetnički nastrojena - voli fizički pokret is
    to toliko kao i ovo prethodno nabrojano
    voli čitati stripove, voli se baviti sa sestrom i uživa je maziti, nasmijavati, ljubiti- mrzi pospremati
    jako je neuredna i zapravo voli kaos i odlično funkcionira u njemu
    za razliku od mene

voli puno razgovarati, voli se strašno maziti
    voli kad svi skupa spečemo kokice i gledamo filmove
    voli se natjecati oduvijek

ponekad je toliko lucidna i toliko nas zaprepasti količinom inofmacija koje posjeduje u svojoj glavi
    zaprepasti svojom logikom i načinom rezoniranja za dijete od 9 godina
    s druge strane zaprepasti silinom nezrelosti svojih reakcija ponekad
    recimo danas je nešto izrezivala iz jednog časopisa i nije joj išlo od prve i automatski je nastala katastrofa i tirada o njenom mizernom životu
    o tome kako sad ne može to zalijepiti i to zbog mene
    JA sam kriva jer sam kupila neko ljepilo koje nije dobro i blablabla, bacila sve u smeće
    ja pokušavam smireno, pomoći ću ti, popravit ćemo, nije kraj svijete, ajde bit će sve u redu...
    ma kakvi, ne dopirem ja do nje, ona ima svoj program i nema tog argumenta koji će nju natjerati da prestane
    evo, sad se ponaša kao da ništa nije bilo i čudi se što sam ja sad ljuta?
    a ja sam baš ljuta i baš mi je pun kufer
    i ne mogu se praviti da mio je sve ok. kad iz mene izbijaju iskre
    jer nije mi ok. da svako malo ima ispade i da mene ubije u pojam a potom se nastavi ponašati kao da nije izrekla ružne stvari i svašta nešto
    rasplakala sestru, mene izbezumila
    neću joj više popuštati i želim to riješti jednom za svagda, ne može preko noći znam
    ali ja ne želim da ona postane jedna grozna osoba sa svakodnevnim ispadima
    a mislim da osim što ima genetske predispozicije za biti drama queen i to na moju stranu, mislim i da ona svjesno manipulira sa mnom
    jer na kraju uvijek popustim i uvijek idem sve izgladiti
    uvijek na kraju pronađe način da amortizira gorak okus svojih postupaka
    i zna biti toliko mila, pametna, nesebična, zrela
    a ja nemam snage duriti se vlastitom djetetu i biti hladna prema njoj, to mi je nešto prestrašnoali sad sam toliko ljuta
    još mi dođe da je počupam
    i da je držim na ledu sto dana
    samo što bi to promijenilo....
    eto, malo ja izduži priču, ali kad već pitaste

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    hm, voli raaditi nešto kreativno - voli svirati, voli crtati još više, voli sastavljati priče, praviti stripove
    skroz je umjetnički nastrojena - voli fizički pokret is
    to toliko kao i ovo prethodno nabrojano

a možda je odgovor baš ovdje.
    malena je umjetnički tip, i svoje emocije još ne zna "baciti" na papir...pa pršte van.
    probajte ju usmjerit u nešto pa se, možda, i ta emotivna eksplozija stiša.

inače, i naš šestogodišnjak ima neke promjene u ponašanju, poneke reakcije su slične goreopisanima, samo još ne mogu skužit što ga muči.
    iskreno se nadam da je u pitanju samo teška predškolska godina.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    što misliš koliko to ponašanje ima veze s "pridošlicom"?
    Ja bih rekla 100%, ajde ne 100, nego 95%.

Dijete je godinama bilo jedinica sa svom pažnjom svijeta, sad ima i malog kmečavca koji plijeni pažnju roditelje. Uz to je i na pragu puberteta. Sve u svemu sasvim normalno ponašanje u danim okolnostima.
    Vjerujem da je teško i da te nervira, ali proči će.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čitam svoje postove i razmišljam zašto se marta i sad laumi lovi na riječi da ne može pustiti da prođe i mora rješavati i to napominje kao razliku naspram mojeg stava.
    Čitam i dalje ne kužim, jer i ja cijelo vrijeme pišem da ponašanje treba rješavati, moja jedina razlika između vašeg "sistema" je što napominjem da treba u tom rješavanju i uvažavati dijete.
    To "uvažavati dijete" ne znači ne provoditi red i diciplinu, nego znači priznati da i dijete ima osjećaje na koje uostalom ima i pravo jednako kao mi.
    I onda dođem do svojeg prvog posta i famozne rečenice:

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla 100%, ajde ne 100, nego 95%.

Dijete je godinama bilo jedinica sa svom pažnjom svijeta, sad ima i malog kmečavca koji plijeni pažnju roditelje. Uz to je i na pragu puberteta. Sve u svemu sasvim normalno ponašanje u danim okolnostima.
    Vjerujem da je teško i da te nervira, ali proči će.
    Bingo!
    Proči će cijela ta faza lošeg odnosa s djetetom, riješiti će se, sad je na vrhuncu, krenuti će na bolje,... to je poanta, a ne pusti dijete da se ponaša kako želi, dok ne izraste u delikventa.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 31.12.2012. at 09:11

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam svoje postove i razmišljam zašto se marta i sad laumi lovi na riječi da ne može pustiti da prođe i mora rješavati i to napominje kao razliku naspram mojeg stava.
    Čitam i dalje ne kužim, jer i ja cijelo vrijeme pišem da ponašanje treba rješavati, moja jedina razlika između vašeg "sistema" je što napominjem da treba u tom rješavanju i uvažavati dijete.
    To "uvažavati dijete" ne znači ne provoditi red i diciplinu, nego znači priznati da i dijete ima osjećaje na koje uostalom ima i pravo jednako kao mi.
    I onda dođem do svojeg prvog posta i famozne rečenice:

Bingo!
    Proči će cijela ta faza lošeg odnosa s djetetom, riješiti će se, sad je na vrhuncu, krenuti će na bolje,... to je poanta, a ne pusti dijete da se ponaša kako želi, dok ne izraste u delikventa.
    Anemona, pa gdje si ti iz mojeg posta ovo iščitala?

pisala sam svoja razmišljanja, tj. o čemu sam sve razmišljala - jel bolje pustiti da prođe ili inzistirati na promjeni meni neprihvatljivog ponašanja. i zaključila da imam pravo inzistirati na ponašanju koje je meni prihvatljivo. uz puno razgovora o tome kako se ona osjeća, zašto se tako osjeća i kako se njezin tata i ja osjećamo u svemu tome.

i na temelju čega zaključuješ da ne uvažavam djetetove osjećaje i da je ne poštujem?

meni osjećaji nikad nisu neprihvatljivi, neprihvatljivo mi je određeno ponašanje.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i potpis ne rehab, slično razmišljamo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •