Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: kako s djetetom koje ima pogovor na sve?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni se, kao i cvijeti, sve ovo čini prilično normalno
    imam i ja jednu drama queen
    ponekad je divna
    ponekad grozna
    tako je to...

ne bih rekla da pridošlica tu ima nekakvog bitnijeg utjecaja...
    to ti je jednostavno takvo dijete i nauči se hendlati s tim...
    nije lako, bit će još teže, ali ti najbolje znaš na što ju možeš "dobiti"
    mi možemo filozofirati koliko nam drago...

samo uzmi u obzir da je i ona jedno biće, poput svih nas, sa svojim vrlinama i manama... računaj na to da nije samo lutka koja će slušati i izvršavati sve što ti poželiš, da ima svoje misli, svoje postupke, napokon, i svoj bunt, svoj način rješavanja nekih stvari... pa, ako i nije dobar, naučit će bolje... naučit ćeš ju već...
    ne budi prestroga u svojim osudama, jer i presoljavanje juhe bilo je vjerojatno njen revolt na nešto što se desilo prije... ne kažem da treba prijeći preko toga kao da ništa nije bilo, ali ne bi bilo loše progruntati što je do toga dovelo i pričati o tome, puno...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    samo uzmi u obzir da je i ona jedno biće, poput svih nas, sa svojim vrlinama i manama... računaj na to da nije samo lutka koja će slušati i izvršavati sve što ti poželiš, da ima svoje misli, svoje postupke, napokon, i svoj bunt, svoj način rješavanja nekih stvari... pa, ako i nije dobar, naučit će bolje... naučit ćeš ju već...
    ne budi prestroga u svojim osudama, jer i presoljavanje juhe bilo je vjerojatno njen revolt na nešto što se desilo prije... ne kažem da treba prijeći preko toga kao da ništa nije bilo, ali ne bi bilo loše progruntati što je do toga dovelo i pričati o tome, puno...
    Slažem se s Forkom.

Svi mi ponekad reagiramo na načine koji nam nisu dragi, kojih se nerijetko i posramimo, mada možda i ne znamo pravi uzrok. Potrebno je zavući se u svoju nutrinu i sam sebi iskreno priznati uzroke svojeg ponašanja. I djeci to treba, zašto ne? Na kraju krajeva, gledaj na to kao na izazov - mogućnost da ti i tvoja kći zajedno radite na njenom psihosocijalnom napretku.
    Vrlo često kopiramo ljude s kojima provodimo najviše vremena. Možda je tvoja kći negdje vidjela takvo ponašanje pa ga zato smatra prihvatljivim.

Ne govorim iz perspektive roditelja takvog djeteta jer, eto, moja beba još nije ni rođena. Prije govorim iz perspektive osobe koja je ne tako davno bila dijete i dobro se sjeća što ju je boljelo i smetalo joj.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo potpisujem.
    Isto tako se slažem da treba osjetiti posljedice ponašanja, ali svakako uz ovo gore - pričanje, pričanje, pričanje i otkrivanje okidača problema.

Što se tiče različitosti karaktera što navodi rahela, i tu se slažem, ali iskreno iz svoje pozicije ne znam što je gore.
    Moje dijete ima kopiran moj karakter s naglaskom na dijelove mojeg karaktera koji se meni ne sviđaju s kojima se borim kod sebe cijeli život, a sad i kod njega.
    Preko 30 godina nisam našla načina da se stopim sa tim svojim osobinama, a sad ih i on ima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •