Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
samo uzmi u obzir da je i ona jedno biće, poput svih nas, sa svojim vrlinama i manama... računaj na to da nije samo lutka koja će slušati i izvršavati sve što ti poželiš, da ima svoje misli, svoje postupke, napokon, i svoj bunt, svoj način rješavanja nekih stvari... pa, ako i nije dobar, naučit će bolje... naučit ćeš ju već...
ne budi prestroga u svojim osudama, jer i presoljavanje juhe bilo je vjerojatno njen revolt na nešto što se desilo prije... ne kažem da treba prijeći preko toga kao da ništa nije bilo, ali ne bi bilo loše progruntati što je do toga dovelo i pričati o tome, puno...
Slažem se s Forkom.

Svi mi ponekad reagiramo na načine koji nam nisu dragi, kojih se nerijetko i posramimo, mada možda i ne znamo pravi uzrok. Potrebno je zavući se u svoju nutrinu i sam sebi iskreno priznati uzroke svojeg ponašanja. I djeci to treba, zašto ne? Na kraju krajeva, gledaj na to kao na izazov - mogućnost da ti i tvoja kći zajedno radite na njenom psihosocijalnom napretku.
Vrlo često kopiramo ljude s kojima provodimo najviše vremena. Možda je tvoja kći negdje vidjela takvo ponašanje pa ga zato smatra prihvatljivim.

Ne govorim iz perspektive roditelja takvog djeteta jer, eto, moja beba još nije ni rođena. Prije govorim iz perspektive osobe koja je ne tako davno bila dijete i dobro se sjeća što ju je boljelo i smetalo joj.