Peterlin je napisala uglavnom sve sto bih i ja napisala, pa cu se osvrnit na ovo tu. Flopica nije napisala da je ona to prihvacala, i da od danas vise ne prihvaca. Nego da nikakvo objasnjenje ne pomaze. Daleko je od toga da dijete ne zna koja su pravila igre. Zna, i to jaaako dobro, jer se isprica za svoje ponasanje svaki put kad pretjera. Znaci da su joj pravila potpuno jasna, ali ih se ne pridrzava niti se trudi obuzdati svoje nezadovoljstvo nekom situacijom bez da radi stetu drugome. To je ono o cemu ja pisem da bih odrezala bez objasnjenja. Jer objasnjenje uopce nije upalilo, znaci da joj nije ni trebalo.
Nek te ne bode u oci to sto je Peterlin napisala da imas samo jedno dijete. Tek s vise njih sam i sama shvatila koliko je pogresno "pustiti da prodje".
Slazem se da djetetu treba objasnjenj da vise nesto ne moze. Al sto se mene tice, to objasnjenje moze glasiti i ovako: "Smatram da sam se pogresno ponasala prema tebi jer nisam dovoljno sankcionirala tvoje lose ponasanje. Odsad vise necu ni na koji nacin poticati takvo ponasanje niti prelaziti preko istog. Jel tako? Tako je."