Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Zvali su nas i ... ništa

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Zvali su nas i ... ništa

U ponedjeljak su nas zvali na Komisiju za posvojenje. Bila su još dva para. Curica ima 4.5 mjeseca i od rođenja je u Nazorovoj. Na žalost, nismo je dobili. Danas nikako da dođem k sebi, naprosto ne mogu vjerovati. Ne znam šta da dalje radim. Više ne znam čemu da se nadam, totalno sam obeshrabrena.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Chris, nemoj biti! Ušli ste u uži izbor...slijedeće dijete je samo vaše!!!!! Jedan (barem jedan) samo vas čeka!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se nadam. Trenutno sam u takvom stanju da samo tražim razloge zašto nismo dobili dijete (nismo im se svidjeli, nešto smo krivo rekli i sl.). S obzirom da se sve to jučer desilo nije ni čudno. Sutra je novi dan pa će valjda biti bolje.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam uvjerena kako ćeš nam se vrlo brzo javiti s veselim vijestima!

A zašto baš vi niste dobili ovu bebicu... ma nemoj se time opterećivati. To jednostavno nije bilo ONO PRAVO dijete. ONO PRAVO ćete dobiti baš vi!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

draga chris,
    razumijem da ti je teško, doći tako blizu i ne uspjeti

ali to može biti i korak bliže cilju - koliko znam, dosta se čeka na dijete, i centri pokušavaju "zbrinuti" one roditelje koji duže čekaju
    to što su vas zvali znači da ste im u najužem izboru - i da je vjerojatno ovaj puta dijete dobio par s nešto dužim "stažem" čekanja, ili onaj koji je po nečemu prikladniji djetetu, a vi ćete vjerojatno imati prednost idući puta
    držim vam fige!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno ste u pravu, samo sam malo obeshrabrena, ali proći će i to, u svakom se slučaju ne predajemo, idemo dalje. Najgore mi je to, što su svi (za koje sam ja čula) dobili dijete nakon prvog razgovora. Svjesna sam da to ništa ne znači i da je logično da od tri para koja su u užem izboru, 2 moraju dobiti negativan odgovor. Slijedeći put će možda nama dati prednost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Chris, nemoj biti malodušna i nemoj se preispitivati! Vaša beba vas čeka!

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

chris znam tocno kakao se osjecas jer smo isto prosli prije 10-tak dana. Isto nam je bio prvi razgovor i usli smo u najjuzi izbor ali izabrali su drugi par, no s obrazlozenjem kojeg smo dobro prihvatili.
    Mi to nismo uzeli kao poraz vec kao jedno novo iskustvo buduci da u svemu tome i jesmo novi, nesto smo naucili. Naravno da je bilo stresno i puno nade, planiranja i iscekivanja, ali vjeruj u sutra (ja vjerujem u Bozju providnost i sigurna sam da on za nas ima ) i bolje ce se osjecati.
    Zelim vam da sto prije ispuni vas dom djecji smijeh, a hoce sigurno!!!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Taj sistem "užeg izbora" smatram jako okrutnim. Ti parovi koji otpadnu traže neku grešku u sebi, a zapravo je nema. Dijete je jedno, a para tri. Kad smo mi posvojili dijete zvali su samo nas. Procijenili su nas po molbi, pa su s nama telefonski razgovarali, a na razgovor oči u oči bili smo pozvani samo mi. I dobili smo našeg M.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Chris.. znam da je okrutno.
    I mi smo se odlazeći na razgovor pitali "koliko ima parova u užem izboru", "hoćemo li im se svidjeti", ja se čak farbala noć prije, da budem jednobojna. 8) Mislila sam kako si neću oprostiti ako me odbiju.. i da ću do kraja života misliti da sam izgubila dijete jer imam 3 (skroz neprirodne) boje na kosi.
    Nama je uspjelo dobiti kćer, i sada smo već 2 tj zajedno. Upravo dremucka nakon šetnje, a mama uživa upar minuta slobodnog.
    Taj dan kad smo išli po nju, zvala me soc.radnica da traže našu obradu u još jednom Centru.. i da li smo zainteresirani da je tamo šalju. To bi nam ipak bilo malo previše (mada da j K. imala brata ili/i sestru, uzeli bi ih).
    Dakle, sigurno djece ima.. i kockice se slažu. Nažalost, nekada treba duže čekati. Nama se posrećilo.
    A to djetešce.. da sam je pet puta rodila ne bi mogla biti više moja nego što je.
    Želim ti da uskoro osjetiš takvu sreću.

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja se slazem da je to okrutno, ali Sanja tvoja prica zaista ulijeva nadu.

Zamijetila sam da si napisala da te soc. radnica nazvala. Odnosi li se to na vasu u centru kojem pripadate? Jer kad se nas prvi slucaj pojavio nasa soc.radnica nije imala pojma o tome. Ja sam je nazvala i obavijestila da smo usli u izbor.

Jos me nesto razveselilo kad sam procitala tvoju poruku. Tvoja Curica rodjena je isti dan kad i moja obozavana necakinja koja je prekrasno, kovrcavo i slatko dijete. Naravno da izmedju mene (tete) i nje postoji jedna posebna ljubav. Pusa tvojoj curici.

Jos jedna tjesilica za chris!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj anna prvotno napisa
    Zamijetila sam da si napisala da te soc. radnica nazvala. Odnosi li se to na vasu u centru kojem pripadate? Jer kad se nas prvi slucaj pojavio nasa soc.radnica nije imala pojma o tome. Ja sam je nazvala i obavijestila da smo usli u izbor.
    Zbog K. su nas kontaktirali osobno iz Centra koji je vodio posvojenje, i mi smo obavjestili soc.radnicu u našem Centru i zamolili je da pošalje obradu (tako smo dogovorili).
    Ovaj drugi put kad su se raspitivali za nas, nisu nas ni obavjestili iz tog CZSS, već nas je samo naša soc.radnica pitala jel smo zainteresirani da šalje obradu.. i jel da nas više uopće kontaktira ako se netko raspituje za nas - i mi rekli da smo upravo posvojili, i da je to to (za sada;) ).

Pusa tvojoj nećakinji.. :love: i mi mislimo da nam je kćerkica sve, sve, sve nabrojano.. :)

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Chris?-nedaj se.bit ce bolje.Eto i mi upravo zavrsavamo nasu obradu i krecemo sa slanjem molbi.Pokusavam zamsilit kako se osjecas..i stisne mi se srce.Al uspijet sec,vidjet ces...pusa.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sanja, je li to dijete za koje su zvali vaš centar isto mala bebica?

Pusa K.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Sanja, je li to dijete za koje su zvali vaš centar isto mala bebica?
    Ne znam.
    S obzirom da nismo bili zainteresirani, nisam pitala (bilo mi glupo), a soc.radnica je samo rekla da su tražili našu obradu jer da imaju dijete za posvojenje. Mi u molbi nismo naveli ograničenja (tipa godine, spol...). Znam samo iz kojeg Centra su se raspitivali za nas.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Chris, znam da ti nije lako, ali vidjet ćeš - iz nekog razloga pozivi uglavnom dolaze u skupinama od nekoliko odjednom. Nama je poziv za ptičicu bio prvi (nakon godinu dana ničega), a tri dana nakon njega dobili smo još 2. Nakon 3 mjeseca još 3 (u jednom od ta tri nadležna gđa je bila sva nesretna što smo već posvojili jer su se oni "par dana jako predano radili na odabiru, a sad im propao posao" )
    Izvrsno je da su vas zvali, znači da je vaša molba nekome zapela za oko, a ako je tako, onda će sigurno zapeti još komu. I ne brini, ništa loše niste rekli ili napravili, budite na svim sljedećim razgovorima samo svoji, i vidjet ćeš da će vaše, samo vaše djetešce strpljivo čekati da se i njemu i vama poslože "karte".

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Chris, mogu ti samo pružiti podršku.
    I ja bojim kako ću podnijeti ako uđemo u uži izbor, a ne prođemo.
    Svako malo čujemo kako je netko posvojio i pitam se što smo mi to pogrešno napisali u našoj molbi jer nas nitko ne zove. Šta im se nije dopalo, da li smo mogli nešto drugačije napisati, kako drugi doživljavaju našu molbu, i još milijun drugih pitanja. Znam da si time neću pomoći, moram si posložiti kockice u glavi, ali teško mi je u ovoj situaciji biti cool .

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene je iz depra-situacija uvijek vadio pogled na statistiku (detalje sam sama složila u glavi ):
    -kažu 400-450 molbi u državi
    -od toga recimo 80 koji su davno prekoračili godine, još 80 jako izbirljivih i bar 60 koji su realizirali posvojenje, ali nisu povukli molbe iz svih centara

A godišnje se posvoji, ako se ne varam, oko 120 djece. Dakle, situacija uopće nije crna.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala svima na podršci. Vjerujem da će sve biti u redu i da ćemo i mi dobiti jednog malog anđela.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

chris, sve će to doći na svoje mjesto! nemojte biti tužni! velika je stvar da ste ušli u najuži izbor! će sigurno uskoro doći!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno nije jos pravo vrijeme

bok,
    znam da ti je grozno, i da jedva cekate da pronadjete svoju bebicu ali to sto niste izabrani u ovome krugu neznaci da u iducem nece bas vas da izaberu. U zivotu sve ima svoj razlog i ja vjerujem da ova bebica nije bila sudbinski namjenjena bas vama.. svi mi potencijalni posvojitelji "umiremo" od zelje da cim prije postanemo roditelji ali cekanje se isplati jer u pravom trenutku i vasa ce bebica da Vas pronadje uskoro pa cete jednom i zauvijek da ostanete zajedno. MM i ja vec pokusavamo preko godinu dana da posvojimo i sada se borimo da posvojimo djevojcicu iz rusije jer u Hrvatskoj ne kvalificiramo za posvojenje zdravog djeteta nego samo one djece koja su odbijena od svih HR posvojitelja zbog zdravstvenih problema. Nazalost to je bio ogroman setback za nas no nakon malo plakanja i puno zaljenja mi smo odlucili da pokusamo da ju poronadjeno negdje drugdje.. podrska iz skolica i sa rode je velika i vrlo ohrabrujuca te se uvijek nadje dobra rijec podrske..
    znajte da niste sami u ovoj situacija a i sama cinjenica da su vas vec jedno uzeli u obzir je ogromna jer nas nitko nije niti primjetio u godinu dana pokusaja posvojenja u Hr.
    good luck i ne zaboravite da je svaki novi dan isckevianja jedan dan bilze do pronalaska i spajanja sa vasom bebicom
    pozdrav ivca/ivek.....

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Chris glavu gore, negdje sam pročitala da statistički od pet poziva jedan upali, ak su vas već zvali, zvat će vas još netko, mi smo našu curicu dobili između ostalog i iz banalnog razloga fizičke sličnosti, a na to stvarno ne možeš utjecati.
    Nedaj se obeshrabriti, sve će sjesti na svoje mjesto.

Velika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo citam ovaj topic i mogu ti samo pozeljeti da sljedeci puta bas vi budete izabrani.
    Ja vec danima okrecem brojeve centara i vec mi je normalno da s pocetkom predstavljanja tko sam i odakle zovem dobijem sturi odgovor: "Gospođo, nemamo djece koja bi bila za posvajanje, obavijestit cemo vas ako se nesto promjeni"

Danas sam dobila odgovor iz jednog centra da je potrebno proci od 2-3 godine do ostvarenja posvojenja a slucajeve koje ja znam govore suprutno, pa se onda pitam isto kao i Otocanka sto smo mi to krivo napisali u molbi, da li je trebala biti toplija, da li opsirnija, da li smo trebali slati slike ili ne...

Milion pitanja....., ali eto ja se uzdam u Bozju providnost i da ce nas jedno (dva,tri) djeteta odabrati za roditelje.

Cure moje treba nam samo vise strpljenja i bebice ce nam doci. Evo zelim vam svima mir i sto skorije ostvarenje sna

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Emanuel, a koliko dugo vi čekate?

Ja još nisam čula za slučaj da je netko 2-3 godine čekao dijete, barem ne prvo. To što ti je rekla gospođa u tom centru, možda znači da oni nemaju mnogo djece za posvojenje - nije jednaka situacija u svim dijelovima Hrvatske. Svi koje znam ostvarili su svoju želju do nekih godinu, godinu i pol čekanja. Strpite se, dijete će doći. Čekaš, čekaš i onda jedan telefonski poziv sve promijeni, kao da tog čekanja nije ni bilo.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Emanuel,pisala si da neznas sto ste krivo napisali u molbi,jeli trebala bit opsirnija,toplija,sa slikama...-nasa molba je na svega jednu stranicu stala,nije bilo ni slika ni niceg,cisto objektivna.sad sam se ja pocela pitati jesmo li stavrno i mi trebali tog vise napisat...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zdenka, u maticnom centru u kojem smo mi predali molbu, bas u vrijeme kada smo MM i ja obavljali razgovor sa socijalnom radnicom i psihologom bio je u tijeku zavrsetak jednog uspjesnog posvojenja. Posvojitelji su cekali 2 godine.

U vecini centara dobijem odgovor da momentalno nemaju djece koja su spremna za posvojenje i u vecini centara imaju 2-3 posvojenja godisnje. To je u najboljem slucaju. Postoje centri i koji nisu imali posvojenja zadnjih par godina.
    U jednom velikom centru sam dobila informaciju, odnosno doslovno mi je receno: Gospođo, da li znate koliko je molbi ispred vase. Obicno se ceka od 2-3 godine, vi ste TEK predali prosle godine.

Jesam bila ljuta na takav odgovor? Jesam! Dobro znam da postoje slucajevi gdje posvojitelji i puno manje cekaju, da ne kazem minimalno!

Jesam bila tuzna? Jesam! Zbog toga sto preispitujem svaku svoju napisanu rijec u molbi, jer mi je bilo vaznije napisati koliko zelim dijete i koliko ljubavi mu/joj zelim pruziti a nisam pisala kakvo je nase materijalno stanje. Ma znam da nisam pogrijesila u molbi jer i sada stojim iza svojih rijeci i da je ljubav koju zelimo MM i ja pruziti djetetu daleko ispred svake materijalne vrijednosti.
    Sto sam u posvojenje usla cistog srca i nisam trazila veze i vezice i povlacila nekoga za rukav kako bi se nasa molba nasla na vrhu te tuzne piramide.

Lee-Loo i nasa molba je kratka, tek nasi podaci, tko smo, sto smo, gdje radimo i nasa zelja za posvojenjem bez velikih zelja i zahtijeva. Ogranicili smo dob, sve ostalo nam je nebitno.
    U srcu znam da nismo pogrjesili sa pisanjem molbe niste ni vi 100%. Ne mozes pogrjesiti u necemu tako cistom i iskrenom.
    Samo nam je potrebno vrijeme i docekat cemo i mi svoje malo sunce.
    Do tada treba sacuvati mir. Eto ja vam svima od sveg srca najvise od svega zelim mir u srcu a beba ce doci....

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi u svojoj molbi nismo naveli ni jedan broj (osim naših godina). Znači, niti materijalno stanje, ni plaću, ni kvadrate kuće, ni...
    Pisali smo isključivo o tome što za nas znači obitelj i koliko želimo to dijete/djecu. Nismo ograničili ni dob, ni spol, ni zdravstveno stanje djeteta.

I dalje mislim da u većini Centara ne postoji klasična lista čekanja, već da se djetetu biraju roditelji, a ne roditelju dijete.
    Centru u kojem smo dobili K, svidjela se naša molba.. i nakon toga su tražili obradu. Sve je išlo nevjerojatno brzo. Nakon toga zvali su nas iz drugog Centra za još jedno dijete.. ne znam što je bilo odlučujuće.. Ja sam se taman tih dana spremala početi zivkati Centre i "podsjećati" ih na nas.

Dakle, nisu presudne materijalne činjenice.. nego "ono nešto".. što nekom zapadne za oko. Što je to? Vjerojatno svaki put nešto drugo.

I naša je molba "stala" na jedan A4 papir..

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Emanuel, vjerujem da u nekim centrima daju prednost onima koji duže čekaju, ali znam za mnogo slučajeva (takav je i moj) da uzimaju u obzir najfriškije molbe, jer su im one jednostavno pod rukom. Sigurno niste pogriješili u molbi - vaše materijalno stanje oni i tako mogu doznati iz obrade. Ja isto nisam stavljala ništa o tome u molbu, a nisu ni mnogi koje znam. Ako misliš da ste nešto važno propustili, pošalji dodatak na molbu.

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da ne citiram emanuel i ne ponavljam njezine rijeci samo cu reci da se u potpunosti slazem s njom. I nasa je molba ista takva, samo na jednoj stranici, ali iz koje se može iščitati ljubav i toplina.
    Iz posljednjeg (i jedinog iskustva, o kojem sam vec pisala) pokazalo se da je to jedini pravi recept za nas cilj. To sto nismo izabrani ne smatram porazom, a soc. radnica je donijela sliku o nama; da smo topli i iskreni. Zar ima ljepšeg komplimenta?

Zato cure glavu gore!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Chris (i ostale), neka bebica sigurno čeka na svaku od vas, samo je potrebno pravo vrijeme. Ja vam od srca želim da ono stigne što prije!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo mene sa lijepim vijestima. Na žalost, nisam se uspjela prije javiti. Mjesec dana nakon odnog prvog neuspjeha dobili smo novi poziv. Imali su dečkića od godinu dana. U užem izboru bili smo mi i još 4 para. Nakon prvog neuspjeha nismo ne ničemu nadali. I šta da vam kažem, Leo je doma već 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa, ovo je sad već prava poplava!!!
    Chris, čestitam i radujem se ko malo dijete! Svako novo posvojenje mi izazove takvu navalu adrenalina, da treperim od sreće cijeli dan.
    :D

(imaš PM)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prekrasno Chris!

Čestitam!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme Chris, cestitam vam od srca

Ljubi svoga anđela i javi se ponekad, evo i ja jedva stizem od svoga razigranog sincica.
    Bas si nesto kontam i izgleda da smo nekako u slicnom periodu posvojile bebebace. Nas je stigao pocetkom 6 mjeseca, tako pretpostavljam i vas Leo.

Svu srecu svijeta vam zelim

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

čestitam Chris, nakon kiše dolazi sunce :D

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Č E S T I T A M !!!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Č E S T I T A M !!!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čestitke!

Baš sam danas na 5za5 akciji pomislila "koliko nas je...".

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cestitam!!! Uzivajte zajedno sada!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čestitam!!!
    :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Čestitam !

Ovi uspjesi u zadnje vrime mi ulivaju nadu da ću i ja uskoro postat mama!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Divno, chris, baš sam se razveselila!!! :D Čestitam cijeloj sretnoj obitelji!

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Čestitam!!!!!!!!!!!!!!! :D

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dobro došao Leo! Čestitam Chris!

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Čestitam Chris :D .

Dobro nam došao Leo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Chris čestitam od srca!!!!! :D

Daj nam nešto napiši o malom mišu..i kako se snalazite! (normalno, kad stigneš).

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Chris, čestitam od srca!!!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj chris prvotno napisa
    Evo mene sa lijepim vijestima. Na žalost, nisam se uspjela prije javiti. Mjesec dana nakon odnog prvog neuspjeha dobili smo novi poziv. Imali su dečkića od godinu dana. U užem izboru bili smo mi i još 4 para. Nakon prvog neuspjeha nismo ne ničemu nadali. I šta da vam kažem, Leo je doma već 4 mjeseca.
    Cestitam od srca, suborko stara!
    Ljubi svog sina i za mene

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

chris, čestitam!
    i, očekujemo barem onako prekrasnu priču kakvom nas je Emanuel obradovala!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čestitiam

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •