Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: Kuhinja-pranje i čiščenje

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Kuhinja-pranje i čiščenje

evo spremam se na generalku pa bi trebala vaše iskusne savjete sa čim perete sve odreda
    Znači elemente iznutra i vana, frižider, napu, pečnicu, pločice, mikrovalnu i to što vam je bilo najbolje i najučinkovitiji recept.
    E da i znaima me što i kako napravite gore na kuthinji da vam se ne sakupi prašina i masnoča, jel zaljepite papir ili....

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    evo spremam se na generalku pa bi trebala vaše iskusne savjete sa čim perete sve odreda
    Znači elemente iznutra i vana, frižider, napu, pečnicu, pločice, mikrovalnu i to što vam je bilo najbolje i najučinkovitiji recept.
    Inače koristim jedan proizvod koji se kupuje preko kataloga. Navodno je 100% ekološki i može sve čistiti. Zove se Zoom, a firma je Amway. Litra košta nekih 70 kn, ali se za upotrebu razrjeđuje s vodom. Ako se redovito čisti, razrjeđuje se u omjeru 1:4. Za masnije naslage 1:2 ili 1:1 za ono baš grozno.
    S tim čistim elemente izvana i iznutra, pločice, napu, sudoper, kao i sve ostale površine od nehrđajućeg čelika.
    Hladnjak čistim octom. Dakle, stavim ga u raspršivač, poprskam, prebrišem, isperem ako mislim da treba (a ništa se neće dogoditi ako ne ispereš). One dijelove koje mogu izvaditi operem deterdžentom za suđe.
    U hladnjaku uvijek držim posudicu sa sodom bikarbonom radi uklanjanja mirisa.

Mikrovalnu nemam, ali sam čula neki recept gdje staviš vodu u posudicu, nakapaš par kapi limunovog soka i uključiš da se grije. Ne znam koliko dugo. Poslije samo prebrišeš orošene stijenke i navodno sve super.

Sudoper ponekad očistim i octom. Osim što skida kamenac, također i dezinficira.

Kuhinjske elemente, ako nisu masni, nego samo prašni / zapackani, ponekad očistim sredstvom za pranje stakla. S tim i inače čistim ormare jer mi sve ove druge stvari "posebno za namještaj" zadaju glavobolje.

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    E da i znaima me što i kako napravite gore na kuthinji da vam se ne sakupi prašina i masnoča, jel zaljepite papir ili....
    Da, to pomaže i pametno je napraviti, ali ja uvijek zaboravim. Zato svak tjedan prebrišem pa se zapravo i ne stvaraju naslage.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni je za unutrasnjost pecnice jako dobro dm-ovo sredstvo. U boci pod pritiskom je. Naspricas, nakon 24 sata obrises i uklanja sve one grozne zagorotine

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je super Jon,onaj žuti iz Masterchefa,u sprayu i s njim sve očistim

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

za rol koristim permetal od labuda....jedini koji nekaj vrijedi.ugriješ rolu na 50, našpricaš,malo ostaviš i prebrišeš...zakon

a otkako sam dobila paket labudovih proizvoda, samo njih koristim u kuhinji i kupaoni za čišćenje
    (osim za pranje suđa,tu sam vjerna jaru)
    isse koliko reklame,valjda nebum ban dobila

moji stavljaju novine gore na elemente....ja se ne sjetim.... al trebala bi...puno lakše zbacat novine i stavit druge nego svaki put ribat element....
    moja baba je znala i unutarnje police u elementima obući sa ukrasnim papirom i jednom godišnje mjenjat...
    meni to nije gušt jer mi se svako malo podere kak sam handrasta....

u mikrovalku stavim zdjelicu vode sa ocjeđenim pola limuna ili alk.octa ak nemam limuna, na najjače 5 minuta i poslje sam prebrišem nekom krpom od mikrofibre koju imam za takve stvarri

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja kad tako treba sve izribati uzmem nesto ala arf/cif, vileda spuzvicu i krpicu od mikrofibre... Po onim bijelim plohama od elemenata ponekad najgore sastruzem cak malo i s metalnom spuzvicom ali jako oprezno.

Za gornje elemente je najlakse staviti onu prozirnu foliju za zamatanje,tako sam nekad radila, sad sam se ulijenila pa nemam... Za napu i pecnicu mislim pomaze samo filteri perivi u sudjerici i piroliza - odnosno tako ja planiram kupiti da ne brinem o ciscenju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U ovo doba godine (sutra pečem odojka) nema šaMse da čistim pećnicu... To bu pričekalo, kao i mnogi drugi poslovi. Očistili smo ugrubo prije Božića, ali bitnije mi je da imam fine kolače nego da se pećnica sjaji... Čistim nakon NG, pogotovo što će mi doma doći hrpa gostiju. Tradicionalno, čistim nakon što gosti odu, a ne prije nego dođu (istina, pospremam ofrlje, ali s čišćenjem se ne zamaram).

E, a sad da ne ispadnem nemarna domaćica (iako nisam daleko od toga) evo malo trikova za čišćenje pećnice i mikrovalke, bez puno kemikalija i bez puno truda.

Sistem se zove soda bikarbona i limun. U mikrovalku uvalim krišku limuna u zdjelu (cca 3 dl, takvu imam i pokazala se ok), dodam vodu i žlicu sode bikarbone, pa otkuham to nekoliko minuta na maksimumu. Unutra će se napraviti para koja otopi sve gadosti. Moje je samo da spužvom sve lijepo pobrišem i nakon toga kuhinjskom salvetom do relativno suhoga. Ponekad moram ponoviti postupak (imam djecu na pragu teen dobi kojima na kraj pameti ne pada da paze je li hrana poklopljena, pa bude svega).

Ista priča ide s velikom pećnicom, samo tamo uvalim klasični pleh, unutra isto prst-dva vode, pa limun i to stari iskorišteni + sodu i zakipim na par minuta. Može umjesto limuna i ocat, ali ne sviđa mi se miris pa ostajem pri limunu. Soda i kiselina naprave "vušššš" kad dođu u dodir, ali to je ok.

Kuhinjski elementi - gore stavljam stare novine da mi se ne zalijepi prašina. Ne lijepim, samo poslažem. Rubove vrata ne prekrivam pa njih ribam neekološkim kuhinjskim maramicama. Stakla samo čarobnom krpom. Ako imam više vremena, ribam sve čarobnom krpom namočenom u sodu + limun (to čisti sve - od kuhinje do zahoda). Ipak, ne da mi se uvijek ribati masne naslage koje je u kuhinji nemoguće izbjeći, pa uzmem rukavice i udri čistiti maramicama. Dobro ih je imati pri ruci i za čišćenje peći, sudopera i sličnog.

KOje je još bilo pitanje?
    Prozore perem čistom vodom i čarobnicom, gadne flekove s pvc stolarije deterdžentom za suđe, ekspres lonac čistim sredstvom za inox koje sam dugo godina izbjegavala dok su djeca bila mala, jer mi se činilo preagresivnim.

Kod mame sam nedavno naišla na zeleni Arf za ribanje suđa i pokazao mi se dobrim za klasično suđe, peć i sudoper.

Frižider - maramicama gadne flekove, ostalo spužvastom krpom. Ako smrdi, otkrijem izvor smrada (obično bude proliveno mlijeko), a u frižider uvalim sodu bikarbonu na tanjuriću. Smrada nestane do idućeg jutra.

Maramicama čistim i flekove sa stolarije (starinska, lakirana bojom za drvo). Suđerica i frižider izvana prolaze isti tretman - ako nije jako zamazano, čarobnica je dovoljna, ako je gadno flekavo - maramice za skidanje masnoće (Lidl).

Pod - brkata metla namočena u neko sredstvo za pranje (obično deterdžent za suđe, ne da mi se imati puno kemikalija doma), a za dio gdje imam parket čarobna krpa dooobro ožmikana.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Amwayev Zoom je zakon, i ja većinu toga s njim čistim. Ali recimo elemente izvana brišem sa W5 maramicama jer od njih mi ne ostaju tragovi brisanja. Frižider sa octom i vodom, police izvadim i s deterđentom za suđe operem. Pločice isto sa Zoomom. Na elementima imam papirnate kuhinjske ručnike poslagane.
    Prozore perem sa Amway See spray (svekar mi radi za Amway )
    Mikrovalnu isto ko i Peterlin, pokupila sam to sa Odreda za čistoću.
    Pećnicu s Amway Owen cleaner

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi na elementima imamo papir od kalendara. Tako da ga obično mijenjam u siječnju kada imam puno starih. Taj appir mi je ljepši (iako se ne vidi) I čvršći od novina

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ja sam si napravila super univerzalno sredstvo za čišćenje pa njima špricam većinu površina (kuhinja, kupaonica, wc, namještaj): u sprej bocu sipam skoro do pola boce alkoholnog octa, dodam odokativno sode bikarbone ili limunske kiseline (ili oboje, a preferiram ipak limunsku kiselinu), te par kapi detergenta za suđe i na kraju dosipam vode do vrha boce, protresem i šišaj
    nekad dodam malo izosana radi dezinfenkcije (ono što se stavlja u bazene i što je neotrovno, jer njime čiste i vodu za piće i peru suđe u vojsci).
    zgodno je i ekološko i sredstvo napravljeno od indijskih oraščića (onih sapunastih): prokuha se voda i u nju se stavi par tih oraščića (mislim da je oko 6 polovica na litru vode) i ostavi 15-ak minuta. dobivena se tekućina procijedi u bocu s raspršivačem i može se nakapati malo ulja lavande ili čajevca (koja pomažu u dezinfekciji).

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja obožavam Arf Gord, ima ga u Billi, Getrou... - meni je super, nije agresivan, fino miriši, a nije štetan za djecu. Odlično pere. Njime perem vrata i police od kuhinjskih elemenata (kad nemam svoje sredstvo za čišćenje, koje mi je bolje od svega kupovnog - kore od naranče u octu koje tamo stoje oko mjesec dana, pa izluče ono divno narančino ulje), radne površine su mi bijele, pa kad se zamažu utrljam prašak za pecivo (izbjeljuje kao lud, prezadovoljna sam)... za prozore mi je najbolji mix votke (ili čistog alkohola), octa i vode (u istim omjerima), ali kad nemam uzmem neki sprej iz dućana. Nedavno mi je moje sredstvo od octa i naranče opralo pećnicu bolje (a i manje toksično, a to mi je za kuhinju važno) od Permetala, jedino za staklo mi je trebao Permetal - nekako se više lijepi masnoća za staklo nego za metalne dijelove... Ne mogu si dosta naproizvodit tog sredstva za čišćenje (inače ne volim ta home-made rješenja, ali ovo me osvojilo... jedino dugo se radi i čeka...).
    Za pod obožavam Ajax, ali i dalje sam u potrazi za it-proizvodom.
    Za detergent za suđe biram Jar.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Amwayev Zoom je zakon, i ja većinu toga s njim čistim. Ali recimo elemente izvana brišem sa W5 maramicama jer od njih mi ne ostaju tragovi brisanja. Frižider sa octom i vodom, police izvadim i s deterđentom za suđe operem. Pločice isto sa Zoomom. Na elementima imam papirnate kuhinjske ručnike poslagane.
    Prozore perem sa Amway See spray (svekar mi radi za Amway )
    Mikrovalnu isto ko i Peterlin, pokupila sam to sa Odreda za čistoću.
    Pećnicu s Amway Owen cleaner
    My kind of woman.

Ja imam problema s radnom plohom. Napravljena je od svijetlog drveta i što god da se na nju špricne, pokapa, nasloni... SVEEE ostaje. Od svih sredstava ostaju tragovi brisanja (vlažne maramice, čarobne krpe, papirnati ubrusi... što god da koristim!).
    Inače te Lidlove W5 vlažne maramice koristim za brzinsko čišćenje, ali mi ostaju tragovi od njih pa obično još dovršim papirnatim ubrusima. Možda zato što je kuhinja visokog sjaja?

Drugi problem imam s pećnicom. To je neka nova, supermoderna. Ali nigdje ne piše jasno je li pirolitička ili nije. U uputama na jednom mjestu piše da se opere sapunastom vodom dok je još topla. Na drugom mjestu piše da se ne smiju koristiti nikakvi deterdženti (kako onda dobiješ sapunastu vodu???), ni abrazivna sredstva te da se pećnica čisti kad je hladna. Što da radim s njom, pitam ja vas...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ifigenija, ta mješavina naranči i octa, koji na kraju ima miris?
    miriše na naranče ili smrdi na ocat?
    koliko kora na koju količinu octa?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam freak za čišćenje :D
    Pećnicu čistim permetalom, a nakon pranja ubacim polovicu naranče, upalim na 100stupnjeva i pustim sat vremena, s vremena na vrijeme otvorim vrata pećnice da izađe vlaga.
    Kuhinjske elemente perem tako da u 1l tople vode stavim čep octa i par kapi limuna i pobrišem spužvicom. Pošto su mi elementi drveni, iznutra i izvana ih poglancam s prontom za drvo (luda sam za tim sredstvom, obožavaaam ga ) To glancanje obavljam sa starim plahtama, najmanje tragova ostavljaju.
    Napu isto operem permetalom,poslije samo pređem vlažnom krpom i pustim da se suši. S vremena na vrijeme kupim onaj filter, spužvu iznutra i to promjenim. Mikrovalnu neman, neznam kako se pere
    A šta se tiče masnih naslaga na gornjem djelu elementa, ne želim znati :D Ovo ljeto sam dragog poslala gore da to očisti, ahahah.
    Mene više nervira sakupljanje prašine, tj grumanje prašine u kupaonici, mrzim te male crne flekice i kako se dlake lijepe svugdje od vlage. Bez obzira šta mi je uvik otvoren prozor u kupatilu, te male crne dlačice šta su već me izluđuju!!!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Mene više nervira sakupljanje prašine, tj grumanje prašine u kupaonici, mrzim te male crne flekice i kako se dlake lijepe svugdje od vlage. Bez obzira šta mi je uvik otvoren prozor u kupatilu, te male crne dlačice šta su već me izluđuju!!!
    pričaj mi...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ahahha miško i tebe muče, a :D
    Zapalit ću ih sve, ahahah :D

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bi i mene zanimalo. Moram probati...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bi i mene zanimalo. Moram probati...
    Ovo sam našla na Pinterestu http://pinterest.com/search/pins/?q=...r+orange+peels

U osnovi (iako ima i složenijih procedura, kao i u svemu) uzmeš staklenku, napuniš s korama naranče (limuna, mandarine... agruma koje jedeš) i onim bijelim što ne jedemo , natrpaš koliko stane, ili koliko imaš (možeš dodati i kasnije), zaliješ alkoholnim octom i pustiš da fermentira 2-6 tjedana (ovisi valjda o klimi, narančama, koliko jaku otopinu želiš...). Nakon par tjedana ta smjesa postane tamno narančasta i poprimi dosta mirisa naranče (iako ja nemam čulo njuha od jedne upale sinusa, pa nisam relevantna... na netu kažu da naranča preuzme, ali tko je osjetljiv, može dodati par kapi čistog eteričnog ulja narančine kore, pa je miris bolji, to ću probati s novom turom). Za jača zaprljanja ide nerazrjeđen, a za opće čišćenje se razrijedi pol s vodom. Jedne kore se mogu barem dva puta koristiti.

Nešto prefamozno! Meni je opralo keramičku ploču za kuhanje bolje od ijednog sredstva s nula truda. Sudoper valjda zaštiti taj vosak od naranče, pojma nemam, danima se sjaji. Otapa sve. Trenutno imam dvije staklenke one od cca 800 g i jednu od 1300 g i jedva čekam da mi se napravi

Probajte pa javite! Sad se puno naranči jede, pa se frkne u staklenku i imaš povoljan, ekološki, mirisni i efektivni eko-detergent bez muke i ulaganja.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A kako zguliti ostatke alu folije sa "poda" pečnice? Stavila da zaštitim pa se zaljepilo (nije mi jasno na što jer sam prije očistila pečnicu ) i sad to ne mogu zguliti dolje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    A kako zguliti ostatke alu folije sa "poda" pečnice? Stavila da zaštitim pa se zaljepilo (nije mi jasno na što jer sam prije očistila pečnicu ) i sad to ne mogu zguliti dolje
    Kad prođu blagdani, namoči običnim uljem i ostavi dan-dva na sobnoj temperaturi. Ulje otapa ono što druga otapala ne mogu. Ili pošpricaj sa wd-40, pa opet dalje isto, svodi se na čišćenje masnoće.

Uostalom, i ovaj Ifigenijin bućkuriš od naranče bi možda pomogao.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kad prođu blagdani, namoči običnim uljem i ostavi dan-dva na sobnoj temperaturi. Ulje otapa ono što druga otapala ne mogu. Ili pošpricaj sa wd-40, pa opet dalje isto, svodi se na čišćenje masnoće.

Uostalom, i ovaj Ifigenijin bućkuriš od naranče bi možda pomogao.

bućkuriš

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni nitko nije odgovorio na moje probleme.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    My kind of woman.

Ja imam problema s radnom plohom. Napravljena je od svijetlog drveta i što god da se na nju špricne, pokapa, nasloni... SVEEE ostaje. Od svih sredstava ostaju tragovi brisanja (vlažne maramice, čarobne krpe, papirnati ubrusi... što god da koristim!).
    Inače te Lidlove W5 vlažne maramice koristim za brzinsko čišćenje, ali mi ostaju tragovi od njih pa obično još dovršim papirnatim ubrusima. Možda zato što je kuhinja visokog sjaja?

Drugi problem imam s pećnicom. To je neka nova, supermoderna. Ali nigdje ne piše jasno je li pirolitička ili nije. U uputama na jednom mjestu piše da se opere sapunastom vodom dok je još topla. Na drugom mjestu piše da se ne smiju koristiti nikakvi deterdženti (kako onda dobiješ sapunastu vodu???), ni abrazivna sredstva te da se pećnica čisti kad je hladna. Što da radim s njom, pitam ja vas...
    Ja isto imam nešto svijetlog drva u kući, i svaki dan nakon kuhanja, pranja posuđa, mislim kad sam gotova u kuhinji, našpricam pronta za drvo po elementima, obrišem starom plahtom i nema tragova! Svi proizvodi za drvo na bazi pčelinjeg voska su odlični za sjaj drva
    Za pećnicu neznam, koji je model, možda ti nešto proguglam?!

Eh da, sretna Nova curke!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Za pećnicu neznam, koji je model, možda ti nešto proguglam?!
    To mogu i sama.
    Na samoj pećnici ne piše točan model, a upute su za više modela zajedno. No, koji god da je model u pitanju, ne može na jednom mjestu pisati da se čisti topla, sa sapunicom, a na drugom da se čisti hladna, bez deterdženata.
    Mislim da ću isprobati ovaj recept s limunom, kao za mikrovalnu pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti. Ne mogu to više gledati.

Eh da, sretna Nova curke!
    I tebi!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mishekica, nismo možda kompetentne, pa šutimo Ja imam bijelu radnu plohu, da, sama sam je htjela :freak:- možda ti moj trik može pomoći. I zadovoljna sam, nakon 6 godina je bijela. Tajna? Prašak za pecivo. Nisam sigurna hoće li ti pomoći, ali probaj - jako temeljito očisti, lagano je abrazivna, djeluje kao izbjeljivač, i kad je sve tako savršeno, vjerujem da je do sjaja potreban samo jedan korak. I nije otrovno...
    Mene plohe izluđuju jer volim da se bijele, a ne volim da jedem detergent, pa stalno važem između tu i tamo kupovnih odmašćivača, onog mog sredstva od naranče (probaj, meni to ostavlja visoki sjaj gdjegod treba), i arf gorda.
    E, u biti, kupi arf gord. Meni nema bolje za sjajne površine. Ja u 1 l stavim par čepova, uzmem neku krpu, i prijeđem plohe po kući... i frižider iznutra. Probaj

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pećnica je i meni živi izazov, ali evo, za sad mi je najbolje sredstvo od naranče, a za vrata odmašćivač, a onda arf gord za sjaj. Nije sapunica, toplina ne igra ulogu... nije otrovno...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Isprobat ću pa javim. Neću danas.

Fingertips, Pronto mi nije baš za radne plohe. To mi mora biti čisto i dezinficirano, da se može jesti s njih... Pronto baš ne bih jela.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ifi jel se sa tim tvojim điđi- miđi mixom može ćistit i drvo(namještaj vrata...)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    ifi jel se sa tim tvojim điđi- miđi mixom može ćistit i drvo(namještaj vrata...)
    Kiara, ja sam tako oduševljena tim mojim điđi-miđi mixom da se sve sjaji - upravo je idealno baš za vrata, ma i za iveral i sve. Nakon novogodišnjeg tuluma sam u nula vremena uredila cijelu kuću, uključujući napu, pećnicu, sva vrata, sve plohe, i po prvi puta s užitkom. Čak sam dohvatila i mužev aparat za mocca kavu i usjajila ga kao novog - jer je tako super da ja ne mogu vjerovati. Ono - effortless. budući da smo tulumarili do tri, digla sam se u podne, mazila se s djecom, složila ručak, ručali natenane, malo forum, Internet, sve lagano, u pet se kuća sjajila... Po prvi put u životu sam s radošću oprala suđericu - znaš ono sa strane, gdje se hvataju mrlje - ma ono - našpricala, prešla čarobnom krpom i to je to. Probaj, pa mi javi, baš me zanima hoćete li i vi biti tako sretni kao ja...

E, a za kupoaonice - Arf total clean - crvena bočica, ima u svakom Konzumu. Štopali smo - cijela kupaonica - šest minuta. Čudo - našpricaš, ispereš vodom, i to je to, laštiš za rekreaciju. Spužvica samo tamo gdje ne možeš tušem. Je da je živi otrov, ali otopilo mi je sve naslage kamenca npr. ispod sapnica od masažne kade, bez ribanja. Sad sam ono svoje điđi-miđi iskoristila i u kupaonici, čini se da ima isti efekt.

Jedva čekam da i vi probate, pa da mi kažete kako je vama.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Isprobat ću pa javim. Neću danas.

Fingertips, Pronto mi nije baš za radne plohe. To mi mora biti čisto i dezinficirano, da se može jesti s njih... Pronto baš ne bih jela.
    A kažem da ti je to meni za sjaj, prije toga operem ili sa sredstvom za suđe, ili s octom pomiješanim u vodi

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ma briga me za sjaj Samo da se ne vide tragovi brisanja.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pitanje za prasak za pecivo: jeli trljate vlaznom ili suhom spuzvicom, ili kako vec?
    ja imam carobne krpe za prozor, nebi ih bas koristila za drugo, pa vi koje ste spomenule te carobne, kakve su, gdje kupujete?
    gledam u zadnje vrijeme krpice od mikrofibre, ima za ovo i za ono, ali pretpostavljam da je svaka ista te da mi je dovoljna samo jedna?!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje za prasak za pecivo: jeli trljate vlaznom ili suhom spuzvicom, ili kako vec?
    ja imam carobne krpe za prozor, nebi ih bas koristila za drugo, pa vi koje ste spomenule te carobne, kakve su, gdje kupujete?
    gledam u zadnje vrijeme krpice od mikrofibre, ima za ovo i za ono, ali pretpostavljam da je svaka ista te da mi je dovoljna samo jedna?!
    Čarobnih krpa imam punu kuću. Velika je za pod, srednje (mislim da su tri ili četiri) za prozore, jer ako mm i ja istovremeno peremo - svatko treba po dvije (suhu i mokru). Imam još dvije - tri manje, za kupaonicu, za kuhinju (sudoper) i neku višenamjensku.

Velike i srednje krpe kupila u Konzumu, male našla u kvartovskom dućanu. Ne valjaju mi kineske, jer imaju plastičnu osnovu i to jednostavno nije to. Od microfibre imam još dvije rukavice za prašinu (za svakog sina po jednu) i jednu "metlu" s navlakom za brisanje poda u istom stilu.

Kad to kupujem, nemam nekog određenog proizvođača nego opipam kako mi se pod rukom čini krpa. Ako se hvata (kao čičak) i ako ne daje onaj gadni sintetički osjećaj da je napravljena od plastike, dobra je!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    Prašak za pecivo trljam vlažnom krpicom.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

peterlin, ifigenija hvala na odgovorima!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uf, sve me sram kad pročitam ova iskustva oko čišćenja! morat ću u pripremu vlastitog stredstva od naranča

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Prašak za pecivo trljam vlažnom krpicom.
    isto bi trebalo bit trljanje i sa sodom, a puno jeftinije

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Prijavljujem da sam stavila na sazrijevanje tzv.Ifgenijin buckuris ali od kore mandarina. Tko zna hoce li to biti tako dobro kao od narance.... nakon sto sam tu procitala sve te hvalospjeve nisam mogla docekat i pobacala sam unutra prve agrume koji su mi prosli kroz ruku. Ima vise kora nego octa, javim rezultate

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Prijavljujem da sam stavila na sazrijevanje tzv.Ifgenijin buckuris ali od kore mandarina. Tko zna hoce li to biti tako dobro kao od narance.... nakon sto sam tu procitala sve te hvalospjeve nisam mogla docekat i pobacala sam unutra prve agrume koji su mi prosli kroz ruku. Ima vise kora nego octa, javim rezultate

Jeeee! I ja jedva čekam da vidim da li je i vama to tako super, i kako će bit s mandarinama.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo i ja zaposlila šogoricu,nećakinju i baku da skupljaju kore od naranči,ja imam samo mandarine

i čim skupim radim svoju teglicu

nego,gdje to mora odstajati (promaklo mi)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Bilo gdje... ja jednu turu držim u kuhinji, visoko gore, dakle gdje je toplije, a jednu turu u špajzu, da vidim hoće li biti kakve razlike...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Bilo gdje... ja jednu turu držim u kuhinji, visoko gore, dakle gdje je toplije, a jednu turu u špajzu, da vidim hoće li biti kakve razlike...
    i ja stavila..u kuhinji je na frižideru..

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja stavila..u kuhinji je na frižideru..

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    isto bi trebalo bit trljanje i sa sodom, a puno jeftinije
    Hm, probala sam, ali meni jednostavno nema isti učinak, ne napravi posao dobro kao prašak za pecivo. No, ne radim to redovito. Svako toliko, ako kuham nešto na radnoj površini što ostavlja mrlje. A i jedna vrećica mi je dovoljno za par tih temeljitih čišćenja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od sode bikarbone bolja je soda za pranje. Moze se kupiti u Mulleru, pol kile za 7-8kn.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tenks....reko,da nije to ko višnjevac pa mora stajati na toplome....

nemogu vjerovat da su moje žemske od jučer popodne napunile jednu malu teglicu sa korama

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I moja se teglica puni.

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bilježim temu, jer ću i ja probati napraviti ovo sredstvo od naračinih kora

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu biti partibrejkerica pa priupitat jel vi to pravite od domacih nespricanih naranci ili otopite španjojske pesticide u octu pa onda to po kuhinji spricate?
    Mislim, stavila sam i ja kore u ocat, al onda mi je zazvonilo zvono na uzbunu. Na deklaracijama agruma najcesce pise da kora nije za jelo jer je tretirana necim. Špricati ili ne špricati po kuhinji, pitanje je sad!

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

za ribanje svega i svačega koristim urtekramovo univerzalno sredstvo za pranje, ne pjeni se jako i pjena se lako pobriše, nije kao deterdžent za suđe. a što se tiče pećnice, tek mi je nedavno palo na pamet da bih mogla masnoću na vratima postrugati onim žiletom za čišćenje ploče za kuhanje, e to mi je bilo otkriće

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •