Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Mlijeko curi posvuda :/

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Mlijeko curi posvuda :/

Dakle koga god pitam u RL mi se ili zgraža, ili smije, ili me šalje u doktora.

Radi se o tome da mi mlijeko ne izlazi samo kroz bradavicu već i oko nje, i to na bar 10ak mjesta na obje dojke. Ne bude toga puno, po par kapljica nakon svakog podoja, ali prilično daleko od bradavice.

Je li se to još kome događa? Od par prijateljica koje su dojile nijedna nema takva iskustva.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo meni. S vremenom prestane ali se pojavi na drugim mjestima. Meni je kao friškoj dojilji sve to oko cica kako one funkcioniraju i reagiraju tako fascinantno. Nisam ni znala da mogu i tako puštati na aureoli.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo da se i ja prijavim. Sa ćerkicom nisam to uopšte primetila, ali sad sa malcem da. Doduše koliko se sećam anatomije tu na areoli se nalaze otvori nekih žlezda, ne mlečnih, ali sad da se ubijem ne mogu da se setim kako se zovu, koje svojim sekretom štite okolnu kožu.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne prijavljujem se u niz, nemam takav "problem". Samo sam htjela reći da mi je to fascinantno, nisam nikad prije čula tako nešto.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Montgomeryjeve . Ima ih desetak do petnaestak na areoli. Ženama koje imaju šire areole mogu biti prilično udaljene od bradavice, ali i dalje su na areoli.
    To su ustvari lojne žlijezde čija se produkcija može jako povećati za vrijeme dojenja. Normalna pojava.
    (inače, dojka je ustvari modificirana znojna žlijezda)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al montgomeryeve zlijezde sluze za lucenje tvari koje podmazuju bradavice i stite ih od infekcija.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Montgomeryjeve . Ima ih desetak do petnaestak na areoli. Ženama koje imaju šire areole mogu biti prilično udaljene od bradavice, ali i dalje su na areoli.
    To su ustvari lojne žlijezde čija se produkcija može jako povećati za vrijeme dojenja. Normalna pojava.
    (inače, dojka je ustvari modificirana znojna žlijezda)
    Znam za njih, to su one kroz koje znaju izlaziti mali bijeli komadići - kao čvilja, a nije čvilja
    Ali nisam znala da kroz njih ide i mlijeko. Kako počnem dojiti odmah se i okolica otočkavi. Kad obrišem opet izađe kapljica. Pravi mini let down

Cure, odmah mi je lakše da nisam jedina!

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

sinoć primjetila, baš sam namjeravala pitati kad ono vi već razjasnile stvar :D

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    al montgomeryeve zlijezde sluze za lucenje tvari koje podmazuju bradavice i stite ih od infekcija.
    Na nekoj drugoj temi se piše o sveprisutnosti informacija na internetu, pa ćeš vjerojatno naći i o tome i saznati više.(meni je i knjiga iz histologije dovoljna, ali ja sam stara škola, vjerujem da se anatomija, histologija, fiziologija... ljudskog tijela nisu izmijenile proširenjem dostupnosti interneta).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa ovo je informacija koju nadjes na netu i relevantnim stranicama. to im je primarna funkcija zar ne?

Little glands (Montgomery glands) on the areola become more noticeable. They contain a lubricant to keep the nipple and areola from drying, cracking, or becoming infected.

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/e...cle/002453.htm

The Montgomery glands (tiny little bumps on the areola which secrete natural oils to lubricate the area and help to prevent bacteria from breeding) become larger and more noticeable as well, and the nipples become more pronounced.
    http://breastfeeding.about.com/od/la...astchanges.htm

A number of small bumps that surround the nipple and look like "goose bumps" are sebaceous glands, and are called Montgomery's Glands or Areolar Glands. They secrete an oily substance that lubricates and conditions the surface of the nipple and the areola. This is helpful during breastfeeding, to prevent cracking of the nipple. These Montgomery's Glands become erect in the same manner that the nipple does when it is stimulated by touch, cold, fear, sexual stimulation, etc. Very small smooth-muscle tissues cause them to become more prominent (erect). This also causes the areolae to become narrower, but sexual stimulation will temporarily expand the whole breas
    http://www.breastnotes.com/anatomy/anatomy.htm

Montgomery's Glands: These special glands live just below the surface of your areola and may be seen as small bumps in the skin. Also called areolar glands, these provide lubrication during breastfeeding. Montgomery's glands may become blocked, like pimples, and swell. Acyst may develop beneath a blocked gland, but this does not increase your risk for breast cancer.
    http://breastcancer.about.com/od/wha...le-anatomy.htm

te
    The areola, the darker area surrounding the nipple, gets its color from the many capillaries under the skin that carry blood to the nipple. Within the areola there are sebaceous glands (which secrete oil to soften and protect the skin), sweat glands, and Montgomery's glands, which are believed to produce a substance that lubricates the nipple and protects it from germs.
    http://www.lalecheleague.org/nb/nbmarapr05p44.html

sve stranice govore isto, stoga te molim da mi objasnis sta sam to netocno napisala?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:duplipost:
    Posljednje uređivanje od leonisa : 18.10.2012. at 11:03

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, primarna funkcija, ali imaju one i npr. funkciju izlučivanja mirisa koji posebno uzbuđuje suprotan spol u seksualnoj predigri. Tako, nije svaka stvar samo za jedno, to sam htjela reći.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma dobro, jel mogu te Montgomeryjeve izlučivati i mlijeko (u nekoj fazi, štajaznam ) ili ne?
    Ako ne mogu, kroz šta mi onda mlijeko izlazi, i zašto mi, pobogu, sisa izgleda kao cjedilo?!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja znam za slučaj gdje su izlazi mliječnih kanalića bili sve do pazuha. Zato bih laički teoretizirala da imaš mliječne kanaliće koji imaju izlaz na areoli.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, odmah mi je lakše da nisam jedina!
    nisi, ne, i meni se to isto dešavalo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja cijela areola je u ustima, pa ni ne znam

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    moja cijela areola je u ustima, pa ni ne znam

moja je veličine bebinog lica, ne moram objašnjavati kolika je dojka, jelte

vertex, tako sam nekako i ja mislila, samo nisam znala nikog da mi potvrdi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pronašla sam jedan seminarski rad o dojci, malo fiziologije, malo histologije, malo patologije, jednostavno pisan, pa ako nekoga zanima, evo

http://www.scribd.com/doc/24419972/D...Seminarski-Rad

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

eto, ima nas još, samo da znaš

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •