Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Suh zrak u sobi, a prehlađene bebe

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Suh zrak u sobi, a prehlađene bebe

Moj dvojac je prehlađen, nema temperaturu, ali kašlju i imaju pune nosiće. Nosiće čistimo fiziološkom i arianom, ali spavaću sobu grijemo klimom (i to zagrijemo jako jer spavaju otkriveni) i zrak je jako suh. Noćas sam u sobu stavila inhalator pun vruće vode, malo je pomoglo, ali ne dovoljno. Opet su se u 5 probudili plačljivi i suhih grla, punih nosića. Padam s nogu. Znam da je do suhog zraka jer i ja spavam u toj sobi i sva sam isušena. Dajte koju ideju kako ovlažiti zrak. Nemamo druge opcije grijanja i nemamo ovlaživač

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako imaš mjesta u sobi stavi prije spavanja stalak s mokrom robom da se suši
    držim fige da im što prije bude bolje

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako niste u mogucnosti nabaviti ovlazivac ovaj prijdelog gore vam je najjednostavnije i najjeftinije rjesenje. sretno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tnx na savjetu, svakako ću probati. Možda ne cijeli stalak, ali par ručnika iz mašine će nać mjesta u sobi.
    Gdje bi mogla kupit ovlaživač i koliko koštaju?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I mene dotuce klima po noci kad je upaljena. Em mi je vruce, em se stalno budim zedna i suha, a mislim da se i malac zbog nje cesce budi sisat. Pa je ja stalno gasim, a md je stalno pali. Sreca pa da je on ljenji od mene pa mu se ne da dizat po daljinski

A da se umjesto klime bolje pokrijete? Da stavis klince u vrece?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi nikada nismo grijali prostorije gdje spavamo, pokrijemo se i obučemo ali nema šanse da bi spavali s grijanjem, a zašto klima, meni je klima užas za grlo, to užasno isušuje zrak.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Stvarno bi bilo najpametnije da manje grijete i pokrijete se. Pedijatri stalno spominju da je topao zrak baš ono što ne treba prehlađenom djetetu. Ako ima šanse da spavaju u vrećama, probaj tako.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Mi imamo sličan problem - ukoliko radi grijanje (radijator / toplana), zrak je presuh i vruće mi je spavati.
    Ako pak isključimo radijator, lijepo spavam, ali su ujutro prozori orošeni od vlage. Ni to pak nije dobro.

Budući da i nama uskoro stiže beba, a ova me situacija baš nervira, pratim temu pa se nadam nekom pametnom prijedlogu.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nama je pedijatar preporučil mokru pelenu platnenu objesit preko prekče na kinderbet i pomoglo je svaki put

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja bi preporučila da prije kupnje ovlaživača/odvlaživača kupite dobar higrometar i i mjerite količinu vlage u zraku nekoliko dana. Možda na kraju ispadne da vam ni ne treba.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemojte spavati u tako zagrijanoj sobi
    djecu stavi u vreće, prozrači prostoriju prije spavanja i bit će bolje
    kod nas je preko cijelog dana malo otvoren prozor, pola sata prije spavanja zatvorim i držim vrata zatvorena da ne ide ustajali zrak iz ostalog dijela kuće unutra, klince u tople vreće, spavaju samo u bodiju sa rukavima i zimskim vrećama
    nije unutra hladno, samo je onako friški fini zrak

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako imas malo kuhalo stavi u sobu neka kuha voda ili caj u loncu i isparava. To nama pomaze kad treba brzinski navlaziti sobu. Inace stalno na raijatorima susim robu ( grijemo na centralno)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kupi ovlaživač, makar onaj od 100-200kn koji prodaju po većim dućanima (tipa interspar, plodine itd.)
    i uključi ga popodne, puuuuno prije spavanja. Ako ti je zrak u sobi suh, nećeš to riješiti tako što ćeš nešto poduzeti tik prije spavanja
    Kod mene na higrometru stalno 22-25%, a to je puno premalo. Ali zato u sobi je puno više, jer nafrljim ovlaživač na najjače. Jako sam osjetljiva na suhi zrak, jako, jako, pa je i meni, ko i djeci, najvažnije da bar noću bude dobar omjer vlage

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama na žalost nije opcija spavanje bez grijanja, malci vreće ne mogu ni smislit, a noću spavaju tako da se rotiraju kao kazaljke na satu po kindaču, dakle onaj poplun s kojim ih prekrijem je zgužvan na dnu kindača nakon 3 minute.
    Noćas ću stavit tu mokru pelenu preko prečke od kindača - možda već sada bi bilo pametno. Inače, stavila sam spužvicu s vodom u posudu ispod klime čim su mi Zara i Spajalica predložile rublje, ta je spužvica sad suha kao barut
    Puntice - o tim jeftinim ovlaživačima sam i razmišljala, ne mogu si priuštit ovlaživač-ionizator od preko tisuću Nadam se da će imat nmešto sutra, da nam na brzake nabavim.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ZO - koliko cca stupnjeva bude kod tebe u sobi? Kod nas je neka buretina, zimaaa je za otvoren prozor.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sumskovoce možda baš zato nemirno spavaju jer im je vruće?
    Kod nas noću ugase centralno, sobu dobro proluftiramo, plus ja još jednom otvorim kad ja pođem na spavanje. Mala je pokrivena jorganom i spava mirno. Čim ujutru oko 5h uključe grejanje i u sobi postane toplo ona počinje da se vrti, ustaje, leže, priča u snu.

Što se tiče veša, ja mislim da par frotira nije dovoljno, nama u sobi (a nije puno velika) je dovoljno vlažno jedino kad uveče napunim štrik. Ako nemam neke noći veša za sušenje pa stavim samo nešto, oseti se razlika.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas je zimi cca 15 stupnjeva noću, nekad i manje. Nije nam zima spavati jer se dobro pokrijemo. Grijanje ne radi.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    To sam i ja pomislila

Mojem djetetu kad je vruće se otkriva i vrti (spavamo skupa), a kad je hladno skoro se ni ne pomakne do jutra spava ko top.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Sa mnom je ovakav slučaj.

Puntice, gdje si kupila higrometar i koliko košta?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.mikroklima.com.hr/pribor/...igrometar.html
    ja imam ovakav Boneco samo stariji model

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To sam i ja tvrdila dok se nisu prehladili Bilo je hladnije tijekom noći u sobi, ali nisu kašljali ni imali začepljene nosiće, pa ne mogu uspoređivati. A pokrivanje i vreće, kao što rekoh, nam nisu puzdana opcija. Dečki imaju godinu i dva dana, kako im objasnit da je lijepo spavat pokriven?
    Sad sam stavila te dvije tetre i odmah se osjeti promjena u zraku. Sad vrti mašina

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zara1 - kod njih sam gledala taj ionizator-ovlaživač još lani, kad su oni bili novorođenčad i imali smo sličan problem sa suhim zrakom. Cijena je bila oko 1.500 kn ako se dobro sjećam

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da, i moja malena se vrti ko luda kad joj je vruće i onda ne dopušta niti laganu dekicu na sebi i puno mirnije spava kad je niža temperatura u sobi i bez problema je pokrijem. Pokušajte jednu probnu večer bez klime, pa vidi. Ako baš osjetiš da je hladno, upali malo, ali ne cijelu noć.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma najbolje da testiram, svakako. Ali ne mogu noćas, ipak je vani zima, a oni prehlađeni.
    Eh da, onaj trik s polovicom luka kod začepljenog nosa nama nije pomogao

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sumskovoce, nije samo probelm zraka da je suh, suho vam je sve u sobi. kao sto je rekla puntica kupite ovlazivac. jer ako vam je zrak suh suhi su vam i parketi i ormari, ma sve. dok sve ne dobije odredjenu kolicinu vlage gutat ce je.
    ako kupite parni ovlazivac, sto je najcesce slucaj s jeftinijim, pazite samo da vam klinci ne prilaze blizu njih dok rade, mogu se opeci. bila sam prisutna kad je klinca stao na jedan takav. nije nam bilo prvo jasno sta je klincu i od kud mu sad plikovi na stopalu
    ako ste u mogucnosti bolje vam je uzeti ultrazvucne.
    peraci zraka i ionizatori su prilicno skupi. ali i ovi obicni zadovoljavaju potrebu, s ovim skupljim dobijate neke druge stvari, ali vlagu dobijate sigurno sa svima.
    i vlaga u prostoriji bi trebala biti izemdju 40%-60%

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da, onaj trik s polovicom luka kod začepljenog nosa nama nije pomogao
    Jesi samo raspolovila luk ili si ga nasjeckala? Trebalo bi ga baš nasjeckati - što je već površina, više ishlapljuje. I, naravno, trebao bi biti relativno blizu, da se može uopće udisati.

A što se tiče UZV ovlaživača, ja to nikad ne bih kupila. Frekvencije su opasna stvar i s tim se nikad ne bih zezala, pogotovo ne kad su djeca u blizini.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam na koje probelme s ultrazvukom mislis, ali ja uredno zivim i sa ultrazvukom, neionizirajucim zracenjem, magnetskim poljima...
    ali jedno je sigurno da si ultrazvucni nikad ne bi kupila radi fine bijele prasine koja nastaje zbog vode bogatom kamencem u podrucju u kojem ja zivim.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Offtopic:
    Znam da vjerojatno neće biti nikakvih problema, ali se svejedno ne usudim riskirati. Svako titranje može biti opasno i razorno kad pogodi vlastitu frekvenciju nekog tijela, živog ili neživog. Mislim, nećemo sad tu ulaziti u znanstvene rasprave, nadam se, ali sve je to vrlo jednostavna fizika, odavno poznata.

Ultrazvuk je postao moderan u zadnje vrijeme (ne znam zašto) pa se njime tjeraju insekti, krtice i sl. Nije se loše možda podsjetiti da je svojedobno i rendgen bio takav hit da su u prodavaonicama cipela imali male rendgenske uređaje da bi ljudi vidjeli kako im noga pristaje u cipelu... Mislim da danas nikom ne bi palo na pamet slikati si nogu samo radi toga. Možda tako za 20 godina nikom neće pasti na pamet imati bilo kakav uzv uređaj doma.

Osim toga, na poslu toliko radim s ultrazvukom, da stvarno nema potrebe da si to i doma nosim.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Šumsko voće,
    joj, mi doma imamo podno grijanje, to gore suši od radijatora. Da imam radijatore, stavila bih mokre ručnike na njih, ovako ne mogu ništa. Pa smo lani kupili ovlaživač zraka od Chicca, ne sjećam se koliko je koštao, ali bilo je na relaciji 400-500 kn. Da smo ga kupili u Italiji bio manje.
    Uglavnom, radio je svaku noć par sati dobra tri mjeseca, a kad je bila prehlađena, kapnuli bi i kap eteričnog ulja protiv prehlade (isto kupili u apoteci od neke zastupnice). Vidim da se prodaje i na burzama (uguglaj).
    Počet ću ga ponovo koristiti jer nam se nanizalo prehlada. Uglavnom, preporuke...(jedino što ga treba svakih par dana čistiti octom jer se nakupi brdo kamenca).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zuska - daj link na taj Chicco, please.
    Spajalice - nama je sve OK sa stoplaima. Nosnice su pune šmrklja...
    I kupila bih ja prvai ionizator, da mogu... Jedna draga forumašica se javila s ponudom za ovlaživač pa ću ju pričekat prije kupnje. A bebe ne pužu same po stanu, imaju vrtić i ograđen prostor, nema kod nas promenade

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ako netko slučajno ima nešto ovakvo, zanima me mjeri li to temperaturu i vlagu vani ili unutra.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad si i mene zainteresirala za taj uređaj !

Budući da piše da daje prognozu vremena, bilo bi mi logično da je za van, ali s druge strane piše

da je raspon temp.koju mjeri od 0 do 50 C (ako sam dobro shvatila) - to bi upućivalo da je za unutra,

jer ne registrira minuse...

Ajmo čekat' da se javi netko tko zna !

P.S. Ili ću, ako budem baš jako znatiželjna, nazvati dućan i pitati !
    Posljednje uređivanje od Teica : 02.01.2013. at 04:25

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako netko slučajno ima nešto ovakvo, zanima me mjeri li to temperaturu i vlagu vani ili unutra.
    imam ja i kupujem svake godine novi, jer nam se ne postavlja vanjska jedinica na fasadu, pa je redovito razbijemo.
    ovisno kakav kupis, ali uglavnom svi mjere temperaturu i vlagu unutra, za vanjske parametre kupujes onaj s vanjskom jedinicom.

sto se tice nogica i ovalzivaca, nisam ni mislila da ce ti sad biti problem, ali kad budu dvije tri godine veliki nece ih vise nikakav vrtic zadrzati. ovo se dogodilo ako se dobro sjecam godine trogodisnjaku.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 02.01.2013. at 07:08

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Šumskovoće, na facebooku imaš stranicu Babysaurus. Oni imaju vreće za spavanje s nogavicama, možda bi to bilo ok za klince puzavce koji ne vole klasične vreće za spavanje!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo nabavili ovaj: http://www.mikroklima.com.hr/ultrazv...vac-zraka.html za spavaću sobu

i ovaj za dnevnu: http://www.mikroklima.com.hr/peraci/...raos1355n.html

Vrijede svake kune, kvaliteta zraka je puno bolja.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mishekice - jesam ja čorava ili ona stanica košta 65 kuna? Ako da, naručujem odmah.
    Zuska - ovlaživač s linka mi se sviđa, baš je fora i djeluje mi sigurno.
    Daedi - onaj koji imaš u spavaćoj ima neku bocu vode ili se meni čini?

Kod nas je noć prošla svakako, Prvo su se oboje probudili u 2, Dobri je nastavio spavat, a Palčić partijao do 3:30
    Kad smo napokom zaspali, spavalo se do 9:30. I Dobri mi nije pitao jesti Prvi put od rođenja je noć prošla bez mlijeka.
    Sobu sam minimalno grijala, bile su vlažne tetre na kindačima i stanje je bilo puno bolje. Sad se još trebamo oboružat ovlaživačem i nadat se dobrom horoskopu

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Mishekice - jesam ja čorava ili ona stanica košta 65 kuna? Ako da, naručujem odmah.
    Tako piše. Zato i pitam je li to ono što trebam.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja takvog tražim već duže, a cijene su bile oko 400 kn (e sad, da li za istu stvar ili ne, ne znam)
    Poslala sam narudžbu na ovaj link koji si dala, 100 kn sa dostavom mi je prihvatljiva cijena, a trebam to. Javim ti kad stigne

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Daedi - onaj koji imaš u spavaćoj ima neku bocu vode ili se meni čini?
    Da, stavi se gore bocica od Jane- mi je samo nadopunjavamo destiliranom vodom ili Janom. Lako ga prenesem iz sobe u sobu, iz naše spavace u djecju kod cure.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

moja kćer nije do treće godine htjela spavati pokrivena, a ja pak nisam htjela da spavamo u toploj sobi, pa sam ju za spavanje oblačila ovako: prvi sloj: gaće (ili pelena) i potkošulja (ili bodić)
    drugi sloj: tople štrample i majica dugih rukava ili dolčevita da bude toplo za vrat
    treći sloj: tople čarapice (ne smiju jako prianjati uz nogicu, onako da su mekane, kao dekica od mikrofibre), tople hlačice i vestica/majica/mekana jaknica ili ne predebelo zimsko odijelce.
    Soba nije smjela biti topla kad smo išli na spavanje, jer bi se dijete najprije uznojilo, pa kad se soba rashladi, opet bi joj bilo hladno i eto prehlade. Prije odlaska na spavanje sam sobu proluftala i tokom noći sam držala vrata zatvorena da se u nju ne uvuče topli zrak iz stana.
    Pokušala sam ju učiti na spavanje u vreči i sa nogavicama i bez nogavica, ali bezuspješno i zato sam morala ovako.

Mislim da oni manji radijatori na struju (sa 8 rebara ili manje, nisam sigurna) nisu previše skupi, a puno su bolja varijanta od klime, na njega staviš mokru plahtu ili ručnike i imaš grijanje i vlaženje.
    Ja nisam morala ničim grijati kada je spavala tako zabundana, osim ako bi imala grlobolju ili temperaturu, tad nisam htjela da spava u hladnom, ali ni u previše toplom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

marijanada - pa tako se mi obučemo za šetnju vani - i to kad je hladno Ne bi moji spavali u štrampicama+debelim hlačama+jaknici.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

marijanada - pa tako se mi obučemo za šetnju vani - i to kad je hladno Ne bi moji spavali u štrampicama+debelim hlačama+jaknici.
    e, pa da, kao za šetnju po vani - dobro si rekla
    morala sam naći rješenje da nismo u toploj sobi, a da djetetu nije hladno. U dobi do 4 godine bila je samo dvaput prehlađena. Sad spava u pidžami, pokrivena tanjim poplunom, a prozor nam je uvijek otškrinut za "prst".

probaj onda sa radijatorom, mislim da ti je to idealno rješenje
    Posljednje uređivanje od marijanada : 02.01.2013. at 12:51

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vremenska stanica koju ja imam (jedno 2 godine) je isto koštala nekih 60-70kn (ne znam točno, ali znam da nije bila skupa). i radi najnormalnije već 2 godine

a jeftini ovlaživač koji imam (isto cca 2 godine, cca 200kn) je ultrazvučni, ništa ne grije, samo ispuhuje mlaz hladne maglice. U njega ide destilirana voda (može i obična, ali onda staje bijeli talog od kamenca po cijeloj sobi, nakon nekog vremena, ali to je problem sa svim ovlaživačima. Kad nemam destilirane, onda stavimo vodu iz brite i super)

Ovi skuplji su bolji jer se da narihtati točno koliko želimo da bude vlaga u prostoriji, ali i ovih jeftini ultrazvučni, u kombinaciji s higrometrom, su spas!

btw. mi ne grijemo sobu, i bude prilično hladno. Mlađa bude pokrivena, tj. zabundana, njoj pašu deke.
    Ali starija - nema šanse da je pokriješ, nikakve. I to od prvog dana. Ako je vruće u sobi, ona ne spava. Ako je ledeno (noge su joj led ledeni) spava ko klada i ne budi se cijelu noć Čudna je

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, hvala na svim informacijama!

Zlata ste vrijedne !!!

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Sumskovoce i moja sogorica je klincima oblacila po zimi dvije pidjamice, jedna je znala biti ona deblja od flisa jer isto nisu podnosili prekrivac tj cim ih pokrijes oni bi se u snu otkrili. A ja sam svoju curku od malena stavljala u vrecu i valjda je tak to prihvatila. Iako sad s 2.god navecer kao ne zeli vec se radije zavuce pod moj prekrivac, ali cim zaspi ja je strpam u vrecu i do jutra ne skidam iako se nekad po noci probudi s takvim zahtjevom. Mozda stvarno da probas smanjit grijanje i obuci dve pidjamice ili ih kad zaspu stavit u vrece...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo odlične ovlaživače (vulgaris), kapaciteta 5 l vode, kupili u Elipsu, CityCentarOne, cijena oko 150 kuna. Moraš to nabaviti ako se misliš spasiti te suhoće zraka.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nena - Jabuka stiže mi jedan ovlaživač od naše forumašice - mislim da će to bit spas.
    angel1 - i moji su nanali u vrećici kao maleni, sad više ne žele.
    Mi smo grijanje zaista i smanjili, bude 20-ak stupnjeva u sobi po noći. Dečki nanaju puno bolje od kad su nosići prohodni. Ipak, manji mi se svaku noć zavuče u krevet (kenjka, pa ga uzmem pored sebe). I vratim ga u kindač prije nego se dignem za na posao.
    A pidžame - imamo Cartersove od flisa, ali mi nisu najsretnije rješenje jer su kao vodootporne, pa ako promoči pelena po noći, sve ostaje u pidžamici koja je izvana, na dodir suha, a u biti dijete pliva unutra.
    Kupili smo u Iani neke pamučne, malo deblje, koje su nam OK.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

X
    Moje dijete od prvog dana spava u bodiju bez rukava (kasnije potkošulji i gaćama) i piđami (normalna, jednoslojna 100% pamuk piđama).
    Čarape ni u ludilu ne podnosi noću, dakle gola stopala.
    Nikad nije bio u vreči, pokriva se kao i mi - tanki poplun, jer deke ne podnosim.
    Vječno raskriven.
    Dok je bio manji pripazila sam da ga pokrijem, sad se pokrije sam.
    Edit: soba normalno zagrijana, meni prehladna noću.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 09.01.2013. at 08:52

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •