Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Zimske dnevne aktivnosti jednogišnje bebe

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Zimske dnevne aktivnosti jednogišnje bebe

U pretrazi nisam našla sličnu temu, ako ima nešto slobodno me preusmjerite...

Naime, imamo godinu dana i većinu vremena sam doma sa curkom. Kako je vani postalo poprilično hladno, više nemamo baš mogućnosti provoditi nekoliko sati vani u šetnji kao donedavno. Većinu dana sam sama s njom doma i vidim da joj je poprilično dosadno. Jedva čeka da idemo negdje a meni baš i nije zgodno ići s njom svaki dan kod svojih(em goriva previše potrošim em sam već i njima dosadna ), frendica baš i nemam sa djecom a ove bez djece uglavnom rade i nisu za neko druženje poslije posla... Uglavnom, nemamo kome na druženje(u kvartu isto nemam baš previše poznanika). Obožava kad idemo u dućan ili shopping centar ali nije mi baš to neka svakodnevna aktivnost. Doma se kratko igra (s igračkama, vozim ju na autiću, bacamo se po krevetu, mazimo i sl.)i onda postane cendrava, čak sam joj i ja dosadna Otišla sam jedan dan s njom u arena centar(on nam je blizu) u one otvorene igraonice, ali mi se baš i ne sviđa količina odraslih koji su tamo bez djece(kao nekakvi promatrači)... Ona je inače poprilično aktivna, voli ljude, zezanciju i sve što je novo.

Sve ideje za neke kućne i izvan kućne aktivnosti su dobrodošle

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Šetnja. Bez obzira na hladnoću i vrijeme (osim ako baš nije mećava ili potop), dobro ju obuci i odite van. Negdje sam pročitala da je zimi zdravije ići van i po hladnoći, nego provoditi svo vrijeme u stanu, djeca su tada bolesnija i podložnija virusima.
    Mi smo svaki dan vani, po danu, po mraku, po kiši.. Večeras smo bile u kratkoj šetnji, ona u ergu, ponosna što može držati kišobran dok paducka kiša...

Doma probaj s lavorom i kutijama - moja voli ulaziti i izlaziti iz njih. Pa ih voziti. Pa je ja vozim u njima.
    Onda gura nešto, guralicu, stolicu, tabure. Pa se zavlači gdje stigne.
    Pa onda kocke, ja slažem, ona rastavlja, to joj je omiljeno.
    Muzika, plesanje, ima i neke svoje muzičke igračke pa ih pali i pleše.
    Loptice, često se loptamo lopticama raznih veličina.
    Rastavlja podne puzzle u sobi, a voli se igrati i svojim cipelama, lijepi i odljepljuje čičke, to iskoristim kad imam posla u sobama.
    Ponekad joj pustim neki kratak crtić s youtubea, tipa par minuta.
    Slikovnice...pričamo, pjevamo, učimo pojmove.

Onda poludim pa idem van

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam isto od onih koji uvijek idu van ako su klinci zdravi. Zabundam ih i idemo jer se inače popnemo jedni drugima na glavu. Koga god sretnemo gleda nas kao da nismo sasvim normalni, ali mislim da sam u pravu... A spavaju poslije ko anđeli

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam za izlazak. pa sad još i nije tako hladno, barem meni? ali i kad je jako hladno sam za van.

a u kući, pa igra koja je jako zabavna i može jako dugo trajati : bide. stavim ručnike po podu da se ne razbije kad smoči pločice, skinem ga u pelenu (ili skroz golog) i udri po vodi.
    proširena verzija je kada, ali to mi je kompliciranije pa mi se ne da par puta dnevno kao bide.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zabundam ja nju i idemo mi van, ali ne više od pola sata u komadu, nije mi baš za bit po sat, sat i pol vani kao u topla vremena. Prije nekoliko tjedana je počela spavati jednom dnevno i sada imamo puno više vremena za popunit aktivnostima i tu mi valjda šteka Od 7 do 12 i od 2 do 8 je budna, i te kratke šetnje su nam premalo.

@cvijetak, i nas gledaju kao luđake kad smo u šetnji, navikla još od prošle godine kad smo se šetale svaki dan usred zime samo da nije bilo ispod nule(jedini trenuci kada bi spavala )

@lutonjica, super ideja za bide, obožava kupanje, ali nemamo bide a i kako ima AD nismo baš kandidati za česta močenja kože...

Visia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja sam u blizini Zagreba, cura ima 18 mjeseci, ja skoro da i nemam prijatelje s djecom a oni koje imam žive predaleko. Nas dvije isto šetamo, idemo po dućanima, ali nekako mi to nije to, voljela bih da se ona malo druži sa djecom, i stalno pokušavam naći neke aktivnosti gdje bi se mogle družiti i mame i klinci ali uglavnom je sve za starije...
    A doma radimo svašta, igramo se skrivača, vozimo se u košari za veš, razbacujemo igračke i sl....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •