-
Zimske dnevne aktivnosti jednogišnje bebe
U pretrazi nisam našla sličnu temu, ako ima nešto slobodno me preusmjerite...
Naime, imamo godinu dana i većinu vremena sam doma sa curkom. Kako je vani postalo poprilično hladno, više nemamo baš mogućnosti provoditi nekoliko sati vani u šetnji kao donedavno. Većinu dana sam sama s njom doma i vidim da joj je poprilično dosadno. Jedva čeka da idemo negdje a meni baš i nije zgodno ići s njom svaki dan kod svojih(em goriva previše potrošim em sam već i njima dosadna
), frendica baš i nemam sa djecom a ove bez djece uglavnom rade i nisu za neko druženje poslije posla... Uglavnom, nemamo kome na druženje(u kvartu isto nemam baš previše poznanika). Obožava kad idemo u dućan ili shopping centar ali nije mi baš to neka svakodnevna aktivnost. Doma se kratko igra (s igračkama, vozim ju na autiću, bacamo se po krevetu, mazimo i sl.)i onda postane cendrava, čak sam joj i ja dosadna
Otišla sam jedan dan s njom u arena centar(on nam je blizu) u one otvorene igraonice, ali mi se baš i ne sviđa količina odraslih koji su tamo bez djece(kao nekakvi promatrači)... Ona je inače poprilično aktivna, voli ljude, zezanciju i sve što je novo.
Sve ideje za neke kućne i izvan kućne aktivnosti su dobrodošle
-
Šetnja. Bez obzira na hladnoću i vrijeme (osim ako baš nije mećava ili potop), dobro ju obuci i odite van. Negdje sam pročitala da je zimi zdravije ići van i po hladnoći, nego provoditi svo vrijeme u stanu, djeca su tada bolesnija i podložnija virusima.
Mi smo svaki dan vani, po danu, po mraku, po kiši.. Večeras smo bile u kratkoj šetnji, ona u ergu, ponosna što može držati kišobran dok paducka kiša...
Doma probaj s lavorom i kutijama - moja voli ulaziti i izlaziti iz njih. Pa ih voziti. Pa je ja vozim u njima.
Onda gura nešto, guralicu, stolicu, tabure. Pa se zavlači gdje stigne.
Pa onda kocke, ja slažem, ona rastavlja, to joj je omiljeno.
Muzika, plesanje, ima i neke svoje muzičke igračke pa ih pali i pleše.
Loptice, često se loptamo lopticama raznih veličina.
Rastavlja podne puzzle u sobi, a voli se igrati i svojim cipelama, lijepi i odljepljuje čičke, to iskoristim kad imam posla u sobama.
Ponekad joj pustim neki kratak crtić s youtubea, tipa par minuta.
Slikovnice...pričamo, pjevamo, učimo pojmove.
Onda poludim pa idem van
-
Ja sam isto od onih koji uvijek idu van ako su klinci zdravi. Zabundam ih i idemo jer se inače popnemo jedni drugima na glavu. Koga god sretnemo gleda nas kao da nismo sasvim normalni, ali mislim da sam u pravu... A spavaju poslije ko anđeli
-
Osoblje foruma
i ja sam za izlazak. pa sad još i nije tako hladno, barem meni? ali i kad je jako hladno sam za van.
a u kući, pa igra koja je jako zabavna i može jako dugo trajati : bide. stavim ručnike po podu da se ne razbije kad smoči pločice, skinem ga u pelenu (ili skroz golog) i udri po vodi.
proširena verzija je kada, ali to mi je kompliciranije pa mi se ne da par puta dnevno kao bide.
-
-
Ja sam u blizini Zagreba, cura ima 18 mjeseci, ja skoro da i nemam prijatelje s djecom a oni koje imam žive predaleko. Nas dvije isto šetamo, idemo po dućanima, ali nekako mi to nije to, voljela bih da se ona malo druži sa djecom, i stalno pokušavam naći neke aktivnosti gdje bi se mogle družiti i mame i klinci ali uglavnom je sve za starije...
A doma radimo svašta, igramo se skrivača, vozimo se u košari za veš, razbacujemo igračke i sl....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma