-
moja kćer nije do treće godine htjela spavati pokrivena, a ja pak nisam htjela da spavamo u toploj sobi, pa sam ju za spavanje oblačila ovako: prvi sloj: gaće (ili pelena) i potkošulja (ili bodić)
drugi sloj: tople štrample i majica dugih rukava ili dolčevita da bude toplo za vrat
treći sloj: tople čarapice (ne smiju jako prianjati uz nogicu, onako da su mekane, kao dekica od mikrofibre), tople hlačice i vestica/majica/mekana jaknica ili ne predebelo zimsko odijelce.
Soba nije smjela biti topla kad smo išli na spavanje, jer bi se dijete najprije uznojilo, pa kad se soba rashladi, opet bi joj bilo hladno i eto prehlade. Prije odlaska na spavanje sam sobu proluftala i tokom noći sam držala vrata zatvorena da se u nju ne uvuče topli zrak iz stana.
Pokušala sam ju učiti na spavanje u vreči i sa nogavicama i bez nogavica, ali bezuspješno i zato sam morala ovako.
Mislim da oni manji radijatori na struju (sa 8 rebara ili manje, nisam sigurna) nisu previše skupi, a puno su bolja varijanta od klime, na njega staviš mokru plahtu ili ručnike i imaš grijanje i vlaženje.
Ja nisam morala ničim grijati kada je spavala tako zabundana, osim ako bi imala grlobolju ili temperaturu, tad nisam htjela da spava u hladnom, ali ni u previše toplom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma