Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Uklanjanje mirisa vlage iz rublja

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno Uklanjanje mirisa vlage iz rublja

Dakle, jednostavno pitanje - čime / kako oprati rublje koje je stajanjem navuklo blagi miris vlage? Nema plijesni po njemu, barem ne vidljive, samo taj blago neugodni miris. Radi se o stvarima koje se mogu prati na visokoj temperaturi...

Molim ako netko ima provjereni recept da ga podijeli sa mnom jer nemam ni vremena ni novca prati isto rublje 6 puta dok ne nađem rješenje. Osim ako je rješenje oprati 6 puta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oprati, pa u zadnju vodu staviti malo ulja od lavande

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema da jednostavno staviš u mašinu i opereš normalno kao i inače što pereš veš.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    pa mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema da jednostavno staviš u mašinu i opereš normalno kao i inače što pereš veš.
    Ovako, ali često zaista ne pomogne samo jedno pranje nego treba više puta + dooobro osušiti. I svaki put doooobro osušiti. Ako se čuje miris, plijesan je prisutna, samo nije vidljiva. Ja sam neke ručnike BACILA jer se ni nakon pet puta nije dalo oprati (bili mokri u torbi na povratku s GO).

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Zato i pitam jer jedno pranje nije pomoglo...

Mislite li da bi soda bikarbona mogla pomoći? Zapravo, sad me strah da će ona samo prikriti miris, a da će plijesan ostati. Je li to moguće?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad dal će soda prekrit ne znam, jer perem manje više samo sa sodom, ali ovo s lavandom će napravit nećujno
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.01.2013. at 09:38

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskuhaj. Od svih recepata meni jedino taj igra.
    Al da podijelim jos nesto. Nedavno sam kupila neki domaci prasak i sva roba koju sam snjim prala usmrdila se. Prvo sam mislila da je to zbog sasvim neceg drugog, ali onda sam zbrojula 2 i 2.
    Pa sam promijenila prasak i sve oprala na najvisoj mogucoj temperaturi.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Iskuhaj. Od svih recepata meni jedino taj igra.
    Al da podijelim jos nesto. Nedavno sam kupila neki domaci prasak i sva roba koju sam snjim prala usmrdila se. Prvo sam mislila da je to zbog sasvim neceg drugog, ali onda sam zbrojula 2 i 2.
    Pa sam promijenila prasak i sve oprala na najvisoj mogucoj temperaturi.
    to se i meni dogodilo, roba se nije upljesnivila al je imala miris ko da je
    samo što ja nisam znala jel od praška ili omekšivaća (jer su bili ista robna marka) pa sam izbacila oboje.

kaj se tiče ovog problema, jel bi pomoglo da se u pranje doda i malo octa? čisto da ubije taj miris?
    ako se već nemre na visokoj temperaturi prati

edit: sad vidim da se mogu prati na visokoj temperaturi
    Posljednje uređivanje od Lucas : 02.01.2013. at 10:38

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Octa inače stavljam, ali sam ovaj put stavila sredstvo za dezinfekciju (dm). Kao, bit će bolje od octa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ti to iskuhaj i dobroo osusi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cajevac je poznati antimikotik, pa mozda ti pomogne i u ovom slucaju,
    mada mi martin savjet je najlogicniji, na najvisoj temperaturi i sto bolje osusiti, ako si umogucnosti nemoj susiti na onim stenderima, di se nakrca jako puno robe, jer usporava se susenje. jos ako ima vjetra da to dobro propuse, trebalo bi biti OK.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Vjetar mi baš nije opcija.
    Misliš li da je onda bolje osušiti na stalku (imam dva pa mogu razvući) ili u sušilici?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

susilica

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moj provjereni recept: stavi u kadu, nalij vode da prekrije, dodaj bar pola litre alkoholnog octa i ostavi stajati par sati. Normalno operi pa u sušilicu.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Octa inače stavljam, ali sam ovaj put stavila sredstvo za dezinfekciju (dm). Kao, bit će bolje od octa.
    i da li je pomoglo,meni inace pomogne i bas ves mirise na cisto i ubija sve ruzne mirise....
    Posljednje uređivanje od adal : 02.01.2013. at 12:46

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj adal prvotno napisa Vidi poruku
    i da li je pomoglo,meni inace pomogne i bas ves mirise na cisto i ubija sve ruzne mirise....
    Nije.

Hvala svima na idejama. Iskušat ću sve pa javim ishod.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da podsjetim sve one koje se boje bakterija (a naročito trudnice i majke male djece) da su sredstva za dezinficiranje često otrovna i opasna.

Pročitajte knjigu Pat Thomas: Čistoća je pola bolesti - ima je u većini knjižnica

Evo linka - http://www.superknjizara.hr/index.ph...jiga=100004488

A i o tome je već bila rasprava na ovom forumu: http://forum.roda.hr/threads/6697-ci...alternativama)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ma ja sam inače totalna alternativka što se čišćenja tiče.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da podsjetim sve one koje se boje bakterija (a naročito trudnice i majke male djece) da su sredstva za dezinficiranje često otrovna i opasna.

Pročitajte knjigu Pat Thomas: Čistoća je pola bolesti - ima je u većini knjižnica

Evo linka - http://www.superknjizara.hr/index.ph...jiga=100004488
    A i o tome je već bila rasprava na ovom forumu: http://forum.roda.hr/threads/6697-ci...alternativama)
    ma svi smo mi svjesni svega toga ali nesto se ipak ne moze izbjeci,ja ne koristim omeksivace jer mi izazivaju alergijsku reakciju ali moram nesta ipak koristit a sredstvo za dezinfekciju sam pocela koristiti zbog psa i eto svidja mi se jer mi po prvi put ves zaista mirise na cisto...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mishekice, onda ipak zaobiđi sredstvo za dezinfekciju. Kao što su cure savjetovale, sušilica ti je bolja.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.01.2013. at 13:20

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj adal prvotno napisa Vidi poruku
    ma svi smo mi svjesni svega toga ali nesto se ipak ne moze izbjeci,ja ne koristim omeksivace jer mi izazivaju alergijsku reakciju ali moram nesta ipak koristit a sredstvo za dezinfekciju sam pocela koristiti zbog psa i eto svidja mi se jer mi po prvi put ves zaista mirise na cisto...
    Uzrok može biti i prljavi bubanj vešmašine. Bio je negdje topic kako se ona čisti kristalnom sodom (prazna). Ja svoju povremeno pustim praznu na programu za bijelo sa sodom i žlicom octa. VIdiš, dugo nisam, a baš bih mogla...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo izvještaja...
    Oprala na 90, s punom mjericom praška (inače stavljam pola), dodala ocat i lavandu, osušila u sušilici. Više ne osjetim nikakav miris, ali, za svaki slučaj, veš će još cijeli dan stajati na stalku, da se malo prolufta.

Hvala svima na savjetima!

Jučer u dm-u nije bilo eteričnog ulja čajevca... Gdje ga vi kupujete?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •