Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: crvenilo lica

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno crvenilo lica

s obzirom da sam i inače sklona crvenjenju (kod neugode, uzbuđenja, stresa...) obično to skrivam puderom..međutim, od sinoć na večer, evo i cijeli današnji dan imam užasno crvenilo po cijelom licu, jedino je područje oko očiju, oko nosa i usana bijelo...koža je hrapava, pecka me i užasno žari..mazala sam se s belobazom (imam je od 2.mj. prošle godine) i obično mi je to pomagalo u tim rijetkim slučajevima- zadnji puta mi se ovako, ali u manjoj mjeri dogodilo nakon prvog poroda..međutim, cijeli dan se mažem i ništa nije bolje..planiram kod dermatologa...ali bih voljela da to prođe i bez da se pokazujem ljudima, jer stvarno grozno izgleda..imate li kakav savjet ili istih slučajeva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oblog od hrastove kore ili bepanthen losion.
    MM je imao cirkus ovo ljeto s vratom - inače se poslije brijanja maže eucerinom (bez alkohola, mirisa ...) i ovo ljeto je bilo dovoljno da izloži vrat Suncu i izgledao je doslovno kao puran. Pomagali su hladni oblozi i taj losion.
    Jednom je imao incident i kad je mazao čelo onom kremom za glavobolju iz apoteke koja ima jaaako miris na mentol.
    Posljednje uređivanje od pituljica : 02.01.2013. at 01:57

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jutros je još gore..još mi je i natečeno ispod desnog oka...jedino što mi pada na pamet je nova becutan mast! inače koristim becutan kremu i zabunom sam kupila mast koja je dosta gruba..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    jutros je još gore..još mi je i natečeno ispod desnog oka...jedino što mi pada na pamet je nova becutan mast! inače koristim becutan kremu i zabunom sam kupila mast koja je dosta gruba..
    Vidi malo ovdje, da li to tvoje crvenilo odgovara ovom opisu?

http://www.zdrav-zivot.com.hr/index....rosacea&nrsp=2

Ako da - idi dermatologu, a možda i alergologu jer uzroci crvenila lica mogu biti stres i alergijske reakcije. Mene pogađa u znatno manjoj mjeri, ali prehrana za blagdane (masno, čokolada, kolači, orasi) redovito ostavlja trag. Kad se vratim uobičajenoj prehrani s puno više voća i povrća, manje masnoća i puuuno manje umjetnih tvari, sve bude bolje. Ipak, ja bih pokazala svoje lice stručnjaku. Sretno!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ah da....to izgleda tako..nije najteži oblik, ali oduvijek sam se nadala kako će to s vremenom proći i da mi se to događa zbog nekih drugih, psiholoških stanja..a po ovome to ne ispada tako, po ovome to je trajno..
    doktorica mi radi popodne, dermatologicu sam nazvala i rekla mi kako ne mogu bez uputnice, a da poslije s uputnicom mogu i na Šalatu..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

alergija je! možda imam i rosaceu, međutim ovo sad je alergija. Trebala sam primiti i injekciju, no s obzirom da postoji mogućnost trudnoće, dobila sam samo kremu AFLODERM 60 g + BELOBAZA

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    alergija je! možda imam i rosaceu, međutim ovo sad je alergija. Trebala sam primiti i injekciju, no s obzirom da postoji mogućnost trudnoće, dobila sam samo kremu AFLODERM 60 g + BELOBAZA
    Dobro je! Nadam se da će ti kremica pomoći.

Je li sigurno alergija samo na hladnoću ili na neke prehrambene proizvode? Tu pomaže samo izbjegavanje onoga što ti smeta

Ako ne pomogne, vidi što ti od namirnica smeta (suhomesnati proizvodi, konzervirana i prerađena hrana svih vrsta, morski plodovi, gljive...) pa to izbaci.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bas sam pomislila da je alergija u pitanju i vidim ti isto pises ,nadam se da ce ti krema pomoci...da li znas sta je izazvalo jer se meni to dogadjalo i onda bi odjednom samo nestalo sumnjali su na prasinu i grinje ali dokazali nisu nikad nista...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mrzim kad napišem cijeli tekst i onda mi ode ne znam di!
    Da nisu možda i hormoni u igri, tek sam prestala piti pilule, a i ako sam trudna možda sam i osjetljivija za sve..no alergija i dalje ostaje. To isto mi se dogodilo i nakon prvog poroda, međutim, u blažem obliku. Ovo me i dalje pecka, namazala sam tek jednom pa se nadam da će to za dan, dva proći. Jela sam dosta suhomesnatih proizvoda, dizano od maka, bilo je i alkohola..i stresa (morala sam napraviti jedan posao do nove godine) pa valjda jedno s drugim je rezultiralo ovime sad. Zanimljivo je to da mi se i starija kćer na staru godinu osipala- imala je crvene fleke i izbile su joj dvije kvržice na čelu, to je sljedeći dan nestalo..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u petak moram na kontrolu, a mislim da ne bi bilo loše da odem na alergološko ispitivanje...jeste vi, nakon što se imale alergološku reakciju išle na ispitivanje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •