trebaju li nekome iz os rozen kore?imam jedne viška, rok im je 15.1. a ne planiram do tada praviti kolače, pa da ih udomim..
Inače ih ima za kupiti u trgovini Boso u AM
trebaju li nekome iz os rozen kore?imam jedne viška, rok im je 15.1. a ne planiram do tada praviti kolače, pa da ih udomim..
Inače ih ima za kupiti u trgovini Boso u AM
meni sad ne trebaju, ali hvala za info, do sad smo po njih morali preko granice...![]()
Hvala na ponudi i hvala na informaciji gdje ih se sada može kupiti u Osijeku.
Jako su fine.
Znaš li možda cijenu?
21-22 kn cini mi se .10 kom je u kutiji.na kutiji ima i kontakt gde koja ih pravi pa ne znam za druge gradove mozda ona salje nekako,trebalo bi ju kontaktirati pa pitati
a nikom ne trebaju kore??žao mi je baciti, a da pravim kolač na silu isto mi nije baš jer nam kalorija baš i ne treba
ajd ti meni reci za sta su te kore, jasno mi je za kolac, ali koji. slati mi ne trebasradje cu doci jednom do tebe i pojesti ga uz dobro drustvo
napravi kolač i zamrzni
spajalica da mi je i to vidjet da ćeš doći do mene..odmah ću pravit ne jadan kolač nego 5 hahah.Kore su za mađaricu (uglavnom ih koriste)ili bijelu pitu, ali ima super recepata na netu s tim korama. Jako su tanke, lagane, imaju okus kao hostija (najbliže rečeno)..
apri-nemam mjesta za zamrzavanje kolača niti to običavam, ali ako ih nitko neće imam jedan rođendan u ned pa ću slavljenika (odraslog) počastiti s kolačem da ne propadnu kore.
Ja imam jednu rozen tortu u zamrzivaču, i moram da kažem da je to jedina ne-čokoladna torta (to je zapravo kolač pre nego torta) koji mi u kući volimo i jedemo.
dok ne stigne vissnjin recept, evo mog favorita, kad su rozen kore u pitanju:
http://bilojednomukuhinji.blogspot.c...ala-torta.html
jaooooo, jaoooo
superman, kada sljedeći put dođem u Osijek... preporučam se odavde do neba![]()
Za onu veličinu kora koju ja kupujem (izmeriću posle):
400g mlevenih oraha se pomeša sa 12 kašika šećera i 2 vanilin šećera (nije mnogo slatko, ali količina šećera se može još malo smanjiti, ja obično stavim 10 kašika).
To se polije (popari) sa 100g kipućeg mleka. Može se dodati 4 štangle topljene čokolade a i ne mora.
Kad se prohladi doda se 250g umućenog putera (mora puter, nije to to sa margarinom).
Kore se malo pokvase vrućim mlekom (cca 1 kašika mleka na jednu koru) i filuju tanko, tanko.
Ostavi se da prenoći poklopljeno knjigama.
Glazura: 200g prah šećera, 3 kašike vrele vode, 1 kašika ulja i malo nečeg rozeg se umuti mikserom i tanko namaže na gornju koru.
Što se tiče tog rozeg moja svekrva stavlja malo domaćeg soka od višanja, a ja umesto vrele vode stavim 3 kašike čaja od hibiskusa i bude baš lepo roze.
Može se naseći i sa sve glazurom frknuti u zamrzivač, ništa ne smeta.
aaaaaa, vidim da ću morati i do Beograda
ali, to je ionako izvjesno
samo izvoli apri, kod mene samo orasi, puter i čokoladaink:
edit: ovo je trebalo da bude praseći smajlić
Posljednje uređivanje od vissnja : 04.01.2013. at 14:28
ja ću i tako uskoro opet morati u školu dojenja(nadam se ovaj put uspješnije nego prvi put), pa apri kad budeš dolazila u naše krajeve eto potrudit ćemo se da ti napravimo kolačić i spakiramo jedne kore za zg
U glazuru stavljam ispasiranu malinu umjesto umjetne boje - bude super boja, a ima i finu aromu maline koja daje posebnu dimenziju kolaču!![]()