-
Za onu veličinu kora koju ja kupujem (izmeriću posle):
400g mlevenih oraha se pomeša sa 12 kašika šećera i 2 vanilin šećera (nije mnogo slatko, ali količina šećera se može još malo smanjiti, ja obično stavim 10 kašika).
To se polije (popari) sa 100g kipućeg mleka. Može se dodati 4 štangle topljene čokolade a i ne mora.
Kad se prohladi doda se 250g umućenog putera (mora puter, nije to to sa margarinom).
Kore se malo pokvase vrućim mlekom (cca 1 kašika mleka na jednu koru) i filuju tanko, tanko.
Ostavi se da prenoći poklopljeno knjigama.
Glazura: 200g prah šećera, 3 kašike vrele vode, 1 kašika ulja i malo nečeg rozeg se umuti mikserom i tanko namaže na gornju koru.
Što se tiče tog rozeg moja svekrva stavlja malo domaćeg soka od višanja, a ja umesto vrele vode stavim 3 kašike čaja od hibiskusa i bude baš lepo roze.
Može se naseći i sa sve glazurom frknuti u zamrzivač, ništa ne smeta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma