Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: 9 mjeseci i na donjoj smo granici po težini

Datum pristupanja
    May 2012

Početno 9 mjeseci i na donjoj smo granici po težini

Bili smo na sistematskom pregledu sa 9 mjeseci i kao što sam pretpostavljala, nismo mnogo dobili na težini. U 3 mjeseca samo 700g.

Doktorica me je pošpotala za način na koji hranim svoju L., rekla je da se ostavim makrobiotske prehrane (iako ju pretjerano ne forsiram, već ju samo nastojim zdravo hraniti, više po Rodinoj tablici, manje po doktoričinoj) i dam djetetu kupovne kašice za laku noć te malo zasitniju hranu. Smijala mi se što ju hranim sa zobi i sl., pitala me odakle mi te fore i sl., ma skroz me ispljuvala. Čudno me gledala i kad sam rekla da joj sama spravljam hranu, a da ju ne hranim kupovnim kašicama (te su mi sada bile samo za nuždu). Uz to, poslala nas je da napravimo krvnu sliku i kontroliramo urin. Svaki put kad se vratimo od pedijatrice, ostane mi gorak okus u ustima, svjesna da ju moramo mijenjati, još nisam pronašla pravu doktoricu kojom bi ju zamijenili, ali to je već neka druga priča.

Ipak, zabrinuta jesam i osjećam se odgovorno za svaki gram na toj vagi, pa ću ispričati naš "slučaj":

Rodili smo se s 3.090g, iz rodilišta izašli sa 3.220g. Samo smo dojili, nikakava nadohrana. Bili smo štrajkaši povremeno, borila sam se s odbijanjem, izmišljanjem položaja, dojenjem samo u ležećem položaju... da bi od 6 mjeseci dojili kak se spada.

1 mjesec - 4.100g
    2 mjeseca - 4.800g
    3 mjeseca - 5.500g
    4 mjeseca - 6.000g
    6 mjeseci - 6.800g
    9 mjeseci - 7.500g

Dohranu sam ja počela sa 6 mjeseci, a L. je počela sa 7 mjeseci . Ispočetka je htjela samo voće, a od 8. mjeseca voće sa žitaricama. Nudila sam joj sve svaki dan. Unazad tjedan dana prihvatila je meso i povrće, tako da sada imamo 2 obroka. Količinski koliko pojede? Ne baš puno, ali jede između 20-50 žličica, kako što joj bude fino... Može smazati cijelu krušku pojačanu sa žitaricama, ali povrće i meso malo slabije, recimo upola.

Ono što doktorica nije pitala, a meni je palo na pamet tek kasnije, je da ima redovitu stolicu svaki dan. 1-2 puta obavezno kaka, a ponekad čak i češće. Doji bezbroj puta, svakih sat i pol do 2 u prosjeku, po noći 4-5 puta. Sokove joj ne dajem, pijemo vodu, ali ju brojimo u par gutljaja dnevno. I da, puno se kreće... čak i dok ju nosim lamata nogicama, ručicama, a u fazi je puzanja, u par sekundi propuže cijeli stan. Tu mi je palo na pamet da možda dosta i potroši ono što pojede.

Ono što me muči je, što bih trebala napraviti, bih li trebala "pojačati prehranu", kako?, više joj puta nuditi na dan?, uvesti 3. obrok?... joj, grozno se osjećam...
    Posljednje uređivanje od lana banana : 02.01.2013. at 19:57

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

moja ima 15mjeseci i 8,5kg..na sistematskom mi ni riječ u vezi kilaže nisu rekli..ona je sva sitna 76cm..rođena je sa 3450 i 52cm...koliko je visoko vaše dijete? kakvi ste građom vi i vaš suprug? mislim da su sve te stvari dosta bitne..često postoje stagniranja u težini nakon 6mjeseca..ako dijete lijepo jede,veselo je i živahno mislim da nemate razloga za brigu..međutim,znam kako je teško kad od doktora izađeš sav jadan i sa milijun pitanja nad glavom,tako da vas potpuno razumijem kako se osjećate..napravite krvnu sliku,to sigurno neće odmoći,a ostale komentare vaše doktorice neću ni komentirati..stvarno si nekad i previše dopuštaju..

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Dobrodosla u klub

Za pocetak pricekajte nalaze. To se sve moze preokrenuti, djeca nekad znaju stagnirati pa kasnije nadoknaditi. Mislim da je dobro sto ne nazaduje, vec napreduje, polako ali ipak napreduje.

Nama je problem bio kad je tako mrsav krenuo u jaslice (s 8 kg), pa se zaredale vrticke bolesti.. Pa izgubio na tezini. Pa bolnice, infuzije.. Uglavnom, i dalje se vrtimo ispod donje granice, a nekad i po njoj

Prosla sam svakakve faze- od sto ja to krivo radim- do sve je ok, takav je i gotovo

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja se ne bih uzrujavala. Dijete je poduplalo porođajnu težinu do 6 mjeseci
    ako su nalazi ok, a vjerujem da jesu, nastavi po svome

a pedijatrica koja savjetuje kašice za laku noć i hranjenje hranom iz staklenke, kao normalnu...nemam komentara
    dobro da ti nije na papiriću kršitelja koda, napisala koje su najbolje kašice za laku noć. Svašta

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Rodili smo se sa dužinom od 48 cm, a sada imamo 73 cm... iako je ispočetka strahovito rasla i bila na gornjoj granici, sada smo i tu na donjoj. Fizički je na supruga, a on je mršav i visok, pa će zasigurno pratiti njegovu konstituciju.

Izvadit ćemo krv i provjeriti urin, to će me sigurno utješiti ako je uredu (nadam se da je).

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni se cini da ste vi super napredovali. Mi smo s godinu dana imali 7,5kg, a sada s 32 mj 12,8kg. Kad je bila beba svasta smo se naslusali od pedijatra a carobna rijec je bila formula...medutim vjerivala sam instinktu koji mi je govorio da je dijete zdravo i cinjenica da ima dovoljan broj pokakanih i pooisanih pelena i da je izuzetno ziva i da motoricki odgovara svojoj dobi.
    S obzirom da mi je to prvo dijete moram reci da sam se znala zabrinuti nakon posjete pedijatru pa bih svaki put utjehu potrazila na sos telefonu medutim s drugim djetetom i onim sto sada znam ne bih se ni trenutka zabrinjavala.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sam da velim da moja s 8mj. ima 7kg. cak mozda niti punih 7.
    rodjena je s 3 i pol.
    ne zamaram se, zapravo dok ne procitam neki post ni ne pomislim da imam problem.
    moje dijete samo mi je najbolji pokazatelj napretka.

zasto pisem ovaj post...da vidis da nas ima jos

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja mislim ako joj je krv u redu, ako se ona ponaša najnormalnije i ako jede ovako kao što pišeš da je to sasvim normalno
    tu pedijatricu i njezine stavove i odnos prema roditeljima neću ni komentirati jer nije vrijedno ni rječce
    moja je 8 mj. i trenutno jede jedan obrok dohrane i to voće i žitarice, a popodne tek uvodimo par žličica da se navikne polako
    jedino sam ja počela raditi danju neke razmake između podoja jer želim uvesti kakav takav raspored

sa malo manje od 8 mj. imala je 7800
    Posljednje uređivanje od flopica : 03.01.2013. at 08:27

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bas sam cirnula u neku knjizicu sto mi je patronazna dala. Imaju unutra neke tablice rasta djece i po njima uopce niste na donjoj granici po tezini,a po visini ste blizu gornje granice.

Ti pedijatri stvarno znaju svasta savjetovat. Mojoj prijateljici je pedica savjetovala da prekine sasvim dojit i da daje maloj marmelade na zlicicu jer je u dva i po mjeseca dobila 'samo' 800 g (od 4.5 do 7 mjeseca) da bi joj neki dan nakon vaganja (dobila 400 g u 3 tjedna) rekla, bravo, bravo, vi jos dojite, tako treba! Mala inace jos nema 8 mjeseci, a vec ima preko 9 kila.

Napravi pretrage da budes mirna, al bit ce sve ok.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hvala cure! Ja nastavljam po svom zasada, a sutra radimo pretrage. Javit ćemo se

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja je sa 15 mjeseci imala 7900.
    a ne da nije bila mršava!
    tako da šibaš i dalje njezinim ritmom; ne mogu sva djeca biti buhtlasta.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja je sa godinu dana imala 8900 i 71 cm, rodila se sa 3850 i 51 cm. Doktorica nije ni riječ rekla na to, dapače, na moje zabrinuto "kako to tako malo" (jer su mi svi ostali bili buce) ona se samo nasmijala da se ne zamaram glupostima, važno da je zdrava i vesela. Mislim da drugačijim odabirom namirnica nebi postigla ništa, dijete je takvo i gotovo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Rođena s 4630, sad s 14 mj i pol mjeseci ima 8700.
    Nije mršava. A nije ni buhtlasta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je isto bila u kategoriji sitnih, rođena je s 3050g i jedva je navukla 7600 s godinu dana. S time da se njoj jako dugo i iza prve godine dohrana mjerila u žličicama koje smo mogli nabrojati na prste jedne ruke. Dani kada bi upotrijebili i drugu bili su praznik

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ooo ima ima nas još.
    Moja se rodila sa 4200 i 52 cm.
    Sada sa 26 mjeseci ima 10 kg, možda 300-400 gr.
    Dohranu smo započeli sa 6 mj, tj ja a ona sa 20

Raste, zdrava je, zadovoljna, jede kad i koliko je gladna i čak ni ne izgleda ne znam kako mršavo,
    ja zadovoljna, a pedijatricino mišljenje me uopće ne zanima

Napravite nalaze radi svog mira i uživaj u djetetu.

Da, Luka mi je sa 6 mj. imao 10 kg
    djeca su jednostavno različita, pa nismo ni mi svi iste građe i kilaže

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e to je meni fascinantno. perolaka kategorija, a uopce ne izgledaju mrsavo.

moja ima batacice, podbradak, slaufice na zglobivima, rupice na prstima...a dobiva ko vrapcic.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da, komedija živa
    i da se ispravim
    ima 28 mjeseci, kilažu nisam fulala

moja isto ima obraze bucmaste, guzu, batake, trbuščić

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pa ni mi nismo premršavi, nemamo baš šlaufiće, ali je slatko popunjena.. i obraščići su tu još uvijek..

Nego, krvna slika je uredu (hemoglobin isto, jupi!), sad čekamo samo urin, jer smo fulali (nismo baš uspješno ulovili vrećicom), ali mislim da će i on biti uredu. Nema razloga.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

super,drago mi je da je nalaz dobar,virujen da će i urin biti isto tako dobar..

baš tako,ne mogu sva djeca biti debeljuce..moja zaova ima 3 djece,najstarija i najmlađi su joj buce,ova srednja je mršavica i nema te šetnje kad joj barem dvije babe ne kažu da su joj ovo dvoje fino uhranjeni,a kako to da je ova srednja mršava...rekla sam joj,reci im da njoj ne daješ jesti..masa ljudi tako razmišlja,ako je dijete popunjeno,super je uhranjeno,a ako je mršavo u najmanju ruku nedamo im jesti dovoljno ili im slabo kuhamo itd...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako su lagani i nizi onda ne moraju bit kosturki.

Moj je visinom na 75.percentili a tezinom na 5.percentili. Zbog toga on izgleda bolesno mrsavo. Ako se percentili visine i tezini prate onda je to sve najs.
    E da, percentilne krivulje su razlicite za curice i decke.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drago mi je da su te cure razuvjerile, ja sam se iznervirala kad sam vidla sta ti je pedijatrica rekla

u-z-a-s

imam dvoje mrsavaca, najmlada je poduplala porodajnu s preko godinu dana, ne jede skoro nista jos uvijek, skupi se malo malo po par dana da stvarno nis ne pojede

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zabrinem se svaki put kad pročitam kakve sve savjete pedijatri daju roditeljima...

mi smo jučer bili na pregledu sa 9 i pol mjeseci.
    na pitanje što jedete, odgovor je bio:
    cica i jede ono što mu skuham.

odgovor pedijatrice je bio:
    -hvala bogu da čujem da mame kuhaju za bebu.
    iskreno je bila zadovoljna da se kuha i da beba ne jede gotovu, kupljenu hranu.

pada mi na pamet da je uporaba gotove hrane za djecu raširana i da smo mi ovdje okupljene vjerojato ona manjinska skupina koja kuha za djecu

inače, u dva i pol mjeseca I. je dobio 900 g, sad ima 9200 g.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ma iskreno,ja sam svojoj starijoj jednom kupila tu gotovu hranu,nešto nam se odužio boravak van kuće,bilo joj je vrijeme za jesti i kupim ja to..ajmeee..bio je mix nekakvog povrća u pitanju i nudim ja to njoj,prvu žlicu je otvorila usta i izbacila van,poslije toga usta otvoriti ni pod razno..meni je na sam miris bila muka,a pošto je odbijala odlučila sam i ja probati..uopće se ne čudim zašto nije htjela jesti,okus nije bio ništa bolji od mirisa..otišla sam kupiti bananu i smazala ju je u roku odmah..to sam trebala odmah napraviti..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ajme koja pedica :/
    Moji u godinu dana nisu nikad pojeli kašicu iz staklenke. Ponudila sam im, odbili su i gotova priča. Poklone kršitelja koda sam proslijedila susjedinoj maloj koja to jede.
    Nas nije ni pitala kako jedu, dobila je popis namirnica koje smo uveli i koje nismo. Rekla je da je OK, možda malo konvencionalno. Rekla sam da se vodim po Rodinoj tablici i priča je na tome stala.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Urin je gotov, leukociti su nam 10-15 i pozitivna na askorbinsku kis. Ponavljamo u ponedjeljak s urinokulturom, ali mislim da nece biti nista jer nema bakterija ni eritrocita.

Nego, najsmješnije mi je što mi MM nije vjerovao da je to pedica rekla i pošaljem ja njega po nalaz urina i dobije istu prodiku kao ja neki dan. I kad je na prvi spomen čula zob, digla joj se kosa na glavi... a tek kad je spomenuo batat? kaže ona njemu, trebate ju hraniti kašicama za laku noć. a veli MM: šta su to kašice za laku noć? kupovne?... a ona još jednom potvrdi. rekla je nek ju napuhnu pa će mi i bolje spavati po noći... pih!? nevjerojatno.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo da se i ja ubacim... mogu te samo tješiti kao druge, al imaš moju punu podršku i samo nastavi po svome i ne daj se smesti, ja si nikada neću oprostiti što sam sa svojom prvom curkom pokleknula odustala od dojenja i prešla na formulu, samo zato što sanm slušala tak glupe savjete, moja curka je dojila redovno svakih 3 sata a 12 dana nije imala stolicu pa su me bombadirali s pričom kako mi je mlijeko loše i slabo pa nema što pokakati a na kreju se ispostavilo da je imala campilobacteri u stolici... baš mi je bed kad se toga sjetim... zato ti budi hrabrija od mene i samo naprijed, nedaj date zbunjuju ti samo i dalje radi po svom i guštaj u tome da se pedici diže glava od zobi...

Sretno...i što bi jedan pametan reko, od gladi neće umrit a bolje neg da ima 100 kg i da joj moraš braniti jesti.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj je sa 8 mj imao 7000 gr.
    Kad je pedica cula da ima dva obroka sva se nakostrijesila i rekla da koja dva obroka, da mu uvedem pet. PET!
    DA pojacamo prehranu sa keksima, cokolinom, mesom i sl.
    Ja sam samo okrenula ocima i rekla Da, svakako....
    Pocela sam mu davati zitarice za svaki obrok i uskoro meso.
    Takoder je jako zivahna beba, nema sekunde mira, a i jako je dugacak.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadam se ani da tvoja pedijatrica nije L., inače ona me pitala zakaj malcu alergičaru nećem dat nekaj kupovno, jer 100 % nekaj ima za njega.

Ali toga nažalost nema ništa za njega za kupiti, pa dete još i sad jede kaj se doma napravi, i polako napreduje

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma, jedva cekam da mali napuni godinu dana, pa da mozemo promjeniti pedijatra. Bjezim glavom bez obzira od nje.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, jedva cekam da mali napuni godinu dana, pa da mozemo promjeniti pedijatra. Bjezim glavom bez obzira od nje.
    nadam se da ćeš naći nekog normalnog koji prima pacijente. Ja nisam mogla naći za stariju
    Srećom, zdrava je ko dren pa nismo pedijatricu vidjeli skoro 3 godine

Ali, dok je bila mala, pa smo morali na sistematske...s 3 mjeseca nam je rekla da moramo davat sokiće, sa 4 nam je rekla da je zadnji čas da počnemo s dohranom, a kad sam joj rekla da szo preporučuje da se krene sa 6, rekla mi je: pustite vi to, dijete je sigurno gladno
    Nakon toga sam joj počela lagati.
    -Jeste počeli s dohranom?
    -Jesmo. (a zapravo nismo)
    -Jeste prestali s dojenjem, ima već godinu dana!
    - Naravno. (naravno da nismo )

tako sam si uštedila hrpetinu živaca

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A i ja se nadam....
    Kod nje smo samo zato sto smo pod hitno trebali prijaviti bebu, a nitko od "pozeljnih" pedijatra nije vise primao nove pacijente. ZAto sam vec sad polako se pocela raspitivati i zicati mjesto.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zar smiju odbiti novorodjence?
    zar se i to promijenilo?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A ne znam, nas nisu na tri mjesta htjeli primiti.
    Kazu sa imaju previse pacijenata i da su blokirani od hzzo-a.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam, nas nisu na tri mjesta htjeli primiti.
    Kazu sa imaju previse pacijenata i da su blokirani od hzzo-a.
    ne smiju odbiti novorođenče!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam htjela u suprotnu smjenu od nje, ali pošto sam imala i tsarije mjesto kod nje, drugi nije htio maloga, mislila sam posle i malu prebaciti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja puno stvari napravim kak mi paše, ona zna ponekad svašta komentirati, pa se trudim što manje bit kod nje, bar s klincima. Uputnice svako malo tak i tak moram uzimat nažalost.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam htjela u suprotnu smjenu od nje, ali pošto sam imala i tsarije mjesto kod nje, drugi nije htio maloga, mislila sam posle i malu prebaciti.
    E, tako i ja.
    A ovo za novorodencad ne znam,kazem da su nas odbili jer su prebukirani.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •