Results 1 to 23 of 23

Thread: kukiji mi nisu uspjeli :-(

  1. #1
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default kukiji mi nisu uspjeli :-(

    radila sam sinoc one s marelicama koji su na portalu, i nekako su mi cudni ...smjesa je grozno ispala, ne da ju ne mogu sa zlicicom stavljati na protvan, nego sam morala prstima grabiti i onak pljackati medju rukama da uspijem dobiti "nesto" sto mogu staviti u protvan...i nekako su mi preblijedi i premekani...
    oke, to jesu prvi kolaci koje sam IKAD u zivotu pekla, pa nisam bas nesto vjesta, ali znate mozda sto sam krivo napravila? jel imao netko slicne probleme?

  2. #2
    ivarica

    Default

    ja ih isto prstima grabim, ustvari oblikujem kuglicu.
    ali nakon 9 minuta u pecnici, par minuta van nje - mraaaak

  3. #3
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Ja sam isto radila prstima (smjesa mi je bila tvrđa nego što sam očekivala) i onda sam te loptice još malo spljoštila.
    Meni 10 min pečenja nije bilo dovoljno iako sam uvijek mislila da mi pećnica jako grije. Najlakše ti se instralirati pred pećnicu i gledati da ne izgore.

  4. #4
    ivarica

    Default

    nano, vjeruj iskusnima, 9 minuta je tajna carobnog okusa i rahlosti.

    izvadis ih skroz mekane, osuse se na zraku.

  5. #5
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Ivarica, valjda imaš pravo. Ja sam se bojala da su sirovi pa sam ih još malo zapekla.

  6. #6
    Fidji's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,244

    Default

    Ja radila i skurila...kamenje.

  7. #7
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Ja sam ih radila s marelicama, lješnjacima, čokoladom (naravno, svako posebno ) kad je MM za našu svadbu častio ekipu na poslu i svima su bili super, samo što su bili veličine omanjih tanjura (bilo mi prvi put pa sam pretjerala :D :D ) i isto sam se bojala da ne budu sirovi, ali sam, kad sam malo prekurila prvu rundu skužila da se suše na zraku i onda budu tvrdi.
    Jel tko radio s kikirikijem? Kakvi su?
    E, da, ovi s marelicama mi nisu baš bili neka sreća jer su mi ove marelice na vrhu malo pocrnile i bile gumaste. Kaj radite s marelicama (suhim) da se mogu normalno žvakati??

  8. #8
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    a onda dobro, znaci sve ok, mene je samo mucilo da sam nekaj zeznula kad je bilo tak cudno tijesto. jucer sam ih opet pekla ali u donjoj trecini pecnice (prvi put u sredini pecnice) i puno su bolje ispali sto se tice izgleda. okus je oba puta bio fiiiiini :D
    e da i stavila sam ostro brasno, jel to ok? ja se fakat ne kuzim u to...

  9. #9
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Ja isto ne kužim koje brašno, pa sam stavila pola oštrog pola glatkog.
    Javite se, stručnjaci!!!!

  10. #10

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    145

    Default

    Pola oštrog, pola glatkog. Marelice treba narezati na sitnooooo ... I ja grabim prstima i neki mi izgledaju super, neki ko frizbiji Ali su zato - mljac

  11. #11

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    14

    Default

    ni meni nisu uspjeli. nekako su se mrvili. pekla sam ih 9 min.
    ali poslije su bili nekeko brasnavi, uopće se nisu drzali. kad ih uzmem u ruku raspadnu se.

  12. #12
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    ja ih OPET radila, bas sam uporna!! ovaj put su genijalno ispali. jaaaaako duuuugo sam mijesala s mixerom, ocito sam prosli put premalo...

  13. #13
    Ines's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,593

    Default

    moji su ispali super,samo malo,za moj ukus preslatki.
    pekla sam ih tocno 9 minuta,nisam stavila marelice i nestali su u roku od 24 sata.

  14. #14
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Ines, jesi stavila smeđi šećer? On je manje sladak od bijelog.

  15. #15
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    dajte jos! uzivam kad mi komentirate kukije, osjecam se ko da mi netko prica o mojoj djecici
    Lutonjica, vjerojatno je u necem drugom stos, obicno od predugog mijesanja znaju biti pretvrdi. Al, ako ti je uspjelo, super
    Ja stavljam pola pola brasna.
    Mozete jos svasta staviti, ne moraju biti marelice, moze zobene pahuljice, kakao da budu cokoladni, ma sve cega se sjetite, kao i za mafine.

  16. #16

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb,Maksimir
    Posts
    26

    Default

    Evo da se i ja pohvalim da su moji ispali mrak!
    Radila sam ih samo s narezanim orasima i natrganom čokoladom (Kraševom mliječnom) i smeđim šećerom.Pekla sam ih malo više od 9 min jer sam ih izgleda oblikovala mrvicu deblje no što treba.Veliki su bili kao osrednji ženski dlan.Jel to preveliko?

    Ja sam super zadovoljna,sad ću još samo nabaciti varijacije na temu.

    Maja,thanks!Rekla sam MM-u jučer da bi se Tim (naš prijatelj Amer ponosio sa mnom).Inače,curama su keksići fini,ali MM veli da je on ipak tip za kremaste kolače.Pa kaj mu ja mogu?Meni su baš fini ovi suharci koji hrskaju i tope se u ustima....mmmmm...

  17. #17

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb,Maksimir
    Posts
    26

    Default

    Evo da se i ja pohvalim da su moji ispali mrak!
    Radila sam ih samo s narezanim orasima i natrganom čokoladom (Kraševom mliječnom) i smeđim šećerom.Pekla sam ih malo više od 9 min jer sam ih izgleda oblikovala mrvicu deblje no što treba.Veliki su bili kao osrednji ženski dlan.Jel to preveliko?

    Ja sam super zadovoljna,sad ću još samo nabaciti varijacije na temu.

    Maja,thanks!Rekla sam MM-u jučer da bi se Tim (naš prijatelj Amer ponosio sa mnom).Inače,curama su keksići fini,ali MM veli da je on ipak tip za kremaste kolače.Pa kaj mu ja mogu?Meni su baš fini ovi suharci koji hrskaju i tope se u ustima....mmmmm...

  18. #18
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    ja sam isto zapravo tip z akremaste kolace pa je ovo s kukijima zapravo jedan paradox no isto tako najvise na svijetu volim cokoladu.
    ja zaista stavim samo zlicicu (naravno, vrhom punu) pa mi se ne rastegnu toliko nego budu kao male hrpice
    inace, ima jos jedan trik, da bi se manje rastezali, preporucljivo je staviti tijesto u hladnjak prije izrade.

  19. #19

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb,Maksimir
    Posts
    26

    Default

    Maja,bili su moji u frižideru,tj.tijesto.A sa žlicom ih ne mogu stavljat jer mi je tijesto bilo onak dosta čvrsto,morala sam ih kuglati u ruci,pa onda spljoštiti.Idući put ću ih onda manje napraviti.

  20. #20

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Beograd
    Posts
    20

    Default

    I ja sam pravila Majine kukije jos pre 15tak dana, kad je bio ugasen stari forum, pa nisam stigla staviti izvestaj!!!
    Bili su strasno ukusni iako sam stavila previse cokolade ( 200g!), malo sladji zbog zutog secera (navodno od secerne trske, mada licno u to ne verujem, nije bilo smedjeg) i pekla sam ih duplo vise od 9 minuta, ali za to okrivljujem moju kilavu rernu. Jednostavno sam cucala kraj rerne i cim s kukiji poceli da dobijaju malo tamnije ivice, vadila sam ih napolje.
    A suve marelice u kukijima - pa to je nesto predivno....
    Hvala Majo na ovom lepom receptu...

  21. #21
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Pitanje u vezi sa zobenim pahuljicama - kak ih staviti, jel se čime prije vlaže, da li one krupne ili one sitne?????????

  22. #22
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    Quote Originally Posted by Maja
    Lutonjica, vjerojatno je u necem drugom stos, obicno od predugog mijesanja znaju biti pretvrdi. Al, ako ti je uspjelo, super
    ma dugo sam miješala prije stavljanja brašna, a onda tek malo (onak kak si napisala).. svi ostali faktori su bili isti ko prvi put :D

  23. #23

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    26

    Default

    I ja sam napravila svoje prve kukije .

    Bez masnog papira, jer nije bilo za kupiti u obližnjem dućanu.
    Zaključak: I smrvljeni kukiji su fini kukiji.

    Naravno, nisam prvo čitala forum tako da su malo hrskaviji nego bi trebali biti (jednu turu sam zaboravila ).

    Možda otkrivam toplu vodu, ali slijedeći put budem napravila prvo salamicu od tijesta i onda razrezala na jednake dijelove. Možda mi tako ispadnu kolko tolko jednaki?!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •