Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Savija stopalo

Datum pristupanja
    May 2012

Početno Savija stopalo

Vratili se sa sistematskog, imamo 9 mjeseci i suprug i ja ogorčeni svime što nam je pedijatrica rekla. Osim što ne napredujemo na težini kak se spada, pedijatrica nas šalje na Goljak jer L. ne staje na nogice. Od početka radi problem od nje, jer je imala infekciju pri porodu, a kad smo konačno došli na Goljak sa 6 mjeseci, rekli su nam da L. normalno prati razvoj i ne treba vježbice... Sa 3,5 mjeseca stavljala je nogice u usta, sa 4 mjeseca se okretala na trbuh, sa 7 i pol mjeseci se sama posjela iz četveronožnog (pedijatrica mi kaže da je to prekasno), sa 8 mjeseci je propuzala i unazad 2 tjedna se diže uz namještaj na koljenima.

Međutim, ono što mene brine je to što L. povremeno (svojevoljno) savija stopalo, onako sfrče prstiće prema unutra i čini mi se kao da joj stopala još nisu priređena za stajanje... Pedijatrica nas i zbog toga opet šalje na Goljak, ali ne znam trebam li se brinuti ili ona opet radi frku oko svega?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja ne znam zašto je 7.5 meseci prekasno za posedanje. Moja se posela sa 8.5 a tako isto i bratova mala. Evo danas je napunila 9 meseci (bratova) i puzi i pomalo se diže isto na kolena. Sedi čvrsto već dve nedelje. I ni pedijatar ni fizijatar nisu komentarisali to (prati je fizijatar zbog hipertonusa).
    Mislim da nemaš razloga za brigu, ali obavite pregled. Možda dobijete neke korisne savete ili vežbe.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi smo stari 5i pol mjeseci, i malena isto savija stopalo, točnije skoro uvijek su joj stisnuti prsti prema dolje, ja joj ih više puta tokom dana sa dlanom masiram i lagano izravnavam onda ih opusti, ali nakon nekog vremena ona opet po svom! Mene isto zanima kad taj reflek treba nestati.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj je isto tako frkao prstice, na goljaku su nam pokazali koje vjezbice treba raditi, oko 6 mjeseci je tada imao. Moja preporuka svakako otici kod fizijatra.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mislim da ona to ne radi refleksno... refleksi su isčezli, inače trebaju nestati do 3., 4. mjeseca... kako koji... ona više svojevoljno savine prstiće, recimo baš kad joj oblačimo čizmice za van. Svakako ćemo otići na Goljak, ali bojim se da ćemo se načekati za termin, a ona ipak ima 9 mjeseci (nadam se da nije prekasno).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam mislila da je neki od refleksa u pitanju. mi uskoro idemo kod pedijatrice na kontrolu pa ću joj reći da nam da uputnicu za fizijatra, nisam iz zg-a i nadam se da se kod nas ne čeka dugo! I da se lako ispravlja...

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Evo, bili na Goljaku napokon... malena je par dana nakon mog posta stala na nogice bez problema, sad sa 10 i pol mejseci lagano hoda postrance uz namještaj.

Fizijatrica veli da je sa stopalom sve uredu i da su klinci svašta u stanju raditi sa stopalima, sve je dopušteno, jedino je problematično kad hodaju na prstima.
    Treba samo pustiti dijete da samo razvije motoričke sposobnosti, ne hodalice i ne vući dijete za rukice. Naravno, poželjno je da uči stajati i raditi prve korake bez cipelica koliko je god moguće kako bi se nogica što pravilnije razvila.

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

obzirom da je zima jesu li ok one mekane cipelice za ne hodanje ili da ipak obujemo termo carape?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

najbolje su papučice koje imaju neklizajuću podlogu... termo čarape se ipak kližu. Mi imamo Meltonice koje se navuku kao čarapa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •