Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Večera za 2,5 godišnjakinju

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Večera za 2,5 godišnjakinju

Hej drage moje,

evo zanima me što svojim klincima u dobi otprilike 2-3 godine dajete za večeru? Moja je curka do svojih 2 godine sve jela, ali SVE što bih joj ponudila bi slistila a nakon toga-borba. Za slatkiše je, kao i većina djece, uvijek raspoložena. Sve smo to izbacili (mislila sam da je to uzrok njenom odbijanju glavnih obroka), ali izgleda da nije. Navečer mi nekad zna pojesti griz. Nije da me brine pretjerano, jer ona sad ima 19 kg, buca je, ali slabije papa u zadnje vrijeme i nemam više ideja što joj ponuditi da bude zdravo i hranjivo, a da nisu prazne kalorije, kao što je npr. čokolino.

Hvala unaprijed na savjetima!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

s 2 godine ima 19 kg?
    ja bi joj ponudila kus kus na mlijeku, jogurt, kefir, voće bilo koje, šnitu kruha s abc-om, intergralni griz....

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

2,5 godine ima i 19 kg, da. Kao beba je bila bucka, rođena krupna. I njen problem je što ne voli hodati, samo bi se vozila u kolicima, ali je forsiram svaki dan skoro da malo prošetamo vani (koliko uspijemo, jer imam i bebu od 6 mjeseci).

Kus-kus na mlijeku se pravi isto kao i riža na mlijeku? Kruh s abc-om najčešće za doručak jede

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja ima 2 godine i 4 mjeseca i jede svašta. Voli pahuljice s mlijekom, jabukom i medom, jogurt sa svim i svačim, sendviče, jaja, nekad jede ono što je ostalo od ručka. Nekad kasno ručamo, pa jede nekaj između i onda ni ne večera. Nekad pojede samo bananu. Dobro jede, ali nikad nije bila krupna i sad ima 12 kg.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za večeru jedemo oduvek isto što je bilo i za ručak.
    Tako ipak više jede na kašiku nego suve hrane.

Znači večera uglavnom supu u koju naseckam kuvanog mesa, ili pojede samo neko parče mesa (ribe) od ručka i salatu, ili sa prilogom (povrćem).
    Pre sam joj uz povrće od ručka kuvala palentu, da joj malo "podebljam". Sad to više ne radim, i to su mi prazne kalorije. Radije joj posle večere ponudim malo voća.

Jako retko, ako baš nismo ručali kod kuće pa nema ostataka, dajem nešto od "testastih" stvari za večeru, to izbegavam. Tada joj najradije skuvam palentu koju obožava i uz to slanine i jogurta i obavezno, obavezno uvek nudim salatu tj. neko sveže povrće.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

uhh mi smo toliko ograničeni, moja neće ništa na kruh namazano, jogurte ne voli, prolazi tu i tamo čokolino (znam, znam), griz isto tu i tamo, češće jede od ručka, jedino što voli je tjestenina i to je uvijek samo za ručak, ne volim joj to davati za večeru, mlijeko isto ne voli (kravlje), popije prije spavanja AD, jaja isto vrlo rijetko prolaze, sve u svemu jako malo stvari voli i ja sam isto na sto muka i kod doručka i kod večere

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sa 2 godine i evo 4 mjeseca (za par dana) jede poprilično dobro, malo je u zadnje počeo negodovati na voće, ali ništa strašno. Za večeru nekad različito: od muffina sa svježim sirom i šunkom do namaza i jogurta, pure ili čokolina, ovisi. Ima oko 14 kila.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moje su u toj dobi a i dan danas vole palentu sa mlijekom ili jogurtom.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mi smo na žgancima s mlijekom ili vrhnjem, gris s čokoladom ili sam, lepinje s sirom ili čokoladom i tako...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako voli slatko ponudi joj primjerice proso s jabukom i suhim šljivama (možeš smiksati). Suho voće inače daje slatkoću jelima pa možeš kombinirati...ili zobene pahuljice s jabukom i jogurtom ili jabukom i grožđicama, ili bananom (mašti na volju s kombinacijama).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Za večeru jedemo oduvek isto što je bilo i za ručak.
    Tako ipak više jede na kašiku nego suve hrane.

Znači večera uglavnom supu u koju naseckam kuvanog mesa, ili pojede samo neko parče mesa (ribe) od ručka i salatu, ili sa prilogom (povrćem).
    Pre sam joj uz povrće od ručka kuvala palentu, da joj malo "podebljam". Sad to više ne radim, i to su mi prazne kalorije. Radije joj posle večere ponudim malo voća.

Jako retko, ako baš nismo ručali kod kuće pa nema ostataka, dajem nešto od "testastih" stvari za večeru, to izbegavam. Tada joj najradije skuvam palentu koju obožava i uz to slanine i jogurta i obavezno, obavezno uvek nudim salatu tj. neko sveže povrće.
    Ovako je bilo kod nas godinama... čak povremeno i danas, ako ostane od ručka. Često su mi djeca za večeru jela svježe ono što bih skuhala za idući dan.

Ostalo je uglavnom već spomenuto.

Moj mlađi sin nije volio jogurt, kao što ga ni danas ne voli, pa je jeo palentu s običnim mlijekom ili vrhnjem za kuhanje. Kod nas je uobičajena večera krumpir pečen u tavi na minimumu masnoće + svježa salata, salata od kuhanog mesa isto dobro prolazi (sa kukuruzom šećercem ili klicama) i slično.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mlađa cura (2,5) jede isto što i starija (5). Uglavnom je to griz na mlijeku s malo tamne čokolade, jaja, lino, sendvič + jogurt, palačinke. S kruhom jedu vindijinu šunkaricu ili pikovu kuhanu šunku (to je bolje od ostalih salama), malo špeka, razne sirne namaze, margo, maslac ,med. Ako je neki sendvič, često poslije pojedu malo jabuke, paše im nakon slanog.

Ne bih davala špek i pečena jaja ako je dijete debeljuškasto. Moja s 5 ima nategnutih 19 kila a dosta je visoka, a mlađa ima 13.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I moja je bucka, barem je donedavno bila. Ima 2,5 god, oko 16 kg i u zadnje vrijeme filozofira oko hrane (naravno, čokoladu bi uvijek). Ponudim joj za večeru eventualno 2 opcije. Ako neće ništa, ok. I ode ponekad na spavanje bez večere i dobro spava, znači nije ni bila jako gladna.

Meni je jedini "problem" - zapravo je to dobro - što ona uopće neće čokolino i sl, ni veći dio namaza za kruh, tako da njen obrok (kad hoće jesti) mora biti konkretan - grah i zelje uglavnom prolazi , ali neće ono što je bilo za ručak.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moj će uskoro 3 godine, čokolino isl. uopće ne jede, ne voli ni namaze, eventualno domaći pekmez rijetko. Ali zato jedemo često gris, žgance s mlijekom ili jogurtom, čisti kukuruzni kruh s mlijekom ili jogurtom, sir u svim oblicima, špek, jaja, sve prava domaća hrana. On ne preferira slatko u jelima (iako voli čokoladu), npr. gris jede bez šećera, samo na mlijeku, isto i žgance. U zadnje vrijeme sve češće za večeru jede laganije jer se dosta najede nakon popodnevnog spavanja (a ruča prije), pa navečer pojede malo voća, nekad samo jogurt ili komad kakvog kolača (tipa muffin s voćem). Jedemo i ono što je ostalo od ručka ili na brzinu napravim nešto kuhano ako baš neće ništa drugo (lagano povrće ako nam je ostalo mesa od ručka ili krumpir zapečen u rolu uz malo špeka). Jede dosta a mršavac je (ali to je vjerojatno i malo genetike). Ipak, mislim da je bitno već od najranije dobi početi sa zdravim načinom prehrane jer to onda ostaje cijeli život. MM npr. ima problema s viškom kila ali to je njegova totalno nezdrava navika prehrane koju je pokupio doma. Kod nas se uvijek znalo kad je koji obrok i što se smije jesti. Slatkiši da, ali umjereno i ne kao zamjena za obrok. Bolje odmah rano početi sa zdravim navikama nego kasnije traumatizirati dijete raznim dijetama.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zaboravila sam da moja jede (a to sve isto jedu i stariji klinci) i kruščiće (pečeni integralni tost) s maslacem i pekmezom. I da, ponekad pojede i lino tj. lešnik.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moja malena ima 2god. i 2mj., nisam sigurna je li dogurala do 11 kg. Tu je negdi. Ona nikad nije nazadovala u kilaži, ali zato uvijek nekim puževim korakom ide, mic po mic. Što naravno rezultira da uvijek od pedijatrice odem luda od njenih komentara. Ali dijete je zdravo i živo sto na sat i prema tome znam da je sve ok. A i totalno je na mene što se toga tiče, ali pedijatrica kao da je slijepa i gluha za takve procjene.
    No, dobro, pobjegla ja s teme. Ona uvijek jede solidno i ja sam sasvim zadovoljna, iznimke su jedino nekakva virozica ili zubi. Za večeru je uglavnom ono što ostane od ručka, a ako toga nema ili je malo, onda bude griz/palenta/amarath/proso na mlijeku sa izribanim voćem ili bez, zobene pahuljice s jogurtom i nekim voćem, kruh sa maslacem i marmeladom, jaje... Pošto se te stvari vrte i za doručak, onda gledam da bude za večeru drugo.

stelafran avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moja curka ima 2 god i 8 mj i ima 18 kg. Jede jako malo ali eto velika je. doručak uvijek jogurt ili domace kiselo mlijeko i kruh sa abc sirom, rucak prvo juha a onda ako moze jos neko meso i povrce ili ribica , a vecera isto uglavnom ili nesto juhe od ručka ili kiselo mlijeko i komadic kruha ili tost s malo sira izmedu neko voce uglavnom banane jer drugo bas nece. Dok manji od 1god i 2 mj. jede ujutro i navecer cokolino a izmedu mu jedva nesto doslovno "uguram" u usta a ima 15 kg.

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

vecera: svaki dan bi jela integralne krekere sa masnim sirom tipa zdenka, ali uvjerimo je da mora jesti raznovrsno pa je tako na meniju:kruh s putrom ili mliječnim namazom, jogurt obični sa zobenim pahuljicama, kašica banana -jabuka-pahuljice,kornfleks s mlijekom ili jogurtom, povrtne guste juhe,čokolino,gris..
    ima 2 godine i 5 mjeseci ( vitka je 96 visoka,14 kg)

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj ima 2,5 god i 17kg.
    jede uglavnom sve osim sira i sirnih namaza (i to samo zadnjih 7-8 mjeseci) i nikako ne jede čokolino/medolino/fruotlino....

za večeru najčešće ono što ostane od ručka
    obožava juhice pa ih često radim i u njih stavim dosta povrća i kuhanog mesa/ribe pa mu onda nakon takve juhice ne treba
    ništa niti iza ručka, a kamoli iza večere
    obožava jaja i špek, al mu to ne dajem često (osobito jaja)
    ponekad napravim pizzu kojju voli, cornflakes s mlijekom ili jogurtom, palenta mi često bude prilog uz toćeve pa je to često na meniju
    griz mu riiiiijetko radim i to obično s jabukom
    uglavnom ono od ručka, ali manje

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Moja malena ima 2god. i 2mj., nisam sigurna je li dogurala do 11 kg. Tu je negdi. Ona nikad nije nazadovala u kilaži, ali zato uvijek nekim puževim korakom ide, mic po mic. Što naravno rezultira da uvijek od pedijatrice odem luda od njenih komentara. Ali dijete je zdravo i živo sto na sat i prema tome znam da je sve ok. A i totalno je na mene što se toga tiče, ali pedijatrica kao da je slijepa i gluha za takve procjene.
    No, dobro, pobjegla ja s teme. Ona uvijek jede solidno i ja sam sasvim zadovoljna, iznimke su jedino nekakva virozica ili zubi. Za večeru je uglavnom ono što ostane od ručka, a ako toga nema ili je malo, onda bude griz/palenta/amarath/proso na mlijeku sa izribanim voćem ili bez, zobene pahuljice s jogurtom i nekim voćem, kruh sa maslacem i marmeladom, jaje... Pošto se te stvari vrte i za doručak, onda gledam da bude za večeru drugo.
    Nama pedijatrica nikaj ne veli na kilažu, a tu su negdje, E. je dva mjeseca starija i ima kilu više i tu kilu je i nrabrala najviše u zadnja dva tri mjeseca. Sasvim je normalno dijete koje je uvijek sporije dobivalo na težini, ali lijeo jede i ja se ne brinem. Jede onoliko koliko joj treba.

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

moja je 2,3 god! Jede ili od ručka, ili kuham griz/palentu! Voli i bananu zgnječenu sa dukatinom! Pahuljice sa mlijekom, jaje na oko+šunka, tu i tamo pojede i hrenovke, paštetu, margarin i sl!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •