Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
Ma onda mora biti nešto iz perilice. Jesi li ju probala očistiti, odn. oprati na prazno na najvišoj temperaturi? Trebalo bi to barem dvaput godišnje napraviti, i češće ako pereš svakodnevno. Ima neka fora s octom i sodom (ali ne bikarbonom, nego sodom za pranje), no ne znam točne omjere. A ima i za kupiti gotovo sredstvo (ja sam uzela u Lidlu za probu). Dakle, pranje na prazno na najvišoj temeperaturi PLUS ocat i soda ili to sredstvo.

Dakle, radi se o tome da ti se prašak, omekšivač, nečistoća s rublja i sl. talože na perilicu, na one dijelove koje ne vidiš - bubanj s vanjske strane, cijevi i sl. Sve to ti, za početak, umanjuje djelotvornost deterdženata. Rublje može posivjeti od toga. A možda se mogu pojaviti i crne flekice.

Ako redovito ovako čistiš perilicu, zanemari moje savjete.

Hmmm, ja to zbilja ne radim. Tu i tamo pustim praznu perilicu, ali bez tih sredstava, tako da je vrlo lako ovo i rješenje. Kupila sam neko sredstvo u dm koje je baš za tu namjenu i već je u pogonu, pa ćemo vidjeti.

Hvala, u svakom slučaju.

Ti redovno to radiš? Stvarno ne znam , zašto ja to nisam znala....mislim, da bi to trebalo... :D