a što se tiče postupaka i broja trudnicasituacija je stvarno više nego žalosna
i treba se pokrenuti, nitko to neće za nas/vas
a što se tiče postupaka i broja trudnicasituacija je stvarno više nego žalosna
i treba se pokrenuti, nitko to neće za nas/vas
Vatraaaaaaaaaaaaaaaaaa čestitam!!! Jel' sad vjeruješ???!!
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vatra cestitam!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Vatra jjjjeeee cestitam!!!
Vatrarekla sam ti ja da ne razmisljas o postupcima unaprijed jer ce bit sve 5
cestitam draga, bas si me razveselila porukicom
Vatraaa jos vicem aaaaaaaaaaaa ko da meni beta tolika![]()
![]()
bas sam prepre happy zbog vas!!!
![]()
Vatraaaaaaaaaaa.....ČESTITAMMMMMMMMMMMMMMMMMMM... .ovo je divna beta!!!!!!![]()
![]()
Vatračestitam!
![]()
Čestitke)))
Malo da stanem u obranu SD,ja sam gore odradila nekih 7-8 postupaka i stvarno mogu reći da ima dosta trudnoća samo najvjerojatnije te žene nisu aktivne na forumu.moje iskustvo je da stvarno ne škrtare na lijekovima (zato valjda i imaju dugačku listu čekanja) .
To je moj osobni dojam .
čestitkeeee
mislim da od mog FET-a do jeseni ništa.....
kud mi menga kasni tu sam ugostila i beštiju-ureaplasma.....tako da-borba s njom i punjenje baterija
swimai svako dobro
Uz ova svoja dva bežmeka, ima valjda tri sata da pišem ova post. U međuvremenu je stigla dobra vijest, pa:
Vatra čestitam
Sretno i školski bez ikakvih stresova do kraja!
Imam potrebu napisati dvije stvari; jedna je osobna, a druga je (nazovimo je tako) forumska.
Pravo kaže kadauna, nemamo konkretnih podataka, ali vidimo i sami o kolikim se stimulacijama radi, rezultate već vidimo, a tek ćemo ih vidjeti. No ipak imamo podatke - ne službene, ne takve da bi opstalo na sudu ili da bi se smatralo relevantnim novin(ar)skim izvorom, međutim točnije je od ičega što su doktori prikupljali poslijednjih godina.
Vodila sam listu na ovom Odbrojavanju od srpnja 2012., pa do kraja ove godine kad ju je preuzela naša Bubekica, znači u vrijeme kad je na snagu stupio novi Zakon, ali ipak još uvijek u vrijeme kad se nije radilo s ovakvim smiješnim, gotovo beskorisnim stimulacijama. Dakle, u vrijeme El Dorada ovog novog Zakona. Sorry što vas moram ružno spustiti na zemlju sa statistikom koja, iako vrijedi samo za ovu našu malu zajednicu, daje uvid kako ustvari stoje stvari u mpo svijetu.
Od srpnja do kraja prosinca imali smo ukupno 129 postupaka (+ postupci iz trotjednog razdoblja kad sam bila na putu i nisam vodila listu), a broj trudnoća ostvaren u istom razdoblju je 56 (također i iz postupaka koji nisu evidentirani, znači ovo je optimističan omjer broja postupaka i ostvarenih trudnoća), i stvari vam stoje ovako:
Državne klinike
Ukupan broj postupaka: 70
Broj neuspješnih postupaka: 41
Broj trudnoća: 29
Privatne klinike u RH
Ukupan broj postupaka: 33
Broj neuspješnih postupaka: 19
Broj trudnoća: 14
Inozemstvo
Ukupan broj postupaka: 26
Broj neuspješnih postupaka: 13
Broj trudnoća: 13
Ukupno 73 neuspješna postupka, 73 parova i žena kojima su nade srušene negativnom betom. Nažalost, među ovim trudnoćama ima i cura koje su izgubile svoje bebe, tako da je tzv. baby take home rate, koji je jedini relevantan indikator uspješnog IVFa i koji se često puta zaboravlja, puno niži. S ovakvim stimulacijama, kakve sad po bolnicama dijele, ova statistika će vam uskoro izgledati kao science ficton.
Što me dovodi do vlastitog slučaja. Mi smo par s dijagnozom muške neplodnosti (opstruktivna azoo), dok sam ja zdrava, iz mpo perspektive mlada (35 god) žena. Oba postupka su bila u dugom protokolu. U prvom postupku primila sam standardnih 36 gonala (3 dnevno) što je rezultiralo s 6 js i 2 embrija, ß=0. U tom postupku se vidjelo da nisam low, ali sam slow responder i da mi treba duža i malo jača stimulacija. U drugom sam postupku primila gotovo 50 gonala, a punkcija je bila 21. dan! Rezultat: 14 js, 12 u MII stadiju (adekvatne za ICSI), 9 pronukleusa, 4 blastociste i 1 morula– 2 transferirane (trudnoća, gemini) i 2 blastice za budući FET. Nije bilo nuspojava za moje zdravlje (one babaroge hiperstimulacije s čime vas plaše na svakom koraku), nema kumuliranja zamrznutih embrija (argument koji koriste tzv. pro-liferi), ali znate li kad bi ja takvu stimulaciju dobila u državnoj klinici? Valjda kad bi mi tata bio ministar. Dobila bi dijete/djecu možda iz petog ili šestog pokušaja. Kažem možda, jer bi do onda već vjerojatno odustala. Netko će reći da je lako meni lupetati s dvoje djece od kuće, ali ja bi uvijek potpisala za dva postupka na teret HZZOa kako se spada, nego četiri za onu stvar, da prostite na izrazu.
Nitko nema ništa protiv vibranja, skakutanja, mantranja, molitvi, ali od toga kruha nema. Bar ne kod podjele lijekova. Ako se same za sebe ne izborite, nitko vam neće pomoći, nitko vam neće dati poštenu stimulaciju, nitko vam neće pokloniti dijete. Nažalost, dijeliti ćemo se na one koje imaju i nemaju sreće, ili još gore, na one koji imaju i nemaju dovoljno novaca da si plate privatnika. U ovome trenutku, s ovakvim protokolima, sreće će imati samo jako mlade i zdrave žene. Pa i onda...
Sretno cure!
VATRAČESTITAM TI OD
![]()
CURE MOJE!!! evo da i ja izrazim svoje mišljenje: do sada sam prošla 14 ivf-ova ( što stimuliranih- dugi ,kratki protokol , klomifen............. svega je bilo),sve sam bila u državnoj klinici ali vjerujte mi nikad nisam osjetila da "štede na meni", bilo je kad smo čekali da klinika dobije "frižider " za zamrzavanje jajnih stanica,, taman kad su dobili došao je milinovićev zakon di zabranjuju............. pa nam se nisu oplođivale stanice , a imala ih po 7-8 kom i uvjek sam bila u fuuul stimulaciji i sada mi se desi 2013 da dobijem 16 js i na kraju 5 blastica ( do sada najveći uspjeh) .......tako da na kraju mislim da je to sve do toga kako tvoje tijelo reagira u datom momentu!!! jer ja sam više manje uvjek isto gonala dobivala??!!svima vam želim da vam što manje stimulacije treba i da što prije dođete do cilja!!!
Ma ona još pita da li je beta od skoro 1000 ok?Bravo, Vatra, vidiš koja beturina, crtica je crtica koliko god bljeđa bila od kontrolne!
Kad se baci računica, onda ovi brojevi iz posta Big Blue ne izgledaju tako loše, 40-50% trudnoća po započetom postupku. Uračunamo li 10-15% spontanih, uspješnost je oko 30%, što nije loše. Međutim, za tekuću godinu mi je to izgledalo puno gore, a ono što me zaista čudi je mali broj zamrznutih embrija, pogotovo kod mlađih žena gdje bi se to sigurno moglo izvesti.
hvala suzy, no ovdje s čime baratam nisu nabacani podaci, ti si s 14 j.s. dobila 5 blastica i upravo o tome se radi..... to je pravi omjer, toliko sigurno nisi imala s 6 dobivenih jajnih stanica.... i kad pišeš, please pobrini se da pišeš točne podatke - kažeš da su čekali frižider - krioprezervator za zamrzavanje embrija (a ne jajnih stanica) što su za vrijeme Milinovića zabranili (zamrzavanje embrija je bilo zabranjeno, ne zamrzavanje jajnih stanica).
Naravno da tijelo različito reagira, zato je uvijek dobro vidjeti i te antralne folikule da se vidi čime se uopće raspolaže, potrefio te je taj postupak s 14 j.s. ....... i daj se ovdje upiši, ovo je bitno, please upiši samo "novozakonske" postupke stimulirane nakon 08/2012:
http://forum.roda.hr/threads/80273-K...=1#post2414241
Vatra - čestitam na pozitivnoj beti.... i ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje.
s pet dobivenih jajnih stanica u tvojim godinama je baby take home rate ispod 20%, s 15 dobivenih jajnih stanica je baby take home rate
30 i više % i uopće ne vidim razloga zašto ne tražiti optimalno liječenje i zašto se zadovoljavati s ficlekima koje nam trenutno HR državne klinike nude.........
Vatra, od srca čestitam! Zasuzila sam. Divno! Sad samo polako i mirno do kraja.
BB, hvala za post, lijepo je vidjeti rezultate za koje znamo da nisu fingirani, ma koliko mali uzorak bio.
I ja sam imala jedan (neprijavljen) neuspješan u 12-om, teta popisivačica.![]()
Da mi je bilo vidjeti vatrin izraz lica kad je pročitala nalaz, a i onaj trenutak tik prije nego što je dobila nalaz!Mislim, sudeći po onom izrazu lica s kave...!
Vatrice moja, sretno ti bilo svih preostalih 8 mjeseci blažene trudnoće! Sad čekamo da vidimo koliko vas ima... hehe... E, čestitam na trudnoći!!!
Posljednje uređivanje od Snekica : 01.07.2013. at 19:06
Draga moja Vatra čestitke od srca,neka dalje bude sve lijepo,školski i bez ijednog i najmanjeg problemčića!
sretno draga ,jako sam sretna zbog tebe i tvog mužeka! velike puse!!!
to ženooooo, vatra, čestitam od srca, jupiiiiiiii![]()
Vatra čestitan na divnoj beti !!!!![]()
bravo!!!!
Opa vatrooooo, e to je beta! Čestitam draga!
Gravignost mini stvarno štedi na tinti!
Vatra cestitam!!! Koliko ste vratili, 6 komada?!?
Salim se naravno i sretno do kraja![]()
cure moje drage ja jos uvijek ne vjerujem, ja sam molila Boga da bude beta oko 200, a kad ono, mislim da sam jedno pola sata ponavljala tu brojku na glas kad mi ju je muz priopćio. Htjela bi se zahvaliti na vibrama, figama i cestitkama svima! i nadam se da ce vaše želje biti ispunjene kao i one vibre i fige... sretna sam, ali nisam svjesna jos..cak sam mislila da je beta 966 nekako i previsoka za 15 dnt 3d embija, ali ako vi kazete da je ok, onda naravno da vam vjerujem, iako cu ja u sri vadit jos jednom..
Svima puuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~ za sta god vam treba
šaljm veeeeliku pusu svima..
volim vas!!!
Vatra - ČESTITKE!!!!!!! Sada uživaj punim plućima!!!!!!
Vatra, čestitam.
Neka se i dalje nastavi ovako dobro!
jutro
i ja sam eto partybreaker jer sam ispišala minus 11dnt, 28dc; idem sada vaditi tetu-betu pa da znam jer mogu na bic pa do Bistre
Linalena ~~~~~~~~~~~~~~ da je test pokvaren, grlim
Eto mene narucili na uzv tek 22.7. Ko ce to docekati?
Vatra čestitke od srca
linalena![]()
Posljednje uređivanje od Sandra1971 : 02.07.2013. at 09:18
Vatrica,čestitam na beturini
Linalena,grlim![]()
Posljednje uređivanje od hrki : 02.07.2013. at 09:37
vatra čestitam na prekrasnoj brojci bete.
linalena ~~~~~~~~~~~~ da te beta iznenadi.
čestitam friškim trudnicama i sretno svim betočekalicama~~~~~
jučer smo ovdje bili započeli raspravu o vezi broja dobivenih jajnih stanica i šanse za živorođenje djeteta u ivf-postupku.
možemo nastaviti na ovoj temi:
http://forum.roda.hr/threads/80916-V...68#post2439968