Loly, tina_julija sretno danas vucem vas duplo za nosice da nam se pridruzite
Loly, tina_julija sretno danas vucem vas duplo za nosice da nam se pridruzite
Ženice,sretno danas!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sretno cure!
~~~~~~~~~~~~~
Pocela je sezona napokon....
Sretno svima sa punkcijama, transferima i betama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Loly kvragu, 3 je bas malo, ali drzim fige da su dobitne.
tina_julija ocekivanih 6, cujemo se na ppkiss i daljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobar tulum u labu!
Jutro cure, evo kasne kavice, čaja, kakao, mlijekoa za hrabrije jedna rakijca u ovo prohladno prijepodne
Loly, koja je vama dijagnoza,
kojih si ti godina,
imaš li nalaze AMH i FSH
jesu ti Poljak/Šparac izbrojali antralne folikule
i kakav je bio protokol ako kažeš full stimulacija?
3 j.s. je uistinu malo ali sam ja od samo 2 j.s. od toga 1 embriji 8-stanični treći dan rodila prekrasnu kćer. Vjerojatnost uspjeha je umanjena s takvim predispozicijama (u mom slučaju možda oko 7%) ali šansa svakako postoji. Držim fige za oplodnju i daljnji razvoj embrija ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pisem s mob pa mi se ne vidi potpis. Meni su 33 god., sve ok Amh 33,6, antralne mi niko nije mjerio, mm azoo. Stimulacija od 2 dc puregon 225 do 10 dc + cetrotide od 6. - 10. dc. Punkcija 12 dc.
loly daj da te utjesim ja na najmanjoj stimulaciji dobijem 6 komada al kod nas toliko lose spermatozoide iscupaju da se ni jedna ne oplodi , i ovaj drugi put isto 6 da se samo dvije uspjele poceti djeliti a ostale 4 ni krenule da bi nakon 20 sati vratio te dvije dok se i one ne stanu u razvoju i za divno cudo obe opstale , tako da bar ja mislim da nije bitan broj jajnih celija vec hoce li uspjeti iskopati bar jednog gospodina da valja.
cure da bude dobra zurka u labu drzim vam fige
potpisujem boss samo utoliko da stvarno mogućnost postoji da će doći do trudnoće i to od samo od 3 jajne stanice ALI i one se trebaju oploditi i dijeliti, i implantirati.... nije to baš "samo" do spermića.....
loly, za sada nemaš druge nego pričekati daljnji tijek razvoja, kad ti javljaju kakvo je stanje u laboratoriju?
S takvim AMH i tim godinama si mogla apsolutno dobiti više jajnih stanica, vjerojatno bi te i oni drugačije (=čitaj jače) stimulirali sljedeći put sad kad znaju kako reagiraš na samo 225 IU puregona.
Postoji još nešto i u tim FSH receptorima - ustvari u genetskoj mutaciji pa jednostavno (unatoč pokazateljima- visok AMH) trebaš visoke doze gonadotropina (gonal/puregon). Jel inače imaš duže cikluse?
Loly je po vrijednosti estradiola trebala dobiti više stanica (o kojoj mjernoj jedinici se radi?), možda nisu uspjeli punktirati s oba jajnika?
Lolyi ~~~~~ za tulum u labosu.. Drage moje, mene je ova punkcija bas dotukla, nimalo ugodna i jos sam uspjela krvariti vise no sto je potrebno.. Bas moram biti posebna, cak su i transferi izasli prije mene van... No dobro, muzeka su mi samo jednom piknuli tak da je bio vesel i nije puno hodao ko patka
sutra zovem da vidim kako se zabavljaju a u srijedu je transfer..
Estradiol je na 9 dc bio 5115 pmol/l, dr. je rekao da je to super nalaz i pokazao mi na uzv 8 folikula. A jutros dolazim i drugi dr. čita s papira imamo 5 folikula. Ciklusi su mi inače 30-32 dana. Znam da sad ne mogu ništa učiniti, ali malo me ipak kopka jel moglo nešto ići drugčijim smjerom.
Sutra će me nazvati da pa ću znati koliko ih se, odnosno, jeli ih se uopće što oplodilo. Već sam dugo u mpo vodama i znam da nema pravila, da je moguće sve, pa ne preostaje ništa nego nadati se.
Pmoli/l se dijele sa 700 da bi dobila broj zrelih JS, po tome bi ih imala 7. Pa da je bilo i 6 ili 5, ali baš 3... malo, premalo.Daj pitaj na transferu što se dogodilo. I sretno, naravno!
Loly, baš mi je žao što nije bilo više JSpridružujem se curkama u željama da su ove tri prave i da će uroditi plodom!
Tina_julia držim fige za tulum u labu!
Meni je danas štoperica, ne očekujemo puno JS jer je samo 7-8 folikula. Malo sam razočarana (nadala sam se da bude više), ali ostaje nada da će ovi folikuli dati kvalitetne JS koje će se oploditi i lijepo razvijati.
ja sam do sad imala uvijek 3 komada, od cega prosle godine sam imala biokemijsku, a ovaj put jednu su smrznuli, a druge dvije su oplodili iz mog potpisa se vidi rezultat danas brojimo 12 tj.
tikji puno sreće i da je ovo zadnje pikanje!!
Loly, tina_julija sretno i da se jajne stanice lipo oplode
tikki sretno na punkciji
curkama vibrice za tulume u labu i da iz tih tuluma izadju pozitivne vijesti
ja sutra na kontrolu jer menge jos uvijek nema pa da vidimo sta dr kaze cime cemo ju izazivati...
U sri mi je punkcijaali hvala na lijepim zeljama!
Cure, moram se malo pozaliti, ja sam se sinoc razbolila i u svom negiranju bolesti danas ipak otisla na posao. Kad sam dosla doma, temperatura preko 38, zima me trese, boli me koza, vlasiste... uzaspopila sam lekadol i sad se nadam da cu do srijede ozdraviti. Uopce si ne zelim zamisljati kako izgleda punkcija pod temperaturom jer sam trenutno uzasno osjetljiva. Jel se nekom potrefilo da ga je uhvatila viroza bas za vrijeme postupka? Mislim, znam da sigurno nisam jedina kojoj se tak desilo, ali kakva su iskustva? Jel utjecalo lose na folikule/JS?
tikki draga, a ja baš svratila da ti poželim sreću. Ja sam isto bila neka bolesna prije punkcije pa sam dosta čačkala na netu o tome - rekle su cure da nije bilo nikakvog problema sa samim postupkom zbog bolesti. Uglavnom, nek što prije prođe i sretno!
I naravno - sretno svima!!!
tina-julija i loly ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum
tikki za najsretniji 13.a tebe cu i ********************************
jejja lipa moja pozz mi dr ako ides na humanu...sretno!![]()
Tikki - želim ti da brzo ozdraviš! I ostani doma - bolje da odmaraš tijelo nego da se mučiš na poslu - to je moj savjet.
Sretno!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Odgovor koji sam dobila neke su se oplodile.. Bar su se oplodile..sutra transfer...
Tiki ~~~~~~~ za ozdravljenje...
~~~~~~~~ svima za pikanje, punkcije, transfere i pozitivne bete!
Tikki drzi se, mene je takodjer u prvoj stimulaciji nesto zdrmalo, temperatura za pop... takva sam isla na punkciju i Luci mi je rekao da se lijecim do transfera kao sto bih i inace, takodjer nije utjecalo na stanice
Puno srece svima u postupcima![]()
Transfer u cetvrtak, treci dan. Sto to znaci? Da su ok pa ce ih pustit da se dalje razvijaju ili da su lose pa ce im dati jos dan sanse? Jeli rizik sa 3 js cekati 3 dan? Uh uh![]()
Meni nikad nije bio transfer prije trćeeg dana, a po onom starom zakonu su kao tri stanice oplođivali. Držim fige![]()
Loly budi bez brige, to je dobro. rizik bi bio s 3 embrija cekati 5-i dan, iako se nekad i to radi. ako ide na "kasniji" transfer znaci da sve tece po planu.
Fala cure, meni ugl. transfer bude 2. dan i dobitni mi je bio tako. Možda ipak na kraju bude sve ok!
Jutro svima...ja sam bila jučer na pregledu i dogovoreno je da krajem 9 idem u prirodni a u 2 mjesecu 2014. u stimulirani. Dr. me upozorila da mi je jako veliki rizik u prirodnom jer su mi šanse umanjene zbog jednog nedostupnog jajnika i da sve propada ako mi folikul bude na tom nedostupnom.
Mene sad zanima što ako mi folikul bude na nedostupnom jajniku, gdje on odlazi kad prsne? Što se nemože napraviti insemenacija?baš sam u nedoumici...
Moja punkcija gotova. Dobili 6 JS, sutra ćemo vidjet jesu li se oplodile i kad ćemo na transfer.
Ovaj put sam bila uz lokalnu anesteziju... super je![]()
Tasha jajna stanica iz prsnutog folikula putuje trbusnum supljinom u jajovod. uvijek se moze napraviti inseminacija, ali, naravno, sanse su puno manje.
tikki super, super.![]()
Jesamjucer navecer mi je pala temperatura, jos me malo wc muci, ali puuno je bolje. Transfer bi trebao biti u ponedjeljak tak da mislim da budem do tada ko nova.
Znaci, dobili smo na kraju dva dvostanicna borca, trebali su biti cetvero, ali eto... Malo sam razocarana, dvije opet nisu bile zrele i dvije su "pocrnile" kako je rekla biologica... Nadam se u uspjeh ali nekako mislim da nece biti dobro...
tina julija ti bas odlucila da mene kopiras , i ovi moji sto jos malo pa ce me krenuti tuci nogama su ti isto bili od 6 komada samo dva ne bas nesto perspektivna pa eto nikad se ne zna . zato opusti se uzivaj i cekamo betu da nas obradujes.
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 04.09.2013. at 14:23
Nadam se cudu... Bas smo se zagrijali za blizance... Hvala vam drage.. Big![]()
Evo i mi se uključujemo konačno.
Bili na konzultacijama danas kod dr.D u Betaplusu. Uglavnom draga dobila Estrofem, i Dheu, a ja antioksidanse (eto prvi put da i ja moram piti nešto), 1. dan zovemo gore, startamo s po dvije tablete klomifena, pa ultrazvuk, i onda idu Menopuri. S time da je dr. rekla da ako na uzv-u neče folikuli biti 10mm da prekidamo postupak jer želi da sve bude savršeno.