mary ja bih rekla izmedju 45 i 90, blize 45. mrsavicama ne bih preporucila da pikaju pod 90, mislim da onda ima sanse da piknu u misic.
mary ja bih rekla izmedju 45 i 90, blize 45. mrsavicama ne bih preporucila da pikaju pod 90, mislim da onda ima sanse da piknu u misic.
Posljednje uređivanje od bubekica : 12.01.2013. at 13:52 Razlog: "rano" jutro.
pa uvijek si uzmete špekić sa dva prsta kao da se uštipnete i onda u to zabodete, nema šanse da dođe do mišića
i iglu obavezno gurnite do kraja jer će vam se pojaviti mjehurić na koži
Prošli put sam onak malo ukoso....može se reć pod 45...i sad gledam filmiće i zbenilo me....
Hvala vam...![]()
sanda ??
Mary mislim da na kutiji pise da se daje s.c. sto znaci subkutano, znaci pod 45, i kao sta je mimi rekla malo naberes kožu i das... meni na hitnu dolaze cure i uvijek ih bodem pod 45 kako pise na kutiji.
a zasto smo tuzne? nisu valjda neke tuzne vijesti? uf.... zasto toga mora biti?![]()
tikici69 se nešto dogodilo, ni ja ne znam što...
drage moje,danas se želim oprostiti na neko vrijeme od vas......mislim da više nemam snage čitati tužne stvari...nadam se da ćete razumjeti......svaka tuga me pogodi i budem loše.....moram sada misliti na svoju bebicu.....i ne razmišljati o lošim stvarima......želim vam svima sve najbolje što si poželjeti možete.......ovo danas me jako pogodilo....i stalno mislim da sanjam.....uz trudnoću imam i SVPT-tahikardiju,koja mi je malo aktivnija sada od hormona....a ovo sve....me samo uznemiruje.....znajte da vas sve volim i sve ste mi drage.....hvala vam na svemu.....![]()
sanda razumijemo te... cuvaj sebe i svoju bebicu...![]()
Jako tužno! Tikshttp://forum.roda.hr/threads/78173-T...u-princezu-%28
Užas svaka riječ je suvišna............pa šta se dogodilo?
strašno je to i čitati, a ne mogu ni zamisliti kako je to proživiti![]()
tragedija prava... pa šta se to dogodi pred sam porod??? strah me i zamišljati![]()
Drage i dragi moji, ja vas sve pozivam da se presvučete u avatar koji je na linku...
Tikica je dugo, dugo član ove naše zajednice, zajedno s nama je plakala kada nam je bilo teško i veselila se svakoj našoj dočekanoj sreći... U ovim je trenutcima ništa ne može utješiti, svaka riječ je suvišna...budimo uz nju tiho i u miru.
https://picasaweb.google.com/1105925...eat=directlink
Posljednje uređivanje od tonili : 13.01.2013. at 10:53
Ne mogu staviti avatar, dal samo meni ne radi ili????
Morate ovu fotku spremit na svoj komp pa onda staviti.... vjerujem da će se uskoro naći i u rodinim ponuđenim avatarima...
Jučer se piknila...danas opet....kad stisem putac za izbacivanje tekućine mi samo odbrojava...jel tak???
Sanda čuvaj sebe i bebicu..![]()
Prvo svima puno sreće za sve šta treba!!!!!!!!!!
Danas sam bila na drugi uzv i šoknema ništa na gonalima sam već 10 dana i nisam ništa reagirala!tako da mi je odlučila pojačat dozu umjesno 1 sad primam po 2 gonala ( mogla je to i prije napravit). Malo mi je to nejasno jer kad sam bila u postupku prvi put dobili samo 12 js (tad sam primala po 3 gonala dnevno), tako da su mi danas sve lađe potonule
![]()
Drage Mariborčanke (bivše, sadašanje i buduće) treba mi jedna informacija i jako mi se žuri, stoga ako netko zna molila bih da mi zaposta:
- kontakt telefon (ili mail) Ljekarne koja se nalazi uz UKC MARIBOR, uz bolnicu, ljekarna u koju nas šalju da kupujemo stimulaciju (dakle ne u Novoj Vasi, nego pored bolnice).
Možda neka od vas ima sačuvane račune na kojima pišu podaci, ja na žalost nemam.
Unaprijed zahvalna!
Prijavljujem postupak u veljaci. Sijecanj nam nije bio sudjen.![]()
Prva dva postupka sam bila privatno,a sad sam se prebacila preko hzzo-a,rekla sam joj sve kako je bilo da sam pila bromergone (možda je zato išla sa manjom dozom) , sad mi jedino nije jasno zašto nije pojačala dozu nakon pvog uzmalo me sve to nervira idem u srijedu ponovo pa ćemo vidit. malo sam ljuta mislim da je falila sa dozom¨!
Jutroo !
Kavicaaaa !
Naravno ide i čaj i kakao , poslužite se !
a) iskreno zeljkica, bojim se da ti od ovoga postupka ne bude ništa ali inzistiraj da ti taj postupak ne uračunaju u 4 stimulirana postupka na teret HZZO-a
b) i mislim da ti je doktorica upravo zbog štednje i vjerojatno na temelju izgleda tvojih jajnika odredila mnogo manju dozu gonala, iako mi je to suludo da nakon tako dobre reakcije u prethodnom postupku ona ide kemijati po svome..... Iako su meni to na Vuk Vrhovcu svojedobno isto napravili. Nakon sasvim ok reakcije na stimulaciju s 3 gonala i poslije 2 gonala dnevno u mom prvom postupku i dobivenih 11 j.s. (sve privatno), su mi na VV zbog mojih jajnika "policističnog izgleda" išli samovoljno određivati dozu i davali mi 1,5 gonal dnevno i totalni fijasko, 1 j.s. i ostala sam bez transfera.......
Kakav ti je AMH i koji broj antralnih folikula imaš? Jel imaš možda PCOS?
Pripremi se na promašeni postupak, ako do sada folikuli nisu počeli se razvijati nakon 10 dana stimulacije, uistinu sumnjam da budu sada......
Kao što rekoh, traži svoja pravai i inzistiraj na tome da ti ovaj postupak uopće ne računaju!!!!
Cure moje, evo mene doma nakon 12 dana bolnice. Sve je ok, osim e coli na brisu cerviksa, pa sam na antibioticima. Nisam baš u tijeku tko je u koj fazi, pa šaljem svima milijun ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobar i plodan početak ove godine!!!
A sad pitanjce (sorry ako ne spada pod ovu temu). Jel netko zna da li je 1 tableta duphastona po jačini jednaka jednoj tableti utrogestana? Budući sam u bolnici bila na utrićima 3*2, na otpusnom mi napisali dalje duphaston 2*1, a moj mi gin. dao utriće 2*1, pa me strah da 2*1 utrići nisu dovoljno jaki kao duphaston 2*1. Zvala bolnicu, javila se sestra, ona tvrdi da je to isto, ali sam malo skeptična da me sa 3*2 stave odmah na 2*1 utriće. Danas sam 13+3 trudna.
Hvala svima!!!
Mury ja sam do 12tt pila 2x1 duphice a onda 1x1 do 14tt jer kao dalje posteljica preuzima tu ulogu i progesteron ti ne treba. Nikad nisan kuzila cemu doktori daju iza 14tt progesteron. To je moje iskustvo. I citala sam da su utrici jaci od duphica. To je sve kak ti mogu pomoc. A mozda ti namjerno smanjuje dozu
U petak sam na uzv-u...Ako ima još tko neka se javi....
Mami hvala na kavici...![]()
nakon jutrosnjeg fitnesa sa snijegom, ja cu caj da se zagrijem!!! hvala
svima saljem milion AltGr+1 za sto god vam treba![]()
![]()
Kadauna, nestala mi je tvoja porukaa nemogu ti ništa poslat jer ti je pun inbox
Cure pomoć ja sam već nekih 10 tak dana na gonalima već sam pisala o tome , od prije nekih pola sata imam smeđi iscjedak kao pred mengu????????????????
Hvala beilana. Ma ja sam imala hematom, pa zato me duže drže na utrićima, a i blizanačka trudnoća, pa možda ima i to nekakve veze. Ali, ajd vjerovat ću svom gin i sestrama s patologije koje sam jutros zvala (budući nisam mogla doći do dr. koja me vodila u bolnici)
jutro curice .... ajme pa šta se dogodilo tikiciprestrašno ... jel nije ona bila baš pred porod?
Ja sam stavaljala do 13 tjedna 3x2 utrica i onda tjedan dana 3x1
J&D, nakon tjedan dana 3x1 si skroz prestala? Joj, morat ću si napraviti kombinaciju po intuiciji, nekako me strah sa 3x2 pasti odmah na 2x1.
libicaa je nažalost, svima nam je to bio veliki šok
željkice ne bih točno znala najbolje pitaj dr. na sljedećoj folikulometriji...
pa šta se dogodilo?
Baš sam pala u komu kad sam pročitala... prestrašno i pretužno![]()
Mury, najbolje je konzultirati liječnika kod kojega si ostvarila trudnoću, ali ovako laički, obzirom da su gemini, hematom, bris cerviksa pozitivan na e. colli koliko vidim- možda bolje oralno utriće uzimati nego puno "prčkati" dolje...ja sam na 2x1 Crinone , u 7 tjednu sam, a na nalazu mi je doktorica prepisala:
od 13 tjedna 2x2 Utrogestan, od 14 tjedna 2x1 Utrogestan, a po potrebi do 32 tjedna- ona smatra da ne škodi, čemu u prilog i govore istraživanja prema čijim rezultatima progesteron tijekom cijele trudnoće spriječava prijevremeni porod u velikom broju slučajeva...
Naravno, svaka od nas je zasebna i imamo prilagođenu terapiju/dozu, ali meni su se svi liječnici složili u jednome-nikako ne prekidati uzimanje naglo![]()