Cure zanima me a mm još višejel se može imati odnose sad dok primam terapiju?neznam zbog jajnika ...............
![]()
pazite na potreban broj dana apstinencije do punkcije
za novu listu i za novu/staru autoricu liste...
Svim curama puno vibrica za sve šta vam treba....velika pusaaaa i sretnoooo...
Mare41 već sam zaboravila koliko dana ono mora biti...koda 5???
željkica mi smo imali zadnji odnos u subotu, punkcija je bila u petak. u pon sam bila kod doktora i rekla da je odnos bio prije 2 dana i do kad mozemo s obzirom na dan punkcije (nisam htjela da bude previse dana, al nikako ne ni premalo jer je nas sgram jako los) i on je rekao - nema viseposljedice na jajnike nisam imala. znaci zadnji odnoas je bio na 6.dc.
ja mislim da je nekih 3,4 dana apstinencije najbolje, a obično dr. kažu kad se bliži dan D da se znate pripremiti
željkica kad ides na fm? mislim da do prve fm mozete bez problema, a onda pitaj doktora.
danas sam bila na prvi uzv (misliš na to ?) i u pon idem opet jer je folikul mali pa mi je produžila terapiju,neznam zašto je nije pojačala primam samo po 1 gonal i 1 cetrotid!
da, da, fm (folikulometrija - uzv). onda prek vikenda uzivajte, a u pon pitaj![]()
Hvala na informacijama, muža ću još držat u neznanju he he nek se malo vrti oko mene![]()
Ako imate loš spermiogram onda je dosta izgledno da odmah rade ICSI pa i nije tako bitno koliko je dana apstinencije... Mi smo imali 2 i već smo i ranije sa dr razgovarali da ćemo vjerovatno imati IVF ICSI zbog naše dijagnoze.
123beba i mi smo imali icsi pa su rekli da je idealno 7 dana, naglasavam - u nasem slucaju. nakon 4 dana mm je imao sve nepokretne, a nakon 6/7 dana apstinencije ih je bilo nesto pokretnih, 2 puta prilikom davanja uzorka.
Ajde ok, očito je onda od slučaja do slučaja... Kako god, za sve je ionako najbolje pitati dr kada se bude na folikulometriji...
ljubi svaka cast za listu!!!
Trudnice nase samo lipo mirujte, mazite buse, hematomi nek si idu... znamo di...
Ostalima koji idu na postupke ovaj mjesec puuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
puse
bubiza tvoju prvu listu
i da je napuniš trudnicama, skup sa sobom![]()
o, sad vidim da nema kave...pa evo curke, kome kaj paše - poslužite se![]()
![]()
Ginger, hvala!!!!![]()
Svima šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve što treba...
Bubekice - ti si stvarno-duša od čovjeka!!!
Hvala ti što si se mene sjetila i stavila me na listu. Baš sam razmišljala ovih dana, da li da se prijavim. Sad još čekam - ali nestrpljiva sam da napokon krenemo!!!!
Svim curamau kojoj god fazi bile!!!!!
~~~~~~1 za sve sta vam treba.. kad sam bila na narucivanju za fm odmah sam pitala sestru a kako cu ja znat do kad se mi smijemo hopsat a da ne zezenemo pa da apstinencija bude prekratka-preduga... naravno da se smijala i rekla skuzit cete to otprilike kad krenete s fm.. tako da mi i dalje nije jasnoi ne znam uopce smijemo li se hopsati dok sam na klomicima i to...
jejja, ma naravno da smijete. Dovoljno ti je i tri dana apstinencije, a to ćeš sigurno znati na zadnjoj folikulometriji.
Curke, koje ste vec trudne ili rodile, dali je moguce da sada u 16 tjednu osjetim vec bebu, nije to nista jako vise kao neke mjehurice, ili neko meskoljenje? Uvjek je na istom mjestu pa si kontam da nije moguce da je probava.... Pitala bi na nekoj drugoj temi ali nigdje nije ovako aktivno!!
J&D, možda bi ti cure na temi MPO trudnoća nakon svega mogle prije napisati svoja iskustva...
A moguce je iako doktori se nebi slozili ali sta oni znaju![]()
maco za to titranje na 14+4 nisam sigurna ali sad sa 17+6 mislim da bi to trebalo biti to,ja sam isto nekd oko 15 t osjetila nesta ali se doktor nije slozio s tim po njemu sam tek u 19tt trebala nesta osjetiti s obzirom da mi je prva beba(iako mi bas i nije prva beba jer je prva beba bila s mamom 16tt i nisam je osjecala)
Moj dr je i za ovo u 17 tt rekao da umisljam, ovo u 15 mu nisam niti spomenula
Ne znam, osjet je isti samo je sada intenzitet nesto jaci, tj. ne moram se skroz umiriti kako bi osjetila.
Crijeva sigurno nisu, jedino mi mozda titra neki misic sa desne strane, ali vrlo nepravilno i vec mjesec dana![]()
Davno dobih poziv od bb da vam se ovdje pridruzim pa evo me sad ocajne. Jucer navecer dobila m i danas zovem vv da se najavim za sub al ne rade. Kaze sestra da dodjem u pon. To ce bit 5dc. Znacili to da opet nista od postupka? Ima li koja od vas iskustva s pocetkpm stimulacije 5dc, ako je to uopce moguce?
uf, sandy... a kako to da ne rade u subotu? kakvu si stimulaciju trebala imati?
cure, uživajte u titranjima i udarcima![]()
Ne znam zasto ne rade. Valjda da mene zivciraju.a ne znam ni kakvu stimulaciju bi dobila jer mi je ovo prvi ivf i nista ne znam. Jadna sam neuka.
![]()
znam da je kasno za informaciju ali u ovom slučaju se ide 2 dc i onda dr odredi stimulaciju, bez najave jer ne može se uvijek najavljivati...na tvom mjestu bi ili otišao sutra na vv pa dok me ne prime(mislim da se moraju pojaviti na poslu bez obzira na subotu...tako je bilo prije na vv, ako je sada drukcije nek me isprave) ili preskočiti ovaj ciklus pa na miru u postupak idući mjesec...
stimulacija od 5 dc je cista lutrija i ja to ne bi...
Posljednje uređivanje od milivoj73 : 11.01.2013. at 18:30
Sve ja to znam milivoje. Al tko bi si mislio da nece radit u sub. Dobih jucer navecer i zvah u uredovno vrijeme od 13 do 14h i dobih info da ne rade u sub i da dodjem u pon. Sad mi nista drugo ne preostaje nek cekat pon pa vidjet sto ce rec.
Ma mislila,ali na tim temama id bozica nema nista... A reko i ovdje bude cura koje su prosle ili jesu t.
Pa reko sigurno cu prije saznati
sandy, ne znam hoće li tebi prije postupka prepisati jedan mjesec kontracepcije pa ako je tako, nije kasno 5. dan. No, ne razumijem zašto ne rade subotu, inače na vv rade stalno svaku subotu... uglavnom, sretno u pon!
Znam da ovdje nije mjesto za ovo pitanje i molim ako tko zna gdje je neka se me preusmjeri, uglavnom , zanima me da li može kao posljedica stimulacije biti ljuštenje kože na prstima ruku i nogu????
123beba ovo je vec 2put da sam na kontracepciji. 1x sam bila u 10.mj al sam imala cistu na jajniku tak da nista. Kako mi je zlo od tableta i zbog godisnjeg pauzirala sam 11.mj. 2x je sad ovaj. Vidjet cu sta ce rec u pon. Jos uvijek se nadamo. Tko zna cemu. Javim sto je bilo da znamo svi za u buduce.![]()
Pozdrav cure, koristim priliku dok švrljam po forumu da svratim do vas i čestitam od srca novopečenim mamama i onima koje će to uskoro postati, trudnicama zaželim što mirnije i opuštenije trudnoće, da ~~~~~~~~~~~ curama u postupcima za bezbolne punkcije i brdo blastica i naravno svima zajedno (uključujući čekalice) da čim prije dobijemo priliku uživati u čarima trudnoće.
I usput, nadam se da ću vam se pridružiti ovdje u 5.mj.
Od srijede Sam porcelain sa inekcijama. imam pravi termin za ultazvuk u ponedeljak.
sandy možda ipak ne bude kasno za stimulaciju, ako si bila prethodno na kontracepciji onda nije toliko bitno ako počneš i 5 d.c. jer ti je ionako umjetni ciklus, tako se znalo dešavati u Mariboru...
Cure, stiže kava, kakao, bijela kava, čaj... Pa slobodno se poslužite u ovo hladno jutro! Živjele...
Jutro i ja bi jedan caj bas mi je hladno
~~~~~~~~ vikend lista ~~~~~~~~~
~~~~puno srece iduci tjedan!~~~~
PROSINAC 2012. (7)
anabanana, VV, IVF
Argente, Ri, FET (nakon 1xIVF, 3xIVF u prirodnom ciklusu)
Blekonja, CITO, IVF/ICSI (nakon 2xIVF/ICSI)
Bubamara87, RI, spontana trudnoća u očekivanju AIH
deniii, Cito, 1. IVF (nakon 3xAIH) – GEMINI
kismet, PFC Prag, IVF
nana 72, PFC Prag, IVF
Čekalice bete~~~~~~~~~~
giga, Ri, IVF (nakon 21xIVF)
Čekalice transfera~~~~~~~~~~
Čekalice punkcije/fertilizacije/inseminacije ~~~~~~~~~~
Pikalice, šmrkalice i ostale supresije~~~~~~~~~~
željkica, CITO, IVF (nakon 1xIVF, 1Xsekundarni); medeni.angel, Vg, IVF (nakon 6xAIH, 2xIVF); butterfly101, Ri, IVF (nakon 6xIVF, 1xsekundarni, 1xIVF u prirodnom ciklusu)
AIH, prirodni/polustimulirani/sekundarni, FET ~~~~~~~~~~
Kjara, VV, FET (trudilica za drugu bebu); doanna, Vg, AIH; Amy2004, Petrova, AIH; sirena 28, Petrova, AIH (nakon 1xAIH); luc, PFC, 1. AID; leny, Cito, 1. IVF (nakon 4xAIH)
ON-GO
1/2013 ~~~~~~~~~~
Anemona (VV)
bmaric, PFC Prag, 1. AID
Črkica, Petrova, IVF
DaBaR , RI, IVF u prirodnom ciklusu, (nakon 1xIVF u prirodnom ciklusu)
elen , VV, FET ( nakon 2xIVF/ICSI)
grožđica, Petrova, IVF (nakon 4xIVF)
hannah8 (PFC Prag)
Hoću bebu, PFC Prag, FET (nakon 3xIVF, 1xIVF/ICSI)
hrki, VV, FET(nakon 2xAIH, 3xIVF)
ivka13, Vg, IVF/PICSI (nakon 1x IVF/PICSI, 3xIVF/ICSI u prirodnom ciklusu)
jejja, Ri, 1. IVF
legal alien, Petrova, IVF (nakon 3xIVF/ICSI, 1xIVF, 1x sekundarni IVF/ICSI)
Lotta81, Vg, 1. IVF
ljubi, Cito, IVF (nakon 3xIVF)
Mary123, Petrova, IVF (nakon 1xIVF)
mima32, SD, 1. IVF
piki, VV, IVF (nakon 1xIVF)
pilek, Petrova, IVF (nakon 2xAIH)
prava ovčica, Petrova, IVF (nakon 1xIVF)
sandy0606, VV, 1. IVF
Strašna , VV, IVF/ICSI (nakon 2xAIH, 5xIVF/ICSI)
suzy.s , RI, IVF (nakon 2xIVF u prirodnom ciklusu)
tina_julija, VV, 1. IVF
tina29, Petrova, AIH (nakon 1xAIH)
valiana (PFC, Prag)
xena.mbk, Cito, IVF/ICSI (nakon 1xAIH, 2xIVF/ICSI);
zelimo_bebu, Vg, IVF u prirodnom ciklusu (nakon 1xIVF/ICSI);
02/2013: wanna be mommy (Petrova); tikki (IVF, Petrova, nakon 2xAIH, 5xIVF/ICSI, 1xsekundarni IVF/ICSI, 1xFET); bubaba, Petrova, IVF, (nakon 3xAIH); kameleon, RI, IVF/ICSI, (nakon 3xIVF/ICSI, 5xsekundarni IVF/ICSI, 1xIVF u prirodnom ciklusu); ARIANM, Vg, IVF/ICSI u prirodnom ciklusu (nakon 1xAIH; 4xIVF/ICSI); dino84, Ri, FET (nakon 1xAIH, 3xIVF); anica0508, KBC Split, 1. IVF (nakon 4xAIH); vatra86, Ri, 1. AIH; ljubilica, Petrova, 1. IVF; ruža82, VV, FET (nakon 4xAIH, 3xIVF); barkica, Petrova, IVF/ICSI; bubekica, VV, FET (nakon 1xIVF/ICSI); Stena, Vg, IVF (nakon 2xIVF); linalena, SD, IVF/ICSI u prirodnom ciklusu (nakon 4xIVF/ICSI, 4xsekundarni)
03/2013: žužy, Petrova, IVF (nakon 1xIVF, 1xAIH u prirodnom ciklusu); libicaa, Petrova, 1. IVF; mativa, VV, IVF (nakon 1xIVF); Sandra1971, VV, IVF (nakon 2xIVF); bernica, Petrova, 1. IVF/ICSI; TinaB, VV, AIH (nakon 1xAIH i spontane trudnoće);
04/2013: ivanica86, Mb, 1. IVF/ICSI; Plavo oko, VV, IVF (nakon 5xIVF); tantolina, Ri, IVF/ICSI (nakon 6xIVF/ICSI); sanjalica82, Petrova, IVF (nakon 1xIVF)
05/2013: Plavo oko, VV, IVF (nakon 5xIVF); Vita22, Ri, IVF (nakon 6xIVF, 1x sekundarni IVF); snupi, Petrova, IVF (nakon 2xIVF)
Hrabrice i čekalice koječega~~~~~~~~~~
2hope, aboni76, Abys, Afraid, ajma,aleksandraj, amber, Ameli, anabela1, andi33, antesa ,Anja &ja, applepie, arlena, aska, aslan, Aurora blu, babygirl, Baky, bananka, barbi26, Barbarella, Bea, believes, belma3, Bluebella, bobo32, bohinj, bonim, boss, brigitta, Brunna, bubaba, bubamara!, Bubamara 87, BubaSanja, bubili, bubimitka,bubimitka81, Cana73, Cannisa, carlreina, chris, ciklama1, clematis, corinaII, cosmic, Crvenkapica77, cvjet, cvjetć, Čičkolo,črkica, d13, Dada-55, dadyakBda, daliana, dani39, darci, Darkica, darmar, dea84, deniii, Desideria, Dhea, dim, *DJ*, dola, Dona, Donkey,dorina199, dreamgirl, edinas, ELA28, Elena 85, ema1, emocija, Frodo, Ftičica, Gabi, gljiva, hedoniza, Helena5, hope,hrki, lberc, inada, inana, inesica_85, Inna28, innu, ivana101, Ivana0409, iva.gita, ivanchi78, ivica_k , ivka, ja.sam.xyz., jadro, Janica1, Jelena, jelena1m , jo1974, jojo, jopam,kata.klik,kameleon, keti10, kiki30,kinki, kkipilek, kleopatra, kokos, krgina, kriistiina, kruca, Kyra Ars, lana2401, lastin rep, laky, ledena, LeeLaa, Leeloo77, Lejla37, leptirić82, Leva, Loly, LOTTOS, luc, luna1, lucija83, ljiljan79, ljube, magi7, magnolija13, m arta, MAJA14, majahu, majalena, MajaPOP, Maja_st, Mala Maja, MaliMimi, MAMI 2, manchi19, *Mare*, mare77, Mare85, Mare O., marijakr, marija_sa, mario, Marlen, Marnel, marnie, Martinstoss, martuška, Matko, mayica01, M@tt, Medicandy, Meki, Mery0908, mery, metkovk@, mg1975, Mini3, miny, mima235,,mishica_zg, Missixty, miška, monja, mostarka86, mravak, mrvica7, Muma, Nana Mo, nera29, NerdyD, nestrpljiva anka, neumorna, Niki, NIKOLINA, Nikolina-Zagreb, Nina30, nina70, nina977, nirvana, njofra75, nora208, nov@, olea77, olivera, Orhideja, Papiga.Capo, PetraP, Piki, pinny, Pirica, _plavusha_, plavuša 007, polo, polončica, pongo, prima, ptica1, pukica678, renna, rimela, Rominka, RuMo, sabas, sanchica, Sanja001, Sanja1, santana, sara69, sg12, sildad, sissy75, skandy, slatkica, smarija, Smarta, Sneki41, Snekica, snupi, sonječka, sos15, Spa, strijelac, sunasce, Štrumfet@, taca70, tajcigb, talia7, tetadoktor, The Margot , Tigrical, tiki_a, Tinkica, tonka10, Toyota, TrudyC, tvigy, Vagica, Vali, valiana, vesnare, vikica, Vrci, vrtirepka, Vuk, weda, zasto_bas_mi, Zeena, zlatta, zlo28, Zvijezdica1, Želim bebu
![]()
![]()
Bravo na listi bubek! Tako mi je drago da si ti preuzela! (imala sam i dobru njušku, bilo je u zadnji moment, u horizontali sam i sjedenje mi zabranili)
Ja bi dupli espresso, hvala 123beba na današnjoj ponudi.
Sandy - jesi li koga dobila na VV? Jesi li na dugom protokolu? Ako si pod supresijom (decapetyl, suprefact), možda se i prošvercas do ponedjeljka, ali ja bi na tvom mjestu danas svejedno otišla gore. Držim
Čekalicama, pikalicama, šmrkalicama i svima koji se tek spremaju ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobitne!
mary~~~~~~~~~~~~~~~~ za super-stimulaciju!
bb![]()
Bubekica hvala i tebiza listu....sada baš gledam davanje inekcija na youtube i svugdje je davanje pod stupnjem od 90 pa sam sva zbunjena...dal pod 90 il 45?
evo i mene na
već sam jednu smazala uz kesten pire sa frendicom u raaaaaano jutro![]()