Stranica 8 od 155 PrviPrvi ... 6789101858108 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 7722

Tema: ODBROJAVANJE 1/2013

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala na kavi, ja ći ipak toplo mlijeko, a slatko, pa i kroasane ako su slatki ne mogu pomirisati
    Željkica, drži se, evo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti vrijeme brzo prođe do sljedećeg postupka iz kojeg ćeš izaći trbušasta!!!!
    I ostalima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj željkice, jel imaš kakvih mogućnosti da odeš u Zg na postupak, mislim da je to što ti je dr. odredila bila preslaba doza za tvoje jajnike i onda će ti se još brojat kao potrošeni postupak a zašto? Nije tvoja greška što je ona krivo procjenila stanje

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala vam cure na ohrabljenju ste! toliko sam čekala taj 1 mj da krenemo ( još sam i na go) i onda ovakav scenarij za poludit Äl zainatit ću se ja svima njima i jajnicima i spermićima-pokrenut će se oni jadnici jedni neće oni mene zezat ženu od ???kila i doktorima ...........i ja iz sljedećeg postupka izlazim sa svojom mrvicom-ama!!!!!!eto tako!

Puno sreće vam svima želim da mi šta prije postanete trbušaste!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zeljkice, a lijekovi koje su ti dali ? to ce oni sve naplatit ....ako imas novaca plati lijekove nek ti ne racunaju nikakav postupak, ipak je njihova greska a cija druga ?
    bas mi je zao da njihovom greskom gubimo postupke kojih samo imamo 4 :/
    eto zasto ja necu u kbc , zato sto oni po svom rade ne gledajuci prijasnje postupke, prijasnji protokol i rezultat
    sretno draga u 5mj ~~~~~~~~~~~

ja sam ok, u 3mj smo u postupku opet

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

crvenkapice, gonale sam ja platila jedino su oni cetrotide evo baš sad zivkam u bolnicu da vidim jel može šta napravit, inače ja sam dr dala nalaze od prošlog postupka al eto.......očito im privatnici idu na živce premda je meni dr P. odličan!!!!!!!!!!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

željkice, je li to dobro shvaćam-
    ti si platila gonale za postupak u bolnici? i oni bi ti to računali kao "blagu stimulaciju"? znači, tebi bi računali kao jedan od 4 stimulirana postupka, sama si kupila gonale, a radi greške u stimulaciji postupak je prekinut?

ja bih odmah otišla u bolnicu i inzistirala da se to ne računa kao postupak (nikakav, a kamoli stimulirani) zvala bih HZZO da ih izvjestim o situaciji...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

čekaj, željkice - platila si gonale i to ti svejedno računaju kao potrošeni postupak??!! znači, ne samo da su skroz zeznuli stvar jer se nisu držali već uspješnih protokola nego ti i prikrpavaju ovu kao jedan od 4 stimulirana preko HZZO-a, a sama si nabavila lijekove???!!! i kako je to uopće moguće?? po novom zakonu možeš platiti čitav postupak u državnoj klinici, ali ne i samo lijekove! nije kao prije kada su postupci bili neograničeni, a lijekove su parovi sami donosili.

zahtijevaj da ti ovo ne pribroje u 4 postupka - sami su odgovorni za fijasko jer se nisu pridržavali protokola koji se pokazao uspješnim. i uz to - ovo nije bio blago stimulirani (klomifen/femara + koji gonal/menopur) već stimulirani, ali s potpuno promašenom dozom lijekova. svaki imalo iskusan dr ne bi smanjio lijekove s 3 na 1 dnevno ako su protokoli s 3 rezultirali s 12 js! ne daj se navlačiti! i svakako razmisli o Zg ili nekoj drugoj opciji!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Da zato šta ih oni nisu imali ( stigli su im tek 7.1) i da mi ne propadne postupak( na kraju mi je i propa) ja sam pitala jel mogu sama kupit gonale i naravno da mogu!jučer sam sva bila smušena pa nisam dobro ni pitala ali hoću probat ću se izborit.
    Posljednje uređivanje od željkica : 17.01.2013. at 12:34

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    čekaj, željkice - platila si gonale i to ti svejedno računaju kao potrošeni postupak??!! znači, ne samo da su skroz zeznuli stvar jer se nisu držali već uspješnih protokola nego ti i prikrpavaju ovu kao jedan od 4 stimulirana preko HZZO-a, a sama si nabavila lijekove???!!! i kako je to uopće moguće?? po novom zakonu možeš platiti čitav postupak u državnoj klinici, ali ne i samo lijekove! nije kao prije kada su postupci bili neograničeni, a lijekove su parovi sami donosili.

zahtijevaj da ti ovo ne pribroje u 4 postupka - sami su odgovorni za fijasko jer se nisu pridržavali protokola koji se pokazao uspješnim. i uz to - ovo nije bio blago stimulirani (klomifen/femara + koji gonal/menopur) već stimulirani, ali s potpuno promašenom dozom lijekova. svaki imalo iskusan dr ne bi smanjio lijekove s 3 na 1 dnevno ako su protokoli s 3 rezultirali s 12 js! ne daj se navlačiti! i svakako razmisli o Zg ili nekoj drugoj opciji!
    Ako bi se odlučila za zg jel mogu ić preko hzzo-aili privatno?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

idi odmah u bolnicu. zašto da ti računaju postupak uopće? radi nekoliko folikulometrija i nekoliko ampula cetrotida? nije bilo punkcije, nije bilo rada biologa i troškova ivfa-a, nije bilo transfera? pa za boga, kako oni to misle onda računati kao stimulirani postupak?

odmah draga u akciju.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

nemogu vam opisat kako mi je sad teško

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako bi se odlučila za zg jel mogu ić preko hzzo-aili privatno?
    ma možeš normalno u bilo koju državnu kliniku u Zg. jedino bi ti se moglo desiti da ne dobiješ putne troškove jer u St postoji taj odjel. ali i to ovisi o tvom soc ginu...

i još jednom - ZAHTIJEVAJ da ti se to ne računa kao postupak.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

evo dobila sam sestru kaže da je propali pokušaj jer sam potrošila 7 cetrotida i da imam još pravo 5 puta , po novom zakonu imamo 6 puta pravo, i da imam pravo na 2 prirodna!jel to AIH?pa se mislim da probamo prirodno neznam kako dr određuju ko je za umjetnu a ko za prirodni!inače mužev sgram je jako loš.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Drago mi je da si dobila odjel i sad u nove pobjede!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ma daj željkice, nazovi opet odjel i neka ti još jednom objasne tko je odgovoran za neuspjeli postupak. onda im reci da ćeš sada zvati HZZO. budi odlučna.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

željkice, prirodni postupak je IVF BEZ lijekova - znači pokušava se uloviti jajna stanica u uobičajenom, nestimuliranom ciklusu. uspješnost prirodnjaka je jako mala . neusporedivo sa stimuliranim postupkom. ti nisi došla ni do punkcije NJIHOVOM greškom i još si i sama platila gonale. ZAHTIJEVAJ da ti to ne broje kao propali stimulirani, ponudi se da ćeš platiti cetrotide, zaprijeti im prijavom i novinama. učini što god da ti se to ne pribroji pokušajima preko HZZO-a jer ovo stvarno nije u redu, a i kasnije ti može čuda značiti! sram ih bilo! i baš se pitam, jesu li ti onda bar spomenuli kako će ti se kompenzirati to što si kupila gonale kad već to broje kao stimulirani?! sramota!

i inače, izraz "umjetna" je neprimjeren i veže se uz brojne predrasude i neistine - ispravan izraz je potpomognuta oplodnja.

ne daj se i zahtijevaj svoja prava!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    evo dobila sam sestru kaže da je propali pokušaj jer sam potrošila 7 cetrotida i da imam još pravo 5 puta , po novom zakonu imamo 6 puta pravo, i da imam pravo na 2 prirodna!jel to AIH?pa se mislim da probamo prirodno neznam kako dr određuju ko je za umjetnu a ko za prirodni!inače mužev sgram je jako loš.
    sestra ti je rekla da imaš još pravo na 5 pokušaja, od tih 5 pokušaja preostala bi ti 2 pokušaja u prirodnom ciklusu. dakle ovaj ti računaju kao stimulirani.

ne daj se, zovi ih, traži dr koja ti je radila postupak i ako treba reci joj da ćeš se obratiti hzzo, i udrugama za zaštitu prava pacijenata.

Kyra Ars avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Drage moje, često virkam na temu, ali kako ni sama ne znam što u ovom trenutku odbrojavam, nisam se javljala...

Najprije da Bubekici poželim sreću s listom, a i sebi da se na njoj u ovoj godini nađem.

Željkice, zapravo me ovo što ti se dogodilo ponukalo da se javim. Pa to je strašno i nedopustivo da ti tako broje postupak, kad se uz to stvarno čini da je dr. pogriješila. Naravno da to neće tako prikazati. Ne znam što bih ti rekla, osim da mi je jako žao, i da promisliš onda o nekoj drugoj bolnici u Hrvatskoj. Teško mi je to reći, jer bih voljela da u svom gradu možemo s povjerenjem nekamo otići osim kod privatnika. Uza sve teškoće kroz koje prolazimo (fizičke i psihičke), ne trebamo trpiti liječničke previde... Kad se samo sjetim da sam i sama bila na razgovoru kod iste dr. planirajući tamo napraviti koji postupak.
    Jesi li pitala dr. P. da te stavi na listu HZZO-a? Ima ta mogućnost, malo ćeš čekati, ali do tada možeš otići negdje drugdje... Želim ti sreću!

Svim curama pozdrav i sretno!

Kyra Ars avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Moe prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene je "odvikavanje" išlo na način:
    sa 6 komada smo prešli 2 dana na 5 komada (ukinula jedan večernji), pa 2 dana na 4 komada (ukinula jedan popodnevni), pa 2 dana 3 komada (ukinula jedan jutarnji), pa onda 2 dana 2 komada (ukinula večernji), 2 dana 1 komad (ukinula popodnevni), pa onda ukinula sve.
    A jesam pojasnila
    Evo mene još malo na temu "odvikavanja" od utrogestana...
    Mislim da su to stvarno velike doze progesterona (3x2 3xna dan, toliko sam i ja stavljala do prestanka razvoja ploda) i da bi ih svakako trebalo postupno smanjivati (i u trudnoći i prestanku trudnoće). Ni mene moj liječnik nije upozorio na to, i moj tlak je nakon kiretaže podivljao - ne odmah nego nakon nekoliko dana. Naravno da je organizam u potpunom hormonskom šoku, ali mislim da je nagli prestanak uzimanja progesterona tome pridonio.

Nadam se da ste sve dobro

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zeljkica,citam i ne vjerujem!!! Odi i izbori se za sebe i.postupak..nevjerovatno sta,se desava..ali na takve stvari treba reagieati,njima pase kad sjedimo i sutimo..
    Ma toliko sam ljuta na citav bolnicki sustav da vam ne mogu opisati..

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cure pozdrav...
    zeljkice citam i ne vjerujem, pa kakvi su to ljudi...toliko toga prolazimo i onda nam oni jos otezavaju... i ja se ljutim zbog toga....ali cure koje su iskusnije lipo su ti rekle... izbori se za svoja prava!!! saljem hug!

ja bila na hsg ultrazvucno...nis nismo doznali jer nakon 10 ml ja nisam mogla izdrzati bol a i doslo mi je kao da cu kolabirati pa je prestao... nije se pojavilo vode na drugom kraju jajovoda, ali kaze da nije bilo ni nekog otpora dok je ustrcavao..pa je moguce da je bio spazam.... tako da ipak idem na inseminaciju pa tako do 1.IVF-a...ali ja se s tim slazem da si lipo moju psihu pripremim...
    svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i ne dajte se cure!!! puse

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

željkice, prestrašno je to što ti se događa!!! u svemu potpisujem Inesz i frku!!!!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Dođe mi da iskočim iz kože!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

bojim se i pomisliti šta možda nezakonito rade a pare stave u svoj preduboki džep!!!!!
    hvala bogu pa na forumu ima dosta informiranih cura pa i naučimo kako se izboriti za sebe i svoja prava. ionako previše plaćamo ta osiguranja a limitirani smo sa svime.
    željkica
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 17.01.2013. at 19:37

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja se pitam željkice zašto ti je pobogu dala i 7 Cetrotida? Ta terapija se daje pred kraj stimulacije tj. kad folikuli dođu do određene veličine, zar je ona tebi od početka davala i njih?
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 17.01.2013. at 19:39

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pusa cure, svima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i malo da nas ugrije

Meni na SD prirodni je ful bez lijekova, valjda samo štopeerica - i zanima me da li u nekoj državnoj klinici rade prirodnjak a da se koriste klomifeni ili kaj slično

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

e da i takvo "samo kupovanje" lijekova nije dozvoljeno
    mene frka da ove godine uguram još 2 postupka dok imam pravo preko HZZOa a to je upitno

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

¸ne mogu vjerovat , platila si gonale i oni jos racunali postupak pa da covjek poludi

zeljkice nemoj se gristi , nisi znala, nisi iskusna , ali sad se moras izborit , sad znas ....ako tamo vise ne zelis ici ok sve im reci ,
    ako ces ipak ici dalje kod njih radije se nemoj kacit s njima ,
    pokusaj u zg, eto na VV kazu nema guzve tolike, putni trosak neces dobit placen, ali uputnicu hoces
    idi u zg moj iskren savjet ako nemas novaca za CITO
    zao mi je draga al posteno su te zeznuli , sramota !!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    ja se pitam željkice zašto ti je pobogu dala i 7 Cetrotida? Ta terapija se daje pred kraj stimulacije tj. kad folikuli dođu do određene veličine, zar je ona tebi od početka davala i njih?
    prvi put cujem da je netko primio vise od 3 cetrotida

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

davala mi je od 4 dana

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam gledala većina piše da ih daje na folikule vel. 14 pa nadalje do štoperice, možda postoje i takvi protokoli da se antagonisti daju ranije ali nisam ni ja čula za to

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam ih primala 2 puta , prvi put od 10dc tada 5 komada a drugi put od 12dc 3 kom

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

linalena i da rade se prirodnjaci u drugim drž. klinikama bez klomifena

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

na firulama izgleda daju cetrotide bez uzv-a prije, to mi je potvrdio netko ovaj tj

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

linalena i da rade se prirodnjaci u drugim drž. klinikama bez klomifena
    Da, ali ako sam dobro shvatila, linalenu je zanimalo da li se negdje rade s klomifenom, da podeblja šanse.
    Cure, je li u vrijeme novog zakona ijedna tražila/dobila klomiće uz prirodnjak, a da ima ovulaciju (mislim u postupcima o trošku HZZO-a)?

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam u zadnjem postupku kraj 9 mjeseca bila u prirodnjaku ali s klomifenom

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali ako sam dobro shvatila, linalenu je zanimalo da li se negdje rade s klomifenom, da podeblja šanse.
    Cure, je li u vrijeme novog zakona ijedna tražila/dobila klomiće uz prirodnjak, a da ima ovulaciju (mislim u postupcima o trošku HZZO-a)?
    e tako to me zanima, jer znam da se prije kombiniralo
    pa čak i koji gonal, j pitala da bi ja kupila, ali ne, ne smijem

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja sam mislila da dugo spavam i da je kava već vjerovatno poslužena, no vidim da još nema nikoga... Pa evo da sve bude spremno kad dođete... Kava, čaj, cappuccino,bijela kava, kakao...
    Svim curama želim prekrasan dan!!!! Uživajte moje dame!

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

beba, hvala, ja cu rum s cajem za zagrijavanje nakon ciscenja snijega!!!

svima saljem milion AltGr+1 za sto god vam treba

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Aha nisam skužila što te zanima, eto izgleda da u nekim klinikama može hope je bila na VV pretpostavljam, ja sam u Rijeci tamo još nisam čula da to rade
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 18.01.2013. at 09:55

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

nova sam, ma zapravo i nisam, ja sam na forumu mpo Vinogradska, ali samo bih željela komentirati željkicinu situaciju, ja sam se raspitivala što u ovakvim situacijama i što se broji pod postupkom, da skratim priču, meni su rekli da ukoliko se dobije štoperica onda se ubraja u postupak bez obzira da li se ima što punktirati, odnosno ako ne primim štopericu a postupak se iz bilo kojeg razloga mora prekinuti onda se to ne broji u postupak i da nešto se spominjalo o event. vraćanju lijekova....

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    klomići kod IVF-a se smatraju polustimuliranim postupkom nikako prirodnim

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Onda je u biti blesavo uopće ići s klomifenima ako će ti to brojati kao stimulirani postupak. Nekad se recimo nisu ubrajali u stimulirane i mogao si sa klomifenima ili bez njih ići do mile volje (a stimuliranih je bilo 3, a po Milinovićevom 6)
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 18.01.2013. at 10:16

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

je blesavo je, ja sam krenula s klomićima s ciljem AIH, ali zbog veće količine folikula (5 kom i to su tri bila na lijevom jajniku, a lijevi jajovod mi je začepljen) su me prebacili na IVF, užasno bez veze

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma dobro u tvom slučaju je bilo opravdano (rizik od vanm. i višepl. trudnoće) ali da netko ciljano ide s klomifenima na IVF a da znaš da se u toj klinici broji kao stimulirani e to je bezveze

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

zar postoje klinike gdje se takav postupak broji kao prirodnjak?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno računanje psotupka sa klomifenom kao stimuliranog postupka

Novi zakon ne poznaje tzv polustimulirani postupak. Zakon govori o stimuliranom postupku i postupku u prirodnom ciklusu. Novi je zakon ograničio broj pokušaja mpo na ukupno 6, od toga 2 pokušaja u prirodnom ciklusu i 4 u stimuliranom.

U svjetlu zakonskih ograničenja broja postupaka, računanjem kao stimuliranog postupka onog u kojem se koristi samo klomifen, nanosi se prilična nepravda za pacijentice i neplodne parove, i na jedan vrlo netransparentan način samnjuje broj pokušaja u stimuliranom postupku. Zašto? Iz više razloga:

1) Klomifen-citrat je vrlo jeftin lijek, u susjednim državama cijena kutije klomifena je 30-40 kn (kod nas u ljekarnama oko 150 kn kutija(!?) Znači, za jednu kutiju klomifena u ciklusu, i vrlo mali trošak za lijekove obračuna se postupak kao stimulirani. Sa druge strane, cijena ampula gondotropina je oko 150-200 kn. Ako znamo da se u stimuliranom postupku može upotrijebiti i do 40 ampula gonadotopina, cijena lijekova u tom postupku doseže i više od 8000 kn.

2) Stimulacija klomifenom ne predstavlja zlatni standard stimuliranog mpo postupka. Klomifen u žena sa normalnog funkcijom jajnika ne može dovesti do razvoja velikog broja folikula, a i oni folikuli koji se izdvoje pod utjecajem klomifena, rastu neujednačeno, tako da se u cilkusu stimuliranom klomifenom rijetko kad može dobiti više od 2 (ili 3) zrele jajne stanice.

3) Sindrom policističnih jajnika, čest je uzrok neplodnosti kod žena. Žene sa ovim sindromom nemaju spontanu ovulaciju, tako da one i ne mogu koristiti svoje zakonsko pravo na 2 postupka u prirodnom ciklusu-jer naprosto bez lijekova nemaju ovulaciju i klomifen se u tim slučajevima koristi za izazivanje ovulacije. Ako se postupak sa klomifenom računa kao stimulirani, velika grupa žena po tom zakonu onda ne može ostvariti pravo na 2 postupka u prirodnom ciklusu.

Predlažem:
    ne prihvaćajte olako činjenicu da vam postupak sa klomifenom obračunavaju kao stimulirani. Pitajte u vašim klinikama tko je donio takvu odluku, tražite da na uvid taj dokumet po kojem se klomifenski postupak računa kao stimulirani. Pišite HZZO-u, pišite ministru, tražite objašnjenja.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj doanna prvotno napisa Vidi poruku
    zar postoje klinike gdje se takav postupak broji kao prirodnjak?
    čini se da je vrlo neujednačena praksa u klinikama. neke klinike postupak sa klomifenom računaju kao postupak u prirodnom ciklusu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    čini se da je vrlo neujednačena praksa u klinikama. neke klinike postupak sa klomifenom računaju kao postupak u prirodnom ciklusu.
    a kako zapravo pacijenti sa sigurnoscu mogu znati na koji nacin je "racunan" njihov postupak? nitko od donosenja novog zakona jos nije potrosio 4 stimulirana postupka pa da mu mogu reci - nema vise, stoga - jel postoji neki dokument?

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

u zadnjem postupku s klomifenom na otpusnom pismu mi je pisalo polustimulirani postupak, tko je sad tu lud

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •