Stranica 76 od 155 PrviPrvi ... 2666747576777886126 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,751 do 3,800 od 7722

Tema: ODBROJAVANJE 1/2013

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

3*1 utric oralno i crinone 1*1 a normici prema potrebi

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

to ti je turbo doza progesterona, spavalo bi ti od utrica+crinonea, a kako ne jos i uz normabele. ja uzimam crinone 1x1, bez utrica pa mi se spava...

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam clematis zasto si nasla na netu da si u predmenopauzu, po kojim si to gledala kriterijima, koje nalaze imas, kakav ti je FSH, AMH, LH, estradiol!? sta ti je rekao MPO strucnjak, da li ti je govorio ranije o tome?

Tvoja reakcija na stimulaciju jeste losija iako si isla s dosta velikom dozom, a vjerujem da ti je doktor dao vecu dozu jer ocekuje slabiju reakciju pa da dobije moguci maksimum....... s ovakvim estradiolom vjerujem da mozes racunati s 4-5 dobra folikula (sto ne znaci da ce biti i toliko jajnih stanica ali moze)................. drzim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Strasna, sve znas, svjesna si svega....... meni ovo i dalje uopce ne izgleda dobro unatoc tome sto je iskljucena vanmaternicna, zao mi je sto to moram ovako napisati. Drzi se i nadam se da ce ti sljedeci pregled dati odgovore na tvoja pitanja!

Pa na netu pise:
    folikularna faza: <587 pmol/L
    ovulacijska faza: 124 – 1468 pmol/L
    luteinska faza: 101 – 905 pmol/L
    postmenopauza: <110 pmol/L

pa zapravo sam mislila na postmenopauzu jer na 2 dc prije nego sam krenula sa menopurima mi je estradiol bio 73 pmol.
    prije nego sam krenula na mpo hormoni su mi u 10 mj bili : amh je 4,2 , fsh 16,86, lh 8,28 e2 175
    a ja sam pametna iz sveg tog zakljucila da mi je zaliha antralaca niska i da sam skoro pa pred menopauzu

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A valjda dr zna sto radi pa cu se drzat toga sta drugo mogu

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    bubekica kakvo je stanje jutros

mene trbuh boli
    ako te mogu utješit i mene je trbuh bolio ko da vještica stiže svaki čas,tako da zanemari tu bol!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

angel_26 ma normabeli od 2mg su ko vodica... valjda dr zna sta radi.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uspije

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    angel_26 ma normabeli od 2mg su ko vodica... valjda dr zna sta radi.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uspije
    da su ko vodica nebi išli na recept!

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo ovako kad sam ostala trudna 6dnt 2 blastice sam se osjecala ovako:
    Vec 3 dan osjecaj u nogama kao ono kad imate temperaturu i stalno bi noge istezalai koljename bolila.Osjetilasam 6dnt neko pikanjeispod pupka a negdje 4dnt jakubolujutro kad sam kavu pravila na istom mjestu,kao da me nesto presjeklo. ali sve sam mislila da je to bilo sila na wc i spavalo mi se popodne a ponoci se samo vrtila i mm sam s kreveta (koji nije bas tako mali) izgurala da je jadan spavao na 10 cm širine skoro.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

@Clematis......
    ako je i AMH 4,2 u pmol/L to ipak govori u prilog smanjenoj plodnosti, nema tu price, posebno u kombinaciji s povisenim FSH koji u tvojim godinama ustvari nije za ocekivati....

Ali Clematis, pa zar ti nista tvoj MPO strucnjak ne govori? Imas poviseni FSH, snizeni AMH, idete s velikim dozama stimulacije....... meni sve to govori u vec smanjenu zalihu no godine svakako jesu na tvojoj strani, a i ovaj estradiol koji si vadila danas, bit ce tu 4 folikula mozda s malo srece i toliko jajnih stanica......... a kvaliteta jajnih stanica je svakako bolja kod mladjih zena poput tebe nego sto bi bile s istim nalazima i istom reakcijom kod zene s 39 ili 42 godine.........ne znam gdje se lijecis ali mi je jako zao sto ti lijecnik ne objasnjava nalaz hormona i zasto idete upravo s takvim protokolom.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

idem i ja popit koji normabel , mozda i dva vec sam ludaaa
    cudan osjecaj u trbuhu , sarafa li ga sarafa cijelii dan bemti

( ne znam tko je ono pisao da je na normabelima do bete e pa drugacije i ne ide )

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    ako te mogu utješit i mene je trbuh bolio ko da vještica stiže svaki čas,tako da zanemari tu bol!
    e moja zeljkice da barem ko u tebe bude

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

dino84 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum u labu!
    ANGEL_26 i ja se slažem s već rečenim, mislim da je to previše i progesterona i normabela, a isti princip ne garantira ponovnu trudnoću. Ma da, to i sama znaš. Naravno, želim ti jednu lijepu brojčicu bete!
    crvenkapica77 nikakav tužan smajlić, dobro ja ako boli sve dok ne dolazi crveno zlo. Iako ja nisam imala nikakvih simptoma jedino sam 6dnt imala jaaaake bolove u donjem djelu trbuha, nisam mogla spavati od njih...pa vidi brojčice.
    clematis ~~~~~~~~~~~~~~ da budu lijepe js!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

e moja zeljkice da barem ko u tebe bude
    ma hoće samo misli pozitivno nemoj se nervirat prije nego šta treba samo štetiš probaj se opustit tako sam ja samu sebe cijeli ovaj postupak tješila,koji ti je danas dan?

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Muma sve znam...ali tu terapiju progesterona sam dobila pa cu se drzat toga. Sto bude bude. Tu terapiju sam imala sve do 12 tjedna trudnoce samo sto normabele bas nisam koristila kad sam saznala da sam trudna.

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A svaki doktor drugacije daje terapiju...mi smo tu samo da prihvatimo. Daj Boze da nam svima budu bete troznamenke pa cemo lako za terapije onda.onda su one iza nas

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Naravno da ćeš slušati doktora, samo kažem da mi je čudna to terapija. Cure su ili na utrićima ili crinone - ova kombinacija ispada kao doza i pol. Ali bitno je da ti popiškiš plusić a onda izvadiš troznamenkastu betu!

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

To je najbitnije svima nama!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    ma hoće samo misli pozitivno nemoj se nervirat prije nego šta treba samo štetiš probaj se opustit tako sam ja samu sebe cijeli ovaj postupak tješila,koji ti je danas dan?
    6dpt

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dobra večer svima. I ja sam malo umorna/pospana od utrića (imam ih 3x2 vaginalno), iako inače jako malo spavam, sad se nikako naspavat.

Što točno znači mirovanje i bolovanje nakon transfera. MM bi me puštao samo na WC i zavezao za krevet, a meni već sad dosadno, a tek je prošao jedan dan. Ne mislim skakat padobranom i sl., al neko kretanje i šetnjice lagane to se valjda može?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

6dpt
    e pa to je to implantacija,nema straha,opusti se i misli pozitivno!!!!!!!!!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mima ja sam nakon transfera ležala samo taj dan, iako sam sigurno 10 puta ustala zbog nečega.
    ostale dane sam se kretala, ali nisam usisavala, peglala niti se općenito naprezala. nećeš trčati maraton al nemoj ni u krevetu stalno biti. na kraju, ništa ti ne garantira da će se primiti, odnosno da se neće primiti budeš mi mirovala ili se kretala.
    sretno i nek beta bude ogromna

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mima32 to ovisi o tome kako je prosla punkcija, odnosno koliko je folikula punktirano. ne preporuca se strogo mirovanje zbog cirkulacije, ali opet, trebalo bi izbjegavati ponavljajuce radnje poput peglanja, plesanja, usisavanja i sl. zbog jajnika koji su od stimulacije uvecani.
    sama procijeni kako se osjecas, ja sam u stimulaciji nakon transfera (5.dan) iduca 3 dana otisla samo ujutro na kavicu ostatak dana bih vecinom lezala, ali ja sam imala jako veliki rizik od hiperstimulacije. u ovom fet-u nimalo ne mirujem, izbacila sam jedino zumbu, sve ostalo normalno.
    ima i tema.
    http://forum.roda.hr/threads/52882-F...kon-ET-ili-FET

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj mima32 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobra večer svima. I ja sam malo umorna/pospana od utrića (imam ih 3x2 vaginalno), iako inače jako malo spavam, sad se nikako naspavat.

Što točno znači mirovanje i bolovanje nakon transfera. MM bi me puštao samo na WC i zavezao za krevet, a meni već sad dosadno, a tek je prošao jedan dan. Ne mislim skakat padobranom i sl., al neko kretanje i šetnjice lagane to se valjda može?
    ja sam ti nakon transfera ostala kući 3 dana i baš mirovala,onda sam krenula sve lagano čak sam išla radit jer mi lagan posal,nemoj samo ležat bitna je i cirkulacija i nemoj ništa teško dizat,usisavat,peglat,lagane šetnjice se preporućaju.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala. Ma i ja pokušavam MM uvjerit da mirovanje ne znači ležanje... AH, ti muški

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

postoji razlika izmedju mirovanja i strogog mirovanja.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

i ja sam bila doma 2 tjedna, šta zbog neznanja i straha jer je 1.put a jednim dijelom i zbog opisa posla (ipak su utrići u pitanju bili a radim u trgovini)
    ako ovaj put dođe do transfera, radit ću pa šta bude

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma punkcija super prošla, ni osjetila, dobili samo jednu JS iako je bio stimulirani. I između punkcije i transfera uopće nisam mirovala jer sam se super osjećala. A sad se prošetam po danu malo i po doma hodam i tak, al bi me mm najradije spremil u krevet na mirovanje, jer mi je dr. napisao mirovanje cc
    I meni je prvi put, al mislim da drugi put idem radit ako ovaj put ne uspije (imam uredski posao)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

reci ti TM da je za mrvicu bolje da hodas zbog cirkulacije.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma govorim ja njemu, a on kaže, a dobro, al bez naglih pokreta, samo polako... :D

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    @Clematis......
    ako je i AMH 4,2 u pmol/L to ipak govori u prilog smanjenoj plodnosti, nema tu price, posebno u kombinaciji s povisenim FSH koji u tvojim godinama ustvari nije za ocekivati....

Ali Clematis, pa zar ti nista tvoj MPO strucnjak ne govori? Imas poviseni FSH, snizeni AMH, idete s velikim dozama stimulacije....... meni sve to govori u vec smanjenu zalihu no godine svakako jesu na tvojoj strani, a i ovaj estradiol koji si vadila danas, bit ce tu 4 folikula mozda s malo srece i toliko jajnih stanica......... a kvaliteta jajnih stanica je svakako bolja kod mladjih zena poput tebe nego sto bi bile s istim nalazima i istom reakcijom kod zene s 39 ili 42 godine.........ne znam gdje se lijecis ali mi je jako zao sto ti lijecnik ne objasnjava nalaz hormona i zasto idete upravo s takvim protokolom.
    a ovaj na vv je on meni drag, zgodan i simpatican, al kaj god ga ja pitam on se samo smijesi i kaze vidjet cemo, ne mozemo nista na pamet i sl.
    A ja sam ti kad dodjem gore sva mutava, ma i inace sam mutava kad idem kod doktora....
    da i meni se cini da mi je smanjena zaliha, ma da su mi cak i veliki dio jednog jajnika izvadili, al opet fakat se nisam nadala da ce biti tak los odgovor na ovu stimulaciju.
    A moram priznati da sam danas bas nekako pala, sva sam zalosna, dal zbog folikula, dal zbog hormona... ko ce ga znati
    hvala ti kaj se trudis mi objasniti.....

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

clematis slozi popis pitanja za doktora i pitaj ga sve sto te zanima, sigurna sam da ce ti odgovoriti. to sto je on zgodan i simpatican je manje bitno, bitno je da ti u njega imas povjerenja.

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Čitam vaše postove redovito i svima koje čekate želim puuuuuno pozitivnih i super beta te mrvica u bušici!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    clematis slozi popis pitanja za doktora i pitaj ga sve sto te zanima, sigurna sam da ce ti odgovoriti. to sto je on zgodan i simpatican je manje bitno, bitno je da ti u njega imas povjerenja.
    Ma ne mogu reci da ja nemam povjerenja u njega, sigurna sam da ima razloga zasto je odlucio se bas na taj protokol. Samo ja bi rado znala zasto je to odlucio i sta misli kako dalje.
    Ali definitivno cu spremit nekoliko pitanja i vidit sta on kaze na to.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

vidi se da je vikend i lipo vrime nema nikoga...............
    meni se pojavio neki smeđi iscjedak ali jako malo,ah nikad mira!to mi se prvi put u petak pojavilo kad se utrogestan iscjedija rekla sam dr pregleda me je i kaže nema ništa sve je ok,jučer nije bilo ništa danas opet,malo me je nevista smirila jer je tako i njoj bilo u prvoj trudnoći do nekog 10-12 tt,a pošto sam ja paničarka zovem ja dr sutra!
    i pitam se zašto ne jednostavno kad može komplicirano!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zeljkice, zato jer moze komplicirano! Zasto onda ne bi...
    Salim se, ali ta curkanja u ranoj trudnoci, osobito smedkasta (znaci stara, oksidirana krv) su posljedica implantacije, pa razvoja posteljice itd.
    Svi ti procesi odvijaju se na/u zadebljanoj, jako prokrvljenoj sluznici maternice pa cesto pukne koja kapilarica.
    Bit ce to ok, ali, za svoj mir, isto javi doktoru. Nema tog Normabela kao kad te on smiri!

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma da zeljkice nije to nista, kapilarna krvarenja, ne brini previse

ja javljam da nam srceko kuca, trudna 6+2, sve ok!!!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

maco,ako mi bude više zvat ću ga sutra jer u petak me pregleda pa da mu nisam dosadna.
    nikad dosadno!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj barbi26 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da zeljkice nije to nista, kapilarna krvarenja, ne brini previse

ja javljam da nam srceko kuca, trudna 6+2, sve ok!!!
    bravo onda se mi pratimo he he!!!!!!
    evo ne brinem mirna.

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

barbi, čestitam na hrabrom kuckajućem srcu

evo da ja prijavim da sam u novom postupku. kratki protokol, ovaj put, do sada najbolja reakcija. danas imala folikulometriju, imam 4 x17-18 mm, 1x14mm (nadam se da će narasti još malo), i pokoji manji. endometrij 9,5 mm. sutra veče štoperica, a u srijedu ujutro punkcija

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mostarka sretno

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mostarka86, sretno draga...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

barbi26 bravo za srčeko!!!
    mostarka86 sretno dalje!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

O mostarka draga.pa mi se opet pratimo.ja sam imala punkciju u sridu.vidim lipo si reagirala ovaj put.bit ce tu lipih i kvalitetnih js.sritno draga moja.pratim te.~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mostarka86 sretno i neka ovaj put bude uspjesan :

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

o draga moja vedre, kako mi je drago da smo opet skupa u akciji. tek vidjeh sada u potpisu da je bio i transfer...čuvaj fige jakoooooo za najljepšu betu na svijetu. ljubim

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Barbi cestitam!!
    Mostarka punooo ~~~~~~~~~~~ za pozz betu uskoro
    Vedre i tebi ~~~~~~~~~~~~~

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

hvala drage moje...ako i ne bude ništa, sada barem znam koja ti terapija odgovara, da ne lutamo više...iako, nikada spremnija i pozitivnija nisam bila što se postupka tiče...hvala još jednom na lijepim željama...nadati se

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vedre kad ti betu vadis?

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mostarka hrabro na punkciji i za jos bolju oplodnju a onda cuvanje mrvica i da docekas veliku betu...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mostarka pa ti krenula u nove pobjede! bravo! Nek ti je sretno i plodno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za punkciju, pa transfer, sve do lijepe bete!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •