3*1 utric oralno i crinone 1*1 a normici prema potrebi
3*1 utric oralno i crinone 1*1 a normici prema potrebi
to ti je turbo doza progesterona, spavalo bi ti od utrica+crinonea, a kako ne jos i uz normabele. ja uzimam crinone 1x1, bez utrica pa mi se spava...
Pa na netu pise:
folikularna faza: <587 pmol/L
ovulacijska faza: 124 – 1468 pmol/L
luteinska faza: 101 – 905 pmol/L
postmenopauza: <110 pmol/L
pa zapravo sam mislila na postmenopauzu jer na 2 dc prije nego sam krenula sa menopurima mi je estradiol bio 73 pmol.
prije nego sam krenula na mpo hormoni su mi u 10 mj bili : amh je 4,2 , fsh 16,86, lh 8,28 e2 175
a ja sam pametna iz sveg tog zakljucila da mi je zaliha antralaca niska i da sam skoro pa pred menopauzu![]()
A valjda dr zna sto radi pa cu se drzat toga sta drugo mogu
angel_26 ma normabeli od 2mg su ko vodica...valjda dr zna sta radi.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da uspije
Evo ovako kad sam ostala trudna 6dnt 2 blastice sam se osjecala ovako:
Vec 3 dan osjecaj u nogama kao ono kad imate temperaturu i stalno bi noge istezalai koljename bolila.Osjetilasam 6dnt neko pikanjeispod pupka a negdje 4dnt jakubolujutro kad sam kavu pravila na istom mjestu,kao da me nesto presjeklo. ali sve sam mislila da je to bilo sila na wc i spavalo mi se popodne a ponoci se samo vrtila i mm sam s kreveta (koji nije bas tako mali) izgurala da je jadan spavao na 10 cm širine skoro.
@Clematis......
ako je i AMH 4,2 u pmol/L to ipak govori u prilog smanjenoj plodnosti, nema tu price, posebno u kombinaciji s povisenim FSH koji u tvojim godinama ustvari nije za ocekivati....
Ali Clematis, pa zar ti nista tvoj MPO strucnjak ne govori? Imas poviseni FSH, snizeni AMH, idete s velikim dozama stimulacije....... meni sve to govori u vec smanjenu zalihu no godine svakako jesu na tvojoj strani, a i ovaj estradiol koji si vadila danas, bit ce tu 4 folikula mozda s malo srece i toliko jajnih stanica......... a kvaliteta jajnih stanica je svakako bolja kod mladjih zena poput tebe nego sto bi bile s istim nalazima i istom reakcijom kod zene s 39 ili 42 godine.........ne znam gdje se lijecis ali mi je jako zao sto ti lijecnik ne objasnjava nalaz hormona i zasto idete upravo s takvim protokolom.
idem i ja popit koji normabel , mozda i dva vec sam ludaaa
cudan osjecaj u trbuhu , sarafa li ga sarafa cijelii dan bemti
( ne znam tko je ono pisao da je na normabelima do bete e pa drugacije i ne ide )
dino84 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tulum u labu!
ANGEL_26 i ja se slažem s već rečenim, mislim da je to previše i progesterona i normabela, a isti princip ne garantira ponovnu trudnoću. Ma da, to i sama znaš. Naravno, želim ti jednu lijepu brojčicu bete!
crvenkapica77 nikakav tužan smajlić, dobro ja ako boli sve dok ne dolazi crveno zlo. Iako ja nisam imala nikakvih simptoma jedino sam 6dnt imala jaaaake bolove u donjem djelu trbuha, nisam mogla spavati od njih...pa vidi brojčice.
clematis ~~~~~~~~~~~~~~ da budu lijepe js!
Muma sve znam...ali tu terapiju progesterona sam dobila pa cu se drzat toga. Sto bude bude. Tu terapiju sam imala sve do 12 tjedna trudnoce samo sto normabele bas nisam koristila kad sam saznala da sam trudna.
A svaki doktor drugacije daje terapiju...mi smo tu samo da prihvatimo. Daj Boze da nam svima budu bete troznamenke pa cemo lako za terapije onda.onda su one iza nas
Naravno da ćeš slušati doktora, samo kažem da mi je čudna to terapija. Cure su ili na utrićima ili crinone - ova kombinacija ispada kao doza i pol. Ali bitno je da ti popiškiš plusić a onda izvadiš troznamenkastu betu!
Dobra večer svima. I ja sam malo umorna/pospana od utrića (imam ih 3x2 vaginalno), iako inače jako malo spavam, sad se nikako naspavat.
Što točno znači mirovanje i bolovanje nakon transfera. MM bi me puštao samo na WC i zavezao za krevet, a meni već sad dosadno, a tek je prošao jedan dan. Ne mislim skakat padobranom i sl., al neko kretanje i šetnjice lagane to se valjda može?
mima ja sam nakon transfera ležala samo taj dan, iako sam sigurno 10 puta ustala zbog nečega.
ostale dane sam se kretala, ali nisam usisavala, peglala niti se općenito naprezala. nećeš trčati maraton al nemoj ni u krevetu stalno biti. na kraju, ništa ti ne garantira da će se primiti, odnosno da se neće primiti budeš mi mirovala ili se kretala.
sretno i nek beta bude ogromna
mima32 to ovisi o tome kako je prosla punkcija, odnosno koliko je folikula punktirano. ne preporuca se strogo mirovanje zbog cirkulacije, ali opet, trebalo bi izbjegavati ponavljajuce radnje poput peglanja, plesanja, usisavanja i sl. zbog jajnika koji su od stimulacije uvecani.
sama procijeni kako se osjecas, ja sam u stimulaciji nakon transfera (5.dan) iduca 3 dana otisla samo ujutro na kavicu ostatak dana bih vecinom lezala, ali ja sam imala jako veliki rizik od hiperstimulacije. u ovom fet-u nimalo ne mirujem, izbacila sam jedino zumbu, sve ostalo normalno.
ima i tema.
http://forum.roda.hr/threads/52882-F...kon-ET-ili-FET
Hvala. Ma i ja pokušavam MM uvjerit da mirovanje ne znači ležanje... AH, ti muški![]()
postoji razlika izmedju mirovanja i strogog mirovanja.
i ja sam bila doma 2 tjedna, šta zbog neznanja i straha jer je 1.put a jednim dijelom i zbog opisa posla (ipak su utrići u pitanju bili a radim u trgovini)
ako ovaj put dođe do transfera, radit ću pa šta bude
Ma punkcija super prošla, ni osjetila, dobili samo jednu JS iako je bio stimulirani. I između punkcije i transfera uopće nisam mirovala jer sam se super osjećala. A sad se prošetam po danu malo i po doma hodam i tak, al bi me mm najradije spremil u krevet na mirovanje, jer mi je dr. napisao mirovanje cc
I meni je prvi put, al mislim da drugi put idem radit ako ovaj put ne uspije (imam uredski posao)
reci ti TM da je za mrvicu bolje da hodaszbog cirkulacije.
![]()
Ma govorim ja njemu, a on kaže, a dobro, al bez naglih pokreta, samo polako... :D
a ovaj na vv je on meni drag, zgodan i simpatican, al kaj god ga ja pitam on se samo smijesi i kaze vidjet cemo, ne mozemo nista na pamet i sl.
A ja sam ti kad dodjem gore sva mutava, ma i inace sam mutava kad idem kod doktora....
da i meni se cini da mi je smanjena zaliha, ma da su mi cak i veliki dio jednog jajnika izvadili, al opet fakat se nisam nadala da ce biti tak los odgovor na ovu stimulaciju.
A moram priznati da sam danas bas nekako pala, sva sam zalosna, dal zbog folikula, dal zbog hormona... ko ce ga znati
hvala ti kaj se trudis mi objasniti.....
clematis slozi popis pitanja za doktora i pitaj ga sve sto te zanima, sigurna sam da ce ti odgovoriti. to sto je on zgodan i simpatican je manje bitno, bitno je da ti u njega imas povjerenja.
Čitam vaše postove redovito i svima koje čekate želim puuuuuno pozitivnih i super beta te mrvica u bušici!!!!
vidi se da je vikend i lipo vrime nema nikoga...............
meni se pojavio neki smeđi iscjedak ali jako malo,ah nikad mira!to mi se prvi put u petak pojavilo kad se utrogestan iscjedija rekla sam dr pregleda me je i kaže nema ništa sve je ok,jučer nije bilo ništa danas opet,malo me je nevista smirila jer je tako i njoj bilo u prvoj trudnoći do nekog 10-12 tt,a pošto sam ja paničarka zovem ja dr sutra!
i pitam se zašto ne jednostavno kad može komplicirano!
Zeljkice, zato jer moze komplicirano! Zasto onda ne bi...
Salim se, ali ta curkanja u ranoj trudnoci, osobito smedkasta (znaci stara, oksidirana krv) su posljedica implantacije, pa razvoja posteljice itd.
Svi ti procesi odvijaju se na/u zadebljanoj, jako prokrvljenoj sluznici maternice pa cesto pukne koja kapilarica.
Bit ce to ok, ali, za svoj mir, isto javi doktoru. Nema tog Normabela kao kad te on smiri!
Ma da zeljkice nije to nista, kapilarna krvarenja, ne brini previse
ja javljam da nam srceko kuca, trudna 6+2, sve ok!!!
maco,ako mi bude više zvat ću ga sutra jer u petak me pregleda pa da mu nisam dosadna.
nikad dosadno!
barbi, čestitam na hrabrom kuckajućem srcu
evo da ja prijavim da sam u novom postupku. kratki protokol, ovaj put, do sada najbolja reakcija. danas imala folikulometriju, imam 4 x17-18 mm, 1x14mm (nadam se da će narasti još malo), i pokoji manji. endometrij 9,5 mm. sutra veče štoperica, a u srijedu ujutro punkcija![]()
barbi26 bravo za srčeko!!!
mostarka86sretno dalje!
O mostarka draga.pa mi se opet pratimo.ja sam imala punkciju u sridu.vidim lipo si reagirala ovaj put.bit ce tu lipih i kvalitetnih js.sritno draga moja.pratim te.~~~~~~~~~~~~~~
Mostarka86 sretno i neka ovaj put bude uspjesan :
o draga moja vedre, kako mi je drago da smo opet skupa u akciji. tek vidjeh sada u potpisu da je bio i transfer...čuvaj fige jakoooooo za najljepšu betu na svijetu. ljubim![]()
Barbicestitam!!
Mostarka punooo ~~~~~~~~~~~ za pozz betu uskoro
Vedre i tebi ~~~~~~~~~~~~~
hvala drage moje...ako i ne bude ništa, sada barem znam koja ti terapija odgovara, da ne lutamo više...iako, nikada spremnija i pozitivnija nisam bila što se postupka tiče...hvala još jednom na lijepim željama...nadati se![]()
Mostarka hrabro na punkciji i za jos bolju oplodnju a onda cuvanje mrvica i da docekas veliku betu...
mostarka pa ti krenula u nove pobjede! bravo! Nek ti je sretno i plodno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za punkciju, pa transfer, sve do lijepe bete!![]()