PetraP sretno i da bude uspjesno
PetraP sretno i da bude uspjesno
Clematis,žao mi je šaljem jedan ogroman hug.Ja sam ti prošli tjedan bila na histeroskopiji u KB Merkuru i imam samo riječi pohvale.I liječnici i sestre su super.
Posljednje uređivanje od hrki : 21.05.2013. at 19:39
Nelie zao mi je
Clematiszao mi je
Bas sam tuzna kad se nakon svega dogodi ovako nesto
snupi ~~~~~~~~~~~ za dobitni
PetraP i za tebe ~~~~~~~
Svima~~~~~~~~~
Clematis - koja tragedija... Jako mi je žao.
clematis,žao mi je jako...samo da sve prođe dobro (ako se takav završetak može nazvati dobrim)
Drži se draga.
Clematis zao mi sto sumnjaju u vanmatericnu, ali ako nisu nista vidjeli na uzv onda scenarij ne mora biti najcrniji ili..? Kad ides opet? Saljem ti veeeliki hug.
Ostalim curkama ~~~~~~~~~~~~~~ za dobre vijesti
evo da i ovdje javim da sam na svoju osobnu inicijativu, išla vaditi hormone štitnjače i naravno da mi je TSH povišen. T3 i T4 su u granicama normale, a TSH je 5,96 (ref.vrijed. 0,2-4,2). Uzv štitnjače obavila, uredan, e sad idem u utorak na dodatne pretrage da vidim zbog čega mi je tako.
Tražite od svojih doktora uputnice (ja sam preko privatnog zdravstvenog išla) da obavite pretrage, jer mene u Petrovoj nitko nije slao, bez obzira što sam ja tražila, odgovor je bio nema potrebe imali smo prošli postupak js.
WBM zao mi je za nalaz, al super da si krenula sama kopati. Trebala bi izvaditi fT3, fT4, anti-tpo i anti-tg....
bubi, imam u utorak spojak s odličnim endokrinologom, pa će mi on reći što trebam napraviti, a opća praksa će da štanca uputnice, već mi je za nešto spremila uputnicu (poslala sam joj nalaz na fax) da idem na nuklearnu, tako mi je sestra javila da dođem pokupiti.
Žalosno je što sami moramo kopati, i istraživati,baš sam ljutita na doktore, uf!!!
clematis žao mije drži se ja danas bila na pregledu i startam sa sljedećom m držite mi fige
mommy,nadam se da se bude to dalo zregulirati i da detaljni nalazi budu ok
Ah,nije naš doktor ni mene htel na pretrage,isto veli da neće to ništ pokazati..al ja htela,žao mi je da se opet sve ponovi sa smrzličem (ako i dođe do fet-a).
Tak da sutra idem na kontrolu nakon spontanog i po uputnice![]()
žužy, fučkaš manekena, odi svojoj opće prakse i traži uputnice. svaki taj disbalans u hormonima šteti i začeću i trudnoći itd. Idealan TSH za začeće i trudnoću je oko 2,5, a kod mene više nego duplo, pa ti sad misli...
wbm ma budi pozitivna, možda sad to izreguliraš i idući nam mjesec ostaneš trudna!Ali jest žalosno da same moramo kopati, biti svoji "doktori i dijagnostičari". Sretno u utorak!
Ma..opča mi neda,veli da za sve pretrage vezane uz neplodnost neka se obratim svom ginekologu.Tam sam prvo išla..
Ali meni nije problem,moj ginič je fleksibilan i lako se s njim dogovoriti..samo mi treba preporuka mpo stručnjaka,a to sad imam.
Kaj sad dalje,ideš s tim nalazom u Petrovu ili k svojoj opčoj?Ili ti bude endokrinolog dal kakvu terapiju?
Posljednje uređivanje od žužy : 22.05.2013. at 15:49
budem vidjela kaj bu mi endokrinolog rekao u utorak. svakako ću nalaz odnijeti u Petrovu, taman u srijedu idem po lijekove.
Meni za stitnjacu,iako je otkrivena u sklopu neplodnosti, uputnice daje opca praksa
Jer i kad jednom rodim,i dalje cu imati bolest stitnjace, a onda me nece moci voditi ginekolog
Tako su meni rekli,stitnjaca nije ginekoloski vezana,i zato opca praksa
A meni recept za Euthyrox pise ginekologica jer mi opca kaze da posto je stitnjaca povezana s neplodnosti, da mi ona to ne moze pisati.
Ocito i oni to tumace kako koji zeli i kako im odgovara.
Meni je to glupo. Pa nije neplodnost uzrokovala bolest stitnjace.
To je nesto sto imas,a onda se naknadno na to spojila neplodnost. Sto da je muska neplodnost samo,a zeni otkriju problem sa stitnjacom? Meni nema smisla da je ti ginekoloski problem.
Da,svaki doktor drugacije tumaci.
Ma i meni je glupo, i mislim isto kao i ti. Moja dr. opće prakse to tumači ovako: pošto sam štitnjaču kontrolirala u sklopu pretraga vezanih za neplodnost i otkrilo se da imam problema, onda je to ginekološki problem. A da sam štitnjaču kontrolirala prije npr. 2 godine dok nisam bila u MPO vodama, onda bi to bio problem opće prakse. Nema smisla, ali ja njeno mišljenje ne mogu promijeniti. I ovako sam imala dovoljno problema dok se nisam uspjela izboriti da mi uopće napišu recept za lijek.
Ja valjda imam sreće što mi je prijateljica sestra u ginek. amb. pa dobijem sve uputnice od ginekologa. U manjem mjestu sam pa su valjda i ginići slabiji na nas MPO ljude...iako sa svojom dr op. prakse bila u svađi oko uputnica...pa ne da za štitnjaču - kao nek se smirim stres je - kad sam donijela nalaz sa antiTPO 600, a normalan do 5 - onda je zinula i nek idem na UZV hitno (fala B UZV je bio uredan i nemam terapijeu jer je TSH 2)...a zna da se borimo za bebu i ništa..sad šaljem MMa tamo, on nikada ne ide za ništa kod nje - pa njemu da što tražimo...tako da je mir...
wbm, s takvim TSH ne smiješ u postupak, a on se ne može izregulirati u par dana tako da se bojim da ćeš morati odgoditi postupak u 6. mjesecu... ali hvala bogu da si to otkrila jer itekako utječe na začeće i baš je neodgovorno od dr-a u Petrovoj da ga uopće nisu provjerili.
clematis, jako mi je žaoi ja preporučam dr. Podgajskog - fantastičan je liječnik, a prema pacijentima se ponaša baš onako ljudski i normalno, sve objašnjava, za sve odvoji vremena i baš je kako treba biti...
Pa radije cu odgoditi postupak za koji mjesec nego da mi propadne zbog visokog TSH. Nije mi bas da se mogu razbacivati postupcima![]()
Kod koga si ti u Petrovoj?meni je to čudno jer sam i ja u Petrovoj i prvo što su me tražili i prije oba ivf-a i prije inseminacije su nalazi štitnjače i to stari najviše 6.mj.
To je prvo pogledao i kako sam imala točno 2 TSH išli smo u postupak...skroz čudno...mene doktor poslao na sve što postoji osim na ogtt i koagulogram što sam sama na svoju ruku napravila...
wbm, imala sam sličnu situaciju kao i ti, na svoju ruku sam provjerila štitnjaču i naravno da nije bila u redu. Dobila sam terapiju Euthyroxom i za tri mjeseca mi se TSH spustio sa 3,64 na 1,61. Žao mi je ako ćeš morati odgoditi postupak, ali bolje da si i to riješiš pa možeš onda biti sigurna da ti štitnjača ne pravi probleme. Sretno!
I meni je trebalo 3 mjeseca da TSH s 3,9 padne na 1,75.Taman kad prođe ljeto to riješiš pa u 9 mj. možaš mirno u postupak.
Joj cure meni danas 5dnt i tako imam neki loš osjećaj,mislim da opet neće bit ništa ni ovaj put..![]()
Kiki to su hormoni, nemoj mi bit negativamozemo mi to i bit ce sve ok (samouvjeravanje ) ...
Ajde sve nam se pridružite na molitvi za uspjeh! Svako veče točno u 22 sve molimo za one cure kojima tada treba! Zajedno smo jače!![]()
kiki30 ajde polako, znas da nas pucaju horomni u toj fazi
ja ti ~~~~~~~~~~
Draga, tema je otvorena i vidljiva svima, tko je želio pridružio se ili će se pridružiti.
Moraš razumjeti da nismo svi vjernici.
Iskreno, ja ni ne kužim kakve veze ta tema ima uopće sa MPO i po meni bi trebala biti negdje drugdje prebačena jer ne daje nikakve informacije vezano za postuke, ali ok, ako su moderatori odlučili ju ostaviti ja to poštujem.
Bluebella, slažem se da je to osobni izbor, i da o tome treba tamo govoriti.
Ne slažem se da to nema veze s MPO jer se radi o temi MPOa i kako se tko s time nosi, odnosno što on(a) osjeća da mu pri tom može pomoći.
Sigurno je teško nekome razumjeti tko ne vjeruje, premda su se tamo javljale cure koje i nisu vjernice... zajednička molitva nije za to da nas dijeli, i da se o tome šire raspre, nedajbože ...
Pretpostavljam da je moderator to ostavio kao što je ostavio i druge pdfove koji se bave problematikom MPOa - kao što su npr.: kako boli neplodnost, podrška obitelji, i sl. druge tenme.. peace draga![]()
Bluebella draga, svatko se hvata za najmanju slamku koja bi mogla dovesti do toliko željenog cilja, pa iako je to i par molitvi.... I ne slažem se s tobom da ova tema ne treba biti ovdje.... Itekako je potrebna...
Imaš pravo! ispričavam se, pozvala sam svih u dobroj namjeri smatrajući da svi vjeruju u nešto, pod time mislim i najiskreniju podršku i držanje figa onome kome to u tom momentu treba, ne nužno vjerske molitve...ali dobro, kažem imaš pravo, mene je to oduševilo pa sam u najboljoj želji pozvala sve cure, da se skupi pozitivna energija u određeno vrijeme, da budemo jače, da pošaljemo onome kome treba grupnu misao i podršku ... Moja greška!
Frćka mislim da se ne trabša nikome ispričavat i baš je lijepo što si pozvala cure, koje to žele naravno, da nam se pridruže.
A Bluebella mislim da niti malo nisi u pravu, ova tema je itekako vezana za MPO, i mnoge teme koje su na Popomognutoj oplodnji ne daju informacije o postupcima i sl. već govore o emocijama, kako se osjećamo i tako dalje, a to je jako bitno. Naravno da nisu svi vjernici, al one koje to nisu i koje to ne zanima neće se tamo na toj temi niti pojavljivati i to je sasvim u redu, ali zato ne treba o tome tako oštro! Nama koje smo tamo to zajedništvo puno znači i da znate da molimo i za nevjernice (poput tebe Bluebella) koje se borite za svoje dijete...
ajde cure polako, ni jedna ni druga nije ništa loše mislila
ja osobno nisam vjerink i sasvim mi je svejedno ima li te teme ili nema
ono- tko voli nek izvoli, meni je svejedno - ne smeta me
smeta me kad se otvore neke teme koje su bitne za sve, a reakcije nema
samo vibranje, molitve i skakutanje nije dovoljno
može pomoći, ali nije dovoljno...
hoću reći, molitva treba nekima, ali prava koja su nam zakinuta trebaju svima, ako me kužite
Posljednje uređivanje od Ginger : 23.05.2013. at 14:18
Ok! Sad dosta!Blubela...ajmo sad ovdje stat sa ovim! Vidim da bodeš i dalje! Prvi put sam mogla shvatit, nisam razmišljala da svi vide temu i naivno sam pozvala svih da se pridruže, nisam razmišljala da ću nekoga uvrijedit, iako i sad ne vidim zašto bi se neko tako osjetio! Svako koga ne zanima je pročitao i prešao dalje! Pa to je samo jedna bezazlena rečenica i nisi trebala tako napast, tvoja reakcija je bila preoštra! Ispričala sam se jer kad vidim da sam nekog povrijedila/ uvrijedila, smatram da je to u redu, ali sama si napisala da treba druge poštovat, pa si mogla preć preko poziva kao što je i poziv na kavu i pustit ostale da same odluče žele ili ne žele! Sad ti napadaš kao da nema onih kojima se taj poziv svidio! Ponavljam, nije bio samo za vjernike, ja sam otvorena prema svemu pogotovao kada definitivno vidim da mi svaka pomoć dobro došla! Vidim da si trudna! Čestitam i sve najbolje ti želim od srca! Pogotovo sad mislim da nije u redu bio tvoj napad! A sad pusti nas da i mi ostvarimo svoju sreću na način na koji kome odgovara! Ponavljam, to je bio samo bezazleni poziv, ne tema za raspravu i tome na odbrojavanju nije mjesto!
![]()
Cure, jeste ili ikad čule za slučaj (a sigurna sam da jeste) da je neka žena, nakon 7,8,9,10 neuspješnih IFV-ova, ostala prirodno trudna?? Uz tešku dijagnozu neplodnosti nje ili njega nebitno, sigurna sam da takvih ima i na ovom forumu cura. Pa se onda i dr. čudi kako je to muguće uz takvu dijagnozu? Pa zar to nije ČUDO BOŽJE, odnosno Božji dar tom paru???
pa onda nemojte raspravljat. bilo, proslo, pozvala na molitvu, netko drugi ce na kavu...
sara10 ajmo boga ostaviti na temi za molitve.
Posljednje uređivanje od bubekica : 23.05.2013. at 14:59
vidiš kakve razlike od bolnice do meni sad na sd dr nije pogledala ni jedan jedini nalaz,osim amh,a njega je ionak vidjela prije godinu dana,ali je zaboravila,ja sam na svoju ruku napravila sve nalaze i ok su,ali mislim da su nam hormoni itekak važni kod postupka,kaj nisu,pa tsh mi je mogal biti 10,a ona nebi ni znala
Ovo me uopće ne čudi s obzirom na to kako se kod nas IVF-ovi odrađuju. A ono što je takvome velikome stručnjaku "čudo božje" sasvim sigurno ima svoje objašnjenje. Ukratko, ovaj slučaj više govori o ljudima nego o bogu.
I još nešto. Ja ne bih preporučila nikome da se uzda u čuda, nego da uzme svoju sudbinu u svoje ruke. Mijenjajte klinike, mijenjajte liječnike, tražite drugo i treće i deseto mišljenje, informirajte se što više... Na kraju krajeva, nije li i bog (navodno) rekao "Pomozi sam sebi, pa ću ti i ja pomoći."
ruthy,ja kako sam otkrila povišen TSH svakih dva mjeseca vadim krv a sad kako sam u postupku i svaki mjesec dana-tako me endokrinolog naruči
Hvala cure,joj baš me neki pesimizam ulovio,onda cijeli dan me trbuh rastura kod pred stvari..a vidjeti ćemo,nada je još uvijek tu
jejja,drži mi se..![]()