Ruthy jako, jako mi je žao! Teško je, znam, ali napuni baterije i nove pobjede!
Suzi.s da se mrvice ulove!
Vatra jel, koliko vas ima?
Snupi jako držim fige za betu!
Boss čestitke!![]()
Ruthy jako, jako mi je žao! Teško je, znam, ali napuni baterije i nove pobjede!
Suzi.s da se mrvice ulove!
Vatra jel, koliko vas ima?
Snupi jako držim fige za betu!
Boss čestitke!![]()
Vatrice moja ja cu ti tu pozeljeti svu srecu i doosadnu i skolsku do krajasad ti preostaje uzivnje i de sipni prasinice i za ostale cekalice kojecega,bockalice ....
linalena,ajme bas si me razveselila! nek sad bude sve ok.
nisam u toku,komp mi ne radi. a mob zeza. pa cestitam novim
trudnicama i da jos malo bacim trudnicke prasine ovdje!
Evo lipe moje sve koje nesto cekate da vam se sto prije ispuni i naravno da nam sto prije postanete trbusaste puuuno trudnicke prasine ************************************************** ************************************************** ********i trudnicke ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja nažalost ne nudim trudničku prašinu, ali ako nekom treba imam viška progesterona pa sam no-go što se tiče postupka i u ovom ciklusu. Dobila kontracepciju i čekam da se dr vrati s godišnjeg krajem kolovoza.
Vibrice svima za što vam treba.
Posljednje uređivanje od Ajvi : 03.07.2013. at 19:08
Vatra, linalena čestitam od srca na predivnim betama! Sretno do kraja cure!
Ruthy![]()
Linalena, kasno palim jer slabo ovdje pišem, ali evo samo za tebe ~~~~~~~~~~~~~~
jako lijepa vijest, nek ti je sretno dalje!
draga linalena, koja divna vijest! drzim fige za dalje!!
svima sretno
RuthyNemoj gubiti pouzdanje!!!! Doći će i za Vas pravo vrijeme!
Pošto je ovdje bila diskusija o MPO-praksi u RH, želim vam prenijeti primjer IVF/ICSI postupka iz Njemačke.
Sinoć sam gledala dokumentarnu emisiju na njemačkoj televiziji u kojoj se radi o MPO; prikazana su iskustva dvaju parova:
1. Prvo je bila riječ o paru pred porod. Od 7. pokušaja IVF ostvarili su trudnoću. Žena ima 41 godinu, a ti postupci su se odvijali unazad 5 godina. Dečkić kojeg je u konačnici rodila je bilo presladak i veliki (4.010 kg, 51 cm). Međutim zbog iscrpljenosti njenjog tijela od postupaka, doktori su rekli da jedino carski dolazi u obzir.
2. Drugi par je bio u postupku. Imaju već jedno 2-godišnje dijete koje su također dobili pomoću ICSI-a od 1. pokušaja. Sada idu na drugo dijete. Jedan neuspješan ICSI je iza njih, a kamera ih je pratila tijekom drugog pokušaja za drugo dijete. Žena ima 31 godinu, iz Heidelberga su, a problem je u sporoj pokretljivosti spermija njenog muža. Imala je terapiju puregonom (kao ja). Budući da je ta emisija osmišljena za širu populaciju nisu naveli detalje doziranja, ali žena je rekla da si je tijekom tog postupka sama dala 55 injekcija (za usporedbu: ja samo 15). Ono što je drugačije nego u nas je da je ona već u prethodnom ciklusu krenula s ušpricavanjem spreja za nos koji utječe na proizvodnju hormona a zove se Synarela - dakle od 25dc prethodnog ciklusa. Nisam još čitala da je netko koristio ovaj sprej u RH, a vidim da košta 180 EUR u Njemačkoj.
Na kraju je dobila 13 jajnih stanica od kojih se 12 oplodilo. 6 su nakon samo jednog dana zamrznuli, a drugih 6 su pustili do 5. dana kada je bio transfer.
Nešto što u Njemačkoj rade drugačije: Žena si je na dan transfera ujutro još doma ubrizgala Decapeptyl a koji (ukoliko se tako jednokratno koristi) pospješuje implantaciju!!!!!!! Kasnije sam istraživala po internetu. Starija istraživanja govorila su da Decapeptyl koji se uzima na dan transfera može pospješiti implantaciju za 50%. Kasnija istraživanja su relativirala ta ranije učinjena. Međutim, ako u Heidelbergu dan danas to daju ženama, onda vjerujem da ima učinka!!!!!!! Zašto to kod nas nisu uveli??!!! Ili je jedna od vas dobila takve upute??
U konačnici, bio je transfer 3 zametka nakon 5 dana. Nisu rekli što se desilo s preostala tri - da li su se prestali razvijati ili su ih zamrznuli - ne znam.
Nakon 14 dana žena je vadila betu - i sestra joj je rekla da ne brine, da je u zadnje vrijeme velika većina žena koje su bile u MPO-postupcima a vadile su betu kod njih ostvarila trudnoću od 1. ili od 2. pokušaja. Na žalost, emisija je završila prije nego što su otkrili da li je trudna ili ne - ali definitivno ću slijedeću srijedu opet gledati.
Znam da Luči, a i čak nekima u Betaplusu, daju Decapeptyl nakon transfera, ali ne znam točno koji dan.
nestrpljiva anka, na kojem programu je ta emisija, kako se zove i u koliko sati bude?
ma kod nas šparaju na lijekovima gdje god stignu![]()
Decapeptyl nakon transfera nekima daju i na VV, a i smrkanje nije nepoznanica u dugom protokolu.
vatra super beta!!!!
Ruthy žao mi je...
svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Onda zašto ne daju uvijek Decapeptyl?!?!!? Emisija se zove "Wunschkinder" na RTLII, srijedom u 22:10. Jučer sam slučajno naišla na nju, nisam znala da postoji. Na satelitskom. Ima je na internetu ali zakljucali su je za gledanje van Njemačke.
Žena je bila zdrava. Nije rečeno koji je imala protokol, ali s obzirom da je zdrava, da je mlada i da je tek 2. Postupak pretpostavljam da je riječ o kratkom protokolu uz pomoć tog spreja za nos.
Kod Lucingera se Decapeptyl dobiva 3. i 5. dan nakon transfera. Ja ga osobno nisam jer sam otisla u hiper ali znam da su ga neke druge cure dobivale. A ja sam u kratkom protokolu strcala Suprefact,možda je i ovaj Synarela nesto slično..
Evo proguglala sam,sprej je isto što i kod nas Suprefact,agonist GnRh. Znam da ga Luci dosta prepisuje,ali je vjerovatno preskup za bolnice. Kod nas je 500 kn...
linalena, naravno da si trudna
bubekica, kad će nova lista? pogubila sam se već![]()
Ipak ga dakle daju u nekim bolnicama! Dobro je znati takve stvari, da moš pitati. Ako se nećeš izboriti za sebe samu, ...
Znanje je sve!!!!
I na aspiraciji i na transferu sam bila sa ženama koje zapravo i nisu znale što se zbiva u njihovim tijelima, nisu poznavale termine, ... A kad sam im savjetovala Rodu izrugivale su se odnosno rekle da se ovdje pišu svakakve gluposti i da im je bolje da ništa ne znaju. TOTALNO SU U KRIVU!
Linalena - opet čestitka!!!! Kad je trudnoća u pitanju, čestitki nikad dosta! To je čudo prirode!!!!
ljudi:
linalena je trudna!
~~~~~~~
zbunjeni ful, ko da nešto diglo iz cipela
adrenalin mi je maximumu, osjetim ga u sljepoočnicama i bubanju srca
još moram priznati ja ni nisam maratonka, meni je ovo 6-ti stimulirani, 8-mi transfer
i da još jedna nuspojava - osjećam se mlađa bar 10 godina iako mi se spava i baš mi se nekak neda raditi
Linaleum girl dalje bude sve ok! Bas mi je drago zbpg tebe!
Linalena divno duplanje!
bmaric, nadam se da cu stici, ako ne stignem danas ili sutra onda tek za tjedan dana jer sutra putujem.
linalena![]()
Ljudi ona izgleda odlično, predivno, zbilja mlađe, malo zbunjeno... ali predivno!
Ja ju nisam prepoznala na kavi u utorak.
Linalena lijepo duplanje!! Jesi jesi trudna sia nevjerica moze potrajati...ja dan danas nekad ne mogu vjerovati da imam dvoje djece...onako, zahvalna sam i sretna i ne jednom pomislim kako je lako moglo biti drugacije.
linalena,uživaj draga
Posljednje uređivanje od hrki : 04.07.2013. at 13:43
ajme meni stvarno je ovo lijepo vidjeti, pokušavam vam svima odgovoriti s ppom al sam spora
a Mojca tvoj post mi jejer se doista i osjećam drugačije a kada to još drugi vide mora biti pravo
Draga linalena, čestitke od srca!!
Uživajte u svakom trenutku...