Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Prosvjetljenje ploda, sto je to? nuhalni nabor 11mm!

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Prosvjetljenje ploda, sto je to? nuhalni nabor 11mm!

Moli se pomoc ako itko zna nesto o slijedecem...! Savjet,informacije
    Hvala!

Poznanica je trudna 9tj, nuhalni nabor 11mm!

Na jednoj uputnici piše da se traži uzv vs zbog statusa ultrasonorus matris abnormalis, proba entenatali detectus, a na drugoj da se zbog toga traži pregled!

Ginekolog to zove prosvjetljenje ploda i dao je slike za petrovu i označio kako se vidi linija koja obavija plod i duž cijele leđne moždine i to je napisao u povijest bolesti

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne znam za ove dijagnoze koje navodiš, ali znam da je 9.tt puuuno prerano za mjerenje nuhalnog nabora, on se mjeri tek od 11.tt, nalazi dobiveni ranije nisu mjerodavni.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam za ove dijagnoze koje navodiš, ali znam da je 9.tt puuuno prerano za mjerenje nuhalnog nabora, on se mjeri tek od 11.tt, nalazi dobiveni ranije nisu mjerodavni.
    Slazem se,i meni je nuhalni mjeren u 12tt!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Na portalu Vase zdravlje, clanak Sto sve otkriva uzv u trudnoci dr Kos govori o nuhalnom prosvijetljenju kao o manjoj kolicini tekucine u nn
    (ne mogu linkati jer mi se chrome crasha cim nesto kopiram )
    Ako je to to, onda je to vrlo upitna dijagnoza jer i Kos navodi da se nn mjeri od 10-14 tt.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

meni je sa ovom mlađom mjeren u 13tjednu, 1,6mm..sa starijom u 12tjednu,ne sjećam se dobro ali mislim da je bio isto nešto manje od 2mm..

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kao što i cure kažu, nuhalni se mjeri u 12tt (mojoj curki bio oko 1,5mm), tako da svakako treba ponoviti....Inače, koliko znam, ne bi smio biti veći od 3-4mm, 11mm je puno čitala sam da se znalo događati da dr-i znaju pogrešno izmjeriti pa dignu lažnu uzbunu, tada treba po drugo mišljenje....
    u svakom slučaju, držim fige da sve bude u redu na kraju!!!!!!

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

da i meni je ginekolog rekao da nebi smio biti veći od 3-4mm..9tt je svakako rano za mjerenje...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

9 tt je malo rano za nuhalni, ali ako je zbilja mjereno 11 mm (nadam se ipak da je greška), onda nije dobro... Ja bih se javila dr. Kosu.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala svima na potpori! Nazalost lose vijesti! Trudnoca je 13tt, ne 9tt kako je ona racunala! Dijagnoza poznanice je da ima cistični higrom 9 puta 3 mm i to obavija plod i njegovu leđnu moždinu ...
    U petrovu je salju na inducirani! U meduvremenu joj se javila jos jedna moja prijateljica koja je imala vrlo slicni slucaj,pa kaze da pokusa na SD jer tamo bih joj radili kiretazu! Kao sto su njoj, a dr.bolnici je htjeli na inducirani!

Svima hvala jos jednom!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da se i ja nadovezem meni je mjeren nuhalni u 10 tt i nio je 4,5 mm i moja ginekologica je rekla da cu morat pobaciti da beba nije dobro da je to cisticni higrom..nakon 5 dana sam otisla u zg kid dr Hafnera i nuhalni je bio 1,5 mm i rekao je da je to bilo prerano za mjerenje nuhalnog..u svakom slucaju potrazite drugo misljenje i sretno

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Poznanica je bila u bolnici! Radili su amnio! Te joj da li za trudove, ali je bila previse napeta i strahu, pa nista nisu obavili! Tako da je isla opet danas! Procjena je 15tt.!
    Vrlo joj je tesko,ali kaze da je mlada i da ce imati djece pa se tako malo lakse nosi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •