Jel ovo netko već bio linkao? Ako je, sorry, ali čini mi se da tog nije bilo.
Tesla...sad to čitam, baš fora. Uživajte!
"Mr. Tesla's Vision" by Nikola Tesla
http://www.tfcbooks.com/tesla/1908-04-21.htm
http://www.tfcbooks.com/tesla/1919-00-00.htm
Jel ovo netko već bio linkao? Ako je, sorry, ali čini mi se da tog nije bilo.
Tesla...sad to čitam, baš fora. Uživajte!
"Mr. Tesla's Vision" by Nikola Tesla
http://www.tfcbooks.com/tesla/1908-04-21.htm
http://www.tfcbooks.com/tesla/1919-00-00.htm
pa da, postoji, ali tko gura? isti oni tuljani koji žene žele strpati u kuhinju s pregačom i savršenom punđom.
a istovremeno, sve delikatne poslove povjeriti će ženi, jer one to "bolje" rade
a sve mi se čini da je i mujica jedan od njih :/
feminizam u jugoslaviji itd. http://www.yurope.com/zines/republik...45/145-16.html
Pratim vas koliko stignem, ali mi nedostaje nešto više vremena da se aktivnije uključim u temu
Ova vijest mi je večeras ipak popravila raspoloženje jer sam mislila da će i ovaj put govor mržnje proći nekažnjeno...http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...da/656506.aspx
A evo i jednog zanimljivog bloga...http://gayfamilyvalues.blogspot.com/
Osim sto se slažem sa cvijetom, priupitala bih koje su to povlastica ženama?
Zaista, koje su to povlastice?
To sto zarađuju u prosjeku 30% manje?
To sto napreduju puno sporije?
To sto su skoro pa uopce ne zastupljene u višim etazama?
To sto su poslovi koji one većinski rade - tete u vrticima, tekstilne radnice..itd mizerno plaćeni?
ova cura je stvarno odlična (riječi imate ispod videa): video
Ovo je jedan od komentara na tekst o Poljakovićevoj suspenziji.U demokratskom društvu sveučilišta su uvijek bila mjesta slobodnog izražavanja najrazličitijih ideja. Suspenzirati profesora zato što je izjavio da je homoseksualnost bolest bio bi nedemokratski čin čak i kada bi o tome postojao konsenzus u svijetu. Vidimo da puno zemalja i dalje tretira homoseksualnost kao bolest. Ako se na sveučilištima neće raspravljati na temelju argumenata i kontraargumenata, gdje će? Na žalost totalitarni oblik razmišljanja ostao je u ljudima iako je komunizam sišao sa političke scene.
Pa naravno, ovo je jasno kao dan! Isto će bit više opterećeni svi samci, muški ili ženski, nego "obiteljski ljudi" itd.
Problem toga je što je poslodavcu privatno vrijeme osobe postalo nevažno. Ko što se moja sister šokirala kad su za njenog kolegu jednoga komentirali u Njemačkoj, ma, dobar je on, ali on je zu freizeit-orientiert ili kako se već piše. Ono - dobar je, ali je previše fokusiran na slob. vrijeme (biće neki mladi samac pa piči po izletima itd.). Mislim - što bi se to trebalo poslodavca ticat što bilo ko radi u slobodno vrijeme, dok ne radi za konkurenciju ili se otvoreno ekscesno se ponaša - ko onaj neki iz ZG općine što je naručivao cajke pa se s njima fotkao, ili one neke iz nekog ministarstva golosisne navijačice.
Ne znam da li da se ljutim, ili odmahnem rukom na ovako otvoren i pošten iskaz :/
No, dobro, nisam nešto uvredljiva, pa ću prijeći preko toga.
Hoću samo reći da ja u toj argumentaciji stalno vidim neku cirkularnost i nedosljednost, a mislim da i Mujicu to muči - cijeli taj niz rod - prava - žene - obitelj - diskriminacija - muškarci - abortus - ZO u jednom trenu kazuje jedno, a u drugom trenu drugo, ovisi s koje strane gledaš, i ne možeš niti za glavu niti za rep. Za bilo koju sustavnu misaonu konstrukciju ipak treba imati zaokruženu cjelinu, i nešto što daje jedan - a ne istodobno pet različitih odgovora... ili; možda, što je feminizam svojedobno tvrdio, to je čvsta i nemilosrdna muška logika, žene imaju više onih nekih "esencijalnih" ženskih intuitivnih, situacijskih pluralnih nivoa jezika i misli koje idu korak uz korak sa našim ženskim iskustvom (a onda smo opet na tome da linija roda nije proizvoljna... pa opet ukrug).
Mene kao ženu zanima stvaranje klime suradnje, omogućavanja optimalne realizacije svake osobe i dobrobit cijele obitelji i društva, naravno, i želim čuti što se o tome ima za reći.
ifigenija, meni nije jasno zbog čega ti ravnopravnost u podizanju obitelji (taj famozni pola-pola) ne predstavlja rješenje za tu klimu suradnje i optimalnu realizaciju svake osobe ?
mama sretna, tata sretan, dijete / djeca sretni. sve pet.
I zašto ti je onda problem ako ja kažem da je moj suprug naučio čuti plač noću, i da konačno treće dijete kaže i: neće mama, tata će (a ne samo obrnuto)? O tome se radi, to nisu bogomdane uloge, to su poslovi koje obavljamo i koje naučimo kad je to potrebno. I to je moju dobrobit (otvara mi prostor za moje druge potebe i interese), muževu (ljubav i odnos se gradi kroz interakciju i situacije koje prolaziš s djecom), a o dječjoj dobrobiti da ne govorimo. O dobrobiti za naš odnos još manje treba govoriti.
Nema tu nikakve nedosljednosti.
I slažem se sa cvijetom, ovo što je mujica napisao je potpuno isti problem, jedina razlika je u tome što je veći broj muškaraca koji se slažu s takvim stanjem, odnosno preferiraju ga u odnosu na situaciju gdje bi trebali biti odgovorniji za funkcioniranje obitelji.
slažem se sa cvijetom, vertex i seni.
također, mog muža nije trebalo posebno "drilati" da opere suđe, posprema stan,
bude sam sa malom djecom više dana, odvede djecu doktoru, itd itd.
istovremeno može popraviti većinu stvari u stanu, sa rukama je dosta spretan.
uvijek, ali uvijek je spreman na dogovore, nikada ne radi nešto na svoju ruku.
i kad vidim takvog muškarca (jer on nije jedini), on je u mojim očima frajerčina na en-tu
u usporedbi s drugima koji dobijaju doma sve servirano po ps-u. što kaže ali-g - respect !
istina, ne vidis jednu ravnu putanju s jednom odredisnom i jednom zavrsnom tockom, i ne samo da je nemoguce to vidjeti, vec i hvala bogu da to ne mozes vidjeti jer bi znacilo da je nesto u tome pogresno, da smo ispustili uzet u obzir nesto sto smo trebali, pogledat iz kuta iz kojeg nismo itd.
ne znam sto je to intuitivno ili pak nemilosrdno u skolskoj logici, al naravno da se problemu polazi sa vise strana i ovisno o varijablama dobiva razlicite rezultate, no to ne znaci ni da je postupak niti zakljucak pogresan.
implikacija=premise impliciraju konkluziju, ako je konkluzija istinita u svakoj interpretaciji u kojoj su istinite sve premise
konzistentnost=premise su medjusobno konzistentne ako postoji interpretacija u kojoj su one sve istinite
valjanost/logicna istina=premisa je valjana ako je istinita u svakoj interpretaciji
ekvivalencija=dvije premise su medjusobno ekvivalentne ako u svakoj interpretaciji imaju istu vrijednost istinitosti, to znaci da jedna implicira drugu i obrnuto
tako da ne znam gdje je ta nedosljednost o kojoj pises ili razlicitost procesuiranja podataka i zakljucivanja na temelju roda.
dok sam natipkala...
i potpisala bi vertex. sa starijom je znao cuti prije mene plac u dnevnoj sobi, a s mladjom cuje svaki. svako jutro prije posla je uzme iz kreveta da ja ni ne skuzim da je ona budna. evo, jutros sam se zbudila, a krevet prazan, cujem njih u dnevnoj sobi, premotavaju se, igraju.
nije feminiziran. a i ves opere i sudje i opegla. i ide doktoru i na roditeljski.
Slažem se i ja, ali to je logično, jer je moj takav (za kućne poslove ima prostora za poboljšanja), ali općenito oko nekih standardno alfa-mužjačkih stvari. Mene to totalno "pali" i meni je on frajerčina više od nekih što kao galantno otvaraju vrata, ali pitaju "šta ćemo sutra kuvat" (meaning što ćeš sutra kuvat). Meni je, u stvari, taj "što ćemo sutra kuvat" totalan turn-off... ono... ko nekome obješene ženske grudi (inženjerske ili non-inženjerske). A "turn-on" u smislu vampirskih zuba mi je vidit tipa izvaljenog na kauču, dok žena radi (osim ako nije u oporavku od neke operacije ili strašnog rada fizičkog tipa štemanja kamenja ili vožnje od tipa 8 sati - naravno, pretpostavljam da i žena kućanica, radi - samo doma).
Last edited by ina33; 11.01.2013 at 10:50.
pa da želiš čuti, bi slušala. a ne pisala postove kao npr ovaj:
bezveze ti je to.A taj problem je da djeca postoje kao takva, pa se netko o njima mora brinuti...
ifi, vaš, tvoj model jednostavno - ne funkcionira. ili, funkcionira u nekakvom uskom krugu ljudi. kao predbračni seks, npr.
to može biti model odabira, zašto ne.
ali ti, vi, varaždinska biskupija, bi morali shvatiti da ne može biti recept za sretan brak. ideal kojemu treba težiti. taj model odabira je samo to - model odabira. nit bolji, nit gori od ostalih modela odabira. odnosno, po ženu, na kraju balade, u većini slučajeva, u današnjem društvu - gori.
ako žena radi, a želi raditi, i ako muž radi, a želi raditi, i ako imaju djecu - stereotipne uloge, uloge kakve se nude na onoj stranici (ne spominjem uopće sad niti alkohol, niti one zapovjedi) jednostavno ne funkcioniraju. niti će funkcionirati. nudite nekakve arhaične modele za današnje društvo. a to ne prolazi. nema nazad. nema. može samo naprijed. ne žele ih niti žene, a niti muškarci. ne žele biti tuljani. ne osjećaju se ugodno u ulozi tuljana.
pa dovoljno je malo po forumu pročitati. ili se u rl oko sebe osvrnuti. i vidjeti modele koji funkcioniraju. i one koji ne funkcioniraju.
nego, jel moguće da će svi ovi govori proći nekažnjeno?
mislim, nisam sigurna jel se slažem s milanovićevom taktikom ne ulaženja u sukob s kaptolom.
odnosno, slažem se da se ne prepucavaju preko medija.
ali, ja najozbiljnije mislim da bi kazneno trebali odgovarati. il bar kao ovaj profesor.
pa nije to više baš tako bezazleno.
poziva se na rat. ne dvosmisleno. nego doslovno.
a takvi homofobni ispadi kakve slušamo svakodnevno, već dugo nisu bili dio medijskog prostora.
činilo mi se kao da je to neko prošlo svršeno vrijeme.
gdje ako i misliš tako, ne usudiš se to izreći.
što, iako izgleda nevažno, u biti je jako jako važno.
ne sviđa mi se to, ne sviđa mi se to nimalo.
warning: kobasa... ali nisam mogla kraće... preskočiti ako vam se ne da
Naravno da nemam ništa protiv muškarca koji se noću diže, pozdravljam to! No, realno, dok žena doji (znači neke dvije godine, recimo), može muškarac ustati i donijeti dijete, ali dojit će majka, zar ne? Kod nas doma je tako, ja obično dojim.
Podjela posla u kući apsolutno treba biti takva da nitko ne radi više tupih poslova od nužnog, i to pozdravljam, i svaku akciju koja ide u smjeru osvješćivanja važnosti partnerstva, pomoći i zajedničkog rada.
Ono što ja cijelo vrijeme govorim, i cijelo vrijeme me se ne čuje, je da razmišljam recimo u terminima 100 godina; dakle, interesira me dobro ne samo mene sada, nego i moje djece i mojih unuka.
Jer, ovo siromaštvo, bijeda, kultura lopovluka i nemorala ne nestaje u jednom godišnjem dobu. To je proces koji se gradi i raste kroz desetljeća, i ako mi ne počnemo, ovo će trajati dok sami sebe ne požderemo od bijede i propasti i dok svi ne odu u Kanadu.
Znate kako razvijene kulture sade maslinu - ne da na ljeto dignu 1000 E, nego za unuke, da kroz 100 godina obitelj ima bogati maslinik... ili kako se razvijaju biznisi - s idejom rasta i razvoja, i stvaranja kapitala za generacije koje dolaze.
Dakle, da bi bilo što što ulažem u svoju djecu imalo smisla, kao prvo treba biti djece, ljudi, radnika, društva kao takvoga, i svaki moj napor kao čovjeka pada u vodu ako obitelji imaju malo djece - dakle sve što stvaram i svaka budućnost za koju spremam tu djecu utapa se u moru umirovljenika koji su em teret, em nemaju mirovinu, pa i oni moraju raditi. Hrvatsko poduzetništvo ne grca jer se muškarac/žena bude ili ne bude noću, nego jer je nesposobnih, starih, nezaposlenih i nemoćnih toliko da je opterećeno do ruba izdržljivosti (i onda u krug - jer je opterećeno, ne zapošljava, što manje zapošljava, to je više opterećeno ono poduzetnika koji zapošljavaju...). Naravno da je lopovluk i nemoral (po mom mišljenju duboko vezan uz rasap morala i pojma vrijednosti rada i stvaranja kapitala na zdrav način - što je komunizam razorio) tu isto faktor - ali siromaštvo i bijeda idu ruku pod ruku sa lopovlukom...
Ja ne mogu misliti, tako mislim, tako živim, samo u ovom trenutku - jer duboko vjerujem da društvo može rasti i ljudi živjeti životom dostojnim čovjeka samo ako svaka generacija postavlja temelje, i gradi i nazidava vrijednost - tako se pobjeđuje siromaštvo, kaos i nered u zemlji. Bogata zemlja ima uređena rodilišta, plaćenu pomoć ženi nakon poroda, ljudi imaju za platiti eko-uzgojenu hranu, kvalitetne škole, sigurna igrališta... i mogućnosti koje zemlje u bijedi nemaju...
Želim ostaviti djeci maksimum obrazovanja, vrijednosti, kapitala, dobrih uspomena - štogod želiš, kako bi na tom temelju oni mogli izraditi još i više, i kako bi konačno kopanje po kantama za smeće bilo prošlost. Sposobnost i učinak da naša djeca budu produktivni članovi društva stvara vrijednost koji štite sve one kojima je zaštita potrebna.
Za taj moj san potrebno je da društvo u kojem će moja djeca živjeti bude vitalno, inovativno, i neopterećeno beskonačnim socijalnim dugovima - dakle kao prvo su potrebna djeca. Puno djece koji će se školovati, raditi, graditi i stvarati i time teret brige za nemoćne, umirovljene, djecu... podijeliti na puno malih dijelova.
Zato je za moju obitelj prioritet omogućiti rađanje, odgoj i prihvaćanje djece, i koju god legislativu promišljam, ona polazi od toga da je zaštititi život temelj svega, od održivog razvoja, do socijalne pravde, do društva blagostanja. I tu dolazim do toga da žena koja rodi 4, 5 ili 6..7..8 djece (zašto ne? koliko uglednih svjetskih firmi vode složna braća puta 5...) ima 4 puta 2 ili 3 godine rađanja, dojenja, i "prve tri su najvažnije", što može iznositi 10, 15 ili 18 godina porodiljnog, ili barem potrebe da radi na način komplementaran potrebama koje kao majka, rodilja i dojilja ima.
Ukratko - snažno stojim iza teze da je temelj za legislativu zaštita majčinstva na sve mile i nemile načine, i da norma treba biti rađanje onog broja djece koje omogućava vitalnost i zdravlje društva, a ne rađanje minimalnog broja djece koje vodi u bijedu i samouništenje. Treba zaštititi ženu koja doprinosi rađanjem. Kako točno njoj dati da bude i znanstvenica, i da vodi firmu - to možemo raspravljati, i svakako trebaju biti fondovi koji će joj omogućiti da npr. ide na školovanje i dok ne radi, i da ide na neku skraćenu varijantu posla, da ostane u tijeku, i da bodovanje napredovanja bude prilagođeno njezinim potrebama. To je humano i pravedno.
Koja je cijena tog stava - možda dvojaka - možda određenom broju poslodavaca to znači da neće ženu, i onda smo opet u lošoj situaciji. Možda to državu košta - da promijeni stav poslodavaca, a sigurno košta i ženu, na određeni način. I muškarca. I to je možda razlog zašto se zakoni kroje na drugim osnovama.
No, je li realno moguće da živimo u utopiji u kojoj je naša osobna sreća mjerilo svijeta - moguće je, ravno jednu generaciju, poslije toga potop - evo, mi to svjedočimo aktualnim trenutkom. Možemo birati da nam bude komotno sada, a budućnost nek se brine za sebe, ili možemo imati malo više nade, viših ciljeva i zadovoljstva u tome da stvaramo više od svog života, život i uspjeh generacijama koje dolaze. Kad se govori da su ljudi bez nade, bezvoljni i utučeni, to je posve sigurno zato jer unutar svog vlastitog života i ugode čovjek ne može osjetiti puninu zanosa, sreće, doprinosa - radimo da otplatimo taj kredit i to je to. Svi stručnjaci za mentalno zdravlje se slažu da sreća nikad nije pitanje ugode, nego uvijek osjećaja da doprinosimo, gradimo neke više ciljeve i da smo korisni drugima.
No, bilo kako bilo, trebamo novac, i za potpore ženama, za siromašne, za škole i rodilišta i svaka teorija je mrtvo slovo na papiru dok hrpe mladih, nabrijanih ljudi ne zapne i ne stvori vrijednost i kapital - na temeljima koje postavljamo mi, tu i sada, svojim uvjerenjima, svojim vrijednostima i zakonima koje ćemo donositi. Te ljude treba roditi, da bi oni mogli raditi! As simple as that.
I u tom kontekstu, samo u tom, muškarac i žena su drugačiji, i ako sam doma, skuhat ću ručak, a ako sam ja 10 godina na porodiljnom za svojih potencijalnih 5 djece, ja sam zadovoljna da moj suprug ima 25% veću plaću, nego ja - jer tih 25% ide u taj naš život, i našu obitelj. Ako neka žena nema djecu, neka ima istu plaću (i sigurna sam da ima, ali to nitko ne mjeri)- nije koristila porodiljni, napredovala je kao muški kolega, to je u redu. Ali, ako se prosjek mjeri na ženama koje su imale stanke u karijeri - well, offcourse! da imaju manju plaću.
svaka čast, ifigenija, uz sve dosad navedeno uspjela si opravdati i glass ceiling!
Ne, nisam. Niti držim da je teorija glass ceilinga znanstveno posve točna i intelektualno posve poštena, tj. da je u obzir uzela sve parametre.
I užasno je tužno da je diskusija kao kad se psi trgaju nad lešinom, pa samo kusnu dio i vuku na svoju stranu, bez cjeline, čisto da se natežemo. U svemu možeš naći točku gdje se ne slažeš posve, ali zar je puno tražiti da se diskutira na razini cijele ideje, pa na koncu dodati kritiku i svoju kontratezu? Nitko tko nešto misli ne misli (ako je normalan) da ni u čemu nije fulao i da je sagledao cjelinu bez mane, ali da bismo timski radili, valjda moramo moći dovoljno razumjeti jedni druge i načelno, a ne samo upiranjem prsta u neku marginu?
No, ako dalje od teorije glass ceilinga ne vidiš, bujrum...
Last edited by Ifigenija; 11.01.2013 at 12:02.
realnost je takva da je opravo obrnuto.Ukratko - snažno stojim iza teze da je temelj za legislativu zaštita majčinstva na sve mile i nemile načine, i da norma treba biti rađanje onog broja djece koje omogućava vitalnost i zdravlje društva, a ne rađanje minimalnog broja djece koje vodi u bijedu i samouništenje.
ajmo gledat ovako: drzava ne moze izgurat onoliko umirovljenika, nezaposlenih i djece- svih onih koji ne privredjuju, koliko ima sada, pa mi nije jasno kako bi se ona izljecila ako bi joj na teret stavili puta tri dosadasnje djece?
ti spominjes firme koje vode petoro brace, ja vidim cetvrt kruha koje dijeli petoro brace.
maslinu koju sadis sadis na mjestu na kojem ce ona, za 100g, dati plod unucadi, ne sadis je na mjestu na kojem ce ga bura ofuriti da nece ni do tvoje zrelosti prezivjeti. e pa nase drustvo je sad na buri.
Ali, ako su i uz stanke imale isti učinak, kako je onda u redu? Plaću dobivaju za vrijeme koje rade, država plaća porodiljno, kako je u redu?
Maslini ne treba 100 godina da plodi. Inače je nitko ne bi sadio.
ja mislim da je do svega ovog doslo zbog prevelike neravnoteze i bas te neravnopravnosti (pri tome ne mislim na musko-zensku, vec globalnu). svi smo mi jednaki, samo su neki jednakiji.
mislim da je necija loza jednaka necijoj maslini. samo eto, uvijek ce biti onih koji smatraju da je loza vrjednija od masline i obrnuto i da bi svi trebali saditi malinu, a ovi drugi lozu.
Ništa nije uništilo svijet osim čiste pohlepe.
Last edited by krumpiric; 11.01.2013 at 12:14.
Molim vas da objasnite metaforu s lozom i maslinama malo jasnije, muž mi viri preko ramena i svrbe ga prsti da vam napiše opširan off topic elaborat o uzgoju loze i maslina
Ifigenija, kad već voliš dalekovidno, što misliš o ovome?
http://en.wikipedia.org/wiki/Overpopulation
a mene više zanima kako ifi misli da će državu s tolko nezaposlenih, u blagostanje dovest samo i isključivo rađanje malih hrvataa nit ove rođene ne možemo zaposlit.
Kad smo kod toga, na faceu se javljaju ljudi koji se bune na Rome, komentari su da ti pamet stane, ali se uglavnom odnose na to da oni ništa ne rade, i imaju previše djece kojima mi plaćamo doplatak, i da će preplaviti HR, kako bi bilo da njih integriramo u društvo i eto radne snage iznenada
meni ovo s radjanjem i zastitom majcinstva podsjeca na nacisticku maslinu.
Nemamo mi problema s radnom snagom, barem u ovom svijetu u kojem ja živim.
Glavni prigovor - a kako bi ti to izvela da država podnese još djece, kad ni ove ne izdržava, a ljudi jednostavno nemaju vremena ni novca za porodiljni svakako stoji. Ne znam. Treba misliti o tome, i naći načina; sigurno to ne ide preko noći. Djeca ne rješavaju sve probleme, probleme svakako treba rješavati na barem pet razina (zakoni, klima u društvu, vrednote, financijska sredstva, potpora obitelji)... ali no children no society. A ako netko vodi državu tako da nas svih pošalje u Kanadu, jer tamo znaju vodit državu, i ja sam za Oluju. To nije moja vlast.
Okej. Idemo reći da ovaj mali skup smatra da je moja vizija o tome kako i kojim putem bi nam svima bilo bolje, i što je važno ne drži vodu. Koja je vaša postavka, vrednote i kako vi vidite totalitet ciljeva, puteva, vrednota i legislative potrebne da nam bude bolje?
Last edited by Ifigenija; 11.01.2013 at 12:29.
ŠTo za to treba doktorat, za zatvaranja lopova, pokretanje proizvodnje, cijenjenje znanja i sposobnosti, kažnjavanje malverzacija, adekvatan rad uskoka i policije, smanjenje administracije, nameta poduzetnicima?
Ifi, jel ti znaš što je Oluja? Od koga bi se branili oružjem?
I ja se isto pitam? Mene općenito sve nešto lirsko paničari, u bilo kakvom uzdizanju osjećam se nelagodno (uloga ova, uloga ona) - jer odmah čekam koja će pozadina toga biti, jer što veći ideal i veće inzistiranje na njemu, veći odmak od reale, to često gora pozadina (bilo namjerna, bilo nenamjerna, ko u Brešanovom filmu). U stvari, super mi je sjeo tekst urednika Buga... e, sad, to jest tema i nije, opet ne znam / nemam vremena tražit na netu, ali on se konkretno osvrnuo na neki onako "ja vjerujem u budućnost Hrvatske (odnosilo se na IT industriju tj. realni sektor, autor neki profa s FER-a)", pri čemu je on govorio da se od takvih hrusti (ježi mu se koža) jer da kad mu neko kaže vjerujem u Hrvatsku on prvo misli koji će mu novi porez šušnut i ono.... stila "lako je vjerovat kad ništa ne gubiš". I pozvao svih koji vjeruju u njega i slične - da ne vjeruju "u Hrvatsku mladu snagu" već da vjeruju samo u svoje ruke i ono što mogu na tržištu prodat i naplatit. Htjeduć' reći da - od vjere on nema ništa, samo konkretni potezi se broje. Trojanski konj stila.
Last edited by ina33; 11.01.2013 at 12:33.
temu demografije smo već pokrili
da jedna država ne rikne potrebno je više djece
ali više djece se postiže tako što se radi na jednakosti, pravima roditelja zajedno, a ne na zatvaranju majke u kuću kako bi nesmetano mogla dojit stoljećima
to na temelju iskustva drugih zemalja i rezultata politika koje one vode
što bi mi morali otkrivat toplu vodu
ifi, tjeranje zena na jedan izbor- radjaj i samo radjaj mene podsjeca na robovlasnicko drustvo, ako cemo o metaforama.
Metafora (grč. meta = promjena, pherein = nositi; μεταφορά = prijenos) skraćena je poredba, po njoj se ostvaruje prijenos značenja tako da se istakne jedna zajednička značajka iz jednog područja života i svijeta koja se po načelu sličnosti poveže s drugim područjem.