na Odgoju u duhu vjere se nesto ranije pricalo kako su vjernici ...negdje... obranili crkvu/katedralu od nekih koji su nesto protestirali, pa eto...
netko sigurno zna o cemu pricam, nemam kada pretrazivati topice
Da http://www.lifesitenews.com/news/vid...-defend-cathed radilo se o ovome
I ove stvarno izgledaju pomalo za psihijatriju, pa bih voljela, ako netko zna španjolski da napiše što se govori
pratim povremeno.
sinoc sam vidjela na fb-u nekoliko ovakvih poziva, a vidim da se i tu spominju pa rekoh, da citiram. doticni miletic je u potpisu.
"Pozivamo Vas na akciju intenzivne molitve i posta.
Sutra, u subotu 12.01.2013., svatko će od nas zasebno ili zajedno s obitelji moliti sva 4 otajstva krunice (Radosnu,Svjetlosnu, Žalosnu i Slavnu) i strogo postiti o kruhu i vodi cijeli dan na nakanu:
– poštivanja od strane vladajućih ustavom zajamčenih prava građanima na slobodu savjesti, mišljenja i vjeroispovjesti,
– poštivanja od strane vladajućih ustavom zajamčenih prava roditelja na slobodno i samostalno odlučivanje o odgoju svoje djece,
– zaustavljanja netolerancije i diskiminacije prema vjernicima i Katoličkoj crkvi od strane medija, različitih udruga, javnih osoba i političara,
– obraćenja sudionika i podupiratelja sutrašnjeg prosvjeda protiv Katoličke Crkve ispred Zagrebačke katedrale.
Molimo Vas da nam također javite koliko Vas želi sudjelovati u ovoj akciji kako bismo znali koliko je ljudi molilo i postilo i pokazalo kako mi vjernici ljubimo, a ne mrzimo, na mail adresu: udrugastepinac@gmail.com
Zahvaljujemo svima na odazivu. Ne zaboravimo od kuda dolazi naša snaga.
S poštovanjem,
Krešimir Miletić Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac"
a dan je idealan za skup pred katedralom, lijep i suncan![]()
Stvarno je zlonamjerno uopce prejudicirati da ce prosvjednici danas napasti katedralu. Zlonamjerno, nista drugo.
Naravno. Nisu ni do sada napadali paviljon na Zrinjevcu.
Uostalom, kako se može napasti zgradu? A da nekome i padne na pamet izraziti nezadovoljstvo na taj način da ošteti ili zaprlja kamen od zgrade, pa što onda? Bit će usnimljen i kažnjen, a zgrada će biti očišćena i popravljena.
Bolje i to nego da "branitelji katedrale" stoje na putu pa da netko strada.
Posljednje uređivanje od mujica : 12.01.2013. at 13:14
Mene stvarno brine kamo sve ovo ide. U Hrvatskoj, opcenito. I slazem se sa mujicinim prijateljem - nastavimo li ovako, negdje na nekome ce se sve prelomiti.
A u nastavku piše:
http://www.bitno.net/vijesti/hrvatsk...tivanjeustava/Dragi Katolici nemojte pasti u napast kako bi trebali ići gore moliti pred provokatorskim udrugama LGBT zajednica ili braniti Katedralu ili nekoga u njoj.. Također RAZNE NAVIJAČKE SKUPINE TAKOĐER DOLAZE S NAMJEROM IZAZIVANJA NEREDA I SUKOBA S POLICIJOM I PROSVJEDNICIMA, a vjerojatno će biti i potplaćenih provokatora, te nama tamo nije mjesto JER NAM TI LJUDI NISU NEPRIJATELJI…
Ja sam privilegiran, pa sam dobio veću i bolju verziju od drage Ifi.
Inače, sad slušam na vijestima da braniteljske udruge organiziraju kontraprosvjed.
Koje su to ovce ti "branitelji" (!)
Kakve veze ima to što će se neki gay pristalice ljubakati sa braniteljima?
Stvarno su najblaže rečeno, ovce.
Gospođe forumašice, ako vaši muževi branitelji misle ići na kontraprosvjede, recite im da im mujica (branitelj, dobitnik spomenice i odličja) poručuje da su izmanipulirane ovce![]()
Posljednje uređivanje od mujica : 12.01.2013. at 13:42
http://www.index.hr/black/clanak/pre...nu/656729.aspx
evo i potpora hrvatske inteligencije.
Znaš da nije tako. Da oni iz KC koji smatraju samo postojanje lbgt zajednice napadom, nisu baš najpametnji dio KC-a.
Problem nastaje kad se lbgt poistovjeti sa agnosticizmom/ateizmom (jer im drugo ne preostaje, s obzirom da ih KC ne prihvaća), pa onda borbu za svoja prava pokušavaju ostvarivati kroz borbu za "prava" agnostika/ateista. A u toj borbi zna biti niskih udaraca, uvredljivih stavova, generaliziranja i drugih neprimjerenih načina.
Nije neviđeno, kao ni da se ljude straši vanjskim neprijateljem, pa im ovaj isječak s you tubea dođe kao dokaz što će se dogoditi ako ne srežu lgbt pokret u korijenu. Nebitno, misli mi idu u stotinu smjerova odjednom. Uglavnom, nadam se da ljudi nisu idioti, i da nitko neće napraviti ništa zbog čega ćemo se sramiti kao ljudi. Tko može otići neka se zabavi, ja šaljem pusu
Ja isto pozdravljam sve prosvjednike, želim da se okupe u što većem broju. da ponosno iskažu svoj stav i da sve prođe mirno i bez izgreda. Žao mi je što ne mogu tamo.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...za/656690.aspx
je li "za dom spremni" dio neke molitve, ili sam nešto krivo shvatila?
Krivo si shvatila.
Kaptol se ogradio. Vjerničke grupe su se ogradile, postimo i molimo doma i po crkvama. Niti jedna relevantna vjernička udruga ili organizacija nije bila pred Kaptolom. Branitelji su išli u svojstvu branitelja, oni nisu vjernička udruga, i iza njih ne stoji Crkva.
mujica, ne provociraj. Pročitaj i druge teme.
mislim, to je na strani poljubaca i duginih zastava
mozda je i na drugoj strani koja bila![]()
umjesto da su neprijavljen "prosvjed" iz kojeg se skandiralo "ubij pedera" i nosali ustaške kape rastjerali i uhitili, oni su prosvjednike "ljubi bližnjeg svoga" strpali u maricu i razvozali po nekim punktovima po gradu. iz sigurnosnih razloga (jer se znalo događati da nekakve skupine dočekaju lgbt osobe tri ulice dalje i prebiju ih).
tako vam izgleda hrvatska, braniteljska i kršćanska ljubav i tolerancija.
meni je predivno bilo u društvu pametnih, neopterećenih, sretnih i veselih - i hrabrih ljudi, mojih prijateljica s foruma i iz aktivističkih voda. drago mi je da sam neke forumašice upoznala.
a posebno sam uživala razgovarajući sa predragom matvejevićem.doći će i on na skup razuma, što me stvarno raduje.
![]()
Bilo je divno! Vidimo se u srijedu! Nadam se da ce nas biti i vise!
Ja stalno pratim ovu temu ali se nisam dosad uključivala. Ovaj deo posta od Mama courage me je podsetio da je isto tako bilo i u Beogradu onaj jedan put kada se uspelo da gay parade bude. Ono što je mislim problem je što se od tada nijedan put nije ni održala. U Hrvatskoj ma koliko da se situacija čini isto mračna opet mislim da je pozitivno da se skupovi održavaju pa makar bilo i jako malo ljudi na njima i učesnike i učesnice morala policija da razvozi kućama. Ali samo održavanje skupa je već nada da će u budućnosti biti bolje.
konačno! nije mi jasno što se do sad čekalo s ovako jasnom izjavom?
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...u-je-s-Ustavom
inače, vidim da su svi oduševljeni a ja sam iskreno uglavnom bila tužna (no možda je i do PMSa)
i mislim... to je dozvoljeno, vikati "ubij pedera!" ? emso, ti reci... u pravoj pravnoj državi bili bi pohapšeni?
trebalo je pustit i ovu pjesmu![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=74WkJY82MhI
uglavnom, malo smo kasnili, pa sam samo emsu srela od ovdje prisutnih, ali vidimo se na skupu razuma! dajte sve od sebe da što više ljudi informirate, jer imam neki dojam da će mediji zakazatia to je THE prosvjed
ja sam se jučer iskreno bojala da ne napadnu prosvjednike...
vidim u Novom Listu se oglasila pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. nisam upratila da se je oglasila pravobraniteljica za djecu. na službenim stranicama pravobraniteljstva za djecu u svezi aktualnih zbivanja oko ZO istaknuti su stavovi o uvođenju zdravstvenog odgoja iz 2007. godine. nema novih reakcija ni stavova pravobraniteljstva za djecu. zašto M. Jelavić šuti?
to je ovaj link koji sam stavila u prethodnom postu
ma meni uopće nije jasno zašto se nisu odmah oglasile. zašto je tvrdnji o "protuustavnosti ZO" dozvoljeno da mjesec-dva visi u zraku kad ju je moguće bilo jednostavno pobit? mislim, lako što mi tu na forumima argumentiramo i citiramo, to su riječi koje mora država jasno i glasno reć.nisam upratila da se je oglasila pravobraniteljica za djecu. na službenim stranicama pravobraniteljstva za djecu u svezi aktualnih zbivanja oko ZO istaknuti su stavovi o uvođenju zdravstvenog odgoja iz 2007. godine. nema novih reakcija ni stavova pravobraniteljstva za djecu. zašto M. Jelavić šuti?