Stranica 17 od 101 PrviPrvi ... 715161718192767 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nena, slažem se s tobom.

što se izjava biskupa tiče, također mislim da je on itekako hijerarhijski promišljen i isplaniran.
    vidjeli smo u primjeru dajle, biskupi tu jednostavno ne mogu samostalno istupati u ime kc bez dogovora s nadređenima.
    sekularnost je nešto što papa benedikt ne odobrava, i gdje je, izgleda, dao zeleno svjetlo svećenicima da uzdignu glas
    protiv onih liberalnih svjetonazora, koji, prema kc, uništavaju tradicionalnu obitelj. to je moje, pojednostavljeno razmišljanje.
    naravno, ne mora biti točno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    što se izjava biskupa tiče, također mislim da je on itekako hijerarhijski promišljen i isplaniran.
    U ovom smislu, ipak mi nije jasno kako se može reći da to nema veze s crkvom ni vjernicima.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nena, svaka čast

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

[QUOTE=koryanshea;2316934]
    2. glede adama i steve - to je uobičajena fraza, jer se steva bolje zvuči kao zamjena za "eva"
    aha, onda dobro, ja sam mislila da možda stilski nije dovoljno biti gej nego gej još mora biti i druge nacionalnosti
    3. Crkva i vjernici s tim nemaju veze - gdje završava crkva, a počinje biskup, nadbiskup? crkva ovaj put jako, jako ima veze. ono, do lakta je u tome
    imala sam namjeru biti malo ironična, no ne uspijevam baš sve. I ja mislim da ima veze, nisu nikoga izravno pozvali- ajde tamo, ali previše je toga prethodno rečeno, a da bi se samo tako izjavilo- nemamo mi sad veze s tim. no, dobro, svakome na savjest.

ok preskačem i ovaj dio s molitvom i inspiracijom iz crkve
    naravno, ipak sam ja zarobljenomisliteljica

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ok sad sam ubrala ironiju

Crkva i vjernici s tim nemaju veze. Oni su molili doma. Naravno da nemaju. <- ovdje mi fali jedan što koluta očima

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    ok sad sam ubrala ironiju

Crkva i vjernici s tim nemaju veze. Oni su molili doma. Naravno da nemaju. <- ovdje mi fali jedan što koluta očima
    Praktično niti ne, niti su nasilni, niti to žele biti, niti bi radili takve ludosti (vjeruem da tako misli i postupa većina, valjda), ali bi onda biskupi mogli razmisliti koga i na što svojim izjavama potiču. Sve ima svoju uzročno posljedičnu vezu, izravnu i neizravnu, ne mora direktnu, može psihološku, kao što rade reklame.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zene, ajmo se organizirati oko transparenata za prosvjed, srijeda je pred vratima, necemo doci bez icega, jelda?
    dajte prijedloge
    ok, ok, citala sam da donesemo hrvatske zastave, ali otkud mi, nisam svadbu imala

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ovo je već vađenje masti nama koji ne možemo doći.

p.s. kod nas zastava nema ni na svadbama

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    zene, ajmo se organizirati oko transparenata za prosvjed, srijeda je pred vratima, necemo doci bez icega, jelda?
    dajte prijedloge
    ok, ok, citala sam da donesemo hrvatske zastave, ali otkud mi, nisam svadbu imala
    možda stavim ovaj iz potpisa- inače patti smith je autor

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vjerujem da mc treba odvjetnik, ali zanimljivo mi je kako si se uvrijedila na prozivanje ( a bome i beti nije sjelo) nakon ovakvog posta u kojem nisi ništa konstruktivno rekla niti ičim doprinijela raspravi osim što si implicirala da je mc nije sve ono što tvrdi da jest. u sljedećem postu si nam lijepim primjerima i usporedbama sa homofobima, agresivnim muževima i naravno, bezobraznim doktorima još plastičnije predočila.
    ljudi koji su prekjučer meni, mom mužu, mojoj maloljetnoj djeci- na čiju se dobrobit stalno poziva, iskešenih zubiju vrištali i pljuvali pred katedralom nosili su križeve oko vrata i u rukama, pa izvini što ih je to obilježilo i dalo im zajednički predznak. Nije da su došli sa valjcima za tijesto predstavljajući udrugu pekara.

A sad kad sam ja rekla svoje , možemo se vratiti na temu. Tko dolazi na skup zdravog razuma u srijedu u 18?
    Nisam znala da su forumašice išle na prosvjed, nije me jaaako dugo bilo. Da jesam možda bi bili malo hrabriji, ali moram reći da smo se jako uplašili kad smo stigli tamo i vidjeli tko nas gleda (pljuje ). S. mi se tako uplašio da smo pobjegli glavom bez obzira. Kakva je to zastrašujuća mržnja bila ne mogu opisati. Ma kakva mrtva molitva, oni su svi došli prebit nekog vjerujte mi. Sorry ak sam padobranac, došla ja vidjet za sjedalice pa mi topic zapeo za oko.
    Kaj će biti još jedan prosvjed?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj će biti još jedan prosvjed?
    hoće, u srijedu u 18 sati na cvjetnom
    https://www.facebook.com/events/568255143189537/

danas je bila presica o planiranom skupu.

inače: link

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim, ti si dežurni žandar koji virka i dijeli packe okolo?
    Ne, jednostavno sam osoba koja ne voli nepristojnosti. Smije li se biti takav? Ili da uzmem transparent i odem ispred katedrale protestirati protiv nepristojnih u ime pristojne manjine. Garantirano je manjina.

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je zapelo za oko da se Beti već više puta iznebuha javlja kako bi upozorila nekog na nešto što je rekao, pa se čisto pitam koja joj je agenda.
    Isti odgovor kao i nakon prvog citata. Osim što nisi baš morala staviti riječ "agenda", ima riječ u hrvatskom jeziku koja znači isto. Može se pametno pisati i navodeći svakodnevne riječi, razumljive širem krugu čitateljica.

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako ne znam koja je agenda Beti3, možda žena voli čitati pametne rasprave koje se ovdje znaju voditi, i pušta one koji znaju više o temi ili ljepše napisati, smislenije, da pišu i uskoći samo kad vidi neku, treću stranu koju nisu obuhvatili u raspravu, da ukaže na nju, ili je nešto ubode u oko.
    Hvala, isvetica, bolje ni sama ne bih napisala.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno da se smije biti takav Beti, to je bila samo moja opaska. Smijem li iznijeti istu?

Inace, agenda se koristi i u hrvatskom.

http://www.jutarnji.hr/agenda/716340/

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Fermajmo s prepucavanjem. Moze li slogan Bog u srcu, znanje u glavi- vjera u crkve, znanost u skole? Ili nesto slicno prikladno i za vjernike koliko sam shvatila nije cilj istaknuti koliko ima ateista, vec koliko nas podrzava odvojenost crkve i drzave/skolstva

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    nena, slažem se s tobom.

vidjeli smo u primjeru dajle, biskupi tu jednostavno ne mogu samostalno istupati u ime kc bez dogovora s nadređenima.
    sekularnost je nešto što papa benedikt ne odobrava, i gdje je, izgleda, dao zeleno svjetlo svećenicima da uzdignu glas
    protiv onih liberalnih svjetonazora, koji, prema kc, uništavaju tradicionalnu obitelj. to je moje, pojednostavljeno razmišljanje.
    naravno, ne mora biti točno.
    pozaic je generalno takva osoba
    ostalima to vjerojatno ne pada tesko kad se on podmetne i bude los covjek javno
    manje je njima za raditi a on se pak i ne trudi previse
    i nije mu to prvi takav javni istup

http://www.hrsvijet.net/index.php?op...era&Itemid=144

http://www.jutarnji.hr/mons--pozaic-...--45-/1005958/

Predavanja na fakultetu uvijek su mu bila takva - od benignih izjava da su cigarete grijeh do ozbiljnih ispada kad je dovodio onog nekog katolickog ginekologa iz petrove koji je pricao o neplodnosti kao bolesti promiskuitetnih zena...
    Pozaic nije nista novo, ali je nova trebala biti pravna reakcija na njega.
    Posljednje uređivanje od sladjanaf : 14.01.2013. at 21:41

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

stray_cat, tu si. Nevjerojatni su ti postovi. Pozdrav od Balkanke!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Fermajmo s prepucavanjem. Moze li slogan Bog u srcu, znanje u glavi- vjera u crkve, znanost u skole? Ili nesto slicno prikladno i za vjernike koliko sam shvatila nije cilj istaknuti koliko ima ateista, vec koliko nas podrzava odvojenost crkve i drzave/skolstva

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nešto me zanima.

Više puta sam kao argument za neravnopravnost žena i muškaraca pročitao da su žene manje plaćene od muškaraca za jednake poslove.
    Ne mogu sad pronaći post u kojem to piše, ali spomenuto je više puta na ovoj temi.

Molio bih one koje to tvrde da mi objasne kako je to moguće.
    S obzirom da se koeficijenti plaća određuju na temelju raznih kriterija, od radnog mjesta, edukacije, staža... ali nigdje spol nije kriterij za koeficijent.
    Kako je moguće da za dva jednaka posla žena bude manje plaćena?
    Kako može blagajnik u Konzumu biti bolje plaćen od blagajnice ili pravnik od pravnice u npr. ministarstvu obrane, ili doktor od doktorice ako rade isti posao i imaju jednaku stručnu spremu, zvanje, godine staža.....

Radi li se tu o urbanoj legendi ili namjernom podmetanju dezinformacija?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    u biti sa koliko zara neki brane da bilo kakva informcija o sexualnosti dodje do djece ozbilno se pitam da li je vama savijest cista kad je u pitanju vasa vlastita djeca
    Kome li se ti obraćaš s ovakvim glupostima?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kakav koeficijent placa Mujice spominjes?
    u privatnom sektoru?
    placa koja se odredjuje po kriterijima edukacije i/ili staza?
    utopija.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mujice, jel sad govoriš isključivo o hrvatskoj ili o cijelom svijetu?
    kako god - to s koeficijentima vrijedi za javne službe. u hrvatskoj. izvan toga je cijeli šareni svijet. internet ti je na dlanu jednako kao i svima ovdje, istraži to sam iz svog ugla, samo se potrudi molim te da se ne pouzdaješ u izvore tipa whale.to
    ja pak predlažem jedan link, da nije da sam škrta... http://ec.europa.eu/justice/gender-e...ex_en.htm#h2-7

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajmo se vratit na javne službe i tvrtke.
    Tu su koeficijenti određeni tako kako jesu.
    Koliko ima žena na bolje plaćenim pozicijama, postotno? I zašto?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam radila u dvije "državne" firme, i niti u njima nemaju svi jednake koeficijente - tj. recimo u grupi sistem inženjera nema svatko isti koeficijent nego postoji raspon od-do.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tu se i ja mogu uključiti i stati na mujičinu stranu, i to isključivo vezano za državne službe, zaista je tako da na određenim poslovima, sukladno Uredbi o klasifikaciji radnih mjesta, postoji raspon koeficijenata i u svom uredu nisam uočila diskriminaciju žena vezano za najniži, odnosno najviši.
    Ja sam friško promovirana (recimo to tako) i dobila sam najniži, ali je recimo kolegica koja ima puno više staža, a raspoređena je na istovrsno radno mjesto, odmah dobila najviši.
    Istina je i da je veći broj žena općenito, ali nikad dosad nisam primijetila da bi se muškarce tretiralo drugačije, samo zato jer su muškarci.

Ponavljam, govorim za svoj ured i posve mi je jasno, k tome, da je kod privatnika sasvim druga priča.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    konačno jedan razuman članak na tu temu...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kako sam ovaj intervju pročitala tek maloprije, ne znam je li već netko ovdje bio stavio link, ne da mi se tražiti. Ako jest, sori.

Intervju je radila Slavica Lukić, kao dodatna preporuka, a na ovog mladog znanstvenika do sad još nisam naišla, ali voljela bih ga definitivno češće viđati u javnom prostoru.

Hrvoje-Spehar---Crkva-izbjegava-prave-probleme-jer-bi-u-tom-slucaju-morala-nesto-uciniti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Kako sam ovaj intervju pročitala tek maloprije, ne znam je li već netko ovdje bio stavio link, ne da mi se tražiti. Ako jest, sori.

Intervju je radila Slavica Lukić, kao dodatna preporuka, a na ovog mladog znanstvenika do sad još nisam naišla, ali voljela bih ga definitivno češće viđati u javnom prostoru.

Hrvoje-Spehar---Crkva-izbjegava-prave-probleme-jer-bi-u-tom-slucaju-morala-nesto-uciniti
    eto, to je upravo ona razina civilizirane rasprave koja se trebala voditi u hrvatskoj oko zo.
    baš tako.
    ovo bi trebali biti argumenti "protiv" uvođenja zo u škole na ovakav način.
    pa bi onda i mi ovdje civilizirano raspravljali, netko je za to da se kondom predstavi na ovaj način, neko je protiv, argumentacija, sve pet.
    i mogu se i ne moram se ja s tim špeharom slagati, al kad ga čitam nemam grč u želucu.
    a ne ovo ludilo od laži i spinova i retorike primjerene nekim, nadali smo se, davno prošlim vremenima.

al, hbg, šta bi rekao moj kolega, nismo šveđani

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpis, cvijeta, po svim točkama.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    eto, to je upravo ona razina civilizirane rasprave koja se trebala voditi u hrvatskoj oko zo.
    baš tako.
    ovo bi trebali biti argumenti "protiv" uvođenja zo u škole na ovakav način.
    pa bi onda i mi ovdje civilizirano raspravljali, netko je za to da se kondom predstavi na ovaj način, neko je protiv, argumentacija, sve pet.
    i mogu se i ne moram se ja s tim špeharom slagati, al kad ga čitam nemam grč u želucu.
    a ne ovo ludilo od laži i spinova i retorike primjerene nekim, nadali smo se, davno prošlim vremenima.

al, hbg, šta bi rekao moj kolega, nismo šveđani
    I ja bih se složila, cvijeto, i dodala da ima kod nas i "Šveđana", nije da nema. Samo, svi smo primjetili, i svako malo netko na to i ukaže, nisu dovoljno glasni, pojave se i po medijima, tu i tamo pokoji intervju, i mi se na forumu nekad krenemo ponašati baš po "švedski", ali i mediji love redovito one nabrijane i glasne jer to aktivira živce, budi pozornost, prodaje nešto...pa i forum.

Uspijemo i mi nekad shvatiti da je ovo virtualni Big Brother, neka pozornica sučeljavanja mišljenja, ali onda odjednom nekome popusti živac, krene poluđivanje, tada postaje "zanimljivo" i ajmo, dernek.
    Samo, ne znam kako ćemo djecu poučiti da postoje ljudi kao ljudi, da postoje njihovi stavovi kao stavovi, da razlučuju život od medijskog (internetskog) serviranja "arene" (jer šta će u ringu dvoje neagresivnih, nije zanimljivo ako se zagrle i odu kući),
    kako ćemo naučiti djecu
    kad se i sami stalno ložimo na koješta.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ništa nisam shvatila za natpis. planiram sutra doći na cvjetni i nadam se da ću vas prepoznati. hoće li netko povesti dijecu. mislila sam ja pozvati filipa, ali kad razmislim čini mi se da njega to uopće ne zanima. on je od one djece kojoj je sve rečeno; što je menstruacija, kako nastaju djeca, što je seks, a opet kao da je sve zaboravio jer to nije jedna od par tema koje njega muče.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    nešto me zanima.

Više puta sam kao argument za neravnopravnost žena i muškaraca pročitao da su žene manje plaćene od muškaraca za jednake poslove.
    Ne mogu sad pronaći post u kojem to piše, ali spomenuto je više puta na ovoj temi.

Molio bih one koje to tvrde da mi objasne kako je to moguće.
    S obzirom da se koeficijenti plaća određuju na temelju raznih kriterija, od radnog mjesta, edukacije, staža... ali nigdje spol nije kriterij za koeficijent.
    Kako je moguće da za dva jednaka posla žena bude manje plaćena?
    Kako može blagajnik u Konzumu biti bolje plaćen od blagajnice ili pravnik od pravnice u npr. ministarstvu obrane, ili doktor od doktorice ako rade isti posao i imaju jednaku stručnu spremu, zvanje, godine staža.....

Radi li se tu o urbanoj legendi ili namjernom podmetanju dezinformacija?
    Radi se o razlici privatno - državno (to je isto tako jedna velika razdjelnica, postoji ta Hrvatska zaposlena u privatnom sektoru koja skroz drugačije ima neke uzuse od državnog - ugrubo - ili veće ili manje benefite (jako se razlikuje, ovisno o veličine firme) i bitno manju sigurnost posla (i to se razlikuje od firme do firme, ali ipak je bitno nesigurnije nego u državnom sektoru, unatoč svim najavama, barem mi se tako čini - ne znam di se to državno godišnje gasi parsto poslova i ljudi dobivaju otkaze od danas do sutra).

Dakle, privatno su plaće određeni raspon i podložne su pregovoru (i tajne su). Znači, nije jednostavna računica - koeficijent + staž + obrazovanje = tvoj neto (otprilike, znam da nije tako niti državno, ima tu i prirez i porez.... ne znam što još točno).

Pregovorna pozicija žene je (s obzirom na sve predrasude) da ona ima obitelj, koja joj je ball and chain (ili primarna briga, ovisno o tumačenju).

Dakle, s obzirom da je plaća stvar pregovora, tu sklizne ženina plaća zato jer, ajmo reći, manje je pokretljiva (poslodavac ide uobičajenim pravilom da je žena caretaker kuće i da neće "ucjenjivat" stila odo ja konkurenciji, ako me ne platite, ćao đaci).

E, sad, ne znam u kojoj mjeri je to pregovaranje i "rangeovi" zaživilo u državnim službama - to da je plaća za neko r. mjesto od-do, pa sad ogromne varijacije i bitne varijacije u visini plaće, zavisno što se ispregovori između poslodavca i radnika.

Tako nekako.

Plus, što se žene teže probijaju u menadžerskim mjestima (na kojima se to najviše odnosi) - "tajnička" mjesta su vjerojatno iste plaće i za muškog i za ženskog.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.01.2013. at 14:27

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mujica gender pay gap nije ni dezinformacija, a ni urbana legenda. ja sam mislila da je to manje vise opci pojam, poznat svima. barem je ovdije tako.
    nemam sad vremena ici u detalje, ali evo kao brzi, pojednostavljeni uvid wikipedija njemacka:

http://de.wikipedia.org/wiki/Gender_Pay_Gap

pa pogledaj.
    Posljednje uređivanje od seni : 15.01.2013. at 14:41

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    pozaic je generalno takva osoba
    ostalima to vjerojatno ne pada tesko kad se on podmetne i bude los covjek javno
    manje je njima za raditi a on se pak i ne trudi previse
    i nije mu to prvi takav javni istup

http://www.hrsvijet.net/index.php?op...era&Itemid=144

http://www.jutarnji.hr/mons--pozaic-...--45-/1005958/

Predavanja na fakultetu uvijek su mu bila takva - od benignih izjava da su cigarete grijeh do ozbiljnih ispada kad je dovodio onog nekog katolickog ginekologa iz petrove koji je pricao o neplodnosti kao bolesti promiskuitetnih zena...
    Pozaic nije nista novo, ali je nova trebala biti pravna reakcija na njega.
    To misli i Jurica Pavičić.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    To misli i Jurica Pavičić.

aaaaa, prvi put čujem za tog Šamila,pa kako su ga mogli prisvojiti desničari kad on govori "smrt fašizmu, sloboda narodu"lol,
    pa tko je mogao ozbiljno shvatiti ovaj video-uradak, ne vjerujem da bi tip mrava zgazio,
    tipična mediteranska zahebancija, inteligentno, duhovito, šta je on tu sve nadrobio,
    nadam se i da u policiji ima nekoga sa smislom za humor, da neće ozbiljno nagrabusiti.

/a ovo što navodi pavičić, o smislu za humor, to sam već čula, na primjeru američkih desničara, da im kronično nedostaje smisla za humor, i tu pomoći nema)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo za mujicu wikipedia link na engl o razlikama u plaćama između žena i muškaraca:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gender_pay_gap

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

aaaaa, prvi put čujem za tog Šamila,pa kako su ga mogli prisvojiti desničari kad on govori "smrt fašizmu, sloboda narodu"lol,
    pa tko je mogao ozbiljno shvatiti ovaj video-uradak, ne vjerujem da bi tip mrava zgazio,
    tipična mediteranska zahebancija, inteligentno, duhovito, šta je on tu sve nadrobio,
    nadam se i da u policiji ima nekoga sa smislom za humor, da neće ozbiljno nagrabusiti.
    Evo su ga pustili.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Karlovačka filmska kritika Hobita i Vinka Brešana:

http://www.index.hr/black/clanak/kar...ve/657243.aspx

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

stvarno svašta ima pravo na medijski prostor (jel ovo isti tip http://www.karlovacki-tjednik.hr/ind...tyle&Itemid=18 )
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 15.01.2013. at 20:14

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Je, isti lik, sa svim svojim citiram "seks-apel"-om

Emanuelle je valjda edukativni materijal

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    mujica gender pay gap nije ni dezinformacija, a ni urbana legenda. ja sam mislila da je to manje vise opci pojam, poznat svima. barem je ovdije tako.
    nemam sad vremena ici u detalje, ali evo kao brzi, pojednostavljeni uvid wikipedija njemacka:

http://de.wikipedia.org/wiki/Gender_Pay_Gap

pa pogledaj.
    Ne govorim o Bugarskoj i Norveškoj nego o Hrvatskoj.
    Nemam uvida u pregovaranje o plaći u privatnim firmama.

U državnim firmama u Hrvatskoj nema nikakvog pregovaranja o plaćama.
    Nema niti nikakvog raspona koeficijenta od do.

Koeficijent je točno izračunat na temelju jasno definiranih kriterija. Spol nije kriterij.
    Posljednje uređivanje od mujica : 15.01.2013. at 20:40

Datum pristupanja
    Oct 2011

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo za mujicu wikipedia link na engl o razlikama u plaćama između žena i muškaraca:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gender_pay_gap
    Hvala. Taj tekst upravo potvrđuje to što govorim: ne postoji razlika u plaći između muškarca i žene koji rade isti posao. Razlika je u prosječnoj zaradi žena u odnosu na prosječnu zaradu muškaraca, jer muškarci češće rade bolje plaćene poslove.

Zaštp je tp takop, sasvim je druga prića.

Dakle, muškarci i žene su u svakoj pristojnoj državi jednako plaćeni za jednak posao (pa čak i u Hrvatskoj, ako se ne zapošljavaš u nekoj maloj privatnoj firmi koju vodi polupijani primitivac koji misli da su žene komad mesa za štipkanje).

It is generally accepted that the majority of the wage gap is not due to explicit discrimination, but rather is due to differences in the choices made by each gender

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ne govorim o Bugarskoj i Norveškoj nego o Hrvatskoj.
    Nemam uvida u pregovaranje o plaći u privatnim firmama.

U državnim firmama u Hrvatskoj nema nikakvog pregovaranja o plaćama.
    Nema niti nikakvog raspona koeficijenta od do.

Koeficijent je točno izračunat na temelju jasno definiranih kriterija. Spol nije kriterij.
    Pa ne rade u Hrvatskoj bas svi u drzavnim firmama/javnim sluzbama. Ima tu ljudi koji rade kod malih privatnika/stranih korporacija itakodalje. I prilican ih je broj, rekla bih vise od ovih drugih. I oni se svaki dan suocavaju s nekim drugim problemima nego je to broj godina staza na osnovu kojega se racuna koeficijent.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa zato te ja pitam, što misliš zašto u državnim institucijama i sl. žene u prosjeku imaju manje plaće (aka rade lošije plaćene poslove), iako su žene (u prosjeku) npr. bolje studentice, komunikativnije, bolje rade u timu i sl

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam. Možda manje žena diplomira (iako s višim prosjekom) nego muškaraca, pa posljedično ima manje žena i na dobro plaćenim poslovima (?)

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Propadosmo. Po dva sata vjeronauka tjedno u skoli, pa vjeronauk u crkvi, pa vjerski odgoj u obitelji - nista to vise ne pomaze, dovoljna su dva sata spolnog odgoja godisnje (!) da upropasti hrvatsku civilizaciju. Neobjasnjivo. Ili Bozanic ipak zna koliko njegova sluzbeno izbrojana pastva zaista zna o katolicanstvu. I zna koliko je ogromnoj vecini njih zaista stalo do presvetih dogmi.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne znam. Možda manje žena diplomira (iako s višim prosjekom) nego muškaraca, pa posljedično ima manje žena i na dobro plaćenim poslovima (?)
    jest da je iz 2005. al kaze:
    2005. godine Državni zavod za statistiku je zabilježio 59,6 posto diplomiranih žena, te 40,4 posto muškaraca.
    http://www.poslovni.hr/after5/zene-z...cilistem-56799

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajde malo pogledaj svoju struku, pa reci da ne postoje "muške" i "ženske" specijalizacije. i tko odlučuje o tome

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •