Stranica 29 od 101 PrviPrvi ... 1927282930313979 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    hm...receno je da je cokolada s vise postotka kakaa zdravija. mislim da to nije isto
    ma nije, tko bi našao baš primjer da super paše. krumpi je nabacila tu čoksu pa ja nastavno pokušavam zamisliti što u dječjem mozgu izaziva info- ovo je dobro (go on, ne sputavaj se), ovo je loše (krivnja), ovo je normalno (u redu, nisam lud), nije štetno (neću se razboljeti), to je samo faza u razvoju, ima bolje (?), ne treba pretjerivati (?)...

na krivom sam tragu?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    ma nije, tko bi našao baš primjer da super paše. krumpi je nabacila tu čoksu pa ja nastavno pokušavam zamisliti što u dječjem mozgu izaziva info- ovo je dobro (go on, ne sputavaj se), ovo je loše (krivnja), ovo je normalno (u redu, nisam lud), nije štetno (neću se razboljeti), to je samo faza u razvoju, ima bolje (?), ne treba pretjerivati (?)...

na krivom sam tragu?
    ja te razumijem, ali sam uvjerena da nikakvog utjecaja na količinu neće imati ZO. ni dobrog ni lošeg. Samo će djeci smjestit te osjećaje koje imaju na pravo mjesto.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na Z1 sada repriza

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sudeći po današnjoj balinjeradi u opatiji, glavne teme ovogodišnjeg riječkog karnevala su poznate - sulejman, fiskalizacija i...of course, 4. modul
    bozanića i kondoma ko u priči bilo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    To je American pie. (Madonnina je verzija meni čak i bolja)
    https://www.youtube.com/watch?v=8BIAi3Oo7To

Al' ne kužim kakve ima veze ta pjesma s temom?
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.02.2013. at 18:28

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    To je American pie. (Madonnina je verzija meni čak i bolja)
    https://www.youtube.com/watch?v=8BIAi3Oo7To
    Al' ne kužim kakve ima veze ta pjesma s temom?
    pa na ovoj temi ponekad znamo obilježavati razne godišnjice.
    a 03.02. su njih trojica umrli, 03.02. je dan "kad je glazba umrla".

da, i meni se madonnina verzija više sviđa, pjevnija je.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha... kužim.
    Fakat, to je bilo na današnji dan (prije puno, puno godina.....)
    Charles Hardin Holley poznatiji kao Buddy Holly (Lubbock, 7. rujna 1936. - kraj Mason Citya, 3. veljače 1959.), američki pjevač, kantautor i pionir rock and rolla.
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.02.2013. at 18:51

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zanimljivo
    The vast majority of young people – about 80% of women and 70% of men across all races, classes, and family backgrounds — desire an egalitarian marriage in which both partners share breadwinning, housekeeping, and child rearing.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je li isto žele i kad su ga sklopili, par godina nakon prvog potomka? Nisam čitala tekst, možda su tamo odgovori.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo da se pretplatim na ovu temu. Malo sam gledala neki dan što pišete, sviđa mi se, al moram priznati da ne stignem sve pregledati odmah, budem u hodu.
    Malo nespretno započinjem svoje sudjelovanje na ovoj temi, al eto baš se potrefilo.

Razočarana hrvatskim novinarstvom uglavom pratim njemačko i francusko pa možda mogu doprinijeti iz te perspektive. Naime nedavno sam pisala na jednoj drugoj temi kako je seksizam u Njemačkoj top tema, uzrokovano intervjuom šefa FDP-a, Bruederlea koji je bacio nespretni seksistički komentar novinarki - da bi lijepo ispunila dindrlicu. To naravno sad pomalo jenjava, kao i tema - snijeg u Zagrebu. Zbog te afere odgođena je na tjedan dana emisija koju sam planirala gledati, a jučer sam na kraju zaboravila. Vidim danas u Die Weltu komentar. Tema: "Im Namen Gottes – wie gnadenlos ist der Konzern Kirche?", odnosno U ime Boga - koliko li je nemilosrdan koncern Crkva.

http://www.welt.de/fernsehen/article...usgelacht.html

Prema tekstu - crkva je drugi po veličini poslodavac, a kod njih ne vrijede zakoni. Pa tako nije dozvoljn štrajk, bolnice koje financira država, a katoličke su utoliko što imaju molitvu i utjehu organiziranu, ne smiju prepisati pilulu "za dan poslije", ni u slulaju silovanja. Jednu su ženu nedavno u Koelnu odbile dvije bolnice nakon silovanja, nisu je ni pregledati htjeli. Dopušteno je otpustiti djelatnika zbog rastave, homoseksualnosti i sl.

Navodno, u Njemačkoj tek 30 % mlađih od 30 pripada nekoj kršćanskoj opciji.
    Žurim pa se ne stignem detaljnije osvrnuti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jelena, dobro nam došla! i ja pratim njemačko govorno područje. o kc u njemačkoj ima odlična knjiga - koliko je financirana od strane države i sl. (samo se moram sjetiti naslova).

već sam bila stavila i link na ovu vijest kako dvije bolnice nisu htjele primiti ženu nakon silovanja.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo konačno, koga zanima - Z1 emisija

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Je li isto žele i kad su ga sklopili, par godina nakon prvog potomka? Nisam čitala tekst, možda su tamo odgovori.
    super pitanje, ne piše to u tekstu. meni taj člančić nekako postavlja više pitanja nego što odgovara... ako netko pročita knjigu nek se javi

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    samo je pitanje koji je izbor slobodniji... onaj prije ili onaj poslije sklapanja braka i prvog potomka

ali, evo ti taj citat, da vidiš u kom kontekstu je izrečen:
    Men’s most common fallback position is to establish a neotraditional division of labor: 70% hope to convince their wives to de-prioritize their careers and focus on homemaking and raising children. Women? Faced with a husband who wants them to be a housewife or work part-time, almost three-quarters of women say they would choose divorce and raise their kids alone. In fact, despite men’s insistence on being breadwinners, women are more likely than men to say they value success in a high-paying career.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

s jednog podlinka, mislim da je u ovome bit:
    With compassion for all perspectives, Gerson argues that whether one decides to give in to traditionally imbalanced relationships or to avoid marriage altogether, these approaches are second-best responses, not personal preferences or inherent attributes, and they will shift if new options can be created to help people achieve their egalitarian aspirations.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo je pitanje koji je izbor slobodniji... onaj prije ili onaj poslije sklapanja braka i prvog potomka

ali, evo ti taj citat, da vidiš u kom kontekstu je izrečen:
    Pa... jednako... neslobodni i false pretenses, s obje strane, bojim se. Žena se nada da je on Novi muškarac, on... da je to jedna Inteligentna i samosvjesna žena, ali ona će organizirat već njihovo kućanstvo, mislim... ne mora sama prat i peglat - neka nađe ženu. Da se on interfejsa sa ženom... a zašto, kako, ajme meni. Valjda.

I onda Novi Muškarac ne kuži kako Inteligentna i samosvjesna žena može rastavit zbog banalnosti stila mašine suđa.

Die Moral: Život je banalan .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.02.2013. at 13:56

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo, i ja se prijavljujem. Nemam bas puno vremena za pisati, ali pratim pomalo. Zapravo, tek sam nedavno zapazila ovu temu, ali sjecam se one nekadasnje Sve sto ste zeljeli znati, a niste se usudili pitati... ili tako nekako, ovo je nekakav nastavak?

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    krumpi je nabacila tu čoksu pa ja nastavno pokušavam zamisliti što u dječjem mozgu izaziva info- ovo je dobro (go on, ne sputavaj se), ovo je loše (krivnja), ovo je normalno (u redu, nisam lud), nije štetno (neću se razboljeti), to je samo faza u razvoju, ima bolje (?), ne treba pretjerivati (?)...
    Nena, mislim da se ne bi trebala brinuti oko toga. Dijete nece krenuti u nesto za sto nije i endogeno spremno. Pricao mi je bliski prijatelj da je u njegovom razredu bilo popularno masturbirati ispod klupe za vrijeme sata . To im je bila kao neka fora i doticni koji su to radili bili su, naravno, najvece face u razredu. Kaze da je njemu u to doba (6.-7. razred osnovne) sve to bilo totalno bezveze i neinteresantno (uvijek je bio i ostao pomalo "čudak" <green>) i tek mu je u 16.-17. godini dosla volja da to isproba na sebi . S druge strane, kod mene su te stvari dosle relativno rano, dosta prije prve menstruacije - to znam po tome sto se i danas sjecam svog straha da zbog tih radnji necu dobiti menstruaciju (mozes zamisliti moje srece kad je doticna ipak stigla) ni nikad moci roditi djecu . Ne znam odakle su mi dosle te fix ideje - mama mi o tim stvarima uopce nista nije govorila, na vjeronauk i mise sam redovito odlazila, ali dusu bih grijesila da kazem da sam tamo nesto takvo cula, jednostavno se ne sjecam. Oh, koliko bi mi muka postedilo da mi je netko u to doba rekao "To ti je normalno i nista se lose nece dogoditi". A kad sam, vec na fakultetu, otkrila da nisam jedina koja se kroz djetinjstvo borila sa slicnim strahovima (ona s idejom da ce od toga ostat trudna ), to nas je za cijeli zivot spojilo. Svako zlo za neko dobro

Hocu reci - nemoguce je definirati "pravi tajming" jer seksualni razvoj djeteta, mozda cak i vise od drugih aspekata razvoja, je vrlo individualan. Ali, ako se informacija predstavi na pravi nacin (pri tome mislim jednostavno kao cinjenica - bez obojenosti u ovom ili onom smjeru) dijete ce je iskoristiti onda kad mu bude potrebna.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    S druge strane, kod mene su te stvari dosle relativno rano, dosta prije prve menstruacije - to znam po tome sto se i danas sjecam svog straha da zbog tih radnji necu dobiti menstruaciju (mozes zamisliti moje srece kad je doticna ipak stigla) ni nikad moci roditi djecu . Ne znam odakle su mi dosle te fix ideje - mama mi o tim stvarima uopce nista nije govorila, na vjeronauk i mise sam redovito odlazila, ali dusu bih grijesila da kazem da sam tamo nesto takvo cula, jednostavno se ne sjecam. Oh, koliko bi mi muka postedilo da mi je netko u to doba rekao "To ti je normalno i nista se lose nece dogoditi". A kad sam, vec na fakultetu, otkrila da nisam jedina koja se kroz djetinjstvo borila sa slicnim strahovima (ona s idejom da ce od toga ostat trudna ), to nas je za cijeli zivot spojilo.
    Ne znam jel' bih se smijala ili žalila tu dječicu, ili oboje,
    kakvi se sve iracionalni strahovi pojavljuju u njihovoj glavi, što si sve mogu umisliti.
    I da zahvalim javno "Modroj lasti", ona me je sve naučila o zdravlju i spolnosti, da ne bijaše tog časopisa, bila bih izgubljena posve na tom polju.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O, da, hvala Lastanu! Bez Rezervirano za djevojcice tko zna sto bi mi jos palo na pamet, steta samo sto sam uspjela preskocit broj u kojem je pisao o samozadovoljavanju

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dobrodošle, cure! Topic je sve brojniji, najs

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sinoć sam gledala na NG. Jako zanimljiv dokumentarac o običajima u različitim kulturama vezanim za dječju tj adolescentsku seksualnost.

http://www.youtube.com/watch?v=d341UI5c2VE

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ooo, pa jel to kanga?
    dugo te nije bilo
    welocome back!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

konačno - informacije, a ne manipulacije: stranica o zdravstvenom odgoju

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    dugo te nije bilo
    los mi je horoskop cvijeto
    ali onaj tvoj link na Stulhoferov intervju me bio toliko razvedrio da sam zakljucila da se, kako god znam, moram ovdje prijavit zbog odgovornog ponasanja prema svom dusevnom zdravlju

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

baš te dugo nismo vidjele na ovom filozofskom kutu

znaš što bi moj rahmetli otac rek'o... osjećaj se k'o kod kuće, .... samo se nemoj tako ponašat'

sve što te zanima, objašnjeno je u prvom postu i u pravilu br. 2991.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bok kanga! Lijepo te je opet vidjeti tu.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nevjernici u pubu 2
    15.2., 18h, prostor do (nsb)

i odmah postrojavanje tko sve dolazi ja svakako
    Posljednje uređivanje od koryanshea : 04.02.2013. at 20:17

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo konačno opet NEVJERNICI U PUBU

Teme i sudionici događaja:
    ============================================
    1. Prof dr. sc. Aleksandar Šulhofer:
    2. Josip Podobnik dr. med.,specijalist psihijatar,subspec. dječje i adolescentne psihijatrije.

vidimo se?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kory, dok napisah post, evo tebe već

svakako dolazim

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoć sam gledala na NG. Jako zanimljiv dokumentarac o običajima u različitim kulturama vezanim za dječju tj adolescentsku seksualnost.

http://www.youtube.com/watch?v=d341UI5c2VE
    i ja sam to sinoć gledala
    i, nad čime si se ti više zgražala, nad onim slobodnim curama iz kambodže ili onim zavjetima djevičanstva na američkom jugu?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jučer je bio stoti rođendan rose parks

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam to sinoć gledala
    i, nad čime si se ti više zgražala, nad onim slobodnim curama iz kambodže ili onim zavjetima djevičanstva na američkom jugu?
    ili nad houmskulingom?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Indeed, one of the earliest forms of male bonding must have been the gang rape of one woman by a band of marauding men. This accomplished, rape became not only a male prerogative, but man's basic weapon of force against woman, the principal agent of his will and her fear. His forcible entry into her body, despite her physical protestations and struggle, became the vehicle of his victorious conquest over her being, the ultimate test of his superior strength, the triumph of his manhood.

Man's discovery that his genitalia could serve as a weapon to prehistoric times, along with the use of fire and the first crude stoneaxe. From prehistoric times to the present, I believe, rape has played a critical function. It is nothing more or less than a conscious process of intimidation by which all men keep all women in a state of fear.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

jučer je bio stoti rođendan rose parks
    Democracy Now: On_Rosa_Parks_100th_birthday_recalling

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo konačno, koga zanima - Z1 emisija
    Boris Blažeković me se jako dojmio. Ne sjećam se da sam ranije čuo tako razumne stavove o ZO i Reismanici.

Koliko god mi je ta emisija bila "napeta" i zanimljiva, a Blažeković me oduševio, istovremeno me emisija ražalostila.

Jer se na temi vrlo bliskoj medicini, gospodin BB, čovjek sa završenom srednjom školom za cestovni promet, pokazao neusporedivo razumniji od dva velika Hrvatska liječnika.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo konačno opet NEVJERNICI U PUBU

vidimo se?
    dolazim!juhu!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kradem od frenda:
    "dok je prosli cetvrtak Hrvatskom harala debata izmedju liberala i konzervativaca, evo epske debate koja se u isto vrijeme odvijala u Cambridgeu. Richard Dawkins protiv Rowana Williamsa. Zanimljiv je bio i rezultat glasovanja studenata."

THB Religion Has No Place In The 21st Century- Dawkins, Copson, Ahmed vs Williams, Ramadan, Murray

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Kradem od frenda:
    "dok je prosli cetvrtak Hrvatskom harala debata izmedju liberala i konzervativaca, evo epske debate koja se u isto vrijeme odvijala u Cambridgeu. Richard Dawkins protiv Rowana Williamsa. Zanimljiv je bio i rezultat glasovanja studenata."

THB Religion Has No Place In The 21st Century- Dawkins, Copson, Ahmed vs Williams, Ramadan, Murray
    uu, po opisu izgleda turbo zanimljivo.
    jedva čekam uvatit malo vremena i pogledati.
    i da, i prije nego gledam, ne možeš ne zavidjeti studentima oxforda, majko moja. koje obrazovanje. kad sam šetala oxfordom imala sam osjećaj da sam već pametnija, a kamoli da tamo studiraš.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Veselin se i ja. Samo trebam naći sat i pol vremena.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Boris Blažeković me se jako dojmio. Ne sjećam se da sam ranije čuo tako razumne stavove o ZO i Reismanici.

Koliko god mi je ta emisija bila "napeta" i zanimljiva, a Blažeković me oduševio, istovremeno me emisija ražalostila.

Jer se na temi vrlo bliskoj medicini, gospodin BB, čovjek sa završenom srednjom školom za cestovni promet, pokazao neusporedivo razumniji od dva velika Hrvatska liječnika.
    Na žalost me izbacilo iz interneta nakon 6,7 minuta. Probati ću opet navečer. Jos jedan sat i pol.
    No ono sto mi je upalo u oci, je neinformiranost ili nespretnost voditelja.
    Reisman nije znanstvenica. Ona je publicistkinja i aktivistinja, vidim da su i neke naše novine ispravile terminologiju. Ne sto bi to bilo manje ili vise vrijedno od znanstvenice.
    Nego zato da bude jasno o čemu pričamo. Jer čovjek se s njom moze ne slagati ili slagati, ali to sto ona priča nije znanost.
    To bi jedan voditelj trebao znati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Veselim. iPad prebacio na dalmatinsku varijantu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e stalno ocu nesto napisati, jos dok je bila otvorena tema ZO, i zaboravim...

prije puno godina, u 2. srednje, potaknuti predmetom psihologija, cijeli razred je na vlastitu inicijativu (i dobru zabavu :D) jedan dan kruzio gradom s diktafonima i upitnicima i ispitivao raznu populaciju (tocnije skoro svakog prolaznika u centru grada) na temu: da li smatrate da bi u skole trebalo uvesti predmet seksologija.
    rezultat nije bio 100% da, ali je bio oko 80.

jos uvijek ne mogu doci sebi i shvatiti sta se promijenilo.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zašto je tako malo nobelovki
    Iako su falocentrični mehanizmi isljučivanja jaki, za loš položaj žene ne bi trebalo okrivljivati samo muškarce kao nositelje patrijarhata - Tek kad se žena, kao zaštitnica/obnavljačica patrijarhata, potpuno odrekne diskurzivnih elemenata (svog) tijela, biće joj omogućeno nadilaženje dihtomičnih suprotnosti i pronalaženje pozicije izvan okvira zacementiranih granica mizoginije.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jel ovo kreće lov na Štulhofera?
    Baš jezivo.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ovo kreće lov na Štulhofera?
    Baš jezivo.
    oooisuse
    mogli su ovi sa zo.com svratit malo na zo.hr, tamo je link na mišljenje pravobraniteljice u kojem su već pokrivena sva njihova cendranja...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jeste vidjeli miletićev post na njegovom zidu. gdje ljude diskvalificira po tome kako nemaju djecu? odvratno.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

jeste vidjeli miletićev post na njegovom zidu. gdje ljude diskvalificira po tome kako nemaju djecu? odvratno.
    Kao, ljudi koji nemaju djecu nemaju pravo nikome govoriti kako da odgaja svoju djecu? A što je sa svećenicima?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •